Bebekleri Pütürlü Gıdaya Alıştırma!

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
Nasıl yapacağız bilemiyorum..
Alya 9.5 aylık süt durusunda olmadan yemiyor.Pütürlü hiç bir şeyi alamıyor ağzını ekşitiyor.
Ne yapmalı bana bir akıl verin lütfen tacrübeli anneler?:sinifsinif:
Çok korkuyorum ya hep böyle devam ederse diye,2-3 yaşına kadar devam eden varmış çünkü pütürlü bir şey yiyemeyen olarak:gitme:

canım günaydın, meriçte ilk başlarda yememişti, ama mama muhallebi gibi şeyleri yemediği için aç kaldı beyfendi yemek zorunda kaldı, alıştı sonradan, şu anda çatalla çok fazla ezmeden veriyorum yiyebiliyor ön dişlerine denk getirip kendi çiğniyor.. sende öle mi dendesen acaba, ben mecburiyetten mama yemediği için alıştırdım ama, biraz aç bıraksan acıkınca yer mi ki?
hemen alışır inşallah fıstığım

yok canım ya Alya kusuyor hemen az katı yapsam kusuyor.
birde dişi yok ondan mı yiyemiyor acaba..

canım benim gün içinde egzersizler yiaptır muz ver ağzına mesela benim kızım muzla alıştı.eriyor ağzında çünkü.çorbaları azıcık pütürlü bırak ekmek felan birde eline kemirebileceği bişeyler ver inş alışır canım ama canını sıkma sakın çünkü bu bebeğe bağlı biraz bakmışsın bir gün hapur hupur yiyor birde kararlı ol her yemediğinde blenderdan geçirme doktorumuz öğürmesi normal sakın tepki verme demişti bana öğürerek alışacak bilirsin gülşahcım benim kızım hiç yemiyor sadece anne sütü alıyor hala ama yediğinide bildiğin bizim gibi yiyor birde mandalina seviyorsa mandalinanın üstündeki zarı al ver ağzına doktorumuz şehriye çorbasıyla başla demişti onu yutmayı başardığında pütür büyüklüğünü arttır dedi.dişte önemli benim kızın altta üste dişi olduğundan muzu ısırarak yiyor.dişleri çıksın bak nası yer.. uzun oldu ama nacizane önerilerim:ecrin_bebek:

kız böcek dedik dimi sana katı ver accık diye :))

adaya ben 5. aydan beri falan katı veriyorum ilk başta küçük parçalar veeiyordum şimdi koca lokmaları çiğniyo. önce adayı mama sandalyesine oturtuyordum ki bizim yemek masasının yanında olur kendileri, bize sofra kuruyordum ada da ağzımıza bakıyor bunlar ne yiyor diye :) ona da küçük parçalarla koparıp elimle veriyordum öyle alıştı sen de alyamda bi dene bakalım belki siz yiyorsunuz diye hırslanıp o da yer

yok canım ya Alya kusuyor hemen az katı yapsam kusuyor.
birde dişi yok ondan mı yiyemiyor acaba..

canım tam emin deilim ama belki senin dediğin gibi dişiyle alakalıdır, meriçte ilk başta kusuyordu... ne verirsem vereyim katı, hemen diliyle itiyor ardındanda çıkartıyordu ama zamanla alıştı, özgenin dediği gbi hep biizmle yemek masasına oturttum, aç oluncada mecburen alıştı, bizim mama problemimiz var muhallebi kıvamındaki hiç bir şeyi hala yemiyor meriç bebe bisküvisi falanda ee sütümde yeterli gelmediği için yedi bi kaç gün içerisinde... inan şimdi kuru üzümü bile kendi ağzında çevire çevire yiyor..biraz bizim alışma sürecimiz mecburiyetten gelişti.... opuyorumnanaktan

canım bildiğim kafarıyla 10 ay dönüm noktasıymış benin çok tandıdığım var bu sebeten 3 4 yaşına kadar blendirden geçiren herşeyi umarım sizdede olmaz ama galiba n konuda biraz ısrarcı olmak lazım çok zorlamadan ufak tanelerden başla mesala hergün az az alıştırmaya çalış.kolay gelsin canım

merhaba benim kızım herşeyi yiyor üstelik dişte yok ama 6 aydn itibaren mama sandalyesinde hep sofraya katıldı ve her yediğimizde oda istedi..ilk başlar çok minik lokmalar verdim..sonra çorbasını pütürlü bıraktım..şimdi kocaman vereyim ezip yiyor..dişi yok ama diş yerleri çok sert..onlardan yardım alıyor..siz yılmayın minik minik vermeye çalışın hep

