Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebekleriniz ne zaman oturmaya başladı??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

cococookie

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2009
196
80
298
İstanbul
Oğlum 7 buçuk aylık hala desteksiz oturamıyor.. Koltuğa ourtuyorum hemen ayaklarına eğlip yana devriliyor. Yere oturuyorum tv karşısında bacak arama alıp oturtuyorum alıştırmak için. Sizce oğlum normal mi? Yoksa geç mi kaldı??

bence teleşlanmayın kendi başına oturamaması normal.destekle,kendinize dayayarak yada yastıkla destek yaptığınızda bi süre oturuyo pozisyonunda durabiliyorsa ve en önemlisi başını dik tutabiliyorsa artık,
hiç bi sorun yoktur.
ama oturması konusunda bebeği sıkmadan alıştırmakda önemli yani büyük görev bizlere düşüyor aslında

benim kızımda 7 aylık desteksiz oturamıyor ama kafasını falan tutyor birde ben yönlendirmeden dönmüyor neden olabilir acaba kilosu düşük 5700 ondan olabilir mi? sizce

bu konuda her bebek farklıdır kıyaslamamak lazım.bence normal.belli bir müddet oturup düşüyorsa alışacaktır zamanla.benim kızım da 7.5 aylıkken oturuyordu fakat kendini bir anda geri atıyordu mecbur hep arkasına yastık koyuyordum.sonra 8 aylıkken tam oturdu geri atma huyunu da bıraktı.ayrıca ben de sizin gibi bacak arama veya etrafına yastıkla destekle oturtup oyun oynuyorduk.bol bol bu şekilde oturtun öğrenecektir oturmayı.

içimi çok rahatlattınız kızlar teşekkür ederim. Annem falan oturmaya alıştır yoksa oturmaz diye beni orkuttular ama siz beni rahatlattınız.

benım oğumda 5.5 aylık hafıf ıttrnce donuyor kendı kendıne donmyor bıan önce donse fıldr fıldr..

Benim oğlumda 5 buçuk 6 aylıkken yüzükoyun yatmayı pek sevmezdi. Merak etme bebeğin daha senin istediğin kadar hareketlenmesi için çok erken. Hem bazı bebekler daha hareketli olur bazıları biraz daha tembel. Bunun bi sorun olduğunu sanmıyorum

eğer doktorunuz muayene edip bir sorun olmadığını söylediyse hiç endişelenmeyin benim tembel oğlum 10,5 aylıktı desteksiz oturduğunda :))

benim oğlumda yüz üstü yatmayı sevmiyrdu sonra ben bi kaç kez dönmesine yardım ettim ve dnmeye başladı yani 8 aylıkken hem oturmaya hem dönmeye başladı.bende canımı sıkmıştım ama herşeyin zamanı var zamanı gelince oluyor.şimdi fıldır fıldır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…