Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Bebeklerimize alınması mutlak gerekli olanlar ve kesinlikle gereksiz olanlar....

kozmatik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
1.213
17
158
İstanbul
BEN BİR TEMMUZ ANNESİYİM VE NASİPSE TEKRAR TEMMUZ ANNESİ OLACAĞIM, FORUMDA BİRÇOK KONUDA AKTİFİM YADA SÜREKLİ OKUYUP ARAŞTIRIYORUM...
VE ŞUNU GÖRDÜMKİ BENİM GİBİ HERKES İLK OLSUN İKİNCİ YADA 3 FARK ETMEZ BEBKLERİNİ BEKLERKEN İYİSİ,KULLANIŞLISI,GEREKLİSİ KONUSUNDA ARAŞTIRIYOR...
HATTA BUNUN İÇİN BEBEĞE ALINMASI GEREKENLER LİSTELENİYOR....
FAKAT BEN LİSTELERDEN ZİYADE DENEYİMLERİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM...
ŞÖYLEKİ İLK BEBEKTE İNSAN HERŞEYİ OLSUN DİYE FARK ETMEDEN ASLA KULLANILAMAYACAK BAZI ŞEYLERE PARA DÖKÜYOR,ÇÜNKÜ OLUR DA LAZIM OLURSA DİYE ENDİŞE EDİLİYOR...
BEN KENDİ DENEYİMLERİMİ PAYLAŞAYIM...
HAMİLELİĞİN İLK 6 AYI ÇATLAĞIM OLURMU KORKUSUYLA HERKES BİŞİLER ÖNERİYOR, YADA KULLANIYOR AMA ŞU BİR GERÇEK Kİ BÜNYE ÇATLAK YAPACAKSA, ÖNÜNE GEÇMEK MÜMKÜN OLMUYOR....(BUNU kakao yağı,badem yağı,lierac,sebamed,bebek yağı birkaç çeşit ve vaselıne kullanmış ve her şeye rağmen çatlamış biri olarak söylüyorum haa suyuda çok içerim aslında)
6 DAN SONRA BEBK HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR...
BİR KERE YAZ ANNESİ OLARAK DOĞUMDA GEREKENLERDEN BAŞLAYIP ,İLERİ DOĞRU GİDEYİM....

YAZ ANNESİ OLMAK DEMEK ,SÜREKLİ RAHAT, TRİL TRİL KUMAŞLAR,PENYELER GİYMEK DEMEK...EN RAHATI ŞIK VE PENYE ELBİSELER...VE KESİNLİKLE AÇIK RENKLİ...
SONRASINDA DOĞUMA KESİNLİKLE PİJAMA GİYERİM DÜŞÜNCESİYLE PİJAMA HAZIRLIKLI GİTMEYİN ,NORMALDE OLSA SEZERYANDA HER İKİSİNDEDE ALTTAN YAPILAN KONTROLLER VE SIK SIK GELEN SU, YADA KENDİ KENDİNİ KONTROL ETME İHTİYACI İLE PİJAMA İLE UĞRAŞMAK ÇOK ZOR...EN RAHATI GECELİK...DOĞUMDAN SONRA EĞER DOĞUM NORMALSE, PİJAMA PEK SORUN OLMAYABİLİR, AMA ÖNÜNÜN DÜĞMESİ KESİNLİKLE GÖĞÜS ALTINA KADAR İNSİN!!! ALTTAN AÇMAYA ÇALIŞMAK HEM ÇOK RAHATSIZ EDİCİ, HEM UĞRAŞTIRICI BİR DURUM...
SEZERYANDA YİNE PİJAMA KESİNLİKLE TERCİH EDİLMEMELİ ÇÜNKÜ DİKİŞLER İLE PİJAMANIN LASTİĞİ ÇAKIŞIYOR
AMA DOĞUMDAN SONRA ,EVDE KAPRİLİ LOĞUSA PİJAMASI TEK TERCİHİMDİ, AŞŞAĞI YUKARI 2-3 AY EVDE KİMSELER YOKKEN ÖYLE GEZDİM:)))
BEBEK İÇİN ODA OLSUN OLMASIN KONUSUNDA ÇOK TEREDDÜT ETTİM, AMA İYİKİDE YAPMIŞIM...
ŞİFONYERİ 3 KAPILI DOLABI, BÜYÜYEBİLEN ÇEKMECELİ BEŞİĞİ İLE, İKİNCİ BEBEĞİMEDE GAYET GÜZEL YETECEK Bİ TAKIM DOĞRUSU..
AMA ODA OLSA BİLE SALLANABİLEN RAHAT TAŞINABİLİR BİR BEŞİKDE ALMAK GEREKİYOR MALUM İLK 6 AY AYIRMAK MÜMKÜN DEĞİL BEBEĞİ...
YAZ ANNESİ OLARAK EN ÇOK TAVSİYE EDECEĞİM ŞEY ÇITÇITLI BADİ 1 YAŞA KADAR HER BOYUNU ALMIŞTIM YİNE BİLE YETMEDİ
AĞIZ MENDİLİ ÇOKK ÇOKK GEREKLİ, HELE BENİMKİ GİBİ KUSAN, SONRADA SALYASINI AKITARAK GÜLÜMSEYEN BİR BEBİŞİNİZ VARSA...
YAKALIK VALLA ÇOCUKTA HİÇ SEVMEDEN KULLANDIĞIM ŞEYLER ARASIND,A YAKASI ISLANMASIN TEMİZ DURDUN DİYORSUN, BEBEK YÜZÜNE TOPLAYIVERİYOR O YAKALIĞI YADA GÜZEL GİYDİRİYORSUN, YAKALIKLA TÜM FORSU KAÇIYOR... AMA YİNEDE İLK 6 AYA KADAR MİNİK PENYE YANDAN KAPANAN ,6 AYDAN SONRA EK BESİN ZAMANINDA BİRAZ DAHA FARKLI ALTARNETİFLER ÜRETİYOR İNSAN...
BEBEK BANYOSU İÇİN İLK OLARAK ŞUNLAR Kİ FİLE VE TERMOMETRE KESİNLİKLE ÇOOOK GEREKSİZ ALDIM VE HİÇ KULLANMADIM DESEM YERİDİR...
FİLE İLE BEBEĞİ TAMAMEN SUYUN ÜSTÜNDE TUTUYORSUN, BEBEK ÜŞÜYOR VE MECBUREN KULLANMIYORSUN,TERMOMETRE İLE UĞRAŞMAK İSE ÇOK GEREKSİZ ANNE BEBĞİNİN İHTİYACI OLAN SICAKLIĞI ANLAYABİLİYOR BİZ BEBEĞİN ÜSTÜNDEN ÇIKAN KIYAFETLERİN TEMİZ OLANLARINI YADA TEMİZ BİR PENYE BEZİ KÜVETE SERİP KAFASI ELİMİZDE BİR ŞEKİLDE YIKIYORDUK GÜNN AŞIRIDA BANYO YAPIYORDU...
AHHH BEBEK ARABASI AHHH
UZUUUN ARAŞTIRMALAR SONUCU BİR BEBEK ARABASI ALDIM, AMA BEBEKLE İNDİRİP KALDIRABİLECEĞİN, BEBEĞİ KUCAĞINA ALIP ARABAYI TEK ELLE KAPATABİLECEĞİN,FİYATI UYGUN BİŞEY OZAMANDA BULAMADIM ,ALDIM Bİ TANE KULLANDIM OĞLUMDA VE KESİNLİKLE BUNDA O EZİYETİ YAŞAMAYA HİÇ NİYETİM YOK ONU KULLANMAYACAĞIM...
O KONUDA ÖNERİLERE AÇIĞIM...
ANA KUCAĞI ASLA KULLANMADIM ,ZATEN O BEBEKTEN AĞIR, ONUMU TAŞIYIM BEBEĞİMİMİ EZİYETTİ RESMEN ...NASIL PARA VERDİM HALA ŞAŞIYORUM AMA EVDE KULLANIRIM DİYENLER ALSIN...
OYUNCAK VE DİŞ KAŞIMA ;
O KONUDA ÇOK AKILLIYMIŞIM... OYUNCAK ÖNCEDEN PELUŞ TREN ,AYICIK DIŞINDA ŞU ŞIKR FIKIR OLANLARDAN BİR TAKIM ALDIM ,SONRA YAŞININ GEREKTİRDİĞİ LEGO,ARABA FLN AMA ASLA ÇOK PARA VERMEDİİM ÇÜNKÜ KIRMASI,ATMASI HER TÜRLÜ AMELİYATI YAPMASI OLASIYDI VE ÖYLEDE OLDU...ÇİN MALI OLMASIN YETER...ZATEN BEBEK ÇÖPE ATACAĞINIZ Bİ ŞİŞEYEDE AYNI DEĞERİ VERİYO, 100 TL VERDİĞİNİZ ŞEYEDE... EN AZ 3 YAŞINA KADAR BU BÖYLE ...
AZ DAHA UNUTUYODUM DÖNENCE BAZILARI ÇOK MEMNUN ,AMA BENİM OĞLUM HİÇ ORALI OLMUYODU, BİZ AÇIP BİZ DİNLİYODUK
UNUTTUĞUM ŞEYLERİ AKLIMA GELDİKÇE EKLEYECEĞİM, ŞİMDİ LÜTFEN TAVSİYELERİNİZİ ESİRGEMEYİNİZ...

