Bebek Beslenmesi Bebekleri Kendi Kendilerine Beslenmeye Alıştırmak

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

poyrazsel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2008
69
0
86
42
Kocaeli
Arkadaşlar, bebekleri hangi ayda kendi kendilerine yemeye ve içmeye alıştırmak gerekir ve bunu yapmak için nelere dikkat etmem lazım ben eline ne versim oynuyor ufalıyor ve atıyor bardaktan su içemiyor ( su an 15 aylık) açıkçası ben de endişeleniyorum boğazına kaçr falan diye.

kendisi hazir oldugunda belli edecektir ama siz yine de ufak ufak alistirmaya baslayabilirisniz.Benim kizim kendisi heves etti yalniz yemeye ve korkmama ragmen engel olamadim,illa kendisi yiyecek bazi seyleri.Mama sandaylesine ekmek ufaliyorum,yanina peynir,kavun,karpuz,kus kus vs..masallah cok guzel yiyor kendi kendine.Uzun suruyor ama bazen nerdeyse benim besleyebilecegimden fazla yiyor sirf hevesinden.Normalde istahsiz bir bebek,ama gunde bir ogun(genelde kahvalti) yada ogun aralarinda kendisinin beslenmesine izin veriyorum.Benim yaptigim gibi,mama sandalyesine ufacik parcalar birakin,yaninda suyunu da bulundurun(kizim bardaktan icemiyor hala,bizi taklit ediyor ve icecem diye hep genizine kaciriyor).Basinda durup beklemek gerekiyor cunku ilk basta aldiklari biktari bilemeyip doluyken de tikistiriyorlar,sonra oggure ogure zor cikariyorlar.Bir iki defa alip agzina goturse bile baslangic icin yeterli,zamanla bu sekilde de karnini doyabilecegini ogrenecek,saglicakla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…