• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeklerinize sütü nasıl sevdirdiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Arzu:)

AYŞENUR,UM CANIM BENİM:))
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2008
1.008
10
116
44
İzmir
1,5 yaşında kızım var ve kesinlikle sütü ağzına koymuyo.kokusunu aldığı an kendini geri çekiyo..herşeyle denedim .balla karıştırdım nesguit ile karıştırdım ama nafile hemen anlıyo.ayran veriyorum süt yerine ama aklım hala sütü nasıl verebilirimde.nasıl alıştırabilirim süte siz bi akıl verin bana boshayallersmile

valla kendimden biliyorum sevmiyosa sevmiyodur bende bronşit olmuştum her sabah içiriyolardı zorla ballı filan sonuna geldiğimde ağzıma depolayıp lavobaya boşaltıyodum tabi ozamki doğal inek sütüydü şimdi pastörizeleri çok seviyorum özellikle içiminki kokmuyor bide sıcak süt içemem ben sende sıcakmı veriyosun

ben 3 ayda alıştırdım...
kolay olmadı...biz 22 aylık olana kadar devam sütü kullandık bu yüzden...
ama süte ben hiçbirşey katmadım...ilk önceleri sulandırıyordum sadece... daha sonralası su ve süt oranınız yavaş yavaş azalttım sütü arttırdım suyu azalttım...şimdi çok severek içiyor sütünü...

ve üsütne gitmeyin...farklı bardaklar alın...benim oğlum pipetle içmeyi çok ilginç bulmuştu bende onu kullandım :) hem biberondan öyle kurtulduk ( oğlumun kendi isteğiyle ) hem de süte öyle alıştık

benim kızım da 1,5 yaşında ve tek başına süüt içmiyor..ama sabahları erken uyandığından kahvaltıdan evvel ; bisküvi veya kek, kurabiyeyi sütle ıslatıyorum..bu şekilde severek yiyor..

teşekkür ederim kızlar..suyla karıştırmayı hiç denemedim yarın öyle yapıyım belki işe yarar..içimin sütünüde almadım hiç kokmuyosa ondan alıyım..inşallah işe yarar kızım 28 haftalık doğdu o yüzden biraz fazla ısrarcıyım kalsıyumu eksik olmasın diye..ayran veriyorum ama sütün yeri ayrı..

bebekleri sütün tadına alıştırmakiçin bikaç yöntem:

1- ayran içmeyi seviyorsa ayranını sütle yapın.yani yoğurt ve sütü karıştırın. Zamanla yavaş yavaş süt miktarını arttırın, yoğurt miktarını azaltın. ancak bu geçişi çok kısa sürede yapmayın. en son yalnızca süt verin, hiç yoğurt eklemeyin.
2- bir çay bardağına vanilyalı dondurma koyun. üzerine de bir miktar süt ekleyin. hafif erimiş bir dondurma gibi olsun yani. kaşıkla yedirin. zamanla süt miktarını arttırıp dondurmanın miktarını azaltın. bardakla vermemizin sebebi de tamamen süte geçince dondurma yediği kabın değişmemiş aynı olacak olması.

bunlar kızım süt içtiği için deneyemediğim ancak bildiğim yöntemler. umarım işinize yarar.

Back