• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeklerinize hangi vitaminleri günde ne kadar veriyorsunuz?

dilasultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2008
104
0
116
arkadaşlar bebeklerinize hangi vitaminleri kullanıyorsunuz,isimleri neler,doktorunuz ne öneriyor,özellikle kan ilacıyla ilgili bilgi almak istiyorum,doktorumuz kesinlikle aç vermem gerektiğini söyledi,çocuğu aç tutamıyosun ki,ya önce ya sonra doyurmak zorundasın,bir de polivit veriyorum günde bir ölçek,siz neler veriyorsunuz?

önceden multitabs kullanıyoduk ama doktorumuz onu kesti 5. aydan itibaren bunları kullanıyoruz,eğer istersem multitabs kullanabileceğimi ama onun da pahalı olduğunu devletin ödediği ilaçlardan kullanmamı söylemişti,bu ay gittiğimde tekrar soucam sizlerden bilgi alayım dedim,kimi doktor devit 3 ü 2 yaşına dek 5 damla öneriyor,kimi onu kesiyo içinde hepsi olanı yazıyor,en doğrusunu bilmeliyiz diye düşünüyorum...

öğrenmekte fayda var tabi ama ben forumlarda pek ilaç ismi paylaşılmasından ve önerilmesinden yana değilim sizler ne düşünürsünüz bilemem tamam biz kendimizi bilmeyen rastgele ilaç kullanan kişiler değiliz ama ya birileri burdan okuduğu ile araştırmadan kullanacak olursa diye korkuyorum bizim komşumuzun 4.5 aylık torunu basit bi burun damlası yüzünden ölmüştü onun için ilaçtan korkarım ben.

kan ilacını sabah kahvaltıdan yarım saat önce veriyorum. yaklaşık 3-4 saatte bir besleniyo bizimkiler. mesela doyurduktan 1.5 saat sonra kan ilacını versen ilactan 1.5 saat sonra tekrar doyurabilirsin bi sorun olacağını sanmıyorum.
ayrıca süt ve süt ürünleri demir emilimini azaltır ya anne sütü için bu geçerli değil diye okumuştum doğrumudur bilen varmı?

öğrenmekte fayda var tabi ama ben forumlarda pek ilaç ismi paylaşılmasından ve önerilmesinden yana değilim sizler ne düşünürsünüz bilemem tamam biz kendimizi bilmeyen rastgele ilaç kullanan kişiler değiliz ama ya birileri burdan okuduğu ile araştırmadan kullanacak olursa diye korkuyorum bizim komşumuzun 4.5 aylık torunu basit bi burun damlası yüzünden ölmüştü onun için ilaçtan korkarım ben.

kan ilacını sabah kahvaltıdan yarım saat önce veriyorum. yaklaşık 3-4 saatte bir besleniyo bizimkiler. mesela doyurduktan 1.5 saat sonra kan ilacını versen ilactan 1.5 saat sonra tekrar doyurabilirsin bi sorun olacağını sanmıyorum.
ayrıca süt ve süt ürünleri demir emilimini azaltır ya anne sütü için bu geçerli değil diye okumuştum doğrumudur bilen varmı?

Evet süt ve süt ürünleri demir emilimini azaltır anne sütüde buna dahil bizim gibi ülkelerde demir (kan ilacı) kullanımını öneriyorlar bebeklerimiz ve kadınlarımız çoğunlukla anemik (kansız). ilaç kullanımı konusunda sana aynen katılıyorum ilaç kullanımının tıbbi gereklilik olması dışında kullanılmasına karşıyım. Diyetle(besinle alınanlar) olabilecek en doğal yol ve bebeklerimizi şimdi tahmin edemediğimiz pek çok problemden koruyor. Kulaktan dolma ilaç kullanımı çok çok YANLIŞ.

