• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeklerinize kaç günde bir yumurta veriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tubilay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
91
0
96
44
İstanbul
Selam arkadaşlar 1 yaşında kızım var.Şimdiye kadar her sabah kahvaltısına bir yumurtanın sarısını koyuyordum.Çevremdekiler yazın her sabah yumurta verilmemesi gerektiğini söylüyorlar siz kaç günde bir yumurta veriyorsunuz?

benım kızım artık yumurtadan bıktı
hergün veriyordum bende
ama şimdi iki günde bire indirdim
bazen haşliyorum, bazen kıyma veya peynirlen kırıyorum bazen çılbır yapiyorum bazen çorbasına koyuyorum bi şekilde yedirmeye çalışıyorum
bu arada kızım 13 aylık

merhaba,
normalde yumurta gün aşırı verılır,yanı 1 gün arayla,cunku bebege agır gelebılır.ben 1 yasından sonra hergun vermeye basladım cunku ıyıce alıstı.evımız serın oldugundan hergun vermeye devm edıyrum,yalnız soyledıgın ıbı asırı sıcaklarda verılmesı sakıncalı olabılıyor,1er gun arayla verebılırsın

benim oğlum 10aylık.bende haftanın 4-5günü bazen hergün gibi veriyodum.havalar ısındığından beri gün aşırı vermeye başladım.bebeğinin vücudunu kontrol et.hergün verdiğinde bir rahatsızlığı olmuyosa ver

arkadaşlar takip ettiğim bir anne çocuk forumu var gerçekden çok güvendiğim ve her yorumunu okuduğum uz.dr. Kadir Tuğcu'nun bir yazısını aktaracağım ve benimde 16 aylık oğlum var ve 6 aylık olduundan beri hergün yumurta yiyor ilk3 ay sarısını yedi 9 aylıkdan beride beyazıyla beraber yiyor
kadir beye sorulan soru
merhaba hocam,
öncellikle tatiliniz iyi geçtini umuyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.

hocam. kızım 8 aylık. mağlum havalar ısınıyor yaz geldi. kahvaltısına yumurtayı gün aşırı mı yoksa her gün mü eklemeliyim?

teşekkür ediyorum.

kadir beyin cevabı
Hava sıcaklığı ile yumurta arasındaki tek alaka, eskiden buz dolabı olmadığından, yumurta çabuk bayatlıyabiliyordu, o kadar... Yazın yumurta yenmez diye bir "bilgi" olsa idi, Afrika 12 ay yaz, hiç yememeleri gerekirdi...

Hergün veriyorum.
Bebeğinizi gözlemleyin. Eğer vücudunda reaksiyon varsa vermeyin. ıki günde bir verirsiniz ama hiç rahatsızlık yoksa vermenizde sakınca yok.

1 yaşına kadar haftada en fazla 4 kere yani gün aşırı fazlası akciğere zararlı çünkü doktorumuzda gün aşırı tam yada hergün yarım sarı demişti biz haşlanmış yiyemedğimiz için yine gün aşırı sütlü omlet yapıyorum tabi beyazının hepsini koymuyorum çok az bırakıyorum tutsun diye

Back