Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Bebeklerimize alınması mutlak gerekli olanlar ve kesinlikle gereksiz olanlar....

kizim Erin 21 aylik.Temmuz dogumlu.Kizim erken ve dusuk dogum agirlikli dogdu(2050 kg) o yuzden bizde sut pompasi ve cam biberonlar en cok ihtiyac duyduklarimizin basinda geldi.
-sutunuzu sagarak verecekseniz bol bol biberon(cam) edinin,sterilizator de gerekli bu durumda.(medela swing kullandim memnundum)
-emzik nukun rose&blue modelini tavsiye ederim
-bol bol body ve ayakli pijama alti
-tulum-yazin ince,kisin kalin ama mutlaka olmali,yoksa bebekler donmeye basladigi andan itibaren uzerlerinde ortu tutmuyor.Piyasadaki tulumlar cok terletir cinsten oldugu icin ve istedigim icelik yada kalinlikta bulamadigimiz icin anneme diktirdim.Kendi kalin pikelerimizden birini kestirip bictirdim ve icine astar olarak pamuklu bir carsaf koydum ve harika oldu.Yaz icin simdi sadece kalin bir carsaf ve penyeden diktirmeyi dusunuyorum.
-park yatak siddetle tavsiye ederim,kizim hep onda uyudu ve hareketli bir bebek oldugu icin saga sola kafasini carpip da yaraanacak korkusu yasamadim hic.Tahta karyola kullanan arkadasim bu konudan cok sikayetciydi.
-bebek arabasi kesinlikle cok saglam ve buyuk tekerli(yoldaki engebelerden dolayi bebeginiz sarsila sarsila yolculuk etmesin diye diye) olmali,kucuk olsun da tek elle katlayim diye dusunmeyin,hic bir yolculukta bebegimi kucagimda tutup da arabasini tek basima katlama ihtiyaci duymadim.Otobuste,trende metroda kisaca sehir ici ulasimda kizimi arabasinin icinde tuttum her zaman,bu guvenlik acisindan da gerekli,uzun yolculuklarda da arabasini bagaja katlayip da verdik ve kizim kucagimizda yolculuk ettik.Inanin esimle bu buyuk araba konusunda cok tartistik basta,hic istemedim,hep kucuk ve tek elle katlanabilecek bir sey istedim,ama simdi tecrubeyle konusuyorum kesinlikle buyuk,stabil ve bebeginizi sarsmadan gezdirebileceginiz bir araba alin.Ayrica ilk etapta bebeginizi surekli yatar pozisyonda gezdireceginizi de goz onunde bulundurun ve ona gore bir model alin,sirtinin gelecegi kisim duz ve saglam olmali.Tekerlekleri plastik degil de gercek lastik tekerlek olmali.mumkunse arabanin kumas olan her yeri cikip yikanabiliyor olmali,ufa tefek kirler neyse de boydan boya kusunca ve eve yetisene kadar o kusmuk kumasa isleyince yikanmasi mecbur oluyor.
-gogus uclari icin lansinoh iyi bir krem,ama her halukarda catliyorlar,onemli olan sik sik ve sabunla YIKAMAMAK.gunde bir defa temiz suyla yikamaniz yeterlidir.
-penye yelek yaz bebekleri icin ideal.bodynin ustune cok kullanisli oluyor.
-bebekler icin uretilen sivi deterjanlari tavsiye ederim,en azindan toz kalintisi olmuyor.(imkan varsa kurutma makinesi cok hijyenik oluyor)

ve

canım benim rica ederim ,burda hiç tanımadığım insanlarla aynı dertteyim, araştırmak gerçekten çok dağınık bilgilerle zor oluyor, ama böyle toparlanmış bir konuda çok daha faydalı olur diye düşündüm ...inşallah okuyan herkese fayda sağlar...

bu sayfayı hazırlayan arkadaşa çok teşekkür ederim.zahmete girmiş ama benim çok işime yaradı.bazı şeyleri not ettim bile .daha eksiğim çok mayıs sonu annesiyim bakım malzemelerim eksik.bu ayda onları hazırlamayı düşünüyorum inş.

rica ederim cnm, ALLAH KOLAYLIKLAR VERSİN... BAYADA İLERLEMİŞSİNİZ MAŞALLAH, BUNDAN SONRA HAZIRLIK ZOR OLUYORDUR:)