Aaaa şunu unuttum ki ;
oda bebeği emzirirken oluşan çatlaklarla birebir alakalı...
öncelikle benim annem o konuda şöyle bir tedbir aldı ;bebeği emzirdikten hemen sonra kullanabileceğim bir cam (temiz olması öenmli)kutuya hakiki zeytinyağını (badem yağıda olur) koyup emzireceğim yerde baş ucuma koymuştu bebeğimi emzirdikten sonra her defasında sürüyürdum, çok çok süremedimse eğer gelen süt ile göğsümü siliyordum...ha bebek tiksinirmi korkunuz olmasın, zaten iyi doyan beek ilk zamanlarda 2 saatte bir emiyor...
Hem yağı cildiniz emmiş oluyor. Hemde emzirmeden önce biraz süt sıkıp göğsü o süt ile silince hiç bir sorun kalmıyor... (çokmu fazla açık anlatıyorum bilmiyorum ama neyse)hemşireler şunu söyleyebiliyor," siyah yerin tamamını bebeğe vermek gerekiyor", ama bu benim için pekde mümkün olmuyordu, minicik ağzı var zaten işkencemi edeyim bebişime? Her neyse ikinci önemli faktörde, sütünüz aksın akmasın ,sürekli değiştirerek kullanacağınız göğüs pedi, ben bebedor almıştım ve hiç yara,çatlak sorunu yaşamadım çok şükür...

Son düzenleyen: Moderatör:

Canım ne kadar güzel anlatmışsın,deneyimlerinden faydalanmak bizim için çok büyük bir şans,çok faydalandım yazdıklarından,çok uğraşmışsın allah razı olsun teşekkür ederim kendi adıma...Benim ilk bebeğim olduğu için çok bişey paylaşamıycam ama şunu biliyorum alışverişi abartmamak lazım ve fazla pahalıya kaçmamak lazım...Çevremdekilerden de duyuyorum hep,bebişler hemen büyüyo ve kıyafetler öylece kalıyo,giymedikleri bile oluyomuş,ilk sıralar hediye kıyafet de çok geliyo bildiğim kadarıyla,o yüzden ben pek aşırıya kaçmadım aldıklarımı da farklı boyutlarda (ay olarak) aldım.

Canım bir de çalışan anne olarak sorayım,göğüs pompası filan almışmıydın sen memnun kaldın mı,ve bebe fon filan çok gerekli bişey mi.Göğüs pompası düşünüyorum da markasına karar veremedim bir de manuel mi rahat olur elektrikli mi bilemedim???

cnm ben çok teşkkür ederim ne demek şurada vakit öldürmekten başka yararlı bişeyler yapıyor olmak bile çok zevkli...
Kesinlikle dediğin gibi ilk 3 aya takılıp kalmak yerin,e 0-3, 3-6 ,6-9 ,9-12 aylar olarak alışveriş yapılmalı...
Belki 12-24 (bu bir yaşdan sonrası alışverişe sık çıkamayacak olanların tercih etmeleri gereken yaşlar:)
bide bu aylarınızın hangi mevsime geleceğine dikkat ederseniz aldığınız herşeyi giydirebilirsiniz...

Canım göğüs pompası ben bebedor aldım ama doğumda izne çıktım,2.5 yaşa kadarda tekrar dönmedim ve pompaya gerek kalmamıştı, hiç kullanmadım desem yeri ama bazı alıntılar yapayım sayfadan senin için.

NESQUIK 24 RUMUZLU KULLANICIDAN ALINTI:

merhaba...hayırlı olsun tüm annelere...bende temmuz annesiyim 4 aylık oğlum...
yazacaklarım kendi adıma yazdıklarımdır...herkes için değişebilir...

hemen dışarı çıkamıyorsunuz diye muıtlaka 4-5 paket göğüs pedi (30luk paketler)
kesinlikle lazım sütün akıp elbiselerinizi kirletmemesi için...

bebekler için mutlaka iç çamaşırı çıtçıtlı badi....
bebe yağı nıvea...
göğüs ucu kremi....hemen hemen ilk 1 hafta göğsler kanayıp yara olabiliyor...
süt pombası eczanelerde 20 tl...
minik biberon sütü içine sağıp bebepe vermek için...
ha bu arada silikonlu kaşık mama kaşığı o da eczaneden...çünkü bazı geceler bebek uyurken göğsünüz şişecek sütü akıtmanız için süt pombasıyla sağıp biberona koyacaksınız yada süt poşetide alın buzluğa atabilmeniz ve sütün ziyan olmamsı için...
kafasına takmak için şapkalar çok gereksizmiş...bir sürü aldım boşa gitti...
ağız mendili mutlaka alınmalı bebek için...
araba koltuğu arabası olmayanlar için çok gereksiz sakın almayın...evde kullanırım alırım diye düşünmeyin...
O numara bebek çorapları mutlaka alın...
zıbın almaya gerek yokmuş çünkü artık iç çamaşırı kısa kollu çıtçıtlyla üzerine pijama takımı yetiyor...
bebek küveti,filesi içine ve bebek şampuanı ve bebek süngeri...ve köpürtmek için mutlaka nıvea bebek vücut şampuanı...
4-5 tane ince battaniye mutlakaaaaa....
6-7 paket ıslak mendil bebedor ve can bebeyi tavsiye derim hem ıslak hem yumuşacık hemde tasarruflu...

