• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Bebeklerimizin Kana ihtiyacı var"

Allahım yardımcısı olsun ınŞ...
Gereklı olan kan bulunur da ıŞe yarar ınŞ..
Bu mÜbarek gÜnde rabbım yardımcısı olsun....

çok geçmiş olsun imkanımız yok ama dualarımız var allah yardımcıları olsun acil şifalar versin işallah

Acil şifalar diliyorum bu küçük meleğe..

Arkadaşlar izmir'de kan ihtiyacı olanları da bildirirseniz sevinirim. Şimdiye kadar hep acil ihtiyacı olanlara kan verdim, gidip bir yere kan vermeye güvenmiyorum. Bizim bağış için verdiğimiz kanlar satılıyor ya da takasla veriliyor (genel olarak böyle) O yüzden diğer şehirlerden ihtiyacı olan insanları da K.Kdan duyuralım lütfen..

Allah yardımcısı olsun inşallah acil şifalar versin
beyzanın ailesine rabbim sabır versin
benim kanım tutmuyor zaten izmirdeyim

eşimin kan grubu da B Rh+
biz istanbul dayız ama şimdi eşimi aradım.. ailesi ankara da
belki onlardan birinin tutuyordur diye ama 0 grubuymuş onların :1no2:
şu mubarek gün hürmetine inş. Rabbim yardımcıları olur tez zamanda yeterli kana ve gronulosit e ulaşırlarr :delphin:

arkdslar merhaba...
eylulle dun tanıstım... cok seker bi kız... cizgifilm izlemeyi cok seviyor....biz arkdslarla gitmistik bi ara cd goturelim falan dedik canı sıkılmasın orada diye...
yalnız benm cocugum olmadıgı icin bilmiyorum 3.5yasında bi kıza ne hediye goturulur...
bide bilgilerde annesi ceyda hanımın da nosu var ama kan işlerine babası bakıyor...annesi genellikle eylulun yanında odada duruyor... o yuzden bilgi almak icin agırlıklı serkan beyi ararsanız iyi olur...
başka simdilk bisi yok... ben her hafta duzenli ugramaya calısıcam.... bisi sormak bilgi almak isteyenler bana da ulaşabilir...aileyle birebir irtibatım var....

Arkadaşlar daha önce Beyza için kan bağışında bulunmak adına giden Püsküüt arkadaşımızdan bir bilgi aktarayım... Çünkü ihtiyacımız olan GRANÜLOSİT ve aşağıdaki mesaj bu konu hakkında bilgi içeriyor..

EYLÜL İÇİN SADECE BİR KAÇ GÜNLÜK MİKTAR VAR ELLERİNDE VE BİZİM YARDIMLARIMIZA İHTİYAÇLARI VAR....

Merhaba arkadaşlar,

Söylediğim gibi, bu sabah Hacettepe'ye gittim. Bilgiyi paylaşayım:
1 - Öncelikle her iki koluma da lastik şeritler geçirilip damarları kontrol eden hemşire; damar yapımın uygun olmadığını söyledi. Bu bilgiye şaşırdım. Çünkü; hayatım boyunca sayısız kan verdim. Meğerse burada öncelikle lazım olan granulosit hücreleriymiş.
Granulosit, vücudumuzun bağışıklık sistemini yükselten beyaz kan hücrelerinin (lökosit/akyuvar) yapısında bulunuyor.
Kemoterapi sonrasında granulosit azalması olduğundan, dışarıdan alınan kanla vücuda destek verilmesi gerekiyor ki bağışıklık yükselsin.
Granulositin ömrü birkaç gün olduğu için "taze kan" a gerek duyuluyor.
Granulosit ihtiyacı için alınan kan da son derece yavaş alınıyor.. İşlemin ortalama 2.5 saat gereksinmesi nedeniyle de, gönüllü arkadaşlarımız zamanlarını ona göre programlayarak gitsinler.
Asıl önemli olan da şu: Kan verme işlemi uzun sürdüğünden, kan alımından önce damarlarınızın genel durumu kontrol ediliyor. Damar çeperlenizin bu 2.5 saatlik işleme dayanıklı olmaları gerekiyor.
Benim damarlarımı bu işlemi kaldıramayacak ölçüde ince buldukları için "granulosit" konusunda yardımcı olamadım.
slm kalisste ben 14 takimdan eylulce oncelikle cok gecmis olsun minik kizimiza yurt disinda kaldigim icin yardimci olamiycam cok uzgunum benim babam gecen sene vefat eti ayni buna benzer granuloist kana ihtiyaci vardi durmadan ama minik kizimizin avantaji daha kucuk bedeni insallah daha dayanikli olur baska bi konuda yardimci olabilirsem burdayim aileisne cok gecmis olsun

eylulun resmini burdan gorebilirsiniz....kıvır kıvır sacları var cok seker bisi... umarım yaşatabiliriz...

