Bebek Beslenmesi bebeklerin banyosunda tuz kullandınız mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sayra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2008
441
7
96
İstanbul
ya arkadaşlar bebeğe banyo yaptırcaz kayınvalidem tuzlayalım diyor ama bunun dini hiç bi gerekçesi yokmuş sadece gelenkmiş ve bebeğe oldukça zarar verebiliyormuş sizler ne yaptınız kayınvalideme dedim ki neden tuzlanınca kokmuyor açıklama getirmesini istedim bilmiyorum bizlerde öyle yaparlardı diyor yani kafam karıştı...

ilk defa duydum ...balikmi ayol bu tuzlamak filan,,,,yakarsin cocugu ..bosversene,yavrum agzi var dili yok derdini de anlatamaz......

sorma canım bıktım bu hurafelerden neler duyuyorum bi bilsen eskiler yaparmış tuz olayını bende duydum yani ama bebeğim doğduktan sonra araştırdım sadece gelenek olduğu yazıyor bilimsel bi açıklamsı yok yani sinir oldum..

bosver sakin yapma canim...bebeklerin derisi cok hassas ve incedir Allah korusun mikrop kaparda cok icin yanar sonra...........kim ne derse desin yapma,,,senin cocugun degilmi canim kaynanada kimmisklava:

valla canim yap yapma ben karismam ama bebekken beni tuzlamislar hic oyle cok terlemem terim de kokmaz valla.. sen bilirsin yani bir zarari olsa bana olmus olurdu..

bende duymuştum ama yapmadım tabi...

ayrıca kızım kokmadı da zaten onların mis gibi kokusu yeter tuza ne gerek var....

yok böyle bişey arkadaşlar bizi tuzlamamışlarda biz pis mi kokuyoruz yaniklava:.O minicik meleğin taptaze ve narin cildini yakarsın ve Allah kurusun enfeksiyon oluşmasına sebep olursunuz o zaman kaynanan ben yaptım ondan oldu diyecek mi?

bende duymuştum ama beni yıkadılar mı öyle tuzlu suyla bilmiyorum bebek büyüdüğünde teri kokmasın diye tuzlu suyla yıkıyorlar ama zaten suyuna bir tutam tuz atılır bebegin cildine zarar vercek kadar değil tabi siz annesiniz daha iyi bilirsiniz ben sadece duyduklarımı yazdım allah bebeklerinizi analı babalı büyütsün.

evet teri kokmasın diye bebeği yıkadığınız suya bir tutam tuz koyup yıkıyorlar.Benimde kaynanam söylemişti ilk doğumumda ve yaptık bir zararı falan yok arkadaşlar.Sadece bir tutam tuzu kovanın içine attık ,eridi ve o suyla da yıkamıştık.Gerçi batıl bir inanç ama kaynanalar durmuyorlar ki,illede eskiden yaptıkları şeyleri uygulamak istiyorlar.Bizde küsmesin diye yapmıştık:)

ben duymuştum tuzladıklarını ama biz yapmadık sadece ilk banyosunda yıkama suyuna tuz döktük o kadar bi dahaki yıkamalarda hiç tuz kullanmadık

walla benim kayınvalidemde dedi tuzlayalım diye ama ben agustostadogum yaptım sıcaklarda bebegin cildi zarar görür diye yapmadım bide bizimkiler suya atmıyolar tuzu bebegin vucuduna sürüp bekletiyolar en az 1 saat bilimyorum ama bana çok saçma geldi. eltim diyo benide tuzlamışlar ama terim çok kokuyo diyoo demekki tere de faydası yokk artık siz bilirsinizzz

valla biz d yaptık büyüklerin hatırı kalmasın diye ama..suyuna bir tutam bir şey konuyor cilde zarar verecek boyutta değil yani....sonra üzerine yine normal su döktük o suyla bile bekletmedik..ilk banyosunda yaptık...

kizlar annem benide kucukken tuzlamiss
belki inanmayacaksiniz amaa
o kadar cok terlerimkii hiiic koku yapmazz
hanii uyursunuzdaa beliniz boynunuz terler yaa aynenn o ter gibidirr koltuk alti terimdee
cok sansliyimm
hicc kokmamm
kimilerinin yanina yaklasilmazz
biz eltimin kizidaa kukusunu koltuk altini tuzladikk biseycik olmadiii
oyle bekletmedikk sadece sampuan yapar gibii sonra duruladikk

selam canım bende ayın 17 sinde doğum yaptım.bizdede tuzlarlar. annem birde balladı tatlı olsun diye. teri kokmasın diye tuzluyorlarmş.

bizde de tuzluyorlar hemen yikiyorlar.Kayinvalidemler bekletip tuzlu uyuturlarmis bide cocugu ben kesinlikle tuzlatmam dedim.Tabi bozuldu ama yapacakti ,tuz falan almis bende esime söyledim kesinlikle yapilmayacak diye ve tuzlanmadi.Bizide tuzlamislar sacmaliktan baska bisey degil balikmiyiz biz ayol

tuzladık bebemi.......:1closedeyes:

vakti zamanında ben ve kardeşimde tuzlanmışlar.....:1closedeyes:

hurafeleri severimyerimseniben

benim kayınvalidemle de daha doğmadan bu tuzlama muhabbeti geçmişti ben de suyuna bir tutam atarız olur biter demiştim. öyle olmazmış efenim balla vs bir sürü birşeylerle yoğuracaklarmış bebeğimi. kendisi dayanamamış çocukları tuzlanırken bebişlerin ağlamasına dışarı çıkmış. ben de yaptırmam öyle şeyler dedim ya bakalım doğunca nolacak. yaptırmıcam ben , tatsızlık olmasa bari.

kızlar kendi annemle yıkadık tuzlamadık bebeğimi kıyamadım hurafe bunlar dediğim gibi bilimsel bi açıklaması yok:) birde tuzda bekletiyorlarmış o ne ya yavrum nasıl dayancak beyin kanaması geçirirmi öyle yaıyo nette

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…