kendiniz için,eğer sezeryanla olacaksa doğum kısa bikini iç çamaşırı yerine mutlaka uzun göbeği kapatan iç çamaşırı çünkü dikiş bölgenize değmesin ve göbeğinizi toplasın diye...

benim aklıma ilk gelenler öncelikler bunlar oldu...hayırlı doğumlar...
Düzenleyen: nesquik_24 Düzenleme Tarihi : 08-11-2009 Düzenleme Saati :13:49

KELEBEK 83 KULLANICISINDAN ALINTI:

eline sağlık nesquikcim. valla herşeyi yazmışsın. bunlara ek olarak bir iki tavsiyede bulunmak istiyorum. öncelikle nesquik in listesine ek olarak başta bebekleri sallamak için ana kucağı satılıyor. daha sonra mama sandalyesi olarak kullanılabiliyor. ondan da almanızı tavsiye ederim. puset için acele etmeyin derim çünkü 6 aya kadar pek kullanan yok onun yerine portbebe yada kanguru alabilrsiniz.ben hala oğlumu kanguru ile taşıyorum. bir de yanguru çıkmış:) biraz pahalı ama tercih edenler olabilir. araba koltuğuna sakın para vermeyin.çocuk ikibüklüm kalıyor içinde.zaten doktorlar da tavsiye etmiyor.

çok çok önemli bişey daha belirtmek istiyorum. bu anneler arasında görüş farklılığı doğurabilir ama bebeğinize kesinlikle emzik vermelisiniz. bebeklerin özellikle ilk 3 ayında emme refleksleri çok güçlü sürekli emmek istiyorlar. benim bebeğim de sürekli emmek istiyordu. ancak hastanede doktor emzik verirsen seni emmez deyip yalancı memeyi vermedi.oysaki böyle bişey sözkonusu değil. bu dediği biberon için geçerli. ben de korktum ve eve gelince de hiç vermedim. bunun üzerine oğluşum sürekli beni emdi. hatta bütün gün 15 dak. arayla sürekli beni emiyordu. ağladığı zamanda emzik veren annelerin çok rahat ettiğini biliyorum. ama dediğim gibi bu konuda görüş farklılıkları olabilir ancak ikinci bir bebeğim olursa muhakkak emzik vereceğim çünkü ben çok helak oldum. göğüslerim fazla emmekten yara oldu. sadece bir tavsiye:)

aslında daha yazacak çok şey var ama oğluşum ara ara ağlıyor dikkatim dağılıyor. yazacaklarımı unutuyorum:)

MİNİCİĞİMM SENİN İÇİN POMPA ALINTILARI:
BİTANEM 16:
benim bebegimde 6 hafta erken dogdu bende sagmak zorundaydim, ama günde bir kere bebgimi emzirdim ki emmeyi unutmasin. benimde gögus ucum yok ekstra ucuna takilan birsey var burda eczaneden aliniyor. benim oglum onunla emiyor. onsuz ne yapacagini anlamiyor, eger bulabilirsen öyle birsey al canim, bide öyle dene emzirmek cok daha rahat, bende 2.5 ay olana kadar sagdim ve cok zoruma geldi, sadece emzirmeye baslayinca rahat ettim.

benim kullandigim süt pompasi medela markasiydi, elektrikli olandan, burda yani almanyada kendin alman gerekmiyor, sigorta karsiliyor eczaneden kiraliyorsun, zaten elektrikli olan bu benim kullandigim cok pahali ortalama 1600 €. 15 dakikada isim itiyodu.

ama sütün azalir diye korkma, pmpalayincada gayet bol bol geliyor sütün. bebgini her emzirdiginde hemen pompalaki gögsün cocuk emiyor sansin. zaten sagdikca gögsün doluyor.

umarim yardimci olabilmisimdir, eger sormak istedigin baska seyler olursa yardimci olmaya calisabilirim.

bebginde hayirli olsun canim
AYSAG :

benim oğlumda emmede sorun yasıyoruz 8 ayımız bitti ama biz neeredeyse 2.5 aylıkken basladık emmeye cok zorlanıyorum bende kendini kasıyor aglıyor diş cıkardı beyfendi cok zorlarsam ısırıp kitliyor agzını bön bön bakıyor sonra yüzüme ben bagrıs cagrıs orasını burasını sıkıyorum eger canı cok acımazssa bırakmıyor ısırmya devam ediyor bende fazlaca sıkınca bu defa kfeci halde aglamaya baslıyor uğrastırıyor böle işte bende pompa aldım ama benimki manuel phlıps aventin bende yarım saate sagıyorum anca cok zahmeti var ama hiç değilse yasına kadar emse yeter ne yapalım artık

tunam10 21A
2 yıl önce
Tecrübeli anneler;
Ben gögüs pompası almayı düşünüyorum.Ancak elektrikli mi manuel mi almak konusunda kararsızım.
Sizden tecrübelerinizi paylaşmanızı ricaedeceğim.

yasemin_ekin 2,5Y
2 yıl önce
kesinlikle elektrikli. manuel hic kullanmadım ama kendim icin arastirirken, ozellikle cekim gucu bakımından arasında dağlar kadar fark olduğunu okumuştum.

Eğer çalışan bir anne iseniz, pompanın sesi de önem kazanıyor. Evde bir nebze tolore ediliyor da ses, iş yerinde biraz zor. Tabi iş yerinizin emzirme odası varsa o ayrı.

Ben iki ayrı pompa kullandım. İlk başlarda Medela Mini Electric. Çekiş gücü iyi bir pompa, ancak inanilmaz bir sesi var. Son zamanlarda ses dayanılmaz bir hale gelince, bir zihni- sinir projesi olarak kabul ettigim, su kovası ile sesi izole ederek sağıyordum. Nir adet kova da iş yerinde mevcuttu. Şöyle ki, pompa ile sağarken, büyükçe bir kova ile de göğsümü- dolayısı ile pompami da kapatıyordum. Böylelikle ses daha az çıkıyordu. Bazı arkadaslarım kovanın içini havlu ile kaplamamı tavsiye ettiler ama o kısmı yapmadım:))))

6. aydan sonra artık ses dayanılmaz hale gelince, Philips Avent pompayı kullanmaya başladım. İnanilmaz sessiz bir pompa. Çekiş gücü de iyidir diye tahmin ediyorum. Tam karşılaştırma yapamıyorum çünkü Avent, ek gıdalara geçtiğimiz ve sütümün daha az geldiği zamana denk geldi.
ancak şu kadarını söyleyebilirim, medela ile 15 dakikada göğüs uçlarım acırken, Aventte 30 dakika sonrasında bile bir şey hissetmiyorum.

Aralarındaki fiyat farkı en düşündürücü kısım. Medela 135, Avent 350 civarinda.

Ben sütleri küçük süt saklama biberonlarında- kaplarında sakladım. Medelanın 80cc*10 tane 30 liraya satılırken, Avent'in 180cc*10tane 50tl civarinda satılıyor. Medelanın üstünde 1 seferden fazla kullanmayın yazıyor, satıcılar 3ten fazla sterilize etmeyin diyor. Ben neden böyle birşey istediklerini anlamadığımdan defalarca kullandım. Avent'in kapları daha dayanıklı diyebiliyorum.

Ayrıca Medela'nın 150cc*3 tane süt saklama kabı 40 tl iken (birden fazla defa kullanılabiliyor), Aventin 124cc*4 kabı 32 tl.

