Bebeklerimiz ve Biz

Mücüm öperim seni cnm
şimdiden ağlamaya başladi ama bizim bir + miz var beraber çikiyoruz ya dişari
pek ağlamiyor onu evde birakip çiksan dediğin doğru

evet dediğin gibi siz biraz daha avantajlısınız ama şimdilik böyle ileride babanye egirmek istemeyebilir:uhm:

Ben bir yemek yiyim..görüşürüz sonra

bende bendeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:sm_cool::sm_cool:

tatlım hoşgeldina.s.
canım benim daha 3 gün önce kotrole götürdüka.s sürekli doktor görüyor sabaha kadar etrafında pervaneyim ALLAH şükür azalma var önceki gibi değil sadece tam geçmedi havalar çok sıcak biz en çok oturma odasındayız klima salonda ama yine de etkiliyor :çok üzgünüm:fazla açmıyorum ama yinede etkileniyor birde benim kız 10 gündür bizim yatağı işgal etti:roflol: kendi yatağında yatmıyor bizim yatakta döne döne yatıyor kocişle bizde yatağın ucundaki kanapede kucak kucağa yatıyoruz:jeyyar: bazen ben eylülümün yanına kaçıyorum bu zilli ancak kış gelirse verecek yatağımızı herhalde:roflol: bugün 3 ümüz beraber uyuduk baba kız attılar beni ortaya öyle uyuduk yerimseniben

haftasonu kızımla gezmeye çıkıyoruz arkadaşlar inan çok hoşuna gidiyor. etrafa boncuk boncuk bakıyor. daha 2.5 aylık ama inanın gezdiğinin fazlaca farkında. çok seviyorum kızımla vakit geçirmeyi.

Döküntülü Hastalıklar

6. Hastalık (Roseola Infantum)

Virüslerle bulaşan döküntülü bir hastalıktır. 6 ay-3 yaş arası çocuklarda görülür.

9-10 günlük bir kuluçka döneminin ardından ateş başlar. Ateşli dönem 3-4 gün sürer. Bu dönemde ateş dışında bir bulgu görülmez.

Ateşin düşmesi ani olur, bu sırada bazen göz kapaklarında hafif bir şişmeyle birlikte döküntü başlar. Döküntü daha çok gövdededir. Birkaç saat içinde solma başlar, 2-3 günde tümüyle kaybolur.

6.hastalıkta çocuğun bakımı:

Gerekirse yatak istirahati,
Sulu ve yumuşak gıdalarla beslenme,
Ateş kontrolü:İlk seçilecek ilaç, çocuğun kilosuna göre parasetamoldür (calpol, termalgine, tylol, tamol vb)
Yeterli sıvı verilmesi: İştah azalmasına bağlı olarak su kaybı olabilir. Bunu önlemek için,çocuk olabildiğince sıvı ağırlıklı hafif gıdalarla beslenmelidir. Acılı, baharatlı yiyecekler ve karbonatlı içeceklerden kaçınılmalıdır. Çocuğu, ağrı kesici sonrasında ağrıları azaldıktan sonra beslemek daha kolaydır.
6. Hastalığın aşısı henüz yoktur.
Ne zaman doktoru tekrar aramalı?

Ateş düşmeden döküntü başlamışsa, yada bebek tekrar ateşlenirse,
Dehidratasyon (su-kaybı) bulguları görülürse,
Dalgınlık, uykuya eğilim, kolayca uyandırılamama, halüsinasyonlar görülürse,
Ciddi başağrısı, ense sertliği/ağrısı ve sırt ağrısı başlarsa,
Tekrarlayan kusmalar olursa,
Çocuğa yeterli sıvı verilemezse,
Nefes alma güçlüğü, sık nefes alıp verme, göğüs ağrısı, hırıltılı nefes alma, şiddetli öksürük varlığında,
Çocuk hastalık başlangıcına göre daha "hasta" görünüyorsa.

