Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesibebeklerinize ne sıklıkla banyo yaptırıyorsunuz ve dışarı çıkarıyor musunuz?
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğinize ne sıklıkla banyo yaptırıyorsunuz kızlar? ben hasta olur diye banyo yaptırmaktan çok korkuyorum. henüz 2 aylık zaten, üşüyüp hemen hasta olmaz mı sizce?
bir de, bebeğimi bu aylarda, henüz 2 aylıkken dışarı çıkarmam uygun olur mu sizce? evde oturmaktan sıkıldım. çıkmak istiyorum bebeğimle. ama kendi alışverişim için onu riske atmış olurum gibi geliyor. yaaaa çok mu takıntılıyım bilmiyorum... kafamçokkarıştı
bebeğinize ne sıklıkla banyo yaptırıyorsunuz kızlar? ben hasta olur diye banyo yaptırmaktan çok korkuyorum. henüz 2 aylık zaten, üşüyüp hemen hasta olmaz mı sizce?
bir de, bebeğimi bu aylarda, henüz 2 aylıkken dışarı çıkarmam uygun olur mu sizce? evde oturmaktan sıkıldım. çıkmak istiyorum bebeğimle. ama kendi alışverişim için onu riske atmış olurum gibi geliyor. yaaaa çok mu takıntılıyım bilmiyorum... kafamçokkarıştı
3 günde bir yıkıyorum bebeğim 2 aylıkkende öyle yapıyordum. doktorumuz haftada iki kere şampuanlı banyoya izin veriyor. daha fazla yıkamak istersen duru su kullan dedi. bebeklere fazla şampuan ve duş jeli zararlı demişti. banyo yaptırdığım gün çıkarmıyorum dışarı ya da dışarı çıkıp eve gelince yıkıyorum. havalar eskisi gibi değil. bence bebeişini sıkı giydirip çıkabilirsin canım. evde sıkıntıdan patlamak nedir ben çok iyii bilirim oğlum kış bebeğiydi çünkü. bizim doktor sabah yarım saat akşam üstüğ yarım saat çıkar derdi herzman. çocuk havaya alışsın birden sokağa çıkınca hastalanmasın demişti. hem bebeişler sokağa çıktıokları gün daha huzurlu oluyorlar. temzi hava iyi geliyor onlara.
biz 40 ını çıkardıktan sonra havayı güzel bulduğumuz her an yürüyüşe ve alışverişe çıkıyoruz benim kzımda 2,5 aylık iki günde bir banyo yaptırıyorum. ama havalar ısınınca hergün yaptırıcam. dışarı çıkar korkma alışsın dışarıya çok soğuk değilse tabi . bağışıklıkları güçlenmeli
kızım 7.ayına girdi,ben 3 günde bi yıkıyorum,ayrıca fırsat bulduğum heran çıkıyorum valla kızımıda alıştırdım,bebeklerinizi çıkarın arada,bi tadığım hasta olur mikrop kapar die bebeğini hep evde tutuyordu çocuk en ufak bi soğukta hemen hasta oluyor,alıştırmak lazım,çok şükür kızım hiç daha ufak tefek üşütmüştür bi iki gün ama hiç ilaç falan kullanmadık,hiç hasta olmadı inşallah olmaz,
bende kizimi haftda iki kere yikiyorum. kafasina chicco sivi sabun, vucuduna janson's baby
kullaniyorum. Ama bir sorunumuz var kizim kuveti sevmiyor. yani kendi kuvetini buyuk kuvetin icine sokuyorum ikimizde yikaniyoruz anlayacaginiz. kucagimda yikaniyor cunku
arada yere basiyor yaz gelsin alistirmaya calisicam. Birde banyo yaptigi gun disari cikarmiyorum.
yazin daha skca yaptiracagim ama sabun kullanmayabilir herdefasinda
oğlumu doğduğundan beri hergün yıkarız,ilk 16 günlükken dışarı çıkarmıştık,hemen hergün de çıkar.Havalar da ısındı,kemik gelişimi için güneş ışığı şart,günde en az 15-20 dk dışarı çıkarın.
