• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi BEBEKLERİMİZİN boy ve kilolarını paylaşalım...

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
hilmiş maşallah canım efe beye allah nazarlardasn korusunn..amiliecim senın bebeğinede maşallahh...rhodoracım sıkma canınını canım normaldır bu ay toparlar sende doktorun dediği gib diikkat et kendıne..
bızde 3 aylık kontorlune gıttık oğluşum 7500 kg 68 cm ..sadece anne sütü verıyorm ama hemşire normal dedı sadece sakın ek gıda verme dedi..bakalım 4. ayında nekadar olacK TOSUNUMUMM...

maşallah canım ya tosuncuk vallahı boyuda super. uzun boylu olacak kız

doğum kilosu 3,230 gr boy 51 cm
1.ay 5,400 gr 57 cm
2.ay 6,400 gr 62 cm
3.ay 7,400 gr 64 cm
4.ay kontrolüne haftaya gideceğiz. aşımız da o vakit olacak. kendim tarttım, şuan 8 kg civarında. boyu da heralde 2-3 cm daha uzadı. kesin sonuçları haftaya bildiririm. :nazar: bu arada beslenme şeklimiz: anne sütü. mamaya geçmedik. :nazar:

Maşallah bebeğine:nazar: , benim kızımda aynıydı, gören obez mi diye soruyodu ama doktor kontrolündeydi. Baba tarafı yapılı olduğu için problem yoktu yani. Ben 4. ayda meyve sularına başladım, 6 ay emdi ve bıraktı. Herşeyi tattırdım.Şimdi 3 yaşında ve hiç yemek seçmiyor, bizimle beraber sofrada yer. abur-cuburu yoktur. 3 yaşında 22 kilo ve 1.12 cm boyu var. Kemik gelişimi testi yaptırdım 4-5 yaş gurubu çıktı. hihoyyytÖnden gidiyo büyümesi ama çok sağlıklı kızım maşaallah. Görüntü olarak ta 5-6 yaş gösteriyor, Biz alıştığımız için normal geliyor. Başka yaşıtlarını görünce bu çocuklara bakamamışsınız çok küçükler diyoruz.:roflol:

kreeft..yusuf muhammed...17.07.2008............dogdugunda,3.900 kilo 51cm...............1.ay 5.140kilo 56.5 cm.........2.ay 6 kilo 59.5 cm........3.5 ay 6.750 kilo 64cm ...sadece anne sutu emiyor.......

barışımın 3.5 aylıkken kontrolü vardı boyuna değil ama kilosuna baktı 6 kilo 700gr çıktı inşallah 4.aya 7kilo 300 olur ozaman her ay 1 kilo almış olucak

Selin'im doğduğunda 3360 gr ve 49 cm idi.
3. ay sonunda 5268 gr ve 57 cm geldi.

Sizin bebişlere göre 1 kilo eksiği var kızımın... :((

meralcım moarlını hıç bozma valla saglıgı olsun yeter demı sımdı bebegın nasıl

meralcik senin kızınçok badireler atlatmış inşallah artık iyi olurr..kilosu bebeğinin durumuna göre iyi üzme sen sağlığına kavuşsun sana gülücükler versin yeter..sevgiyle kal..ssağlıcakla..

Maşallah bebeğine:nazar: , benim kızımda aynıydı, gören obez mi diye soruyodu ama doktor kontrolündeydi. Baba tarafı yapılı olduğu için problem yoktu yani. Ben 4. ayda meyve sularına başladım, 6 ay emdi ve bıraktı. Herşeyi tattırdım.Şimdi 3 yaşında ve hiç yemek seçmiyor, bizimle beraber sofrada yer. abur-cuburu yoktur. 3 yaşında 22 kilo ve 1.12 cm boyu var. Kemik gelişimi testi yaptırdım 4-5 yaş gurubu çıktı. hihoyyytÖnden gidiyo büyümesi ama çok sağlıklı kızım maşaallah. Görüntü olarak ta 5-6 yaş gösteriyor, Biz alıştığımız için normal geliyor. Başka yaşıtlarını görünce bu çocuklara bakamamışsınız çok küçükler diyoruz.:roflol:

sizin bebeğinize de maşallah. benim oğlumun tombul bi görüntüsü yok. ilerde umarım biz de yemek ayırt etmeden beslenebiliriz. şimdilik sadece yiyeceklerden tattırıyorum. hoşuna gidiyor. fazla kilolu ya da iriliğinden ziyade sağlıklı olması daha önemli. bebeği fazla kilo alamamış olanlar moral bozukluğu yaşamasınlar. bol bol emzirsinler. süt onları hastalıklardan korur.

ben de bugun kuzumu asıya goturdum 7 kılo olmus 5 gun once doktor kontrolunde 6500 cıkmıstı anlamadım neden ole oldu

Selin'im doğduğunda 3360 gr ve 49 cm idi.
3. ay sonunda 5268 gr ve 57 cm geldi.

Sizin bebişlere göre 1 kilo eksiği var kızımın... :((

canımmm:1hug:bizler annesel içgüdülerle bebeğimizin hep çok kilolu olmasını istiyoruz ama kilolu bebek sağlıklı bebek demek değildir.üstelik senin bebeğinde normal değerler içerisinde önemli olanda bu.illa üst sınırları zorlamamız gerekmiyor.hem bak bize bebeklere kilo aldıralım diyoruz ama kendimiz zayıflamaya uğraşıyoruz:icecream:

4.ay kontrolumuzde yaklaşık 800 gr almışız ve 3 cm uzamışız. ağırlığımız 8,3 kg, boyumuz 67 cm olmuş. kilo alışımız 1 kg altına düştü ama sorun yok, doktorumuz normal dedi.

arkadaşlar merhaba,
Bugün 4. ay kontrolüne gittik. Bebeğim 3 kiloydu hastaneden çıkarken. İlk 3 ay 1 kilo civarı aldı. 3. ay kontolümüzde 5.700 gr.dı. Bu ay sadece 400 gr. almış, doktor alt sınırda ama sorun yok dedi. Bu aya kadar güzel almıştı anne sütüne devam, eğer bir dahaki ayda böyle alt sınırda olursa ek gıdaya geçeriz yoksa 6.ayı bekleriz dedi. Bebeğim çok oyuna dalıyor ondan oldu herhalde, artık o istemese de daha sık besleyeceğim çünkü sütüm de iyi çok şükür.
Hastane çıkışı 2960 gr (doğduğunda 3270 gr) 51 cm,
1. ay 4050 gr 53 cm,
2. ay 4870 gr 57 cm,
3. ay 5700 gr 61 cm,
4. ay 6100 gr 63 cm.

Back