• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerimize öğle yemeği olarak neler yediriyoruz?

inciboncuk

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2007
923
16
298
44
İstanbul
kahvaltıları saydık öğle yemeklerini de sayalım da birbirimizden kopya çekelim çeşit olsun arkadaşlar:

1- yarım kabak,yarım havuç ,1 çorba kaşığı pirinç 1 çorba kaşığı sıvı yada zeytin yağ bunları az suda haşlayıp püre yapıp veriyorum

2- yukarıdakinin aynısını patatesle yapıyorum ama kabız yaptığı için haftada 1 kere falan

3- aynısını ıspanak pirinç havuç üçlüsüyle yapıyorum

4- 1 kepçe yoğurt az sulandırıp pişiriyorum ayrı biryerde tereyağında 1 çorba kaşığı unu kavurup içine katıyorum içine 1 dilim bebek ekmeği püre gibi yapıyorum istenirse pirinç de katılabilir

5-Tatlı kabağı az suda ve 1 çay kaşığı zeytin yağında azıcık haşlayıp püre yapıyorum bayıla bayıla yiyor

6-üşendiğim ya da başka işim olduğu zamanlar nadiren milupanın hazır çorbalarından veriyorum

7- bir kere brokoli çorbası yaptım hiç beğenmedi ondan vaz geçtim

Hadi yazın da mönümüz zenginleşsincokacimcoook

yukarıda saydıklarını bizde yiyoruz canım...

bunlara ilaveten;

kıyma mutlaka yedirmemi söyledi dr...

kıymayı yağda hafif kavuruyorum içine şehriye ve bir domates rendeliyorum 1-2 bardak suyla pişirip veriyorum...

akşamdan nohut, kuru fasulye, kırmızı mercemek (yarım çay bardağı hepsinden) ıslatıp yine suda haşlayıp biraz yağ ilave edip pişiriyorum (bu da dr tavsiyesi)

yeşil mercemeğe başladık hafta da 1 kere biliyosunuz vitamini çok yüksek...

tavuk göğsünü haşlayıp 1 domates rendeleyip biraz su da pişirip yediriyorum...

şimdi kemik alacağım ve bütün yemeklerine azar azar ilave edeceğim...

aklıma gelenler bunlar yine yazarım...

benimki 7 yi dün doldurdu ve bugün doktora götüreceğim doktor etlere 7 aydan sonra başlayacağız demişti bakalım ne diyecek

kahvaltıları saydık öğle yemeklerini de sayalım da birbirimizden kopya çekelim çeşit olsun arkadaşlar:

1- yarım kabak,yarım havuç ,1 çorba kaşığı pirinç 1 çorba kaşığı sıvı yada zeytin yağ bunları az suda haşlayıp püre yapıp veriyorum

2- yukarıdakinin aynısını patatesle yapıyorum ama kabız yaptığı için haftada 1 kere falan

3- aynısını ıspanak pirinç havuç üçlüsüyle yapıyorum

4- 1 kepçe yoğurt az sulandırıp pişiriyorum ayrı biryerde tereyağında 1 çorba kaşığı unu kavurup içine katıyorum içine 1 dilim bebek ekmeği püre gibi yapıyorum istenirse pirinç de katılabilir

5-Tatlı kabağı az suda ve 1 çay kaşığı zeytin yağında azıcık haşlayıp püre yapıyorum bayıla bayıla yiyor

6-üşendiğim ya da başka işim olduğu zamanlar nadiren milupanın hazır çorbalarından veriyorum

7- bir kere brokoli çorbası yaptım hiç beğenmedi ondan vaz geçtim

Hadi yazın da mönümüz zenginleşsincokacimcoook

bizimki malesef sebze yemiyor tarhanayı da bıraktı. yinede herhafta deniyorum belki yer diye ama yok. bende kıymaya dün başladım çorbanın içinde yemedi dometes ve sarımsakla kavurunca onu yedi.

bi yerde okudum bebek mamalarını kavurarak hazırlamayın diye bilen varmıdır?
soğana sarmısağa ne zaman başlanır soğan katmadım ama pişmiş sarmısağa erken mi başladım?
tavuksuyuna şehriye yapıyorum artık etde eklerim.
yayla çorbası yapıyorum.
balkabağı çorbasını seviyor...

ispanagi havucu haslayip pure haline getiriyorum icine zyagi ekledikten sonra ilikken icine peynir eziyorum cokta seviyor domatesi rendeleyip zyaginda kavuruyorum icine pirinc havuc kereviz patetes ekleyip hepsi pistikten sonra nane ekliyorum bunuda sevdi brokoliyi patetesi buharda pisiriyorum brokoli yoksa karnibahar koyuyorum pistikten sonra zyagi ekliyip pure yapiyorum icine tussuz peynir koyuyorum bu hafta yaptim yedi

patates havuç kabak yeşil fasulye pirinç yulaf arpa( köyden kırdırıp getirttimtahıl alması için )kıyma yağ püre yapıp veriyorum ama yoğutla karıştırmazsam yemiyor.

birkere pancar patates haşladım yoğutla karıştırdım yedi.
2 kerede balkabağı ve patates haşlamasını yoğutla karıştırdım yedi.
bazen tarhana çorbası içine ekmek ekliyorum.