ÖZLEMKG:

canbebenin 10 lu altaçmaları çok pratik. ancak az bulunuyor. şimdiden buldukça alın. çok kullanışlı. özellikle dışarı çıktığınızda çok rahat edersiniz.
...............
BU KONUDA ŞÖYLE BİR NOT DÜŞMEK İSTİYORUM: BEN BU HASTANEDENDE VERİLEN HASTA YATAĞINA SERİLEN O HASTA BEZİNDEN, ÇOK FAYDALANMIŞTIM...
OĞLUMU GÜNEŞE YATIRIP ALTINI AÇIYORDUM, ALTINDADA BU BEZ, İSTEDİĞİ KADAR TEPİNİYORDU. MALUM İLK AYLAR BEBEĞE D VİTAMİNİ VERİOLAR ,ODA GÜNEŞTE BOL BOL MEVCUT BAŞINI GÖLGEYE ALIYORDUM SUNİ D VİTAMİNİ YERİNE , DOĞAL OLANI TERCİH EDİYORDUM...

EVRİMKUZEY:

Size ilk tavsiyem, ihtiyaçlarınızı olabıldıgınce cabuk halletmeniz. Zaman ilerledikçe ağırlaşacaksınız. Ben 3. ayda başlamıştım alışverıse, 7.ayda bıtırdım, bir çok arkadasımız bana gülmüştü. Ama sıcaklarda o kadar ağırlaşmışken ben evimde yatıyordum, onlar da çarşı pazar dolaşmak zorunda kalmıslardı :)
bide Yaz bebeği oldugu için bol bol çıtçtılı body, ayaklara giydirmek için çorap, bir de mermerşahi denilen bezlerden olabildiğince bol yapmanız. Eliniz ayağınız olacak,sureklı omuzunuza yatıracaksınız,ağzını sileceksiniz.. cesıt cesıt bol bol yapın.

Kendinize Joker gibi mağazalarda satılan tek kullanımlık külotlardan alın. Bır paket ıcerısınde beşli şekilde var. Kanamanız olduğunda o kulotları elden cıkarmak daha kolay olacak, herseyden onemlısı ozellıkle sezeryan olacak arkadasların dikiş yerlerinin acımaması için cok kullanıslı. O kulotların dikiş yerleri yumusacık.. cok memnun kalacaksınız.
Bol battaniye.. 2 tane 3 tane degıl.. olabıldıgınce penye, yün, küçük büyük.. bol battanıyeniz olsun.

O zaman cok arastırdık.. Sebamed, kullanılabılecek en orta yol, en duzgun temızlık ürünü.. ürünlerinizi bu markadan almaya calısın.

Mothercare de satılan ve baska yerde bulamayacagınız bir kap var. Bebeğinizin kakasını temızlerken ıkı bolmelı olan, bır yerıne su, dıger yerıne pamuklarınızı koyabılecegınız,popo yıkama kabı.. 4 ay elımız ayagımız oldu. Edinin derim.

Eve popoyu temızlemek ıcın bol bol sımdıden pamuk stogu yapmaya calısın. Cok tuketeceksınız.

Geciş dönemine muhakkak pişik oluyorlar, Hametan ve Bepanten sımdıden evınızde bulundurun. Elınız ayagınız bırbırıne dolasmasın o zaman.

didoba kullanıcısından alıntı
Günaydın anneler. geçmişi okudum birçok arkadaşın alışveriş konusunda kafası karışmış. ben bu konuda 2 yıl önce doğum yaptığım için biraz daha tecrübeliyim sanırım. aklımdaki şeyleri sizlerle paylaşmak istedim.

1-önce yatak konusu. biz hem bambu beşik hem park yatak hem de büyüyen yataklı oda takımı aldık. ilk 4 ay kesinlikle sallanan birşeyde yanınızda olması önemli. sık sık emzirmek için uyancağınızdan ve arada bebek mızıkladığında hafifçe sallamak onu sakinleştireceğinden yanınızda olması önemli. biz bunun için beşik almıştık ama dediğim gibi bunu 4 kullandık çünkü bebek dönmeye başlayınca beşik yan yattı. sonra park yatağı kurduk yanımıza yaklaşık 10 ayda bu şekilde yanımda kaldı. ben 23 ay emzirdiğim için uzun süre yanımda olmasını tercih ettim.kendi rahatım için :)
sonra odasına aldık. şu anda büyüyen karyolasında yatıyor. karyolayıda en büyük boy almak lazım biz tepe mobilyadan 80-180 boyutlarda almıştık (küçük hali 80-145) yatak içinde çok döndükleri için kafasını çarpıp kolay uyanıyor. yatak ne kadar büyük olursa içinde o kadar rahat ediyor.

