Çocuk Hastalıkları bebeklerin sallanması

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

zeynepxoxzdil

aşkların en tatlısı Giray
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2008
1.671
10
683
54
İstanbul
Slm arkadaşlar
malum birçoğumuzda kvalide var bizimkisi 1 haftadır yanımızda ve karışmadığı birşey yok çok şükür.şimdi de tutturdu bir yerde duymuş
Bebekler beşikte veya ana kucağı gibi yerde sallanmamalıymış beyninde tahribat yapıyormuş?
Çok mrk ediyorum böyle birşey varmı yoksa kendimi uydurdu ben sallıyorum bebeğimi eğer doğruysa yalnış birşey yapmak istemem elbette.:uhm:

Bende sallamaya çok karşıydım zeynepcim ama kayınvalidem ve teyzem sallamak faydalı diye duymuşlar.bugun kontrolumuz vardı özellikle sordum doktorumuza,sallamanın faydası bile varmış orta kulak için hatta sallanan çocuklar endorfin yani mutluluk hormonu salgılıyorlarmış..ama hafif bi ritimle ve özellikle kucakta annenin kokusunu alarak...bende sallasam mı diye düşünmeye başladım yani.

ben sallıorum.önce kucakta basladık şimdi ayakta devam ediyorz.baska carem yoktu...gerci bunuda artık yemio bizm zilli...bakalım sırada ne var?

ben yatağının sallanma aparatını cıkarmıştım hatta hıc takmamıştım.sallamama kararımı cok onceden almıştım cunku..sallamayı doğru bulmuyorum ben ve sallamıyorum. memede uyuyp kalınca kucağımda bıraz daha tutup ııce kkumu almasını sağlıyorum.yetrınce mutlu luyordur heralde..

bende sallamak istemeyip ancak mecburen sallayanlardanım başka çaremiz yok başka türlü durmuyo ve uyumuyo ama beyinde tahribat yapsaydı birçok insan beyin özürlü olurdu olurdu bebeklerin %90ı belki daha falzlası salanıyodur eminim hele eskiden beşiklerde langur lungur sallanırmış
bebek sallanmadan duruyorsa ne ala ama durmuyorsa başka çare yok morarana kadar ağlatacak halimiz yok bizimki kucakta sallanmayıda kabul etmiyor illa ayakta sallancak hatta bazen onuda kabul etmiyor battaniyeye yatırıp eşimle salıncak yapıp sallıyoruz ama mümkün olduğunca yavaş sallıyoruz

bende sallıorum mecburen göbek fıtığı çıktı oğlumda doktor sakın ağlatma ilerler dedi sürekli başındayım ağlamasın diye şişiliği indi bu ay.beşikte ayakta kucakta her türlü salladık hatta elde battaniyede bile salladık geçen hafta ist.da annemlerdeydim mecburen orda beşik olmadığı için elde battaniyede salladık çok zor öyle sallamak kolları kopuo insanın allahtan alışmadı sürekli ister tek başına napcan falan dediler ama küçükler daha anlamıolar
sallamak faydalı beyni geliştirio diye duydum bende hatta akşam kayınpeder söyledi geldikçe ayağında sallayıp uyutuo o da

ben de sallamaya karsıydım ama besiğinde alıstı ve hafif sallamalarla uyutuyoruz kızımı...benimki şimdilik kucaga alısmadı beşiğinde daha mutlu..bu seferde heryerde beşik iister diye koruyorum

sallamak beyinde hasar bırakıyorsa desenize hepimizin beyni hasarlı:bbo:bende sallıyorum çünkü kendi kendine uyuyamıyor benim kuzum.çok sarsmadıkça sakıncası yoktur heralde

sallamak beyinde hasar bırakıyorsa desenize hepimizin beyni hasarlı:bbo:bende sallıyorum çünkü kendi kendine uyuyamıyor benim kuzum.çok sarsmadıkça sakıncası yoktur heralde

arkadasım sana tamamıyla katılıyorum.şimdilerdeki bebek büyütme anlayışı ile eski çok farklı ama sanki eskiler bişey bilmiyor ya da hepsi yanlış o zaman senin de dediğin gibi bizim yaşamamız ya da hasarlı olmamız gerekirdi.

ilk 10 gün sallamadan memede uyudu ama ne zaman ki gazlar başladı imkansız sallamadan uyuması.40 günü geçti gazlar devam ediyo inşallah geçer kısa zamanda.erkek çocuklarda olur diyolardı ama bu kadar mı ..çocuk gazından ne emebiliyo ne de uyuyabiliyo..Allah hepimize kolaylık versin

arkadaşlar ben sallamanın zararlı olduğu düşüncesinde değilim.benim kızımda sallamadan uyumuyor çok denedim fakat kendi kendine asla uyumadı.önce kucakta başladık kilo almaya başlayınca zorlandım ayakta sallamaya geçtik.ama geçenlerde ne olduysa gece yarısına kadar hiç ağlamadığı kadar ağladı kızım ve battaniyede sallamayı denedik babasıyla sustu ve uyudu.battaniyeye alışacağı düşüncesiyle ertesi günü arkası tamamen yatan ev salıncaklarından aldık.herkese tavsiye ederim.kızım onda sallanırken çok mutlu oluyor ve gülüyor.hem uyanıkken çok güzel oyalanıyor hemde uyuması daha kolay oluyor bende bu sayede hiç yorulmuyorum.üstelik bu salıncaklar yaklaşık 3 4 yaşına kadar kullanılabiliyor o yüzden gerekli bir araç bence.

