Bebeklerimiz neler yiyorlar paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi hiliba
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
H

hiliba

Ziyaretçi
ekim anneleri.bebeklerimiz artık ek gıdalara başladı.ve herkez bebeklerini ne yedirdiklerini ve neyi sevmediklerini paylaşalım.
ben başlıyorum
benim kız.milupanın bebelac hero baby kavanoz mamalarının hepsini seviyor.
3 gün öncede milupanın toz şeklinde sebze çorbası almıştım 5.aydan itibaren yazan.kızım çok sevdi.milupanın pirinçli muhallebiyi sevdi

emre çorbalara bayılıyor.

sebze çorbası (patates, havuç, taze soğan çok az, ıspanak, pirinç, irmik, maydanoz, enginar, mercimek + zeytinyağı+2-3 parça et--pişince alıyorum içinden-- koyuyorum) kaşıkla severek yiyior

pirinçli yoğurt çorbası (pirinç+yoğurt) kaşıkla severek yiyiyor

Tarhana (göceli tarhana diyorlar içinde sadece göce, un, kırık nohut ve yourt var, yaparken salça vb koymuyorum+ et parça--pişince alıyorum) kaşıkla severek yiyior

Yoğurt( günlük pastörize süt veya aptamil 1 ile yapıyorum) kaşıkla severek yiyior

Meyve püresi (elma-muz vb) NEFRET EDıYOR)

Muhallebi( milupa sütlü pirinçli) kaşıkla yemiyo öğüüryor, biberonla sulandırıp veriyorum yiyor

ekşi mayhoş olan herşeyi seviyor
tatlılardan nefret ediyor
çorbları ekmek doğrayınca seviyor
tarhanadan öğürüyor
muzdan nefret ediyor
armuta bayılıyo

dora hala memiş emiyorrr ...

walla benim emrem hiç bişi yemio nolur her türlü değişik öneriye açığım lütfennnnnnnnn emziriyorum ama sütüm yetmio artık çünkü çok yorgun oluyorum

elmaya bayılıyor
armut seviyor
havuc yiyor

corbalara daha dün baskadık sadece pataes ve havuc ama pek sevmedi

yogurt yiyor

suan icin bu kadar daha farklı birsey vermedim

ece o dedigin tarhana ev tarhanası mı yoksa biryerden mi alıyorsun?

sebze corbalarini 1-2 kasik oyunla hoplaya ziplaya
yogurdu asla yemiyo
meyve purelerinde armutu hic yemiyo, elmayi 1-2 kasik, muzu 1-2 kasik

çileğe bayıldı portakalı bi dilim verdim onuda cok sevdi içini emdi
havuc suyunu sevdi
onun harici pek bişey vermedim:D
bide pırasaya bayılıyo yemeklerde verıyorum pırasada vermeyınce ağlıyo :)

dora hala memiş emiyorrr ...

maşallah ogluna cnm
bence en dogrusunu yapıyorsun.
şuan emdigi kadar emsin annesütünü ek gıdayı hayatı boyunca yicek zaten
diger ek gıdaları sadece tadımlık olarak tattır bebegine.doyumluk verme.
eger sadece annesütü verirsen ek gıdaya gectiginizde sıkıntı yaşayabilirisn.
şuanki amac doyumluk degil sadece tadımlık alıştırma maksatlı ek gıda vermektir.

cok zor bu ek gıda işi kızlar.
Allah yardımcınız olsunn
ilerleyen dönemlerde keşke hep emselerdi diyeceksiniz:)
arada bende yazarım sizin için tarifler

havuc suyu verdim dudaklarını burustura burustura zorla içti.
elma suyu, portakal suyu şöyle böyle
tarhanayı cok sevdi
sebze corbasını da soyle boyl sevdi

Sabahları bebelac kahvaltı(ballı irmikli)
arada kavanoz maması meyvelerden
öğlen çorbası sebze (pirinç,patetes,havuş,irmik,ıspanak,karnıbahar,pırasa)
aralarda bebelac 2 devam sütü
gece yatmadan pişirilen lezzetler yada arı mama yada devam sütü hangisi kolayıma giderse sonra gece kalkıyor ya emiyor yada mama ruh halime bağlı öğle..