İUzun lafın kısası, pompayı ne amacla kullanacağınız cok önemli. Ara sıra kullanacaksanız Medela Mini elektric sesi sizi öok rahatsız etmez. Ancak uzun süreli kullanacaksanız bu sefer hem ses hem de yan ürünlerin fiyatları karar vermenizde etkili olmalı.

Aklıma gelenler bunlar.
abide 3Y
2 yıl önce
Bence de kesinlikle elektrikli.Bende Medela Mini Electric gögüs pompasını kullandım.Çok ta memnun kaldım sağımı gayet iyiydi.Sesi beni çok rahatsız etmedi.Bir yıl kullandım son zamanlarda kızım sesini duyunca hemen yanıma gelip başını sağa sola çevirip oynuyordu :)

Sütleri saklamak için bende süt saklama poşeti kullandım.Birde avent'in süt saklama kaplarından da almıştım ama 10 tane olunca onlar bana az geldi.Kaplarda şimdi kızımın mamalarını saklıyor
zeyzeynep 3Y *37H*
2 yıl önce
Bencede elektrikli.kızım emmeyi bıraktığı için sütümü sağarak verdim.Ameda lactaline kullandım.Çok ama çok memnundum.tavsiy

hayatto 3Y
2 yıl önce
Medela harmony manuel kullandım , bebek cantasında tasıyabiliyordum . Çok çok memnun kaldım .
Elektriklilere çok para dökmek gereksiz bence.

yesim 2,5Y
2 yıl önce
Merhaba,
Ben Philips avent isis manuel göğüs pompası kullanıyorum ve çok memnunum.Hem pratik hemde sessiz.Birara elektrikli pompada kiraladım ve memnun kalmadım.Manuel pompa kadar verim alamadım üstelikte çok fena ses çıkarıyordu.Birde elektrikli pompaları taşımak daha zor.
Bu ürünü kesinlikle tavsiye ederim.Üstelik pompanın yedek parçalarınıda philips yetkili servislerinden çok rahat temin edebiliyorsun.
Bu pompayı şuan kullanan ve daha öncede kullanmış olan çok arkadaşım var. Şimdiye kadar kimseden şikayet duymadım.

seralp 2,5Y
2 yıl önce
Ben de Medela Swing kullanıyorum... Cok memnunum. Sütün geliş hızına göre cekim gücünü azaltma yada yükseltme şansı var... Tek dezavantajı biraz pahalı olması ama bize hediye gelmişti, o sorun da bu sekilde cözülmüştü :)

hasibebiricik 3Y
2 yıl önce
Medela Swing kesinlikle , çok memnun kalarak kullandım ve de tavsiye ederim

kader_eymen 3Y
2 yıl önce
çalışan bir anneyim ve kesinlikle elektrikli olmalı diyorum.11. ayına kadar aktif bir şekilde kullandığım ve çok memnun kaldığım medelanın linkteki ürünü hafif,heryere taşıması ve kullanımı kolay,can acıtmayan olarak herkeze tavsiye edebilirim .xxxxxxxxxxxxxxxx
MİNİCİĞİM SEN YİNEDE Bİ ARAŞTIRIRSIN AMA GENELİ ELEKTİRİKLİDEN MEMNUN, AMA SEN ARADA KULLANACAĞIN İÇİN MANUALDE SENİN İŞİNİ GÖRÜR GERÇİ FAZLADAN PARAN VARSA RAHATLIK OLUR SANADA AMA ŞU AŞAMADA İNSAN EN UYGUNUUNU ARIYOR HAKLI OLARAK

Son düzenleyen: Moderatör:
KELEBEK 83:

bişey daha geldi aklıma. bebeğinizin yatağını sallanan yataklardan almanızı tavsiye derim. şu bir gerçek ki çok az bebek yatağına bırakınca kendiliğinden uyuyor. bebeklerin çoğu ya annesini emerek yada sallanarak uyuyor. bu nedenle yatağı da salanan yatak alın ki gece mızırdandığından hafif hafif sallayabilesiniz.bir arkadaş bana sallanan yatağın bebek için zararlı olduğunu söylediği için almadım ama şimdi keşke öyle alsaymışım diyorum.zaten ilk günlerde bebişiniz nerde bıraksanız orada uyuyacak ama bu en fazla 1 hafta sürüyor:) çünkü bebekler doğduktan sonra yaklaşık 1 hafta kadar kendini hala anne karnında zannediyor. sonra gerçekleri anlayınca uykusuz geceler başlıyor. bu yazdıkalrım sakın moralinizi bozmasın. inanın onlar için uykusuz kalmak bile çoookk keyifli:)

bir dee şu sepet gibi etrafı cibinlikle kapalı olan minikcik yatak tarzı bişiler var ya. ben onlardan çok heves etmiştim. ama iyiki almamışım çünkü en fazla 1 yada 1.5 ay kullanılabiliyor sonra evin Bir köşesinde öylece kalıyor. atsan atamaz satsan satamazsın.çok şeker görünüyorlar ama kısa bir süre kullanılabiliyor.
BLUE:

bende arkadaşlarıma ek olarak suan için aklıma gelen bir kaç bişeyi paylaşmak isytiyorum.
zıbın ben ilk etapta 3 tane almıştım ama bebeğim doğduktan sonra gidip bir 3 tane daha aldım ayrıca patikli takımları yetmedi doğumdan önce bana hemen büyür çok alma dedikleri için fazla almamıştım ama benim oğlum altını her açışımızda işediği için üstünü sürekli değiştirmem gerekiyordu.
alt açma minderi 3 takım hediye geldi başta çok gereksiz görmüştüm ama iyikide gelmiş çünkü hepsini ayrı yerlerde kullanıyorum biri portbebsinin içinde diğeri anakucağında bir diğeri ise evde koltuğun üzerine yatırırken kullanıyorum.portbebeyi mutlaka tavsiye ederim çünkü bebeğinizi doktor kontrolüne götüreceğiniz zaman çok işinize yarıyor ana kucağı biraz çukur olduğu için ilk etapta koyamıyorsunuz içine.
park yatak almak isterseniz eğer ayaklarına mutlaka dikkat edin çünkü bazılarının ayakları sallarken yere vuruyor ve ses çıkarıyor buda bebeğinizin uykusunu kaçırabilir hatta alt komşunuz varsa rahatsız olabilir kaydirigubbakcemile3.
şimdilik aklıma gelenler bunlar a.s.

KİKOLEYİM:

ben antalyada yaşıyorum siğer illere göre malesef daha sıcak bi şehir oyüzden benim tercihlerim çok farklıydı
ilk etapta ilk 2 ay hiçbirşey giydiremediğimden bütün cicişler boşa gitti
çünkü felaket bi sıcak ve nem vardı tek bir kolsuz çıtçıtlı atletle bile bebişimi isilik yapmıştım öyele bi sıcaktı çünkü
antalyada olanlara tek tavsiyem kıyafet alımını abartmayın boşa gitmesin ama atlet bol bol alın
bide bebeğiniz için asla önermiyorum ama kendiniz için muhakkak bebe pudrası alın terlemeyi büyük ölçüde azaltıyo
ben resmen tepeden aşağı duş sonrası pudralanıyodum
STARMU:
0 yada 0-3 ay kolsuz çıtçıtlı body ve 0 ay çorap alın( izmirdeyiz biz bu arada ) .
bebek için eldiven de bulundurun 3-5 adet
sezaryen oldum , yetişkin bezi vs hiç kullanmadım , sakın almayın .. gece pediyse ilk 1 hafta yoğun kullandım .. 40lı almışım , hala yarı kadarından fazlası duruyor düşünün artık :) hasta beziniyse hastanedeyken kullanıyosunuz , istediğiniz kadar veriliyor o süre içinde , hast. çıkışı hiç kullanmadım bu arada ben ..
milupa preaptamil alın mutlaka , ilk saatlerde süt gelmiyor , hastaneden ayrılmadan yine süt gelmeme durumu olursa hastaneden veriyorlar ama ücretini alıorlar fazlasıyla .. sarılık olunca bebişler çabuk toparlasın diye günde 4-6 öğüne kadar 30 cc mama verdiriyor dr.lar o yüzden elinizin altında olmasında yarar var .. kendinize askılı ve emzirmeye elverişli bissürü body felan alın çünkü çok ama hayatınızda hiç olmadığı kadar terleyeceksiniz , günde 3-4 kere duş alma durumunuz olabilir .
3-4 tane de emzirme sütyeni , balensiz olacak buna dikkat etmeli

