Aaaa şunu unuttum ki ;
oda bebeği emzirirken oluşan çatlaklarla birebir alakalı...
öncelikle benim annem o konuda şöyle bir tedbir aldı ;bebeği emzirdikten hemen sonra kullanabileceğim bir cam (temiz olması öenmli)kutuya hakiki zeytinyağını (badem yağıda olur) koyup emzireceğim yerde baş ucuma koymuştu bebeğimi emzirdikten sonra her defasında sürüyürdum, çok çok süremedimse eğer gelen süt ile göğsümü siliyordum...ha bebek tiksinirmi korkunuz olmasın, zaten iyi doyan beek ilk zamanlarda 2 saatte bir emiyor...
Hem yağı cildiniz emmiş oluyor. Hemde emzirmeden önce biraz süt sıkıp göğsü o süt ile silince hiç bir sorun kalmıyor... (çokmu fazla açık anlatıyorum bilmiyorum ama neyse)hemşireler şunu söyleyebiliyor," siyah yerin tamamını bebeğe vermek gerekiyor", ama bu benim için pekde mümkün olmuyordu, minicik ağzı var zaten işkencemi edeyim bebişime? Her neyse ikinci önemli faktörde, sütünüz aksın akmasın ,sürekli değiştirerek kullanacağınız göğüs pedi, ben bebedor almıştım ve hiç yara,çatlak sorunu yaşamadım çok şükür...
canım ne kadar güzel anlatmışsın,deneyimlerinden faydalanmak bizim için çok büyük bir şans,çok faydalandım yazdıklarından,çok uğraşmışsın allah razı olsun teşekkür ederim kendi adıma...benim ilk bebeğim olduğu için çok bişey paylaşamıycam ama şunu biliyorum alışverişi abartmamak lazım ve fazla pahalıya kaçmamak lazım...çevremdekilerden de duyuyorum hep,bebişler hemen büyüyo ve kıyafetler öylece kalıyo,giymedikleri bile oluyomuş,ilk sıralar hediye kıyafet de çok geliyo bildiğim kadarıyla,o yüzden ben pek aşırıya kaçmadım aldıklarımı da farklı boyutlarda (ay olarak) aldım.
Canım bir de çalışan anne olarak sorayım,göğüs pompası filan almışmıydın sen memnun kaldın mı,ve bebe fon filan çok gerekli bişey mi.göğüs pompası düşünüyorum da markasına karar veremedim bir de manuel mi rahat olur elektrikli mi bilemedim???
cnm harıkasın walla ahh ah dıyorum keske ben hamıleyken kesfetseymısım bu sıteyı senın gıbı arkadsların sayesınde deneyımlerımızı paylasıyoruz 1 cocuk annesı olarak kesınlıkle katılıyorum yazdıklarına ama ılk heves ee bıazda acemılıkle gereksız cok alısverıs yapılıyor neyse artık ıkıncıyecnm sende saglıcakla al bebegını kucagına ınsallah
BEN BİR TEMMUZ ANNESİYİM VE NASİPSE TEKRAR TEMMUZ ANNESİ OLACAĞIM, FORUMDA BİRÇOK KONUDA AKTİFİM YADA SÜREKLİ OKUYUP ARAŞTIRIYORUM...
VE ŞUNU GÖRDÜMKİ BENİM GİBİ HERKES İLK OLSUN İKİNCİ YADA 3 FARK ETMEZ BEBKLERİNİ BEKLERKEN İYİSİ,KULLANIŞLISI,GEREKLİSİ KONUSUNDA ARAŞTIRIYOR...
HATTA BUNUN İÇİN BEBEĞE ALINMASI GEREKENLER LİSTELENİYOR....
FAKAT BEN LİSTELERDEN ZİYADE DENEYİMLERİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM...
ŞÖYLEKİ İLK BEBEKTE İNSAN HERŞEYİ OLSUN DİYE FARK ETMEDEN ASLA KULLANILAMAYACAK BAZI ŞEYLERE PARA DÖKÜYOR,ÇÜNKÜ OLUR DA LAZIM OLURSA DİYE ENDİŞE EDİLİYOR...
BEN KENDİ DENEYİMLERİMİ PAYLAŞAYIM...
