• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeklerin banyosunda tuz kullandınız mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeklikte yapılan tuzlama işinin yetişkinlikte faydası olcağını sanmıyorum...
hem bebeklerin cildi cok hassas hızlı buyuduklerı ıcınde ciltlerinde catlama olabiliyormuş..
iyice kurutup tahriş edebilir bence...

benim oğlumu tuzlamışlardı hatta öyle bi yaprılarki suyuna değil direk sürdüler yavrumun yüzüne de sürmüşlerdi bir kaç gün yüzündeki kızarıklık gitmedi birde şeyine bal sürdüler neymiş ilerde karısına tatlı olsun diye

Ah canım dert ettiğin şeye bak. Benim annemde iki çocuğuma aynı şeyi yaptı. Neden yapıyorsun dediğimde terleri kokmasın diye yapıyorum dedi. 1 yaşına kadarda devam ettirdi bunu. Ama tabiki tuzu öyle fazla koymuyordu. Suyuna bir çorba kaşığı kadar falan koyuyordu. Zararını görmedim. Sonuçta denize girmiyormuyuz, denizde tuzlu değilmi.
Tabi banyodan çıkarırken en son duru su dökerdi. Tuzu teninden alsın diye.
Benimkiler maşallah düz duvara tırmanıyor, dağdan adam indiriyorlar. Bir sakıncası olacağını sanmıyorum.
İşte adet diyorlar ve büyükler bu adetlere çok bağlı oluyorlar, ben kırmamış yaptırmıştım.

Kesimlikle yaptırmadım. Yaptırmam da. Gereksiz bir adet. Faydadan çok zarar verir.

benim oğlumu tuzlamışlardı hatta öyle bi yaprılarki suyuna değil direk sürdüler yavrumun yüzüne de sürmüşlerdi bir kaç gün yüzündeki kızarıklık gitmedi birde şeyine bal sürdüler neymiş ilerde karısına tatlı olsun diye

one yaa:1shok: kucuk cocugun seyine karısına tatlı olsun diyekafamçokkarıştı
mamasınada keçiboynuzunu kaynatıp koysaymıssınız daha etkili olurdu bence:ecrin_bebek:
saka yapıyorum tabi...:1hug:

ya ''tuzlayımda kokma bari'' derlerya acaba burdan mı geliyor??:uhm:

yengem yegenimi tuzlamak istemisti ,annem izin vermedi ..bizde herkes tuzlanir teri kokmasin diye dedi diretti.. bu arada biz hic tuzlanmadik ama hic terimiz kokmaz ,o tuzlanmis ama cok agir ter kokusu var ..anlayacagin ter kokusu tuzla bitmez ,o vucut yapisinin yaptigi birsey,bence izin verme ..

Çocuğum olursa kesinlikle tuzlamayı düşünüyorum. Bunu bi hurefe gibi değilde bi gelenek gibi düşünmek bence çok daha güzel. Sonuçta annem beni tuzlamış terle kokuyla ilgisi yok bence ama bende annemden gelen bi geleneği çocuğuma aktarmak isterim. Tabi tuzlamak derken evirip çevirip yoğurmak manasında değil bi tutam banyo suyuna ...

Back