bir de eğer doğum için ayırdığınız bütçeyi zorlamayacaksa , bulunduğunuz ilde bu işi yapan birileri varsa profesyonel doğum fotoğrafçısı ayarlayın , ayarlayamazsanız da bu işin üstesinden gelecek birini mutlaka ayarlayın ..
aldığınız cicili bicili bodyler , o çok şirin bebek odası takımı , çok konforlu pusetler - anakucakları gelecekte çok anlam ifade etmeyecek de mucizenizin dünyaya geliş anı ve sonrasının ölümsüzleştirilmesi çok anlamlı olacak diye düşünüyorum ..
ERENDENİZ:

merhaba savgili anne adayları
bebişlerinize kıyafet alırken çok küçük olmamasına dikkat edin
o kadar hızlı büyüyorlar ki anlamıyorsunuz
benim hiç giydiremediğim tulumları vardı.
0-3 ay çok fazla kıyafet almayın bir beden büyük almanız daha uygun.
arkadaşın dediği gibi ayaklı tulum almayın rahat edemiyorlar
emziği kesinlikle tavsiye ederim çk rahat oluyor
bebek için de hiçbir sakıncası yok
sürekli emmek istiyor çok yorulursunuz göğüs ucunuz yara olur
emzik vermezseniz parmak emmeye başlayabilir onu bıraktırması çk daha zor olacaktır

bir de aile büyükleri çevrenizdekiler mutlaka hediye almak isteyeceklerdir
ihtiyaç listenizi hazırlayın illa bişey alacaklarsa siz söyleyin ne alacaklarını bunda ayıp yok
aynı şeyden elinizde birkaç tane olur artı hiç kullanmayacağınız şeyler de getirebilirler

SELVA 82:
merhaba,
şimdiden herkese hayırlı doğumlar dilerim.
araba konusunda bir tavsiyem var chicconun liteway modeli hem baston hem de yatar vaziyette kullanılabiliyo.hem de çok hafif.
arabada aramanız gereken ilk özellik hafif ollması kolay sürülmesi bence.
ben 3 tekerlekli babymax marka bir dangoz araba almıştım:) çok ağırdı 3 kere kullanmadık dersem yeridir.
sonra şok marketten baston puset aldım 50tlye 6 aylıktan sonra hep onu kullandık.
zaten artık araba kullanmıyoruz.
ilk üç aylık için bol bol kısa kol çıtçıtlı badi alın.
2 tane tulum yeter giymeyebilir bile 2010 temmuzu çoook sıcaktı isilik döktü bizim kuzular...

TRİENDY 21:

canım hayırlı doğumlar diliyorum,sağlıkla al kucağına inşallah,benimde emzirme döneminin başlarında çok acımıştı uçları aman diyim tavsiyelerime kulak ver,inşallah emzik acısı çekmezssin ,bebeğini her emizrdikten sonra badem yağı sür inan ben çok faydasını gördüm,gerçi çok geç bilgim olduğu için yara olmuştu bile canım inanılmaz yanıyoduağlıyodum her emzirmede,ama badem yağını sürdükten sonra bi yumuşama hafifleme oldu acıda,oyüzden her emzirmeden sonra sür,diğer emme zamanında silmenede gerek yok hemkrem sürmeyi tercih etmedim çünkü ne kadar silsemde tadı kalıyodur veya etkisi bebeğime zarar verir diye tırstımen doğalı en iyi olanı bence

SARIPAPATYA03:

göğüs ucu için lansinoh,emzirme atleti(sütyeni demiyorum atleti diyorum çokdaha kullanışlı),tulum bende tavsiye etmiyorum hiç giydiremedim nerdeyse..bol bol çıtçıtlı askılı ve kısa kollu zıbın,ve özellikle şunu söylemek isterimki;
benim gibi tek başınıza bakıcaksanız kışıda düşünerek şimdiden 3-6 ve 6-9 aylık kadife zıbınlar,alt pantolonlar alın çünkü dışarı çıkamıyo insan..çıksanda acele acele alamıyosun bişey..rahat rahat dolaşıp bişeye bakamıyosun çocukla özelliklede şu kış sonu indirimdedir herşey almanızı tavsiye ederim...

bebek arabasını ben daha buün çıkardım 8 aylık olduk yeni binicek çokda acil değil..gideceğimiz yerlere arabayla götürdü eşim kucağımızdanda indirmedik zaten çok küçüktü ana kucağında yada oto koltuğunda taşıdık..

kızım çok küçük doğduğu için en küçük askılı zıbınlar bile büyük geliyordu çok ince kapaklı yandan bağlamalı yada bağlamasız kimonomu diyolar ne beyaz renkli ilk 2 hafta ondan giydirdim ben içine..tam adını bilmiyorum ama karnınıda sıcak tutuyordu..

şapka almanızı önerebilirim çok faydasını gördüm geceleri kafası üşümedi hiç..

sıcaktan isilik ve pişik olabilir sağlık ocağına gidince bi hametan yazdırın derim alın evde dursun..çok etkili pişiğe...pişik önleyici olaraksa nivea dan memnunum..
göğüs pedi hala kullanıyorum özellikllede ilk zamanlar sütüm akıyordu geceleri çarşaflar batardı onlar olmasa hemde ilk zamanlar göğüs uçları çok hassas olduğu için bi yere değmesini önlüyor koruyor pedler..
şampuan vs. mustela alın bence en güzeli..atopik dermatit olduk dalin yüzünden biz..bebek detarjanı olarakda dalin kullanıyorum ama çift durulama yapıyorum..

Lohusalıktaki bilinen yanlışlar :))

**Senin yediklerin bebeğe gaz yapıyor- derler bizde belli başlı gaz yapan yiyecekleri korkudan yemeyiz,aslında hiç alakası yok...yediklerimiz bağırsağımızda gaz yapar ve bu gaz kana karışıp, kanla memeye gidip, memeden çocuğa gitmez!yani bu bir hurafedir

**Sütün olsun diye helva,tatlı,komposto vb. yee-derler...süt yapsın diye yedirmeye çalıştıkları şeylere bakarsanız hepsi susama isteği uyandıran şeylerdir yanii keramet su'dadır.sadece su içmek süt yapar:)

**Ayağını üşütüyosun,yeleksiz geziyosun sütünde üşüyo bebeğe geçiyo hem gaz yapıyor hemde üşütüp çocukta kusuyo-...Var mı böyle birşey arkadaşlar ya tamamen uydurmaa,hurafee:) damarlarınızın içinde oluşan süt nasıl ayağın üşümesiyle soğur ya,insan vücudunun içinin kaç derece olduğundan haberleri yok sanırım:)

**Çocuğu kucağa alma alışır hep kucak ister-...bebek tabiki kucağa alınır onun duygusal gelişimi açısından bunun önemi büyüktür vede gaz çıkarmak için kucakta dolaştırılır,kucağa alışmasıyla ilgisi yok yani buda bir uydurma(kaynanaların bebeği kucakta tutup işten kaçmasın diye gelinlerine söylediği hurafe:)) çocuğunuzu kucağınıza almaktan çekinmeyin onun özgüveni için...