canım hoşbulduka.s.
aman çok dikkat et birde bence kilma azda olsa etkiliyorsa açma deriğm bence pencere falan aç ben vantilatör bile çalıştırmıyorum yani yaz geldi geçiyor çünkü hassas bebekler hemen kapıyorlar derileri incecik işte.
demek sizin yatağı işgalettiiiiii:jeyyar::jeyyar: yazık eşine yevrümmmlülülülülülü
bence bir an evvel yatağına alıştır derim bensengözlerimebaksanab

tünaydın kızlar..nasılsınız bakalım...berfe hanımı uyuttum..ara öğünümü yemeye gidicem:)))aç aç geziyoz inşallah kilo veririz ya...

veririz değil kısım vereceğiz diyeceksin tamammı yiewrümmmm... berfeyide senide öpüyorum... diyetdaşım benümmm....:1hug::dance:

geçmiş olsun canım....
nesi varmış ben anlamadım şimdi.6. hastalık neymiş.sizin kaç tane oldu i...

sağol canım tahlillerde bişey çıkmadı sebepsiz yüksek ateş sürekli tekrarlıyor hergün doktor kontrolünde düşürmeye çalışacağızsenağlama 6.hastalık diye bir hastalık varmış 3-4 gün sebepsiz yüksek ateşten sonra deride döküntü olurmuş ama onun için teşhiş koymak anca döküntüden sonra olabiliyormuş şimdiden hiç bişey yapamıyoruz ve viral bir bakteri olduğu için antibiyotik tedavisi uygulanmıyormuş bunuda öğrenmiş olduk inşallah ateş kontrol altına alınır biran öncesenağlama

soytarıcım teşekkür ederim canım,

mirrorum sanada teşekkürler canım evet bu ateş çocukları telef etti bu ara doktora o kadar çok geliyormuş ki bu 6.hastalık vakası bakalım 3-4 gün sonra döküntü filan olursa teşhis o zaman konulacak hiç bişey yapamıyoruz (((((((

inşallah bir an evvel düzelir canım ya....okudum 6. hasatlığı ama dediğin gibi beklemek lazımmış...
çocuklar telef oldu gerçekten ama alişimle egem çok hasta oldu..bi de gzoş çok hastalanıyor.rabbim tüm bebeklerimizi korusun inşallah...iyilik şifalar versin...

sağol canım benim amina.s.

geçmiş olsun canım çok üzüldüm :çok üzgünüm:yavrularımız hiç hasta olmasın onların canı yanınca çıldırıyorum :çok üzgünümnların yerine biz hasta olsak :teselli:tekrar geçmiş olsun inşallah kısa zamanda iyileşmiş olur :Saruboceq:sağlıcakla:Saruboceq:

3 - 4 canta olmuyor bende
2 çanta oluyor hayatım
ama ido oyle bir sistem yapmiski hic bişe taşımıyosun onlar taşıyo :)))
helal olsun son sistem herşeeey :)

ewet cnm eşim burali ben buraya gelin geldim ...

aah cnm ya tuuh
kusuruma bakma artık ...
herkes soluyordur muhakkak ayın 8ine denk gelse ne iyi olurdu diye
gecen sene de 07.07.2007 benim dogum zamanımdı ama kızım 09.07.2007 de gelmek istedi :)

sorma cnm bende ilk marmariste cok sık bir teras barda canlı performansla dinledim
dedim '' allahım bu nedir nasil sarkıdır '' sonra hemen buldum indirdim dinliyorum ara sıra
gercektem cok basarılı

yawru madem o kadar yakın seni bekliyorum en kısa zamanda
bak feri mukemmel cocukla :)
atla yeniapıdan 1.5 saat sonra yanımdasın:)
optum

sorma cnm
aslen ilk etapta o ist'a gelecekti iş bakıyorduk hatta
ama sonra terfi haberini aldık we onun karyerini bırakmasına gonlum razı olmadı
iyi de yapmısız şimdi müdür oldu kociş :))))
kısmet kuzum ya herşey

berfinsena canım çok teşekkür ederim olmasınlar ama oluyorlar işte keşke dediğin gibi biz olabilsek onların yerine ama maalesef (((((((((

tenzilecim teşekkür ederim, derin hanım nasıl?????????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…