2- biberon emzik sorunu. biberon olarak kesinlikle dr browns tercih edin. akış hızı çok yavaş ve gaz yapmadığı için anne memesini bırakmasına engel oluyor. ben 40ım çıkmadan işe döndüğüm için sağılmış sütümü içti oğlum dr. brownsla ama beni de bırakmada dediğim gibi 23 ay 1 hafta emzirdim.
süt sağma makinesi mutlaka edinin ama elektrikli olsun. doğumdan sonra ani süt inmeleri oluyor.onu boşlatmak lazım. yoksa ağrı ve ateş yapar. ayrıca bazen özgür kalmak istediğinizde sütünüzü sizin yerinize başkası verebilsin. manuel pompa kesinlikle tavsiye etmem. ben o hataya düşüp avente dünya para verip acılarıma acı kattım.

emzik konusu biraz bebeğe bağlı benim oğlum pek kullanmadı ama bu sefer gerekirse bantla yapıştırıcam emziği. kolikli bebekler sadece emerken susuyor. emzik kısmen de olsa rahtlatır. oğlumun kısa süre tuutğu tek emzik aventinki oldu. anne memesinin ağızdaki hali gibi şekli biraz basık bir ucu var.

3- göğüs kalkanı ve çatlak kremi. göğüs yaraları hepimizin kapısını çalacak bunu önlemek için göğüslarin hava alması çok önemli. çamaşıra temas ederken bu mümkün olmayacağı için kapak gibi göğüs kalkanları var. ben aventinkini almıştım. lanolinli kremi sürüp kalkanı takınca 4 ayda iyileşmeyen yaralarım 1 haftada iyileşti. kesinlike başucu ürünü olmalı bunlar. ben çok çektim. kan emzirdim 4 ay.

4-kıyafet konsunda hastaneye en az 3 takım götürün. kusuyor ve çiş kaçıyor çünkü. ayrıca ben alt üst takım yerine şiddetle tulum tavsiye ediyorum. bebeğin sırtı açılmıyor. bide bez deiştirmek daha kolay. hem de daha sevimli oluyorlar. ayrıca hastnaeler çıtçıtlı body yerine göbek bağı düşene kadar gömlek zıbın istiyor genelde.

5- nevresim konusunda en az 3 takım olmalı . aynı gün 2 kere değiştirdiğim bile oldu.

6-sakın alt açma minderi denen şeyden almayın. ben 3 takım almıştım. hepsi aynı gün kirlenebiliyor ilk zamanlar. sonra canbebenin alt açma bezini aldım. içinde 12 tane oluyor. oğlum 25 aylık 3. paketei geçen ay aldık. çok kullanışlı ve katlayınca yer de kaplamadığı iç,n de rahat oluyor.

......................................................................................

BEYAZ16:
bol bol çorap alın kızlar acayip kirleityor bebişler en çok o lazım oluyordu bize
battaniyeler 2-3 tana olmasın 6-7 tane oldu halde bazen hiç kalmıyordu elimde kusup batırıyor sürekli
ince penye türü battaniyeler çok kullanışlı
zıbıb takımı fazla almadım ben hastaneden gelince giydirmedim çünkü hiç 2 li takımlar çok işime yaramıştı içine de çıtçıtlı oh mis gibi
tulum da fazla almayın kızlar yada nerden nasıl açıldığına dikkat edin ben bakmamışım alırken
bebeği komple içinden çıkarmam gerekiyordu bazılarında bu da beni çok zorladı giydirmedim fazla
bebeğpinize başlarda giymesi için sarı bişeyler almayın pek
sarılık olabiliyor bebişler sarı da giydirince anlaşılması güç olabiliyormuş aklınıozda olsun
dr.umuz söylşemişti
bi de ben pişik kremi hiç kullanmadım
niveanın falan almıştım canbebenin bi işe yaramadılar tavsiye etmiyorum
zeynep bir hafta yoğunbakımda kalmıştı artık nasıl baktılarsa hemşireler altı bütün pişik ti yavrumun pantomed diye bişey sürüyorlarmış ona rağmen o kadar olmuştu düşünün yani bepanten falan geçirmedi
evimize geldiğimi,zde niveayı denedim yok geçmedi annem bi krem getirdi bak bununla geçecek dedi yok dedim krem işe yarar mı hiçistemedim başta diğerlerine devam edecektim hatta eşimden gizli sürdük valla kızar diye
2 güne kalmadı bişey kalmadı inanamadım
11 aylık oldu hala aynı kremi kullanıyoruz
bi dahada pişik falan görmedim zeynepte
bu kremi bulgaristandan getiriyorlarmış göçmenler satıyor,mavi bir kutuda adı da baykal krem diye geçiyor bildiğim kadarıyla almak isteyen olursa bi ara resmini eklerim buraya
pazarlarda kolayca bulursunuz sizde
biberonlarını da alın bebişlerin hastane çantasını hazırlarken onları da kaynatmış olun bi tanesi yanınızda bulunsun
aksililer olabiliyor bizde olduğu gibi kullanıyorsunuz yada bebişler emmeyi tam bilmediği için aç kalmasın diye mama veriyorlar hemşireler
başkaa aklıma bişey gelmiyor şimdi
geldikçe yazarım size

