bebeklerinin ayakları terleyen anneler varmı????

PembePanter

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2007
1.565
16
41
slm kızlar.benim oğlumun ayakları ve elleri çok terliyo.özellikle ayakları daha fazla terliyor.benimde el ve ayak terleme sorunum var acaba banamı çekti die düşünüyorum.dün dr kontrolümüz vardı ama unuttum sormayı klava: .sizin bebeklerdede aynı sorun varmı acaba???

valla benim oluşumun ne ayağı ne eli ...heryeri yapış yapış....ne banyo fayda etti be bişi.........hele bu gün varya......buhar olup uçacak nerdeyse........tabii bende

bizde var güzelim..ama benim rahmetli babamın da çok terliyodu 11 yaşında kız kardeşim de babama çekmiş...sanırım genetik diye düşünüyorum...fakat çok zor gerçekten terliyo ter soğuyo sonra karnı ağrıyo gazı oluyo...

çorap giydirsem sürekli ıslak kalıo..hemen terlio yetiştiremiyorum valla...yine bu iyi günlerimiz çünkü eğer seninki de bizimki gibiyse kışın terlemesi zor..yaz gibi çıplak bırakamıyosun ayakları sürekli değiştirmek zorundamısın daha çok üşüyo çünkü....

hadi Allah kolaylık wersin bize...:)))

canım bizdede var bu sorun dediğin gibi bilhassa ayaklarda.doktoruma sordum. kansızlıkla ilgiliymş canım onlar daha bebek oldukları için kan sayıları oldukça düşük demir ilacı almaya başlayınca düzelicekmiş.genelde tüm bebeklerde olurmuş.paslı demire dokunurmuşsun gibi bir his oluyor.

evet canım bizdede bu sorun çok var ayakları nemi baya geçen başka bi hastaneye götürüdm kontrol için doktorda azeri bir kadındı hemen bunda magnezyum eksikliği vra ondan deyip buna magnesyum takviyesi yapalım diye bir ilaç çıkardı tabi bende bi anda ne bilim azeri olduğundanmı ne güvenemedim yok şu an yapmayalım dedim hatta oda baya bi bosuldu sen beni tanımıyosun bu ialçı anca yurt dışındaki ezcanelerden bulrsssssun falan dedi bende olsun dedim .ama artık bu magnezyum eksikliğindemdir nedir benim oğlumun elleri aykaları yapış yapış çok terliyo

benim kızımında ayakları terliyor
ben genetik olduğunu düşünmüştüm çünkü babasınında terler.

demek bi çoğumuzun bebeklerinde aynı sorun var.benim yiğenleriminde bebekken çok terlerdi ama şimdi geçti(4,5 yaşlarında) inşallah kaanında ve sizinkilerinde geçici bişey olur.dediğiniz gibi çok zor oluyor.bazen o kadar çok terliyorki parlıyor resmen.

benim oğlumdada var, özelliklede ayakları ve boyun bölgesi çok fazla terliyo. ayakları terleyince bu kez buz gibi oluyo, çorap giydiriyorum bende mecburen, üşüyecek sanıyorum.

benim bebişimin de terliyo ayakları aynen. geçicidir bence.

Benim kızımında ayakları çok terliyor. Bizde genetik olduğunu düşünüyoruz çünkü benimde eşiminde ayaklarda terleme sorunumuz var. Sizinde dediğiniz gibi yaz günü çorap giydirmek zorunda kalıyorum. Pazartesi kontrolü var soracaktım doktoruna. Bakalım ne diyecek?

benimkinin her yeri sırılsıklam oluyor terden kucağıma alınca benim üstümde nemli nemli oluyor onun terinden.işimiz gücümüz üst değiştirmek.benide çok üzüyor bu terleme olayı rüzgar falan gelcek bu çocuk terli diye hiç bir yeri doğru dürüst açtırmıyorum.

asiyecim bişi sorcam sende benim gibi sadece ayakları deilde heryerinin terlediğinden bahsediyosun onun için sana sorim dedim............ya benim ki çişini çok azyapmaya başladı acaba vücuddaki suyu terlemi atıyo...........hergün 3-4 kez bez değiştirdiğimde sırıl sıklam oluyodu..artık sabahtan akşama kadar kupkuru..ama kendisi çok terliyo ....aynı sorunu yaşayan varmı acaba...hani kendiside rahatsız deil dr götürsem....

yok canım hiç doktora götürmene falan gerek yok tamamen terlediği için çişini az yapıyor ...benimkide aynen öyle hatta ben bile normalde sık sık wc ye giderim ben bile çok az gider oldum....normal:)

Son düzenleme:
kızlar normal ama yine de siz bebişlerin suyunu eksik etmeyin bol bol içirin su kaybından elektrolit dengeleri bozulmasın

Sibel su içirin demişsin ama bizim dr. su verme dedi .Biz geçmedik ek gıdalara ya ondan mı acaba.
Bizimkide ayakları özellikle buz gibi oluyor valla ama çoğumuzda var diye içim rahatladı biraz

valla özlemcim aslında drlar hepsi ilk başta su içirmemek üzere görüş birliğine varmışlardı sanırım ama süt özellikle sıcak havalarda vücudun su ihtiyacını karşılayamıyor
hatta şu meşhur hala( eşimin halası) çocuk dru arkadaşlarıyla görüşüp duruyor sürekli de
su mutlaka versinler demiş çoğu
hatta yakında drlar tekrar su verdirme olayına dönüş yapacaklar gibi demiş
özellikle şu doğum sonrası sarılık olayının kolay atlatılması için falan

çok terlemiyorsa bebişler o zaman sütten aldığı karşılayabilir belki ama çok terleyen bebişler için mutlaka takviye yapılmalı

kızlar anladım ki bi çoğumuzun bebeklerinde aynı sorunlar var.sibelcim ben dr özellikle sordum artık havalar sıcak su vermeye başlayımmı die.dr da gerek olmadığını sütten herşeyi aldığını söledi.aslında gıdaya geçip meyvelere bile başlıcam ama eşim .çok hassas bu konuda kesinlikle dr dediğinden dışarı çıkmıyor.dr eğer çişinde kırmızılık azcık kan felan olursa o zaman susuz kalmıştır dedi.böle bi durum ypksa vermene gerek yok demişti.zaten 20 günümüz kaldı 20 gün sonra ek gıdalara geçeriz bizde.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…