Son düzenleme:
ben multitabs ve günde 10 damla demir ilacı veriyorum. multitabsı kahvatıdan sonra, demir ilacını da öğlen çorbadan sonra veriyorum. süt ve süt ürünleri demir emilimini engelliyormuş.

ben sadece kan ilacını aksam yatırmadan hemen once verıyorum,sonrada emip uyuyor kızım

Ya kizlar kan ilacina kaçinci ayinizda başaldiniz kimisi 4. Ay kimisi 5-6 diyorlar şaşirdim valla siz nezaman başladiniz

arkadaşlar ilaç ismi öğrenmek değil amacım,eğer farklı bişiler de kullanılıyosa bilip doktorumuza danışmak için sordum,ama hemen hemen aynı şeyler kullanılıyo sanırım...zaten rastgele burdan öğrenip ilaç alıcak kadar cahil insanlar buralara uğramaz diye düşünüyorum,en azından doktorumuza sorarız,kan ilacı özellikle herkes farklı zaman diliminde kullanıyomuş mesela,doğrusunu anlayamadık gitti...

biz de günde dört damla devit3 kilosuna göre de 7 damla demir damlası veriyoruz,
o demir damlasını vermeyi hiç istemiyorum,iğrenç bir tadı var

sanırım 4. aydan sonra devit3 bırakılıyo,onun telafisi çoklu vitaminlerle sağlanıyo anladığım kadarıyla,ama başka bir doktor 2 yaşına dek hiç aksatmamamı söylemişti,hangisi doğru bilmiyorum ki?

kan ilacı da leke yapıyo hem,hem de tadı kötü napsak acaba?

bende multitabs kullanıyorum yaşına kadar günde 1ml.

canım sadece multitabs mı?ayrıca bi kan ilacınız yok mu kullandığınız?eğer multitabsın içinde kan ilacındakiler varsa daha pratik gibi geldi bana,biz 4 aydan önce kullanıyoduk o zaman kan damlası yoktu,acaba aylara göre değişiyo mu içeriği?

canım sadece multitabs mı?ayrıca bi kan ilacınız yok mu kullandığınız?eğer multitabsın içinde kan ilacındakiler varsa daha pratik gibi geldi bana,biz 4 aydan önce kullanıyoduk o zaman kan damlası yoktu,acaba aylara göre değişiyo mu içeriği?

canım ozele mesaj attım ama kan dalası ıcın bırsey yazmamıstım.ferrosanol kulanıyoruz kan damlası.doktorumuz bebeğimin kilosuna gore hesapladı.sabah aksam 4 er damlayla basladık.sımdı 8 er damla kullanıyoruz.tabıkı 1 yasına kadar multı tabs a devam.

ben oğluma ilaç kullanmadım kullanmayıda düşünmüyorum sadece devit kullanmıştım,allaha şükür şimdiye kadar ishalden başka hastalanmadı oda dişten dolayı bir yaşında hala emiyor herşeyide yemekte gerekli vitaminleride aldığını düşünüyorum..

sanırım 4. aydan sonra devit3 bırakılıyo,onun telafisi çoklu vitaminlerle sağlanıyo anladığım kadarıyla,ama başka bir doktor 2 yaşına dek hiç aksatmamamı söylemişti,hangisi doğru bilmiyorum ki?

kan ilacı da leke yapıyo hem,hem de tadı kötü napsak acaba?

sanırım ferro sanolun tadı çok kötü ve lekesi çıkmıyomuş doktoruna söylersen ferrumla değiştiriyor. biz bi kaç gün oldu ferruma başlayalı biraz kansız çıktık.

sanırım ferro sanolun tadı çok kötü ve lekesi çıkmıyomuş doktoruna söylersen ferrumla değiştiriyor. biz bi kaç gün oldu ferruma başlayalı biraz kansız çıktık.

evet ferrosanol un tadı kötü ben meyve ile beraber veriyorum ardından da su içirin mutlaka.dişlerde lekelenme yapabilir.

Ferro sanolun hakkaten tadı kötü.Her elime alışımda tadı geliyor aklıma,iğrenç.
Ya eskiden o mu vardı diyorum bazen.Biz kullanmadık da noldu.Hiç veresim gelmiyor.

Back