• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeklerimizin yiyecek miktarları..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
10
96
Muğla
Merhaba arkadaslar,
Sizlere sormak istediğim birsey var.kızım 1 yasına girecek 10gun sonra.ek gıdalara gectik ve tam olmasada pütürlü yiyor.son 1 haftadır eline ekmek alıp eme eme yiyor.suböreğine bayılıyor,kabuk değilde içini..köfte veriyorum kucuk parcalara bölup..ama kızım asla bunları ana yemek olarak doyurucu birsekilde yiyemiyor yada yemiyor.
sizce bu miktarlar ne kadar olmalı..mesela bir akşam yemeği,sebze puresi+1köfte+makarna deniliyor.
bu makarna ne kadar olmalı.kıvırcık makarna tanesini düşünün.yada kelebek makarna tanesi.kaç adet yemeli.sebze corbası kaç kaşık olmalı yediği vs..vss
ben miktarını bilemezsem kızım 2 makarna tanesi yer,ben tamam derim.nasıl ayarlıyorsunuz.
benim kızım çorba delisi.çorbalarına et,tavuk,herturlu sebze,pirinç,baklıyatlar katarak yaptığım çorbalardan cok yiyor.ama 1 köfteyi zor bitiriyor.makarna ise en fazla 3-4 adet .pilav hayatta yemez.1-2 çay kaşığı o kadar.
sizin 1 yas civarı bebeklerinizin katı yemek listesi ve miktarları ne acaba...

Merhaba arkadaslar,
Sizlere sormak istediğim birsey var.kızım 1 yasına girecek 10gun sonra.ek gıdalara gectik ve tam olmasada pütürlü yiyor.son 1 haftadır eline ekmek alıp eme eme yiyor.suböreğine bayılıyor,kabuk değilde içini..köfte veriyorum kucuk parcalara bölup..ama kızım asla bunları ana yemek olarak doyurucu birsekilde yiyemiyor yada yemiyor.
sizce bu miktarlar ne kadar olmalı..mesela bir akşam yemeği,sebze puresi+1köfte+makarna deniliyor.
bu makarna ne kadar olmalı.kıvırcık makarna tanesini düşünün.yada kelebek makarna tanesi.kaç adet yemeli.sebze corbası kaç kaşık olmalı yediği vs..vss
ben miktarını bilemezsem kızım 2 makarna tanesi yer,ben tamam derim.nasıl ayarlıyorsunuz.
benim kızım çorba delisi.çorbalarına et,tavuk,herturlu sebze,pirinç,baklıyatlar katarak yaptığım çorbalardan cok yiyor.ama 1 köfteyi zor bitiriyor.makarna ise en fazla 3-4 adet .pilav hayatta yemez.1-2 çay kaşığı o kadar.
sizin 1 yas civarı bebeklerinizin katı yemek listesi ve miktarları ne acaba...

Ne kadar yiyeceğini bebeğin belli eder zaten.
Benim tavsiyem mesela makarnasını yedirirken tabağına ölçüsünü bilerek koy ve yedir baktın ne kadar yiyor bi dahaki seferde de aynı ölçüyü kullan.ek gıdayla doymasını istiyorsan o istemeyene kadar yedir.:56:

bende bu konuyu çok merak ediyorum bizimde yaşımıza az kaldı çorba versem bi kaseyi güzel yiyor ama köfte yada makarna pilav versem aynı sorun bizdede var çok az yiyor artık blendır olayını bırakayım istiyorum ama böyle az yeyinede nasıl olacak bilmiyorum

benim oğlum da 10 aylık. ben genelde yumuşak olanları çatalla eziyorum. ama pırasa et gibi azcık sert olanları blenderdan geçiriyorum. tavuk etini didikleyip minik minik çorbasında yutuveriyor. zaten etçil bi bebek. brokoli karnıbahar kereviz belki yoğurtla karıştırırsam yiyor. valla bi küçük kasenin dibinde illa bi kaç kaşık kalıyor. istemediği anda bir iki daha deneyip bırakıyorum. çünkü çok zor alıştı ek gıdaya, şimdi de tekrar vazgeçmesini istemiyorum, ne kadar isterse paşa gönlü... Allah yardımcımız olsun yaa zor valla insan herşeyi yedirmek istiyor. bebeği iyi beslensin diye gece gündüz değişik yemekler yapıyor valla:)))) olsun canları sağolsun:nazar:

slm kızlar bahsettiğiniz sorunlar bende de var. Tam olarak ne kadar yemeli diye düşünmeden edemiyorum.
benim çok iştahsız bir bebeğim var. şu an tam 1 yaşında. kahvaltısında yumurtanın sarısını ve bir çorba kaşığı kadar peynir yiyor . karışık yemeyi de sevmiyo. reklamlarda yedirebiliyorum ancak.
arada emiyo ve uyuyo.. uyanınca da çorbasını veriyorum... hala doğru düzgün tam öğünlere geçemedik... köfte hadi neyse de eti nasıl yedirmem gerektiğini çözemedim. çorbasına koyup blendırladığım zaman sanki yetersizmiş gibi geliyo. zaten kan değerleri de düşük çıktı...
yoğurt ve meyve ile günü bitiriyoruz. muhallebiyi de bikaç çay kaşığından sonra reddediyo...

offf annelik zor zanaat...:37:

slm kızlar bahsettiğiniz sorunlar bende de var. Tam olarak ne kadar yemeli diye düşünmeden edemiyorum.
benim çok iştahsız bir bebeğim var. şu an tam 1 yaşında. kahvaltısında yumurtanın sarısını ve bir çorba kaşığı kadar peynir yiyor . karışık yemeyi de sevmiyo. reklamlarda yedirebiliyorum ancak.
arada emiyo ve uyuyo.. uyanınca da çorbasını veriyorum... hala doğru düzgün tam öğünlere geçemedik... köfte hadi neyse de eti nasıl yedirmem gerektiğini çözemedim. çorbasına koyup blendırladığım zaman sanki yetersizmiş gibi geliyo. zaten kan değerleri de düşük çıktı...
yoğurt ve meyve ile günü bitiriyoruz. muhallebiyi de bikaç çay kaşığından sonra reddediyo...

offf annelik zor zanaat...:37:

karışık yememesi çok güzel doktorlar artık tek tek yedirin diyor sonra çocuklar peynir yumurta tek tek yemiyormuş

Back