**Kızlar birde bebekler 6 aylıktan önce oturtulmaz diye biliriz ya,onunla ilgili bir açıklamayıda paylaşayım sizinle ::6 aylıktan küçük bebeklerin oturtulması düşüncesi yanlıştır,çocuklar oturur yada yan yatar,istediğinide yapar:)bebek annesi...nin karnında hangi pozisyonda bir düşünün!sırtüstü yatmıyor,iki büklüm yada oturur pozisyonda...normal doğum esnasında rahimin çocuğun poposunu ittiği andaki basınç oturduğunda beline binen basınçtan çok yüksektir ve bebek buna dahi tahammül edebilir...doktorlar sadece bebeklerin 6 aya kadar oturamadığını söyler çünkü denge merkezi 6 aya kadar gelişir bu yüzden bebek sağa-sola devrilir...
ALINTIDIR...

ESKAY:

*Bebek arabası konusunda bizim kendi tıopigimizde gunlerce tartısıldı ayy acaba hangisi iyi kaliteli mi...bunlara hiç gerek yok..sonucta orta kalite bi araba ile de cocuk büyüyebilir..Sonucta 2 yasından sonra cocukları arabalrında oturtmak biraz zor olabiliyor...Bi araba için 700 TL-1000TL para vermek hiç akıl karı degil bence...

*Tırnak makası olarak NUK'un bildigimiz makas seklinde olanından alın..Hiç eti tutmuyor ve kullanması cok kolay...
*Chicco nun cantalı setini aldım..Ama cantasını hiç kullanamıyorum cunku kapak kapak ustune..cocuk agladıgı zaman eli ayak birbirne dolasıyor ve siz bi turlu cantadakilerin içine ulasamıyorsunuz..O yuzden baska bi canta aldım...

*Sizin bebeler sogukta docagacaklar oy uzden banyo filesi kullanmayın derim..Cunku bebek file üstünde ıslakken üşür..En iyisi bebekler için olan,şöyle kuvetin içine konan yastıklardan alın..basını o yastıga koyup sıcak suyun içinde yıkayın.

*Eklem yerlerinde kızarıklık pişik olursa eger pudra kullanmaktan cekinmeyin.Dr muz bi sakınca yok dedi bize..Malum biz yaz bebegiyiz ve bu durumla sık sık karsılasıyoruz..Aklınızda bulunsun istedim..

*Bebelerin o cici popolarının pişik olmaması için bezini 4 saatte bir degiştirin..Bana pamuklu su ile temizle pişik olur dediler ama ben ilk ay Huggies Organik Pamuklu ıslak mendil kullandım..Birşeycikte olmadı..Ama sırf pamuk su kullanmasına ragmen popoları pişikten ziyade mantar olan bebişlerde oldu aramızda..Bilginiz olsun..

*Ne kadar cok okursanız okuyun bebek dogdugu anda tum bildiklerinizi unutacaksınız haberiniz olsun..Cunku her bebek kendine özgüdür ve farklıdır.
*Hastane cantama 2 takım pijama bir tane sabahlık bir tanede gecelik koydum..Ben sezeryan oldum..Beni ameliyathaneden odama getirdiler altımda hiçbişey yok..üstümde sadece hastanenin verdigi gömlek var..4-5 saat o sekilde kaldım habire gelip baktılar..sonra pijamamın altını giydim...Kanamam cok yogun olmadıgı için baska bişey giymeme gerek kalmadı..ertesi gunde hastaneden cıktık zaten..Bosuna yuk etmişiz kendimize yaa...

*Ben hastane ile önceden görüştüm,onlar ped hasta bezi vs ne isterseniz temin ediyolardı..Ama devlet hastaneleri nasıl olur bilmem..Önceden konusup cantayı ona göre hazırlamakta fayda var

Ben dogumdan bikaç saat sonra kendime gelince ablam süslemişti beni..Simdi resimlere bakıyorumda ne iyi etmiş...Saclarımı bile duzeltmiştim :))

*Bunun yanısıra kendim için aldıklarımı bi sıralayım :
-Kagıt havlu,
-Makyaj malzemeleri,
-Terlik,
-El havlusu,
-Islak Mendil,
-İç çamasırı, Emzirme Sütyeni,
-Video kamera,
-fotograf makinesi,
-Diş fırcası Diş macunu,
-Lastik Toka, Taç,
-Tarak,
-Corap ve Patik
-Annemin yaptıgı kayısı ve erik kompostosunu bi sişeye koyup getirdik hastaneye..Bol bol içtim cok faydası oldu

*Bebek için :
-Bir takım hastane cıkısı,
-3 takım patikli penye pijama,
-4-5 tane kısa kollu cıtcıtlı body ( Sizler uzun kollu alabilirsiniz malum Kasım da hava sogumus olacak)
-Corap ve patik,
-1 tane penye battaniye 1 tane pelus battaniye
-Cok sayıda bebek bezi ve Islak Mendil,
-Pişik Kremi,
-Bebek Taragı ( benim oglumun cok sacı var iyi ki almısım taradık pek bi guzel oldu paşam :)
-Alt acma seti ( Bebegi getirdikleri o minik yatagın içine serdik ki bebegim direkt onun üstüne yatmasın..İyi oldu.)
Ayrıca CANBEBE ALT ACMA aldım...Altını kendi yatagımda degiştirdik onu serdik..Evde de kullanıyorum cok rahat.

**Bebek telsizi cook kullanıslı durumunuz varsa mutlaka alın derim..Ben weevel aldım..Ama magazalarda cok pahalı oldugu için eşim internetten aldı 95 TL ye..simdi bebek odasında uyurken bende rahat rahat mutfakta balkonda işimi yapabiliyorum :))

**Bikaç tanede cıngıraklı ve canlı renkli oyuncaklar alın..Benim oglum 2.ayda basladı onları cin gibi izlemeye..

**Doguma giderken fotograf makinesini hemsireye ya da ebeye vermeyi unutmayın..Ben kameraya cektirmedim cunku görüntüler cok hos olmuyor..arkadaslarımdan izledim resmen içim kalktı..Ama fotolar daha guzel oluyo....

**Arzum Bebbe saat aldım..Üzerinde nem ve oda sıcaklıgınıda gösteriyor..20 TL ye yine netten aldık..Bazı Teknosa larda da satılıyor bilginize...İnanılmaz kullanıslı..Cunku oda sıcaklıgı ve nemi bilmek iyi oluyor..