TABıKı ANNE SÜTÜNE DEVAM EDıYORUZ...

muhallebilerin her türlüsünü çok seviyor.
yoğurt sadece seviyor bazende içine 2 bebe bisküvisi koyuyorum değişiklik..
sebze çoarbalarını çok açsa ağlaya ağlaya oyunla yediriyorum bazende severek yiyor anlamadım
sebze ( patates havuç pırasa kabak maydonoz piriç irmik brokoli ıspanak bazen hepsinden az az bazen tek tek ekliyorum )
meyve hepsini yiyor şuana kadar ( elma armut muz)
tarhana seviyormu sevmiyormu anlamadım ama yiyor oyunla
tabi aralarda acıkırsa demam sütü gece yatmadan arı maması yada gece muhallabisi sabaha kadarda devam sütü
kahvaltıyı unuttum devam sütüne 2 bebe bisküvici bi çay kaşığı labne 2 çay kaşığı pekmez biberonla içiyr azende ıhlamurla veriyorum

Son düzenleme:
kızlar armut ben kavanoz alıyorum bu sene armutlar ilaclımıs cok. organikde armut bulamıyorum ondan kavanoz alıyorum. doktora söyledim bunu evet armut ögle yap dedi bana

Başlarda meyve suyu ve pürelerine bayılıyodu (Elma , armut , havuç ve muz şeklinde )
Şimdilerde çorbalara bayılıyo (patates havuç pirince bazen brokoli bazen kabak bazen pırasa ekleniyo en çok brokolili seviyoo anasına çekmiş :))) irmik denemedim onu da denicem bide dr a sorduktan sonra kereviz de denemek istiyorum tabii bide ıspanak
Tarhana çorbasını denemedim daha bu ay ortasından sonra denicem ama aklıma takılıyo benimde evde gönderdikleri tarhana var ama o olmazmı ki onda çok baharat yokmudur ki
Bu ay sonu kısmetse çorbalara azcık kıyma katcaz bakalım
Yoğurdu açsa zevkle yiyo yoksa biraz zorlanıyoruz
Muhallebileri de evde olanlardan sevmiyo bebelac ın pişirilen lezzetlerini seviyooo
Hala emziriyoruz özellikle sabahları ve her yemekten sonra tatlı olarak kaydirigubbakcemile3
Ha bu arada aptamil devam sütü alıyodu akşam yatarken artık biberonu ağzına sokmadığından bende gece yatarken milupanın 8 tahıllı mamasını hazırlıyorum devam sütüyle pek severek yemio ama işte anca yarısı falan bitio

Yoğurdur beğenmiyorsa 2 bebe bisküvisi ekleyebilrsiniz ..
Bu arada benim oğlan önceleri çorbayı güzel yerdi şimdi oyunla bağıra çağıra bitiriyor.. He bide anasına çekmiş benimkide yoğurtsuz yemek yemem çorbanın yanında yoğurt verirsem güzel yiyor :))))) 3 kaşık çorba 1 kaşık yoğurtt hopp bitti :))))))(
Bu arada geceleri çok az içiyo :(( devam sütünü eskisi gibi beğenmiyo 3 aylıkken 150 cc içen oğlum şimdi imkanı yok içmiyo sadece sabah kahvaltısında onada pekmez bebe bisküvisi koyduğum için yada geceleri çok çok yorgun yatıp aç kalıcak o zaman 150 cc mama içiyo bende gündüz ara ara 30 cc hazırlyorum veriyorum içtiği kadar.
bu arada benimki su dan nefret ediyor ne yapıcam ? zorla çay kaşığı tıkıyorum ağzına öksürüyo tükürüyor ne kadar içmesi lazım acaba su günde ?
Birde tarhana köy yapımı bende var baharat yok tabi soğan var sanırım ama gayet güzel acısı yok annanem de yaptı oda kendisi onu daha vermedim bazıları ekşisi çok oluyor bakalım ..

biz bir aydır yiyoruz sebze corbası tarhana ve mercimek corbalarımız
yogurdumuz biraz myve syu ve pekmezle tatlandırıp ara ogun
arı mama piric unu un kaverması veya kasık maması bi ogunde onlardan biri
gerisi anne sutu
sudan hoslanmıyoruz