yaa benim kızım hiçbirşey yemiyor:(((
zorlama şimdilik emiyor yetiyor diyorlar ama ben de şimdi alışmazsa pütürlü gıdalara sonradan
çok zor olur diye üzülüyorum

ben ne yaptıysam patates havuc kabak yedıremıyordum kızıma sonra yogurtla yapmaya basladım 2 kasık yogurt 1 su bardagı su zyagı ve sebzelerı katıp pısırıyorum guzel yıyor.balabagı corbası yaptım sevdı kıymalı sehrıye yapıyorum.ırmık corbası yapıyorum patates havuc ırmık haslayıp suzgecten gecırıyorum yogurtla yıyor.brokolıyı haslayıp pure yapıyorum devam maması katıyorum yıyor sade yememıstı yada yogurtla verıyorum.bıraz karısık oldu ama

brokili,havuç,karnıbahar,kabak,pirinç,patates hepsini beraber pişirip püre haline getiriyorum en fazla bunu yiyor
tavuk suyu biraz tavuk eti az şehriye havuç ve patates beraber pişirip veriyorum
bu yaptığım yemeklere eşimin hazırladığı kemik suyunu ve az miktarda kıymada ekliyorum.
oğlum tarhana yemiyor.yarınki yemeğini sizin yaptıklarınızdan kopya çekicem teşekkürler.

patates havuç domates kırmızı biber bunları kesin koyuyorum yanlarına kabak taze fasulye ıspanak nane dereotu ve maydonozda koyuyorum
brokoli yapmıştım yedi fakat ondan sonra hemen kustu ağır geldi herhalde
haftada birde tarhana yapıyorum bazen peynir bazende ekmak koyuyorum içine

patates havuç domates kırmızı biber bunları kesin koyuyorum yanlarına kabak taze fasulye ıspanak nane dereotu ve maydonozda koyuyorum
irmik katıyorum genelde daha vitaminli diye bazende piirinç ve mercimek
brokoli yapmıştım yedi fakat ondan sonra hemen kustu ağır geldi herhalde
haftada birde tarhana yapıyorum bazen peynir bazende ekmak koyuyorum içine

brokoli ve karnıbaharı ben çok severim ama bana bile çok gaz yapıyor bebişlere yapmıyor mu? ben de ona göre vericem rahatsız oluyo mu bebekler yiyince?

yukarıda saydıklarını bizde yiyoruz canım...

bunlara ilaveten;

kıyma mutlaka yedirmemi söyledi dr...

kıymayı yağda hafif kavuruyorum içine şehriye ve bir domates rendeliyorum 1-2 bardak suyla pişirip veriyorum...

akşamdan nohut, kuru fasulye, kırmızı mercemek (yarım çay bardağı hepsinden) ıslatıp yine suda haşlayıp biraz yağ ilave edip pişiriyorum (bu da dr tavsiyesi)

yeşil mercemeğe başladık hafta da 1 kere biliyosunuz vitamini çok yüksek...

tavuk göğsünü haşlayıp 1 domates rendeleyip biraz su da pişirip yediriyorum...

şimdi kemik alacağım ve bütün yemeklerine azar azar ilave edeceğim...

aklıma gelenler bunlar yine yazarım...

nohut ve kuru fasulye yiyebiliyorlarmı? blendırdanmı geciriyorsun? benım oglum en cok tarhana ve şehriye corbasını seviyo.. birde 1 corbayı 2 gün peşpeşe veriyormusunuz?

ben düdüklü tencerede yapıyorum düdükten sonra 10 15 dakka arası pişiriyorum
brokoli ve karnıbaharı pişiriken suyuna elmanın kabuğunu soyup koyarsanız sebzelerin gazını alıyor hemde elmanın vitaminide geçer çorbaya

ezogelin vs. mercimek corbaları yaparken kimyon koyunca gazı alıyormuş.
rende domates,zeytinyagıyla pişirip,şehriye pirinç irmik hangisi yada hangileri olursa ekleyip biraz daha pişrip az tavuk suyu ekledm.az un ile yoğurt karıştırıp çorbaya ekledm biraz da öyle pişti,çok güzel oluyor.
domates-irmik-tavuk suyu versiyoununu pişirip , sonradan labne peyniri kattım o da güzel oldu.

bende havuç,kabak,kırmızı mercimek,irmik,patates,pirinç,geçen gün biraz semizotu koydum,bugünde tavuk suyuna birz tavuk,papates,havuç ve mercimek,yoğurt ekledim çok sevdi bunları dönüşümlü veriyorum yarın dr.gidicez diş çıkartıyor birz ishal oldu kuzum.

nohut ve kuru fasulye yiyebiliyorlarmı? blendırdanmı geciriyorsun? benım oglum en cok tarhana ve şehriye corbasını seviyo.. birde 1 corbayı 2 gün peşpeşe veriyormusunuz?

canım ben kızım katı gıdalara alışsın diye öle robot falan kullanmıyorum hiçbişeyde...
haşladıktan sonra zaten çatalla rahatlıkla eziliyor öyle yediriyorum...

çorba konusuna gelince başlarda damak tadı alışsın diye 4 gün üst üste aynı yemeği yedirdiğimde oldu dr öyle söylemişti...

şimdi 10 ay bitmek üzere pek sorunumuz yok beslenmede...

Back