**Banyo termometresi coooooooooook gerekli...Ben 5 TL ye eczaneden aldım bitane..Cok para vermeye gerek yok cunku bozulabiliyor..Benim bu 3 ayda ikinci termometre :))

Bebek alısverişini kesinlikle son aylara bırakmayın derim..Cunku birden şişiyor ve cabuk yoruluyorsunuz..
En iyisi fazla şişmeden rahat rahat magazaları gezmek..Cogu magaza size ilk girişte ihtiyac listesei verecektir bebekler için gerekli olan..ama inanın bir cogu gereksiz onların..Siz kendiniz bi liste belirleyin..Cunku sizi en iyi bilen sizsiniz...

Bebegin park yatagı için TAC ALEZ aldım..Kesinlikle gerekli diye dusunuyorum..Cunku bebek bu,çiş kaka kusmuk her yere yapabiliyor..Önceden önlem almakta fayda var...

Bebegime,

1 tane uyku seti ( yan koruma,yorgan, yastık kılıfı,carsaf ve yastık) Markası(Tomuycuk)

2 takım nevresim takımı...Netten aldım..Cook ucuza geldi..Linkide hemen paylasayım

Bebek Nevresim Takmlar, Bebek Nevresimleri, Bebek Nevresimi » Cocukmarket.com

2-3 adet ayrıca yastık kılıfı aldım..Gerci ben oglumu hala yastıksız yatırıyorum cunku yastık cok terletiyor..Ama yinede yastık sart..Her an lazım oluyor

TRABZON:

benim nacizane fikrlerim şöyle
*çocuk bezi 1 numara 1 paket alın yeter sonra tekrar alırsınız prima tavsşyem
ıslak mendil ilk 3 ay kesinlikle unibaby yenidoğan alın hatta şu an e bebekte kampanya var 12 lisi 39 tl alın dursun
*bakım ürünleri kesinlikle organicare ya da büchen tavsiye ediyorum
bebek yağı ilk 40 gün sürmeyin bebek yağı yerine organicare in losyonunu kullanın
şampuanı falan da var zaten.
* bebek kıyafetlerini ince alın çünkü sıcak oluyor ve kesinlikle yenidoğan kıyafetlerini abartmayın
bebeğime hiç giydirmeden kalan kıyafetlerimiz oldu
çıtçıtlı bodyleri sıfır kollu ya da yarım kollu alın sakın uzun kollu almayın.

* bebek arbası ben chicco lite way aldım baston tarzı hem görünümü güzel basit durmuyo hem hafif hemde katlanınca tek elle taşıyabiliyosun bu çok pratik hem de tamamen yatabiliyo, kuzularınızla gayet rahat gezebilirsiniz , aksesuarları da var

* ev için mutlaka ana kucağı alın hem de arabada da kullanırsınız
* SAKIN BEBEĞİ SALLAMAYIN KLASİK MÜZİKLE UYUTUN BEN KIZIMI HİÇ SALLAMADIM VE SALLANMAYI BİLMİYOR BU YÜZDEN O YÜZDEN DE İSTEMİYOR

*İLK 40 GÜN YA DA 3 AY GAZ SANCISINDAN DOLAYI SANCILI GEÇEBİLİR SAKIN DARALMAYIN HEPSİ GEÇECEK, BEBEK DOĞDUĞUND AĞZINA NAR SUYU DAMLATIN ŞİMDİDEN NAR ALIP DONDURUCUYA KOYUN, SAKLAYIN Bİ MAYIS ANNESİ ARKADAŞ YAPTI VE BEBEĞİNDE HİÇ GAZ OLMADI BEN BİLMİYORDUM BEN AĞZINA İLK anne SÜTÜNDEN DE ÖNCE HURMA VERDİM SUYUNU DAMLATTIM AMA SİZ anne SÜTÜNDEN ÖNCE NAR TANESİNİ SIKIN KÜÇÜCÜK SKIN KORKMAYIN HİÇBİŞECİK OLMAZ,

* BEBEĞİNİZİ BENCE GÖBEĞİ DÜŞENE KADAR YIKAMAYIN KORKMAYIN KÖTÜ KOKMUYO VÜCUDUNDA Kİ O TABAKA ONU KORUYO GÖBEĞİ DÜŞÜNCE YIKARSINIZ BEN 12 GÜN YIKAMADIM SONRA HER GÜN YIKARSANIZ İSTERSENİZ

* YATAK OLARAK BENCE PARK YATAK YERİNE ÇÜNKÜ O BİLE BÜYÜK SÜSÜLÜ BEŞİKLER VAR ONLARDAN YA DA SEPETLERDEN ALIN SONRA BÜYÜYEN BEŞİK ALIRSINIZ ODA YAPARSINIZ,

* ŞİMDİ BOL BOL UYUYUN TADINI ÇIKRIN SONRA GECELERİNİZ DELİK DEŞİK OLBİLİR

* ŞİMDİDEN BOL BOL KLASİK MÜZİK DİNLEYİN VE İNANCINIZA GÖRE KURAN DİNLETİN HATİM YAPIN BEBEĞİNİZ İÇİN ,

* BEBEK BANYO KÜVETİNİ ÇOK BÜYÜK BİŞE ALMAYIN SONRA KUCAKTA YIKIYOZ ZATEN :)

* BEBEĞİN HERŞEYİNİ SAKLIYOSUN 1 ŞEY HARİÇ O İLK KOKUSU O ÇOK AYRI O KOKUYU BOL BOL KOKLAYIN.

göğüs kremi kesinlikle lansinoh
ama benim fikrim doğuma 1 ay kala kullanmaya başlayın bu kremi
hatta zeytinyağı da sürebilirsiniz ara ara
yavaş yavaş yumuşasın ben öyle yaptım ve göğsüm çatlamadı hiç
tabi sızlamalar oluyodu ama her emzirmeden sonra krem sürüp 5dk açık tutuyodum
açık tutmak önemli zaten kimseden utanmıosun o zaman :))

göğüs pedi: çok pahalılarına gerek yok (zaten günlük hatta yarım günde değiştiriyosun)
ama çokda uyduruk bişe almayın hepsi aynı işi görüyo zaten alın 1 kutu dursun sonra gerekirse alırsınız,

göğüs pompası : ben kızımı emziriyorum 8. aya girdi sadece anne sütü aldı 6. ayda ek gıdaya başladık
ama gene de gerekiyo bence mesela bazen sütümü sağıp ek gıdalarının içine ktıyorum sonradan aldım

göğüs pompası konusunda eğer çalışacaksanız yani bebek evde siz işte o zaman medela mini elektirikli alın hem pilli hem elektirikli
yok çalışmayacak evde olacaksanız manuel olanlar da yeterli
ama bu biraz da bebeğinizin durumuna bağlı
emmeyen bi bebek olursa mecburen iyi bi marka elektirikli almak zorunda olursunuz
bnce göğüs pompası konusunda acele etmeyin bebeğinizin durumuna göre alırsınız kaçmıyo hepsi çarşıda var.