AŞEYMA:
Hanımlar cabebenın alt açmalarını bulamıyosanız mıgrosta satılıyomus haberınız olsun...

Aklıma gelmişken çok önemli bi nokta, belirteyim hemen:
Bebek eldivenlleri ve bebek çorapları o kadar minik oluyorki, hem çamaşırların arasında bulmak çok zor, hemde çamaşır makinesinin biyerlerine kaçabiliyor bunun için ben fileden bir yıkama aparatı almıştım çok işime yaradı birde bu ucuzcularda satılan bir askıda 5-6 adt mandal bulunan şu şirin askılıktan bulursanız muhakak alın çorap mendil eldiven gibi minik şeyleri tutturmak iiçin birebir...

KANZ KZ JOGER 3 TEKERLEKLİ BEBEK ARABASI KIZLAR BEĞENDİM BEN FİYATIDA UYGUN GELDİ AMA GİDİP YERİNDE GÖRMEK GEREK...
Kanz KZ-715 Joger 3-Tekerli Bebek Arabası Puset New 2012 - 357282

Canım bende baktım şimdi linkten,gayet güzel duruyo ama dediğin gibi görmek de lazım,inceleme fırsatı bulursan bizime yine paylaş canım,bi de 3 tekerleklileri pek önermiyolar denge açısından,mağaza satıcıları genelde kullanışsız olduğunu söyledi bana,bende araştırmalara devam ediyorum,bi de acaba 6-.7. aydan sonra mı alsam diye düşünüyorum,acaba kanguru ve ana kucağı yeter mi diye düşünüyorum,yani belki bebek arabasını sonraya saklayabilirim,hatta sonra alırsam baston tipi de alabilirim bakalım yine haberleşelim kızlar...

dediğin çok mantıklı bendee bi ara öyle düşündüm, ama benim bide oğlum varya, yazın annanemize yürüyerek sık sık gideriz, ama o kucağımda olursa ,çantayla bide oğlumu tutmak zor olur araba olursa en azından çanta fln arabada olur ,oğlumuda kontrol edebilirim...
Ve dediğin gibi 3 tekerleklilerin hakikaten denge açısımdan sorun olabilirmi diye düşündüm şimdi...

Ahtapot anneliği hiçbir canlının anneliğine benzemez.
Dişi Ahtapot çiftleşmeden sonra bir oyuk bularak oraya yerleşir.
Yumurtlamaya başlar ve yumurtlama işlemi bittikten sonra kuluçkaya yatar.Her ne pahasına olursa olsun yuvasını terk etmez yavrular yumurtadan çıkmadan açlığa dayanamazsa birkaç kolunu yer ve bu şekilde tüm yavrular yumurtadan çıkıncaya kadar haytta kalır ve yumurtaları korur.Ancak uzun süren kuluçka dönemi onu aç ve bitkin bırakır tüm yavrular yumurtadan çıkınca oda yuvasında can verir.

Bu yüzdendir ki hiçbir dişi ahtapot yavrularının büyüdüğünü göremez.

ben ikea dan kızımın çamaşırlarını koymak için çekmece içine konulan kutulardan almıştım çok rahat
çorap eldiven vs bebek çamaşırları minik olduğu için ayrı ayrı koyuyorum çok kullanışlı
3 farklı boyda 6 kutu almanızı tavsiye ederim

ikea dan dediigin uurunu kaca aldım bacım yaa ben de alıcamm bıde resım koyabılırmısınn zahmet olmazsaa

resim ve fiyat paylaşabilirmisin seyhance cim...

ihtiyaçlar kişiye ve mevsime göre çok farklılık gösterebiliyor ebim bebeğim küçük doğduğuiçin aldığım küçücük şeylerin içinde kayboldu şimdi bir buçuk aylık yeni yeni olmaya başladılar değil çıt çıtlı badi falan giydiremedim hala ama daha sonra çok kullanışlı olacağınadan eminim zıbınlar vazgeçilmezimiz:) ilk zamanlar patikli pantolonlar şart.birde yiki almışım dediğim şeylerden biri de emzirme minderi sezaryan olduğum için ilk zamanlarda şimdide çok büyük rahatlık sağlıyor.bebek telsizide o uyanana kadar rahat bir şekilde ondan uzkta durmanızı sağlar.bonyo filesini bilmem ama banyo minderi kesinlikle kullanışlı.