ben de kızımı 2-3 günde bir yıkarım.3 aylık şuan.dışarı çıkmak için 40 günü falan da beklemdik.kışın oldu doğumum aralıkta. ama yıkayıp hiç çıkarmadım dışarı.eve gelince yıka.özellikle akşam 7-8 gibi yıkar, hem daha rahat uyur.ben öyle yapıyorum. hihoyyyt
3-4 günde bir yıkıyorum hava soğuk da olsa kjar kış kıyamet olmadığı sürece her gün 15 dk çıkıp geziyoruz. Soğuğa da alışması lazım. Soğuğu ilk büyüdüğü zaman görürse işte o zaman hasta olur. Şimdiye kadar da hasta olmadı. Annem de şaşırıyor "ben serni hiç çıkarmazdım camdan baksan hasta olurdun" diyor. Alıştırmak lazım tabi sıkı giydirerek. Hatta benimkinin bağışıklığıu benden bile daha sağlam. Ben her ay yatak döşek grip oluyorum onun maşallahı var. Anne sütü alıyorsa hiç korkmayın
her çarşamba ve cumartesi banyo günümüzdür o gün hiç çıkmayız ertesi gün çıkabiliriz.siz şanslısınız yine bizim doğduğumuzda domuz gribi vardı insanlarla bağımı koparmıstım o aralar ne gidiyor ne konusuyordum dışarıda çıkmıyorduk birtek hastaneye giderdik ondada sanki karantinaya sokmuş gibi koruyarak.. biz çıkmamıstık yani dısarı.ama şu anmarketlerde filan bebekleri görüyorum çıkaranlar oluyor biz hala tam anlamıyla çıkıyor sayılmazyız..
Bir ekleme daha yapmak istiyorum. Küçükken soğuk diye sürekli evde tuttuğumuz çocuklarımız okul çağına geldiklerinde daha sık hasta oluyorlar. Hastanedeki hemşirelerden biri bana "sen hiç hasta olup yatan çingene çocuğu gördün mü" demişti. Ayrıca evdeki yardımcım da küçükken kendi çocuklarını hiç çıkarmadığını ve şimdi her soğukta hasta olduklarını söylüyor. Kendi memleketindeki çocuklar ise yürümeye başladıklarından itibaren sokağa çıkıyorlar ve (doğu illerinden biri) hiç hasta olmuyorlarmış.
Ayrıca kuzey Avrupa ülkelerindeki insanlar bizim donduğumuz havalarda montsuz geziyorlar. Kısacası nasıl alıştırırsanız öyle gider. Bırakın alışsınlar soğuğa tabi abartmadan.
Yazın hergün kışın 2-3 günde bir.
Bebeğim 40 çıkınca azcık güneş görsem bile hemen çıkardım.
Sıkıca giydirip kısa yürüyüşler yapabilirsiniz. Hem ona hem size iyi gelecektir.
Biz bebeğimizi 15 günlükken deniz kenarına götürmüştük hava güzeldi.eskidenmiş o 40 çıkana kadar evden çıkmamalar falan...Al bebeğini gez dolaş senin psikolojin de çok önemli...
bir ekleme daha yapmak istiyorum. Küçükken soğuk diye sürekli evde tuttuğumuz çocuklarımız okul çağına geldiklerinde daha sık hasta oluyorlar. Hastanedeki hemşirelerden biri bana "sen hiç hasta olup yatan çingene çocuğu gördün mü" demişti. Ayrıca evdeki yardımcım da küçükken kendi çocuklarını hiç çıkarmadığını ve şimdi her soğukta hasta olduklarını söylüyor. Kendi memleketindeki çocuklar ise yürümeye başladıklarından itibaren sokağa çıkıyorlar ve (doğu illerinden biri) hiç hasta olmuyorlarmış.
Ayrıca kuzey avrupa ülkelerindeki insanlar bizim donduğumuz havalarda montsuz geziyorlar. Kısacası nasıl alıştırırsanız öyle gider. Bırakın alışsınlar soğuğa tabi abartmadan.
geçen sene bu zamanlar benim kızımda 3 aylık filandı gün aşırı yıkıyorduk annem suyla büyücek derdi hep dışarıyada çıkıyordum uzun süreliğine olmasada genelde 1-2 saatlik yürüyüşlere çıkıyorduk
Benim kızım 2,5 aylık..
Dışarı çıkmak için kırkını falan beklemedik biz.. ıyice giydirip sarıp annaannesine, teyzesine götürdük hep..Zaten ben öyle 40 gün evde kalsam kesin bunalıma girerdim..