zararlı da olsa yararlı da olsa mecburen sallıyoruz zaten hatta sadece sallamkla kalmaypp uyuması için herşeyi yapıyoruz hamileyken asla sallamya kucağa falan alıştırmam demiştim ama bekara karı boşamak kolay hesabı öyle atıp tutmak işe yaramıyormuş şimdi kucağa da alıştık pışpışlanmaya da sallanmaya da daha ne isterse de mecburuen yapacaz amaaaaaaaaaaaaan boşverin canları sağolsun kuzucukların hasta olmasınlar da tek dert bunlar olsun dimi ama

ßen bebegımı dogurmadan kesınlıkle sallamaya alıstırmıcam demıstım ama demek le kaldım sadece cunku mecburen sallamam gerektı bebegım her gece sancı cekıo gece 11 30 da baslayıp sabah 8 e kadar sallıyoruz aksı taktırde baslıo zırlamaya cok alıstı valla herhalde boyle kılo verıyorum dıe dusunuyorum cunku durmadan kolum besıgınde sallıyorum bazen gozlerım kapanıo tam uyuyacam bıde bakıyorum yıne aglıyo yanı 24 saat sallanmak ıstıo allahtan kayınvalıdem yanımdada yardım edıo onun sayesınde bı ıkı saat uyuyabılıyorum en azından :)

selam arkadaşlar:1hug: benimde 23 günlük bir oğlum war, bundan 1 yıl önce ben de wertigo rahatsızlığı çıktı yani orta kulakta denge kaybı, tedavi oldum neyse, doktorum küçükken çok fazla sallanmaktan olduğunu söyledi, küçük yaşlarda olmasa bile büyüyünce çıkabiliyo bişiler o yüzden ben sallamıyorum miniğimi ve sallayan olursa da uyarıyorum.. aman dikkat kızlar

Eklentiler

• $.Zuzummm.-0037...jpg
    91,2 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleme:
Bayanlar neden salliyorsunuz çocularinizi ya besikleri yok mu bu bebeklerin ben anlamiyorum ben iki çocumuda yataklarina alistirdim ilk basta agladilar sonra alistilar, ve evet sallamak beginde hasar olusturabiliyormus.
Bi bebek sallanmak nedir bilmez nasil alistirirsaniz oyle gider bence her sey sizin ellinizde bence valla ben simdi yatirdim 1 bucuk yasindaki oglum misil misil uyuyo.

sallamak degil de cok hizli sallamak sakincali.. benim bir tanidigimin bebeginde gercekten beyninde kanama olustu (2 aylikken).. sallamanin zararli oldugunu soyleyen doktor da zaten hizli sallamanin zararli oldugunu soyluyor. bir de aglayan bebegi sallamamak gerekiyormus:

Bebek sallama sendromu
Prof. Dr. Aksoy, bir başka kanama türünün de beynin son orta ve alt zarı arasında, su toplanması nedeniyle oluşan kanamalar olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
“Bu durumda problem su toplanmasının içerisine ufak kan sızması şeklinde görülebiliyor. Özellikle ülkemizde annelerin bebeklerini uyutmak için gelenekler ve yanlış bilgiler sonucunda ayağında ya da bir örtü yardımıyla oluşturulan salıncakta hızlı sallaması beyinde ‘bebek sallama sendromu’ denilen ciddi hasara yol açabiliyor."

Ağlayan bebeği sallamak, beyne zarar veriyor

Alman uzmanlar, "Ağlayan bebeği sallamamak gerekir, çünkü bu durum ciddi beyin hasarına neden olarak ölümlere bile yol açabilir" uyarısında bulundular.

Küçük bebeklerin beyin yapılarının çok hassas olduğuna dikkat çeken uzmanlar, sallamanın, beyin damarlarında yırtılmayla sonuçlanabileceğini belirttiler. Prof. Hans-Juergen Nentwich konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bebek ağladığı sırada 5 saniye kadar bile sallamak, beyinde hasara yol açmak için yeterlidir. Beyin damarı ya da siniri yırtılabilir. Beyin kanaması ve sonuçta ölüm meydana gelebilir. Ya da sinirler hasara uğradığında, görme, duyma ve konuşma yeteneği kalıcı olarak bozulabilir."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…