sabah kahvaltısını milupa sütlü portakallı mısırlı ya da bebelac ballı irmikliyle hazırlıyorum. içine üçte bir yumurta sarısı,bir tatlı kaşığı labne,bir çay kaşığı pekmez,2 adet bebe bisküvisi ( %90 bitiriyor)
öğlen babymix sade yoğurt ( nazlı nazlı yiyor ama bitiyor :)) )
öğleden sonra ya milupa-hipp kavanoz meyvelerden ya da kendim elma-muz,sadece elma yapıyorum (meyveye kesinlikle hayır demiyor maşallah)
akşam bir gün tarhana bir gün sebze yapıyorum...sebze olunca küçük haşlamalık patates,yarım havuç hep oluyor... ilaveten küçük arpacık soğan,brüksel lahanası,brokoli,pırasa,kabak,karnıbahar,semizotu,maydanoz,enginar,kereviz... bunlardan hangisi evde varsa azar azar koyuyorum... en çok brokoli olanı seviyor,diğerlerini palyaçoluk yaparak yiyor ama yiyor ya :)) içine irmik,pirinç,kuskus,şehriye,az sarı mercimek koyuyorum...
tarhanaya henüz hayır demedi... çorbaların üzerine mutlaka piştikten sonra bir-iki çay kaşığı zeytinyağı gezdiriyorum...
yatmadan aptamil sütlü pirinçli kaşık maması içine bir iki bebe bisküvisi ( en sevdiği :) )
bora gündüzleri çok nadir emiyor artık,ancak uyku sersemi olursa... ama gece 3 kere iki memeyide emiyor artık...birde gün boyu çok emmediği için göğüslerde süt çok birikiyor bende makinada sağıp ertesi günki kahvaltısını onunla hazırlıyorum :hooray: su kurbağası resmen benimkisi çok fazla su içiyor hatta hııı hııı dedimi suyu yanında olacak :))
ayrıca biz ne yersek mutlaka kaşık ucuyla ona bir kere tattırıyorum :)

asyada meyve püresini seviyo sebze çorbası yoğurt hepsini öğüre öğüre yiyiyo.
kahvaltıda da 60 ml suya 2 ölçek mamam yapıyorum içine bebe bisküvüsü pekmez yumurta sarısı yada tuzu alınmış az yağlı peynir koyuyorum öyle yediyorum

Başlarda meyve suyu ve pürelerine bayılıyodu (Elma , armut , havuç ve muz şeklinde )
Şimdilerde çorbalara bayılıyo (patates havuç pirince bazen brokoli bazen kabak bazen pırasa ekleniyo en çok brokolili seviyoo anasına çekmiş :))) irmik denemedim onu da denicem bide dr a sorduktan sonra kereviz de denemek istiyorum tabii bide ıspanak
Tarhana çorbasını denemedim daha bu ay ortasından sonra denicem ama aklıma takılıyo benimde evde gönderdikleri tarhana var ama o olmazmı ki onda çok baharat yokmudur ki
Bu ay sonu kısmetse çorbalara azcık kıyma katcaz bakalım
Yoğurdu açsa zevkle yiyo yoksa biraz zorlanıyoruz
Muhallebileri de evde olanlardan sevmiyo bebelac ın pişirilen lezzetlerini seviyooo
Hala emziriyoruz özellikle sabahları ve her yemekten sonra tatlı olarak kaydirigubbakcemile3
Ha bu arada aptamil devam sütü alıyodu akşam yatarken artık biberonu ağzına sokmadığından bende gece yatarken milupanın 8 tahıllı mamasını hazırlıyorum devam sütüyle pek severek yemio ama işte anca yarısı falan bitio

benim oğlum tarhana delisi, bittikçe babannesi yapıyo sağolsun. ilk yediği baharatlıydı pastırma gibi kokuyodu çocuk:) ama bayılıyodu zaten başka bişey yemiyodu o zamanlar sadece tarhana ve yoğurtla aylar geçirdik emmeyen çocuk çook zor. gecede çocuk sütü veriyodum 8 aydan sonra. bir buçuk yaşında, şimdi de kurtarıcı yemeğim tarhana oluyo bişey yemezse çabucak yapıyorum ama tabi bizimki evde yapılıyo hazır değil. baharat çok koymuyo babannesi.ama çokta önemli diil bence baharatlı şeyleri seviyo benim oğlum özellikle nane

elmaya bayılıyor
armut seviyor
havuc yiyor

corbalara daha dün baskadık sadece pataes ve havuc ama pek sevmedi

yogurt yiyor

suan icin bu kadar daha farklı birsey vermedim

ece o dedigin tarhana ev tarhanası mı yoksa biryerden mi alıyorsun?

yok ev tarhanası bandırmadan geliyor bzie geldiğinde veririm istersen....

Back