benim yigitte diş var ama benımkıde yemıyo mınık parcalar yıyo ama köfte falan yedıemıyorum kusuyo alısırlar ıns gülşahım

aynı dert bendede var valla midesini bulandırıyor korkuyorum veremiyorum ama vermek lazımmı damak yapısı gelişmezmiş

gülşahcım önce yumuşak şeylerle başla bende hep blendırdan geçiriyordum ama kızların dediği gibi biz yemek yerken aldım yanımıza ekmeği bandırdım yemeğe yada çorbaya verdim ağzına öyle öyle alıştı şimdi çorbasına ekmek ufalıyorum herşeyi yiyor mandalina dilimlerini 2 ye 3 ye bölüp veriyorum yiyor...makarna pişir ufak ufak böl yumuşak ya çabucak yutuyor iyi geliyor ... öğürsede kusmadığı sürece ver demişti dr umuz...yalnız şunuda diyim yeğenim bebeklikten beri kusardı her yediğini ...şimdi 8 yaşını bitirecek ablam hala uğraşıyor ama durum farklıymış gastrit ve reflü olmuş bebeklikten kalma dedmiş dr..antibiyotiklerle iyileştirmeye çalışıyorlar ...bi önerim fazla kusmaya alışmasın sonra alışkanlık yapıyorlar...inşallah yer yaramaz kızımız..

bende çok erken başladım ama biraz bebekten de kaynaklanıyor çevremde arkadaşlarda ne yazıkki çocuklar çok kustukları için veremediler ama hala sorun yaşıyorlar 3-4 yaşında çocuklar ama boğazlarına takılıyo yada katı şeyleri yutmuyorlar ağızlarında duruyo sattlerce zorlamaya çalış gerekirse aç bırak ama alıştır çok çekersin sonra. özellikle tadını sevdiği şeyleri katılaştırıp vermeye çalış gerekirse reklamları kullan o zaman daha kolay yiyorlar.
oğlum çok şükür nazar değmesin hiç ezmeden yiyebileyor bi çook şeyi yada çatalla eziyorumm.. meyveyi filan hep püre halinde verdim. eline mutlaka ekmek özellikle bisküi gofret ver daha kolay alışır. allah yardımcın olsun

eline bebe bisküisi ver arkadaşlar çok haklı alıştr mutlaka .ben de hiç blender kullanmadım ezdim,şimdide kaşıkla asla yemiyo illa ekmeğe banıp elle verilcek...hepsi çeşit çeşit ya

sanırsam ek gıdaya geç geçenlerde oluyor bu sorun...biz erken başladığımız için herşeyi verebiliyorum..nidanında dişi yok.geveliyor sonra yutuyor.alışmadığı için kusuyor bence..yavaş yavaş alıştır katılara..

benim kuzum şehriye çorbasını yiyebiliyor. (tel şehriye) ancak kıymalı yaptığımda kıyma denk gelirse boğazına takılıyor kızarıp kusuyor. kıymayı köfte gibi yapıp içinden seçiyorum yiyebilmesi için. kuzum 8 buçuk aylık. sorum; pütürlü yiyebiliyor diyen arkadaşlar ne kadar pütürlü yiyebiliyorlar. mesela neler veriyorsunuz?

kıymayı başta benimkide öğürüyordu ama şimdi ister tel şehriye ister arpa şehriyede olsun yiyor. köfteyi ekmek le kuru kuru yediriyorum balığı aynı şikelde ev yemeklerinedi başladım yavaş yavaş çok az ezerek veriyorum. arpa şehriyeden pilav yopıyorum yiyor. tabi genelde çok kuru şeylerin yanında yoğurt veriyorum. kolay yutsun diye. oğlum da 8,5 aylık..

meyvelerini rendeleyın robottan gecırmeyın ayrıca milupanın meyveli karışımlar yazanının içinde elma parcacıkları var kolay çiğnenıyor birde meyve emzikleri var filesinin içine meyveyi koyup kapagını kapatıp bebişinin eline ver ezerek emerek yer çiğneme refleksi gelişir ben bu şekılde başardım ayrıca bebeğin 9,5 aylık . sakın korkma çünkü 8 aylık bebeğin çiğneme refleksi gelişmiş oluyor. birde en önemlisi sabırlı ol yemek istemesse tatlı dille oyun oynayarak sabırla hergün yedirmeye calış eger senın kızdığını ya da pesettiğini farkederse midesini bulandırarak yemeyi reddeder. bunlar benim işime cok yaradı umarım sizinde işinize yarar kolay gelsin arkadaşlar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…