• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebekleriniz nezaman katiya alisti

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
38
108
İstanbul
Bebkleriniz kati yemeye nezaman alisti kizlar
benimki 7bucuk aylik az puturgelse direk kusuyor korkuyorum hep boyle gitcek diye

aynı şeyi bende çok merak ediyorum ne zaman biraz daha koyu pütürlü yicek. her verdiğimde öğürüyor benimki 8 aylık oldu ilk ek gıdalara başladığımızda bile daha katı püreleri yutabiliyordu şimdi tiksindimi ne olduysa sürekli çıkartıyor çok korkuyorum gidişattan

bu bir geçiş dönemi olsa gerek. benim oğlumda oncelerı gayet guzel yerken sımdı az buyuk bısey gırse agzına dılıyle dısarı atıyor. tiksiniyormuş gibi oluyor yuzu. doktorumuza sordum bunlar gayet normal dedı. 1,5 yasına kadar devam edebılır panık yok dedı.. mecburen bende devam sutu agırlıkı besliyorum. en azından onu ıcıyor aç kalmıyor.

şimdi size ne söylesem boş,anlamayacaksınız biliyorum arkadaşlar ama ben yine de yazayım.yesin de varsın püre yesin.niye bu kadar takılıyorsunuz pütürlü yeme meselesine.elbet birgün alışacak,önemli olan ne yediği.benim oğlum 2yaşına girecek,hiç pütürlü gıdalarla ilgili sorun yaşamadık ama ben ona bir kase yemeği yedirene kadar can teslim ediyorum,ruh sağlığım bozuldu artık,elimde tabak kaşıkla hıçkıra hıçkıra ağladığım oluyor,ek gıdaya geçtiğimiz ilk günden beri hep aynı,yemez içmez,zayıf,çelimsiz bir çocuk.keşke yeseydi de ben ona 4yaşına kadar herşeyi püre haline getirmek zorunda kalsaydım.hem daha siz 7-8aylık bebeklerden bahsediyorsunuz,daha çok erken zamanla alışır.

ayni dertden muzdaribim arkadasim aynen benim oglumda zayif celimsiz 2 yasin dek pure yedirdim o zamanlari daha kolaydi hizli ve agzinda saatlerce tutmazdi direk migdeye hemen yutrdi gunde 4 ögun yedirebiliyordum 2 den sonra artik pureyi birakdirdim kolayda olmadi ama simdi 1 kaseyi yedirmek icin en azindan 1 1 bucuk saatimi intde kandirarak ancak sinir halinda yediriyorum sinirimi belli etmemk icin dislerimi sikmakdan artik dislerim agriyor :(okadar yani tabi 4 ogunumuzde 2yada3 e dusdu haliyle kilo alimida yerinde sayiyorbazen dusunmuyor deilim tekrarmi pure yapip versem caresisim.

Nefisem hazir alismisken sakin basa donme
benim kardesimin ogluda bi bucuk yasinda bi ay evvel alisti taneli yemeye
hep pure yiyordu
peki nefisem sen nasil alistirdin tanelere hangi yiyecekten basladin nasil yaptin
ozaman ben zorlamayayim degilmi tanelere zamanami birakayim sizce

Nefisem hazir alismisken sakin basa donme
benim kardesimin ogluda bi bucuk yasinda bi ay evvel alisti taneli yemeye
hep pure yiyordu
peki nefisem sen nasil alistirdin tanelere hangi yiyecekten basladin nasil yaptin
ozaman ben zorlamayayim degilmi tanelere zamanami birakayim sizce

canim her cocuk bir deil benim buyuk oglum asiri istahsiz ve inatci oldugundan sorun yasadim ama ikinci oglumda massallah istahi yerinde ve 8 aylikdanitibari ile artik pure yemiyor yemek yapiyorum hangi yemegi olursa olsun catalla kucuk kucuk yapiyorum eziyorum yani ama puturlu kaliyor önce 1 kasikla basladim 1 kasik verdim ögurdu ama cikarmadi bir dahaki ögunde 2 kasik daha sonra 3 derken bir kaseyi yiyor ögurmeden alisdi artik massallah yilmamalisin o öyle öyle alisiyor basda zor gibi görunsede basaracagindan eminim.sana tavsiyem puturlu alismasini isdiyorsan kesinlikle miksermi deniliyor tam olrark turkce adini bilmiyorum ama o aleti kullanma derim.

kızlar nasıl alıştırdınız bende merak ediyorum.bizde püre yiyoruz hala.mesela muzu nasıl vermeliyim yada elmayı?
biz 10.5 aylığız.mesela bezelyeyi,kurufasulyeyi ezmeden yiyebilirmi,boğazına durmazmı?katı gıdaya nasıl alışacak?

canim her cocuk bir deil benim buyuk oglum asiri istahsiz ve inatci oldugundan sorun yasadim ama ikinci oglumda massallah istahi yerinde ve 8 aylikdanitibari ile artik pure yemiyor yemek yapiyorum hangi yemegi olursa olsun catalla kucuk kucuk yapiyorum eziyorum yani ama puturlu kaliyor önce 1 kasikla basladim 1 kasik verdim ögurdu ama cikarmadi bir dahaki ögunde 2 kasik daha sonra 3 derken bir kaseyi yiyor ögurmeden alisdi artik massallah yilmamalisin o öyle öyle alisiyor basda zor gibi görunsede basaracagindan eminim.sana tavsiyem puturlu alismasini isdiyorsan kesinlikle miksermi deniliyor tam olrark turkce adini bilmiyorum ama o aleti kullanma derim.
canım nasıl küçük parçalara ayırdın örnekle sorabilirmiyim?

anladım.yine çatalla ezdin ama fazla ezmedin.pütürlü pütürlü oldu.bende çatalla eziyorum.
az ezmeye başlayım teşekkür ederim canım

Back