Son 20-25 gündür de havalarda ılıdığı için artık arabayla ya da kanguru ile hemen hergün yürüyüş yapıyoruz kızımla..Sanırım o da alıştı dışarı çıkınca rahatlıyor sakinleşiyor..
Banyosu ise değişiyor, bazen hergün yaptıramıyorum ama gün aşırı yıkıyorum..
Ama tabii ki banyo yapıp dışarı çıkartmıyorum, banyoyu hep akşam saatlerinde yaptırıyoruz.
bayılıyorum böyle hergün dışarılara çıkan her gün banyo yapanlara.ben 4 5 günde ancak banyo yaptırıp haftada bir korka korka kapalı yerlere gezmeye götürebiliyorum 3 aylık oğlumu.ne zaman banyo yapsa veya dışarı çıksa o gece çok sancı çekiyor bende vicdan yapıyorum..her defasında bi daha dışarı çıkmıycam diyorum.
banyo yapmamızda olay..evimizin sıcaklığı iyi olmasına rağmen ,çıplak olacak üşümesin diye yarım saat önceden ısıtıcıyla odayı hamam gibi yapıyoruz.tüm kıyafetlerini ocağın önünde ısıtıp giydiriyorum.üşümesin diye o kadar hızlı davranıyorum o kadar dikkat ediyorum ama o gece yine sancılanıyor.banyo sonrası savaştan çıkmış gibi kan ter içinde kalıyorum.benmi beceremiyorum bu işi yoksa benim bebişmi çok hassas anlamadım..
bebeğimi ilk 4 ay hergün yıkadık
bahar bebeğidi ve son bahara kadar hergün yıkadık
akşamları yatırmadan önce banyosunu ve masajını yaptırıyorduk ve çok rahat uyuyordu
kış gırınce haftda 2-3 e düşürdük banyo seanslarını
şimdi yine hemen hemen hergün yıkıyoruz
dışarıyada doğar doğmaz çıkardım
1 haftalıktı başladık gezmelere biz
hergün çıkıyorduk mutlaka
hiçde bieşy olur diye korkmadaım hata daha güzel temiz havada uyur diye mutlaka çıkarıyordum
üzerini uygun bişekilde giydirince neden hasta olsun
bayılıyorum böyle hergün dışarılara çıkan her gün banyo yapanlara.ben 4 5 günde ancak banyo yaptırıp haftada bir korka korka kapalı yerlere gezmeye götürebiliyorum 3 aylık oğlumu.ne zaman banyo yapsa veya dışarı çıksa o gece çok sancı çekiyor bende vicdan yapıyorum..her defasında bi daha dışarı çıkmıycam diyorum.
banyo yapmamızda olay..evimizin sıcaklığı iyi olmasına rağmen ,çıplak olacak üşümesin diye yarım saat önceden ısıtıcıyla odayı hamam gibi yapıyoruz.tüm kıyafetlerini ocağın önünde ısıtıp giydiriyorum.üşümesin diye o kadar hızlı davranıyorum o kadar dikkat ediyorum ama o gece yine sancılanıyor.banyo sonrası savaştan çıkmış gibi kan ter içinde kalıyorum.benmi beceremiyorum bu işi yoksa benim bebişmi çok hassas anlamadım..
Canım ya havalarda ısındı, bebişin de 3 aylık olmuş bence alıştırmaya çalış sen de rahat edersin..Ben yorgun bile olsam çıkarıyorum çünkü sanırım kızımı temiz hava sakinleştiriyor..Gerçi şehrin ortasında ne kadar temiz o ayrı ama yine de dışarı çıkıp gelince çok güzel uyuyor miniğim..
Hem bizim doktorumuz üşür diye tasalanma diyor, anneden bir kat fazla giyinmesi yeterli imiş bebeklerin..Sadece artık güneş kremi sürmek gerek çıkarırken:)
gün aşırı banyo yaptırdım doğduğundan beri (üstelik prematüreydi oğlum)
40 dan sonra her gittiğimiz yerler götürdük..
akşamları banyo yaptırın arkadaşlar bebeklerinize
rahat uyurlar hemde gazı olmaz...
banyo yaptırıp dışarı çıkarsanız gaz yapar kuzucuklara...