ASLİASLİ:
merhaba bende 2011 mayis annesiyim.kizlar gögüs ucu kremi herkes bahsetmis cok önemli gercekten baya aciyor ihmal etmeyin.lansinoh en iyisi.simdi bir heves oluyor insanda etek pantolon elbise vs.aliyoruz ama giyemiyorlar ilk 3 ay sadece pijamalarla bebekler.paraniza yazik.bol bol badi alin cok gerekli alt temizlerken ben 3 ay sonuna kadar ilik su ve pamuk kullandim.bübchen pisik kremi cok iyi hic pisik olmadik .göbegi düsmeden yikanmaz dedi herkez alman hemsire yikadi 2 kez kizimi yok ole sey diyerek hakikaten sorun yasamadim.gaz sancilari kabus gibi fön makinesi sesiyle uyuttum hemen hemen hergün ama makineyi uzakta tutarak.kimyon iyi geliyormus sonradan ögrendim.gece yarisi aglamaktan mosmor oluyordu biz panik halde acilde aliyorduk solugu ama bisey cok gazdan normal diyorlardi.arabada gezdirmek iyi geliyordu dr tavsiyesiydi.bebek arabasi stokke kullaniyorum cok memnunum benimle ayni hizada kizim yuksek bir araba tek elle kullanimi süper.4 yasina kadar kullabiliyorsunuz.tek sikayetim baya bi agir.ayrica oldukca tuzlu.bi arabayi aliyorsunuz devami geliyor yok su su yok bu su.oldukca kabarik fatura.yaz bebekleri olacagi icin mutlaka suyu unutmayin.badi badi badi diyorum asiri kullanisli bi bez bi badi tamam.birde indirim dönemi suan heryerde seneye kisliklarini alabilirsiniz.karli oluyor.bol bol ama bol bol uyuyun noluuuuurrr.esinizle vakit gecirin gezin yemekler yiyin sonra cok ariyorsunuz.nerdeyse ayri dunyalarda yasiyorsunuz bir sure biz daha yeni yeni düzene giriyoruz.oturup tv izleyebiliyoruz.hepinize sevgiler...tadini cikarin.

cnm harıkasın walla ahh ah dıyorum keske ben hamıleyken kesfetseymısım bu sıteyı senın gıbı arkadsların sayesınde deneyımlerımızı paylasıyoruz 1 cocuk annesı olarak kesınlıkle katılıyorum yazdıklarına ama ılk heves ee bıazda acemılıkle gereksız cok alısverıs yapılıyor neyse artık ıkıncıye cnm sende saglıcakla al bebegını kucagına ınsallah

çok sağol cnm iyi dileklerin için ,dediğin gibi tecrübe tecrübedr ,ne yapalım yeni keşf ettik ,ama en azından ikincilerimize hazırlık oluyor:)

çok faydalı bir konu olmuş çok sağolun valla.. bende ilk kez anne olucam ve gereksiz yere alışveriş yapmamam gerektiğini öğrendim..

Araba konusundanda tek elle açılabilmesi, baston şeklinde katlaması, İtalya üretimi ve 4 teker olması ve çok geniş olmamasıyla kaldırımlarda rahat ilerleme imkanı vermesiyle İnglesina markasını öneririm. 2,5 yıldır tepe tepe kullandı kızım, Ekimde kısmetse oğluma devir teslim var:)

cnm dediğin markada çok değşik modeller çıktı sendeki hangi model acaba?
ya çok ciciler :) nasıl buldun bu kadar uygun fiyata tebrik ederim :)

araştıırıyorum sizin için kuzum:)

Yani kozmetikcimmmm
hangisini alıntı yapıp cevaplayayım bilemedim,çok teşekkür ederimmmmmmm bütün verdiğin bilgiler için,çok saol canım
Kaç saatimi aldı okumak bilemiyorum ve daha kaç kes dönüp dolaşıp okurum onu da bilemiyorum,hepsi de çok önemli bilgiler,bir sonraki okuyuşumda notlar almayı düşünüyorum,ben biraz plan program severim de...Zaten okurken bilgisayarın içine girdim,burda her konuda bizi bilgilendirdin valla,çok büyük emek vermişsin,çok bilinçli anneler olucaz inş hepimiz sayende...Ben buraya hergün girip bakarım artık,iyi ki alışverişe tam başlamamışım çok iyi oldu öğrendiklerim alışveriş öncesi,tekrar tekrar teşekkür ederim kozmetikcimmm.........

Merhaba,
belki tekrar olacak ama bende deneyimlerimi paylaşmak istedim. Ben bir temmuz annesiyim ve çok sıcak bir günde doğum yaptım. bu yüzden bebeğime zıbın hiç lazım olmadı, hiç şapka kullanmadım ilk günler sadece bir bady ve çorap. ilk aylar çok fazla kıyafet alınmasa iyi olur çünkü bebek hızla büyüyor ancak 5. aydan sonra büyüme yavaşlıyor ve kıyafetler eskimeye başlıyor. çok sıcak olduğu için battaniyede çok kullanmadım ince bir battaniye yetti kışında zaten tulum giydirdim. Kışın hiç kazak giydirmedim onun yerine penye üzeri yelek çünkü bebek var diye evler çok sıcak oluyor. Bu arada ben istanbulda yaşıyorum. Oto koltuğu çok kulladım özellikle yemek yerken yanımıza koyup onun içine oyalanıyordu. kesinlikle sallanan beşik tavsiye ederim çünkü bazen yarı uyanık oluyor ve sallayınca hemen uykuya dalıyor. Biberon için kesinlikle Dr browns tavsiye ederim diğerlerinde farklı olduğunu göreceksiniz. hastane giderken yanınıza çok fazla miktarda yedek kıyafet alın ben çok az almıştım çok sorun yaşadım. banyo için file çok işe yarıyor. Başka aklıma gelmiyor,
BEBEK ZATEN SİZE FARKINDA OLMADAN ÖĞRETİYOR...

benim de 16 aylık bir oğlum var.
bir iki fikirde ben paylaşayım istedim.
oğlum kasım doğumlu kış bebeği idik.
file benim çok işime yaradı rahat bir şekilde yıkadım.
bebeğim suya değmedi ama zaten ilk zamanlar çok çabuk yıkanıyorlar.
ben odasında sobanın önünde yıkadığım için hiç sorun olmadı.
banyo termometresi de çok işime yaradı.
ıslak mendil çocuğun cildine göre değişiyor.
ben uni wipes yeni doğan saf pamuk+su diye övülen mendilini aldım.
pirmanında yenidoğan bezini aldım.
altını sık sık değiştirmeme rağmen 3-4 günlükken pişik oluştu. dr. beiz değiştirmemi söyledi.
birde 6 aylık olana kadar kaynamış ılık su ve pamuk kullan dedi.
prima primium care aldım ve pişiğimiz sona erdi.
ıslak mendili sadece dışarı çıkarken kullandım.
birde bebeğin poposunu temizleyince mutlakak yumuşak bir peçete ile
sürtmeden yavaş yavaş dokunuşlarla silin.
pompa konusunda eğer doğum izninden sonra çalışacaksanız ve sütünüz bolsa manueller işe yarıyor.
ama sütünüz gelmediyse elektrikli olanlar hatta bazen buda işe yaramıyor.
hastane tipi pompalardan kiralamanız gerekir.
ben bunu hiç düşünemedim. sütüm gelmedi diye dakikalarca manuel pompayla uğraştım 30 cc sütü çıkartmak için kollarım uyuştu resmen.
sonra da az gelen sütüm tamamıyle gitti.
portbebe çok gereksiz 2-3 kere kullandım sadece.
tek fermuarlı dışı cepli olan basit bebek çantaları daha çok kullanışlı.
oğlum başını kendi çevirebildiğinde 2-3 aylıkken burun üstü yatmaya alıştırdım çok rahat etti.
emzik mutlaka bir tane de olsa alın. ben vermem dedim ama 3. gün eşime aldırdım.
ben doğduğu günden itiberen bebeğime su verdim ve kabızlık problemi yaşamadık.
4 aylıktan itibaren uyku tulumu giydirdim ve çok rahat ettim.
şimdilik aklıma gelen bunlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…