Bebeklerimizin Aşıları ve Kontrolleri

biz pzt günü kontrole gittik kıslar maşallah deyin paşama 4300 gr olmuş gelişimi gayet iyiymiş kalça çıkılığı ve işitme testi yapıldı herşey yolunda maş. kuzuma allah sağlıkla büyütmek nasip eder inş. kuzularımızı

bebegimizin kontrollerini saglik ocaginda yaptirmadigimiz icin bize kimse soylemedi :umursamaz: 15.gunden itibaren d vitamini almalari gerekmis.hatirlatayim biz dun baslayabildik maalesef

buketçim bize sağlık ocağından 20. günden sonra başlayın demişlerdi, çok geç kalmamışsın sen de.

evet canim o:ecrin_bebek:

masallah dorayaa

buketçim bize sağlık ocağından 20. günden sonra başlayın demişlerdi, çok geç kalmamışsın sen de.

ne bilim canim burdakiler 15.gun diolar.demekki hepsi farkli soyluo.3 damla veriorum ama ne zaman artiricam onuda bilmiorum

bizde bugün kalaça ultrasonu çektirdik çok şükür bişey çıkmadı işitme testimizde tamam..2. ayımız dolunca tekrar aşımız var...

dogdugu ılk gun topuk kanı alındı saglık ocagında 7gunlukken 2.topuk kanını aldırdık.
10gunlukken dr d vıtamınıne basla dedı devıt3 verıyorum ısıtme ve kalca ultrasonuda yapıldı sukur ıyı ve ıkıncı hepatıtımızıde 3gun once olduk 1ay sonrada dıger asılar ıcın cagırdılar saglık ocagından

evet ya bütün bunları sağlık ocağında yapıyorlar mı?Ben hastaneye götürüyorum bebişimi, doğum yaptığım hastaneye eve de uzak.Pazartesi günü hepatit ikinci için ve kontrol için gideceğiz.Eğer sağlık cakları iyiyse bundan sonra sağlık cağına gideriz.Bu arada görme testini de yapıyorlarmı?

sağlık ocğına herhangı bı yeremı gıdıyorsunuz nasıl oluyor

baglı oldugun semtın saglık ocagına gıdıyorsun canım kayıt oluyorsun bebegını takıp edıyorlar yerimseniben

ısıtme ve kalca ıcın hastahaneye gıtmen gerek canım ama asılar ve rutın kontrollere saglık ocakları ılgılenıyor

kıslar bizim kasımın 18inde 3.aşımız olcak 2aylık oluyo ozaman sabah tok karnına yıkanmış getir dedi hemşirlermalesef bu aşı huzursuzluk ve yüksek ateşle agrı yapıyomuş kuzumu ogü
n nasıl zaptedicem bilmiyom iki koldan bi bacaktan olcakmış kolları acır tutamam altını açarkende bacagı acıcak off yaaaa inş incitmeden atlatırım ogünü agrısıza teşsiz geçer inş arkadaşıma calpol ver demişler o vermiş uyudu bütün gün dedi inş benimkide

kıyamam ben meleklerımıze ya gercekten napıcaz :gitme:
gorumcem kızına gecen gun yaptırdı o asıları calpolle fıtıl verdı sukurkı atesı falan olmadı bende fıtıl vermeyı dusunuyorum benneyaptımki

evet kuuşlm zaten hemşire arkadaşımda öyle dedi fitil yada calpol ateş düşürücü ve vucut mikroplarla savaşsacak ogün bebek ateşlenir agrı yapar dedi bide yıka gel çünkü 3gün su vuramazsın tenine dedisenağlamasenağlama

bugun tam 1 aylik oldu deniz.3710 dogmustu 1 aylik kilosu 4320 imis.bana az geldi.hemsire iyi dedi ama bence az.
sizin bebisleriniz ilk ay kac kg aldi?

sağlık ocakları apartmanınızın bağlı olduğu aile hekimine bağlı olarak belirleniyor apartmanınızın aile hekimini yöneticinizden öğrenebilirsiniz. Ayrıca bebeğinizin bütün aşılarını sağlık ocakları yapacağından mutlaka bebeğinizin kaydını yaptıranız gerekiyor.Ben bağlı olduğum sağlı ocağı ve aile hekimimden çok memnunum belki benim şansımdandır mesela bebeğim kabız olmuştu ve çığlık çığlığa ağlıyordu benim ilk aklıma gelen gecenin 11 de sağlık ocağındaki hemşiremzi aramak olduu(bize cep numarasını vermişti herhangi bir şey olursa arayın diye) o kadar ilgilendilerki hatta ertesi günü nasıl oldu die geri aradılar beni yani bir çok özel hastanede bile bu muameleyi görmüyor üstüne paranızla rezil oluyorsunuz. Sağlık ocakları hem aşıların takibi açısından önemli hemde en azından kendi özel doktorunuz dışında bebeğinizin gelişimini takip eden devlet elinde bir yer ...

bizim bugün aylık kontrolümüz vard maşallah oğluşuma gayet sağlıklı ve iyi dedi dr.umuz
bir ay sonrasına kalça usg si ve işitme testimiz var.....bu ayın 18 dede kalp için kontrol günü verdiler....hepsi temiz çıkar inşallahh...
dr.umuz kalp işitme ve kalça usg si çok önemli dedii ve yaptırmamızı tavsiye ettii...yerimseniben...
ayın 9 dada aşımız var.....oy kıyamam zuzuma canı yanacak yavrumun....(((((((

bizimde pazartesi aşımız olacak ilk aşımız arkadaşım yarım saat öncesi carpol ver dedi henüz almadık siz verdinizmi. buket bu arada doğum kg sundan sonra tekrar kg ya baktırmışmıydın kimi bebekler şiş oluyo doğunca 3 gün sonra iniyo şişlikleri bizimki 3300 doğdu 6. günde 3500 oldu dr a iyimi dedim çok iyi kimisi kg veriyo bile dedi. 20. günde 4 kg idi pazarteside aşısı var bakalım kaç çıkacak.

bende sağlık ocağından çok memnunun cep numarasını vermişti. hamilelik sırasındada sık sık aradılar doğum yapınca gelin diye çalıştığım için çok gidemedim ilgileri falan gayet güzel aşı takibi kg boy takibi yapıyolar ilacı için ücret bile almadılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…