Çocuk Hastalıkları bebeklerinizin bıngıldağı açık mı kapandı mı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Ufka Yolculuk

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009
6.633
En iyi cevaplar
1
3.245
698
Ankara
Merhaba arkadaşlar..
Bebeğim 11,5 aylık.. banyo yaptırırken bakıyorum da hemen hemen 3 aydır aynı. Hiçbi değişim yok. 1,5 cm gibi bi açıklığı var hala.. Sizler de durum ne acaba? En geç 18 ayda kapanması gerekliymiş.. Güneşe de çıkarıyorum bebeğimi... Keçiboynuzu pekmezi de içiriyorum... Kemik gelişimi ve bıngıldağının sağlıklı bi şekilde kapanması için neler yapabilirim??

daha var canım kapanır niye bu kadar acele ediyosun galiba ilk bebeğin merak etme normal zamanı gelince kapanacaktır

benim oğlumda 6 aylık neredeyse kapandı bıngıldağı böyle şeyleri çok dert etmeden zmana bırakmak gerekior sanırım

bıngıldak 2 yaşına kadar kapanabilir..merak etme..
erken kapanırsa sorun vardır diye biliyorum ben...

benim kızlarım 19 aylıklar..çok az kaldı bıngıldakları..belli belirsiz yanii..

Çok teşekkürler hepinize.. Bebeğim kilo almıyor zaten bide bunu kafaya takmaya başlamıştım.. İlk bebeğim bide yalnızım kuruntu yaptım işte..
Tekrar teşekkürler..

merhaba
benim kızım18 aylık bıngıldağı henüz kapanmadı 18 ay muayenesinde dr.umuz kan tahlili istedi tiroide bakmak için 1 haftadır kabızlık sorunumuzda vardı
çarşamba tekrar kan alıncak test yapılacak netleşecek ilaç filanda verilecek damardan trh testiymiş net sonucu öğrenmek için
demek istediğim kilo da almıyor diyorsun gerçi çok erken ama kapanması için
dr.unla takip etmelisiniz durumu
dr.umuzun söylediğine göre 24 aya kadar kapanırmış

Canım inşallah troidi normal çıkar... Daha o kadar küçüklerki iğneden kollarının delik deşik olmasına dayanamıyorum... ağustosta aşı ve kontrolümüz var bizimde bakalım ne olacak.

pollyanna acele etme tam tersi erken kapanırsa sorun var demektir bıngıldak erken kapanırsa beyin de sorun oluyo ve akli yetersizlik oluyo hatta erken kapananlara dotor d viti yasaklıyor 1,5 yaşına kadar ancak kapanır senınkı daha çok küçük dediğim gibi tam tersi eger hızlı kapandığını düşünüyorsan sorun yap bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…