HAMİLELİĞİN İLK 6 AYI ÇATLAĞIM OLURMU KORKUSUYLA HERKES BİŞİLER ÖNERİYOR, YADA KULLANIYOR AMA ŞU BİR GERÇEK Kİ BÜNYE ÇATLAK YAPACAKSA, ÖNÜNE GEÇMEK MÜMKÜN OLMUYOR....(BUNU kakao yağı,badem yağı,lierac,sebamed,bebek yağı birkaç çeşit ve vaselıne kullanmış ve her şeye rağmen çatlamış biri olarak söylüyorum haa suyuda çok içerim aslında)
6 DAN SONRA BEBK HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR...
BİR KERE YAZ ANNESİ OLARAK DOĞUMDA GEREKENLERDEN BAŞLAYIP ,İLERİ DOĞRU GİDEYİM....
YAZ ANNESİ OLMAK DEMEK ,SÜREKLİ RAHAT, TRİL TRİL KUMAŞLAR,PENYELER GİYMEK DEMEK...EN RAHATI ŞIK VE PENYE ELBİSELER...VE KESİNLİKLE AÇIK RENKLİ...
SONRASINDA DOĞUMA KESİNLİKLE PİJAMA GİYERİM DÜŞÜNCESİYLE PİJAMA HAZIRLIKLI GİTMEYİN ,NORMALDE OLSA SEZERYANDA HER İKİSİNDEDE ALTTAN YAPILAN KONTROLLER VE SIK SIK GELEN SU, YADA KENDİ KENDİNİ KONTROL ETME İHTİYACI İLE PİJAMA İLE UĞRAŞMAK ÇOK ZOR...EN RAHATI GECELİK...DOĞUMDAN SONRA EĞER DOĞUM NORMALSE, PİJAMA PEK SORUN OLMAYABİLİR, AMA ÖNÜNÜN DÜĞMESİ KESİNLİKLE GÖĞÜS ALTINA KADAR İNSİN!!! ALTTAN AÇMAYA ÇALIŞMAK HEM ÇOK RAHATSIZ EDİCİ, HEM UĞRAŞTIRICI BİR DURUM...
SEZERYANDA YİNE PİJAMA KESİNLİKLE TERCİH EDİLMEMELİ ÇÜNKÜ DİKİŞLER İLE PİJAMANIN LASTİĞİ ÇAKIŞIYOR
AMA DOĞUMDAN SONRA ,EVDE KAPRİLİ LOĞUSA PİJAMASI TEK TERCİHİMDİ, AŞŞAĞI YUKARI 2-3 AY EVDE KİMSELER YOKKEN ÖYLE GEZDİM:)))
BEBEK İÇİN ODA OLSUN OLMASIN KONUSUNDA ÇOK TEREDDÜT ETTİM, AMA İYİKİDE YAPMIŞIM...
ŞİFONYERİ 3 KAPILI DOLABI, BÜYÜYEBİLEN ÇEKMECELİ BEŞİĞİ İLE, İKİNCİ BEBEĞİMEDE GAYET GÜZEL YETECEK Bİ TAKIM DOĞRUSU..
AMA ODA OLSA BİLE SALLANABİLEN RAHAT TAŞINABİLİR BİR BEŞİKDE ALMAK GEREKİYOR MALUM İLK 6 AY AYIRMAK MÜMKÜN DEĞİL BEBEĞİ...
YAZ ANNESİ OLARAK EN ÇOK TAVSİYE EDECEĞİM ŞEY ÇITÇITLI BADİ 1 YAŞA KADAR HER BOYUNU ALMIŞTIM YİNE BİLE YETMEDİ
AĞIZ MENDİLİ ÇOKK ÇOKK GEREKLİ, HELE BENİMKİ GİBİ KUSAN, SONRADA SALYASINI AKITARAK GÜLÜMSEYEN BİR BEBİŞİNİZ VARSA...
YAKALIK VALLA ÇOCUKTA HİÇ SEVMEDEN KULLANDIĞIM ŞEYLER ARASIND,A YAKASI ISLANMASIN TEMİZ DURDUN DİYORSUN, BEBEK YÜZÜNE TOPLAYIVERİYOR O YAKALIĞI YADA GÜZEL GİYDİRİYORSUN, YAKALIKLA TÜM FORSU KAÇIYOR... AMA YİNEDE İLK 6 AYA KADAR MİNİK PENYE YANDAN KAPANAN ,6 AYDAN SONRA EK BESİN ZAMANINDA BİRAZ DAHA FARKLI ALTARNETİFLER ÜRETİYOR İNSAN...
BEBEK BANYOSU İÇİN İLK OLARAK ŞUNLAR Kİ FİLE VE TERMOMETRE KESİNLİKLE ÇOOOK GEREKSİZ ALDIM VE HİÇ KULLANMADIM DESEM YERİDİR...
