• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeklerinize aynı anda işe eve nasıl yetişiyorsunuz

tontonhhoyt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2011
181
1
46
İstanbul
ben hiçbirişimi yetiştiremiyorum hem ev hem iş hem bebek bebeğin özel yiyecekleri birde üstüne bilgisayarda site site gezmek benim için imkansız evde olursam hiç intewrnette olamam işde vakit daha çok siz nasıl yetiştiriyosunuzs

al bendende o kadar , ikinci çocuk zaten istemiyorumda bu halimle istesemde mümkün değil. temizlik ve ütü için haftada 1 gün gelen gürcü bir yardımcım varda,
ona rağmen böyleyimm....

bu konuda geceler yarim olduuu diyim ben o zaman :) oğlum 16 aylık.. gündüz 2 saat uyuduğu zaman yemek yapıorum.. temizlik falan.. uyandığında onunla ilgileniorum tabi.. saat 9 gibi yatıor.. yattğı zaman da ütüm, veya uzun sürecek işlerim varsa geceye bırakıorum.. 12 ye kadar.. şimdilik böle.. bir ay sonra da cadımız gelio.. o zaman 2 haftada bi eve yardımcı bayan almayı düşünüorum.. en azından genel temizlik için...

walla bı oglum bı kızım var bırı 2 bırı 11 aylık.hiç bişim bıtmıyo.annem yanımda olmasına ragmen.genelde yemeklerı o yapmasına ragmen.hiç evım toplu ve temız degıl.ıkı yakam bı araya gemıyo inan.akşamları oturup sakince bı bardak sıcak cay içemıyoruz.hele yemek zamanları tam bı facıa.ev hiç toplu olmuyo.eşimle kavga edıyoruz.yıne mı ütü yapmadın diye.ya anlayacagın bu cocuk işlerı hem ömür törpüsü hemde hayatın anlamı ya.napalım bole olsun varsın.aman onlar saglıklı mutlu olsunlarda varsın bole olsun.nası olsa onlar da buyuyecek akıllanacaklar

benide alın aranıza :84:
ben bazen çevremdekilere anlatınca kimse bana inanmıyor

yemin ediyorum sabah ezanla kalkıyorum
çocuk uyanmadan hazırlanabilirsem ne ala
hemen duş al,hazırlan,kahvaltıyı hazırla
geceden makinada yıkanan çamaşırları as,bulaşık makinasını boşalt vs.
saat oluyor 8 buçuk
sonra çocuk uyanıyor,onun üstünü başını değiştir,sütünü içiriyorum
sonra oğlumu ablama bırakıyorum
ordan işe koştur,akşam 7 de çıkıyorum ofisten
oğlumu alıyoruz eve gidiyoruz
acelece yiyecek bişeyler hazırlıyorum
allahtan eşimde yardımcı oluyor
biz yemek hazırlarken çocuk yanımızda tabiki
bir taraftan yemekle uğraş diğer taraftan çocukla oynamaya konuşmaya çalışıyorum
yemek ye,sonra mutfağı toparla,
sonra çocukla oynuyorum uyuyana kadar hiç oturmuyorum
o uyuyor saat oluyor 10..
sonra evi toparlıyorum en azından dağınıklılığı toparlıyorum
bir bakıyorumki saat 12 ye geliyor napim ölüyorum yorgunluktan
bayılıp yatıyorum
birde gece kaç kez uyanıyorum çocuk için
günüm böyle geçiyor..

hafta içi sadece evin dağınıklılığı olursa topluyorum detaylıca temizlik mümkün değil
hafta sonuda oğlumum keyfi elverirse onunla oynayarak iş yapmaya çalışırım
mesela ben ev süpürürken ona da bişeyler yaptırıyorum
işimi oyun haline getiriyorum
öyle böyle biraz yapabiliyoruz

açıköğretim iktisat okuyorum ama bu yıl dondurdum
bu kadar şeyin içinde ona hiç zaman ayıramam

çok zor bir koşturmaca içerisindeyiz
ama oğluma bir sarılıp öpmek varya
dünyalara bedel
iyiki varmış diyorum
böyle bir duygu böyle bir tat herşeye katlanmaya değermiş
napalım onlar büyüyene kadar biraz pasaklı olacaz :))

Son düzenleme:
:1::1::1::1: bende eskisi kadar temizliğimi süper yapamıyorum ama yinede kendime 1 2 saat bile olsa zaman ayırıyorum çok şükür.tabi eşimde yardımcı oluyor.genel temizliğimi hafta sonu yapıyorum.onun dışında oğlumu yedirip içirip rahat ettirdikten sonra uyumayacaksa eline veriyorum oyuncaklarını oyalanıyor bende o sırada işlerimi hallediyorum.
hafta içi ise akşamdan mümkün olduğunca evi mutfağı dağınık bırakmamaya çalışıyorum.böylece ertesi gün eve gittiğimde ev dağınık olmuyor.gerçi şimdiye kadar oğluma babası bakıyordu ev zaten dağınık olmuyordu.o ilgileniyodu oğlumuzla bende işleri yapıyordum.bundan sonra halası bakacak bakalım nasıl olacak.:24:

Allahtan eşim her işime yardımcı oluyor, yemeğe de kızımın bakımına da, temizliğe de..Yoksa mümkün değil yetişemem...Ama iki kişi paylaşınca yetişiliyor bir şekilde..
Hafta içi sabahları erken kalkıyorum, normalde 8 de evden çıkıyorum ama 6 da kalkıyorum genelde..Kızımın çorbasını falan yapıyorum akşama için..Evi de bir toparlayıp öyle çıkıyorum..
Eşim sağolsun o da çıkmadan geceden yıkanmış olan bulaşık makinesini falan boşaltıyor..
Böylelikle akşam dönüşümüze rutin iş bırakmamış oluyoruz..
Yemek bazen yapıyoruz bazen dışarıdan yiyoruz, haftada bir ikide melemendi, kahvaltılıktı derken öyle anlı şanlı akşam yemekleri olmuyor tabii ki...
Evi süpürme silme işini haftasonuna bırakıyoruz..
Çamaşırları genelde perşembe ve cuma akşamı yıkıyoruz ki o da hafta sonuna kalmasın...
Kızıma teyzem bakıyor sağolsun o da Denizin yemekleri konusunda yardımcı oluyor, kendi yaptıklarından falan getiriyotr bize de :) Biz hazır yesek bile çocuk ev yemeği yiyor böylelikle...

Bunun dışında inanın hiç eskisi gibi detaylı işler yapmıyorum umurumda da değil..Zaten akşama kadar kızımı çok ama çok özlüyorum..Bu nedenle hafta içi akşamlarımı, ve hafta sonumu kızıma ayırıyorum...
Zaten eşimi de çok özlüyorum.. Onla da eskisi gibi uzun sohbetler edemiyoruz :(
Bu nedenle cumartesi akşamlarına ekstra bi plan yapmıyoruz..
İstisnasız her cumartesi kızım uyuduktan sonra oturuyoruz, bir-iki kadeh kırmızı şarap içiyoruz..
Film izliyoruz laflıyoruz..Nasılsa ertesi gün pazar diyoruz..Sanırım bunlarda etkili oluyor ki hiç doğum sonrası problemleri yaşamadık biz resmen ikimizde haftanın yorgunluğunu atıyoruz böylelikle deşarj oluyoruz:nazar:

Bence kimse iş yapıcam diye hayatı kaçırmasn işler bir şekilde halloluyor..Asgari düzeyde iş yapın hayatınızı yaşayın..Eşimle kızımla huzurla geçen bir saatin verdiği mutluluğu tertemiz bir ev veremez bana..ya da 3-5 çeşit yemek de veremez..Tercih meselesi tabii ama allahtan aşkımla biz aynı kafadanız ve bu şekilde herşeye de yetişiyoruz :)

Allahtan eşim her işime yardımcı oluyor, yemeğe de kızımın bakımına da, temizliğe de..Yoksa mümkün değil yetişemem...Ama iki kişi paylaşınca yetişiliyor bir şekilde..
Hafta içi sabahları erken kalkıyorum, normalde 8 de evden çıkıyorum ama 6 da kalkıyorum genelde..Kızımın çorbasını falan yapıyorum akşama için..Evi de bir toparlayıp öyle çıkıyorum..
Eşim sağolsun o da çıkmadan geceden yıkanmış olan bulaşık makinesini falan boşaltıyor..
Yemek bazen yapıyoruz bazen dışarıdan yiyoruz, haftada bir ikide melemendi, kahvaltılıktı derken öyle anlı şanlı akşam yemekleri olmuyor tabii ki...
Çamaşırları genelde perşembe ve cuma akşamı yıkıyoruz ki o da hafta sonuna kalmasın...
Kızıma teyzem bakıyor sağolsun o da Denizin yemekleri konusunda yardımcı oluyor, kendi yaptıklarından falan getiriyotr bize de :) Biz hazır yesek bile çocuk ev yemeği yiyor böylelikle...

Bunun dışında inanın hiç eskisi gibi detaylı işler yapmıyorum umurumda da değil..Zaten akşama kadar kızımı çok ama çok özlüyorum..Bu nedenle hafta içi akşamlarımı, ve hafta sonumu kızıma ayırıyorum...
İstisnasız her cumartesi kızım uyuduktan sonra oturuyoruz, bir-iki kadeh kırmızı şarap içiyoruz..
Film izliyoruz laflıyoruz..Nasılsa ertesi gün pazar diyoruz..Sanırım bunlarda etkili oluyor ki hiç doğum sonrası problemleri yaşamadık biz resmen ikimizde haftanın yorgunluğunu atıyoruz böylelikle deşarj oluyoruz:nazar:

Bence kimse iş yapıcam diye hayatı kaçırmasn işler bir şekilde halloluyor..Asgari düzeyde iş yapın hayatınızı yaşayın..Eşimle kızımla huzurla geçen bir saatin verdiği mutluluğu tertemiz bir ev veremez bana..ya da 3-5 çeşit yemek de veremez..Tercih meselesi tabii ama allahtan aşkımla biz aynı kafadanız ve bu şekilde herşeye de yetişiyoruz :)
harikasınız tebrik ediyorum sizi.ve eşine de bir bayan olarak teşekkür ediyorum seni bu kadar desteklediği ,çin en güzelini yapıyorsunuz.koş koş bitmez işler ama zaman geçip gider

siz harikasınız benim 2 velet var ve yemek yapmak zorundayım büyük okula gidiyo onun ödevi falan çok zor oluyor ama sizi örnek alıcam

Sağolun kızlar güzel yorumlarınız için..Eminim ki herkes kendince bir yöntem geliştiriyor..Püf noktası detaylara takılmamak bence...yoksa işler hiçççç bitmezzzzz...

İki çocuk olunca elbette herşey daha da zorlaşır...Ben hayal bile edemiyorum ikinciyi, bir tanesi yetiyor bana :)
Allah hepimize kolaylıklar versin :32:

Back