Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar oğlum 7.ayını bitirdi.hergün sebze çorbası yapıyorum ama içine soğan koymuyorum.sizler soğan veriyomusunuz yada verilip verilmemesi hakkında bilgileriniz varmıbilmiyorumkismileşaşırdım ne yapacağımı
benim kız hiç bir sebze çorbasını yemiyor gecenlerde içine az kıyma koymaya başladım ama nafile soğan koymadım hiç bilemiyorum.
sebzeyi sevdirmek için neler yapabilirim?????????????????????????????????????????????????????????
bilemiycem tatlım yaaa,çünkü sebze yeme konusunda oğlum hiç zorluk çekmedi.aksine sebze çorbalarını iştahlı yiyor.bence pes etme.zorlamayın falan diyolar ama zorlamadanda olmuyor.bence ne yap et ver.ilk zamanlar bir iki kaşık yer sonra alışır.
yok canım niye soğan koyasınki
yani ben hiç koymadım kızım 11 aylık şuan
bazen bizim kendimize yaptığım mercimek çorbasından veriyorum onun içinde haliylen soğan oluyor ama kızımın için yaptığım çorbalara koymuyorum
benim kızım sebze çorbası yemiyor ama arkadasım hergün yapıyor ve soğan koyuyor bazen sarımsak bile koyuyor 14 çeşit sebzeyle kısırlık bulgur ve erişte de koyuyor bir de kıyma süper oluyor yani ama benimki yemiyor işte
soğan çok faydalı konulabilir bence az
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
ben geçen ay başladım koymaya..
doktorumuz soğan koymamı söylemişti..
7. ayında başladık az koyuyorum zaten..
canlarım...Kağan&Kerem
Kayıtlı Üye
tabi koy canım,ne kadar yararlı bir besin,ben pırasa veya soğan kesin koyarım
pımpığın annesi
Kayıtlı Üye
sogan cücüğü koy ..tatlı olur...yoksa yemeyebilir...ben öyle yapıyorum...kitapta okumuştum
Ben koyuyorum soğan olmadığında pırasa yada sarmısak, bayılıyor oğlum, soğanın araması olmadığı zaman yemiyor bile, oğlum 10 aylık 2 aydır balık tavuk et hariç diğer çorbalara hep koyuyorum.
7 ay erkendir. yavaş yavaş 5-6 kez çekilmiş kıyma ekleyebilirsiniz. 8 aylık balık başlayın. Daha sonra çorbalarına soğan sarımsak ekleyebilirsinz.
Konyanın Gülü :)
Kayıtlı Üye
ben 7-8 aylıktan beri çorbalarına soğan ve sarımsak koyuyorum,,çok faydalı koyulması gerek bence.
teşekkür ederim yorumlarınız için.bugün çorbasına soğan koyucam bakalım yiycekmi.paylaşırım sizinle.inşallah yer.somon balığı koyuyorum arada çorbasına ayırt etmeden yiyor.soğanıda yer heralde.
balık 7. ayda başlanıyor 8. ay geç olur.
sebze yediremeyen arkadaşlar benim kızım da yemedi 8. aya kadar ama kırmızı mercimeğin içine brokoli ve havuç koyunca yemeye başladı. şimdi her çorbaya kırmızı mercimek koyuyorum. soğan ve sarmısağı da 6. aydan beri bi şekilde koyuyorum aroma ve kokularıyla lezzet veriyorlar ve çok yararlılar. sarmısağı sondodan geçiriyorum soğanı tüm koyup geri alıyorum bazen.çünkü biz de aynı çorbadan yiyoruz ve ben kendim soğanı sevmembayanssulusmile
sondo değil bu arada rondo hızlı yazayım derken kazalar iştekaydirigubbakcemile5
canım 9 aylık bebeğim var ek gıdaya geçtiğimiz günden beri koyuyorum ben gerçi benim kızım pekde yemeye hevesli değil çorbayı ama
O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
tabiki sadece soğan değil aynı zamanda sarımsakta koyuyorum evet yiyince maalesef oğlumun ağzı kokuyor ama vitamin alması daha önemli benim için her çorbasına değil bazı çorbalara koyuyorum soğan koyduysam sarımsak koymuyorum ayrı zamanlarda kullanıyorum ikiside çok vitaminli özellikle haşlanarak pişirildiğinde vitamini artıyo
soğanı denedim ama yediremedim arkadaşlar.bu aralar her yediğini çıkarıyor nerdeyse.pütürlü şeyleri uzun zamandır hep veriyorum,daha önce hiç sorun yaşamamıştık.son 1haftadır pütürlü olan herşeyi yerken çıkartıyor.blendır hiç kullanmadım,hep tel süzgeçten geçiriyorum sebzeleri,niye böyle yapıyor bu çocuk anlamıyorum.bişey vermeye korkar oldum,ne var ne yok hep çıkarıyor.zorlamakta istemiyorum ama psikopata bağladım iyice.o kusuyor ben oturup ağlıyorum
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
tabiki sadece soğan değil aynı zamanda sarımsakta koyuyorum evet yiyince maalesef oğlumun ağzı kokuyor ama vitamin alması daha önemli benim için her çorbasına değil bazı çorbalara koyuyorum soğan koyduysam sarımsak koymuyorum ayrı zamanlarda kullanıyorum ikiside çok vitaminli özellikle haşlanarak pişirildiğinde vitamini artıyo
sezen senin o tatlı oğlunun ağzının kokusunu yerimmm..
koklarım annesi o ağzını :))))))))))))))))))))))))
ben de soğan koyuyorum ama sarımsak henüz denemedim..
hala balığa da başlayamadım