FİLE İLE BEBEĞİ TAMAMEN SUYUN ÜSTÜNDE TUTUYORSUN, BEBEK ÜŞÜYOR VE MECBUREN KULLANMIYORSUN,TERMOMETRE İLE UĞRAŞMAK İSE ÇOK GEREKSİZ ANNE BEBĞİNİN İHTİYACI OLAN SICAKLIĞI ANLAYABİLİYOR BİZ BEBEĞİN ÜSTÜNDEN ÇIKAN KIYAFETLERİN TEMİZ OLANLARINI YADA TEMİZ BİR PENYE BEZİ KÜVETE SERİP KAFASI ELİMİZDE BİR ŞEKİLDE YIKIYORDUK GÜNN AŞIRIDA BANYO YAPIYORDU...
AHHH BEBEK ARABASI AHHH
UZUUUN ARAŞTIRMALAR SONUCU BİR BEBEK ARABASI ALDIM, AMA BEBEKLE İNDİRİP KALDIRABİLECEĞİN, BEBEĞİ KUCAĞINA ALIP ARABAYI TEK ELLE KAPATABİLECEĞİN,FİYATI UYGUN BİŞEY OZAMANDA BULAMADIM ,ALDIM Bİ TANE KULLANDIM OĞLUMDA VE KESİNLİKLE BUNDA O EZİYETİ YAŞAMAYA HİÇ NİYETİM YOK ONU KULLANMAYACAĞIM...
O KONUDA ÖNERİLERE AÇIĞIM...
ANA KUCAĞIASLA KULLANMADIM ,ZATEN O BEBEKTEN AĞIR, ONUMU TAŞIYIM BEBEĞİMİMİ EZİYETTİ RESMEN ...NASIL PARA VERDİM HALA ŞAŞIYORUM AMA EVDE KULLANIRIM DİYENLER ALSIN...
OYUNCAK VE DİŞ KAŞIMA ;
O KONUDA ÇOK AKILLIYMIŞIM...OYUNCAK ÖNCEDEN PELUŞ TREN ,AYICIK DIŞINDA ŞU ŞIKR FIKIR OLANLARDAN BİR TAKIM ALDIM ,SONRA YAŞININ GEREKTİRDİĞİ LEGO,ARABA FLN AMA ASLA ÇOK PARA VERMEDİİM ÇÜNKÜ KIRMASI,ATMASI HER TÜRLÜ AMELİYATI YAPMASI OLASIYDI VE ÖYLEDE OLDU...ÇİN MALI OLMASIN YETER...ZATEN BEBEK ÇÖPE ATACAĞINIZ Bİ ŞİŞEYEDE AYNI DEĞERİ VERİYO, 100 TL VERDİĞİNİZ ŞEYEDE... EN AZ 3 YAŞINA KADAR BU BÖYLE ...
AZ DAHA UNUTUYODUM DÖNENCE BAZILARI ÇOK MEMNUN ,AMA BENİM OĞLUM HİÇ ORALI OLMUYODU, BİZ AÇIP BİZ DİNLİYODUK
UNUTTUĞUM ŞEYLERİ AKLIMA GELDİKÇE EKLEYECEĞİM, ŞİMDİ LÜTFEN TAVSİYELERİNİZİ ESİRGEMEYİNİZ...
ŞÖYLE Bİ GEZERKEN ŞUNLARI GÖRDÜM UYGUNMUŞ BAYA AMA ACABA PENYESİ NASIL KUTUSU JANJANLI AMA:i)
1220 Kujju Kutulu Süs Çelenk(Bitti Bitiyor Ürünü) - Ürün Kategorileri
4055 Disney Penye Mickey Mouse Nakışlı 10 lu Zıbın Set - Ürün Kategorileri
BUDA ÇOK ŞEKER..
4055 Disney Penye Mickey Mouse Nakışlı 10 lu Zıbın Set - Ürün Kategorileri
Araba konusundanda tek elle açılabilmesi, baston şeklinde katlaması, İtalya üretimi ve 4 teker olması ve çok geniş olmamasıyla kaldırımlarda rahat ilerleme imkanı vermesiyle İnglesina markasını öneririm. 2,5 yıldır tepe tepe kullandı kızım, Ekimde kısmetse oğluma devir teslim var:)
ya çok ciciler :) nasıl buldun bu kadar uygun fiyata tebrik ederim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?