Allah acil şifalar versn ben de Ankarada eski üniversite arkadaşıma haber veriyorum inşallah sonuç çıkar

Fiyuce sana bir ufak koli göndereceğim onu Eylül'e hediye edebilirmisin. Ne olduğunuda açıklıayım bir dönem sitede Buff nedir diye sormuştum buff bu tür tedavi gören çocuklarında kullandığı maske yerinde kullanabilen mikrop geçirmeyen bir aksesuar. Elimde zaten bebek modelleri var. Çok iyi denk geldi bu. Bu aksesuar sayesinde maske ile toplum içinde gezmektense bu şekilde ilgi çekmiyor çekinmiyorlar. Bana adresini verebilirmisin ?

Fiyuce sana bir ufak koli göndereceğim onu Eylül'e hediye edebilirmisin. Ne olduğunuda açıklıayım bir dönem sitede Buff nedir diye sormuştum buff bu tür tedavi gören çocuklarında kullandığı maske yerinde kullanabilen mikrop geçirmeyen bir aksesuar. Elimde zaten bebek modelleri var. Çok iyi denk geldi bu. Bu aksesuar sayesinde maske ile toplum içinde gezmektense bu şekilde ilgi çekmiyor çekinmiyorlar. Bana adresini verebilirmisin ?
abi adresi versem de evde beni bulamazsın... cunku ogrenci evi yalnız kalıyorum baska kimse yok evde...ama bbamların kargo yollama yontemini kullanırsak cok kolay olur...
yurt içi kargo batıkent şubesi evimin onunde...şubeden alayım ben...
isim soyisim no özelden yollarım simdi
gotururum tabi ne demek...

abi adresi versem de evde beni bulamazsın... cunku ogrenci evi yalnız kalıyorum baska kimse yok evde...ama bbamların kargo yollama yontemini kullanırsak cok kolay olur...
yurt içi kargo batıkent şubesi evimin onunde...şubeden alayım ben...
isim soyisim no özelden yollarım simdi
gotururum tabi ne demek...

tamam kity karakterli bir tane yollayayım o soruyu bilkenlere yollayacaktım iyiki yollayamamışım kime niyet kime kısmet

her işte bir hayır var işte

tamam kity karakterli bir tane yollayayım o soruyu bilkenlere yollayacaktım iyiki yollayamamışım kime niyet kime kısmet

öyle gercekten...bende cizgifilm cdleri alıcam... laptop var yanlarında iyi bari canı sıkılmıyor cizgifilm izliyo durmadan...arkdslarla gitmistik dun..arkdsm da dedi cocuklar icin egitimsel oyuncaklar var arastıralım canı sıkılmaz demisti... aklınıza bisi gelrse siz de öneri verin bize olur mu...cocuk gelisimi bilgimiz yok cunku...
özel msjı yolladım bu arada

kazen abi sen ne iyi abisin iyiki varsın

aklım erdi ereli bir abim olmadığına çok üzülürdüm babam öldükten sonra sığınacak bir erkek olsun isterdim başımda babam yerine de hep abim olsun isterdim Allah nasip etmedi diye kendimi avuturken iki abim birden var şimdi birinin yanında çalışıyorum biri de uzakta ama biliyorum ki bir derdim olsa olduğu yerden bir el uzatır her zaman :1hug:

Emel estagfurullah bunlar hayatımın diyeti... Ödemem gereken diyetler... teşekkür ederim iyi dileklerin için...

Fiyuce Cars diye bir çizgi film var ona bayılacaktır. Penguenlerin olduğu Birşey ayaklar ama adını tam hatırlamıyorum onu sever birde aslan kral var bu 3 çizgi film fazlası ile işini görecektir. Bunları bulamaz isen ben buradan onlarıda yollayabilirim.

ben kan veremiyorum ama cumartesi mutlaka ziyaretine gideceğim

kan sıvıltıcı ilaçlar kullanmak zorundayım, kan verememin sebebi budur

Emel estagfurullah bunlar hayatımın diyeti... Ödemem gereken diyetler... teşekkür ederim iyi dileklerin için...

Fiyuce Cars diye bir çizgi film var ona bayılacaktır. Penguenlerin olduğu Birşey ayaklar ama adını tam hatırlamıyorum onu sever birde aslan kral var bu 3 çizgi film fazlası ile işini görecektir. Bunları bulamaz isen ben buradan onlarıda yollayabilirim.

bulurum sanırım abi.. kızılayda tanıdıgım cdci arkdslar var..direk ordan hallederim... hem benm de bi katkım olsun:) teşekkürler öneri icin... biz gittigimizde de bradz kızlarını bide şirinleri izliyordu...
cizgifilm ben hala izlerim sözde23yasındaım :):) gorunce aklıma geldi dedim biraz da bz getirelm bisiler....her gun bi odada...canı sıkılıyordur illaki.....:çok üzgünüm:

Back