Oğlum 14 aylık ve en çok kullandığım şey sterilizatör oldu.Erken doğduğu için sütümü sağıp verdim hep.Onun için biberon çoktu ve sterilizatör ve biberon ısıtıcı çok iş gördü ki ikisini de hala kullanıyorum.Kış bebeği olmasına rağmen eldiven çok az kullandım.İlk 1 ay kullandım sonra çok kısa süre de gece yatarken kullandım.Parmaklarını hareket ettirebilmesi,dokunması ve ellerini keşfetmesi motor gelişimi açısından çok önemli.İlk aldığımız şeylerden biri de kirli bezlerini atmak için özel çöp kovaları var sözde koku çıkarmıyo.Hiç tavsiye etmiyorum kesinlikle kokuyo özellikle yazın.Bebek arabasında bence ucuza kaçılmamalı tabi mümkünse.Hem bebeğin sağlığı açısından hem de kullanım ömrünün uzun olması açısından.Bence de gerçek tekerlek gibi olanlar daha iyi malum yollarımız düzgün değil bebeği fazla sarmasın.Odasına koymak için nem göstergeli termometre arzum bebbe güzel.Yeni doğduğunda değil ama bikaç ay sonra bodyleri bir üst aya göre almakta fayda var.Sonuçta içine giydiği için azıcık büyük olsa zarar gelmez 2-3 ay sonra da giyebilsin.Ben artık öyle alıyorum 18-24 ay alıyorum.Bir sürü ağız bezi almışız hiç gerek yok.Süt verirken önlük de ağız bezi görevini görüyo.Banyo için de doğal sünger kullanmanı tavsiye ederim yumuşacık oluyo diğer süngerler gibi değil.Her türlü sıcaklıkta kullanılabilecek bikaç çeşit battaniye çok kullanışlı.Yaz bebeği olacaksa arabasının içinde mutlaka terliyolar sırt kısmına sermek için penye veya tülbent tarzı bir örtü havlu kılıfllar hiç işe yaramıyo.Kulaktan ateş ölçen 2 marka var evde ama mutlaka civalı dereceyle ölçüyorum kulaktan ölçenle hiç tutmadı şimdiye kadar.Artık üretilmiyomuş ama bulursan 1 tane evde bulunsun dijitallere alternatif olarak.Dönence kesinlikle almanı tavsiye ederim çok işe yaradı.Odasında hava kuruysa nem cihazı da al.İmkanın varsa telsizi kameralı almanı öneririm.Çünkü ilk odasına geçirdiğinde için rahat etmeyecek sürekli kalkıp bakmak isteyeceksin.Zaten sesini mutlaka duyarsın ev çok büyük değilse odalar uzak değilse ama görüntü daha önemli bence.
Aklıma gelenler bunlar umarım işine yarar.Bir de ilk zamanlar eve misafir kabul etmemen kadar doğal bişey yok kimse alınır darılır diye düşünme.Önemli olan bebeğinin sağlığı gerisi boş.Sağlıkla kucağına almanı dilerim.

zıbınmı hastane çıkışımı sorusuna ccvp

mune:
Tecrübeli bir anne olarak nacizane tavsiyem, alt ve üst ayrı ayrı takımları almaya gayret edin, bebekler ilk aylarında çok kusuyor ve altlarını kirlettiklerinde deyim yerindeyse bellerine kadar yapıyorlar, sadece üstü kirlendiğinde üstünü veya sadece altı kirlendiğinde altını değiştirmek daha pratik oluyor, birbirine kombinleyeceğiniz alt ve üst giyimlere yönelin derim.

Herkese sağlıklı, hayırlı doğumlar dilerim...

en küçük beden 0-3 mü newborn da görüyorum bazı yerlerde
0-3 çok alamyın deniyor ama yeni doğunca ne giyilecek
sayısı kaç olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…