Bebek Beslenmesi bebeklere hangi yoğurt......

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

deniz.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
254
6
96
İstanbul
arkadaşlar ikiz bebeklerim var ve ben açıkçası evde herşeyi yapma taraftarı değilim...imkan varsa kullanmak mantıklı değilmi..tabi bebeklere zarar vermemek koşuluyla..sizler hangi yoğurdu nasıl verdiniz bebeklerinize..sütaş babymix nasıldır...veya mayaladıysanız neyle ve nasıl mayaladınız..ben yeni başlıcam çok kararsızım..yardım...

benimde ikiz bebeklerim var ama ben hazır hiçbişiy vermiyorum arada sadece danone yoğurtlardan veriyorum değişiklik olsun diye bence bebeklerin ufaksa en güzeli kendin mayalaman çok vakit ve emek verilen birşey değil anlıyorum bazen kendimde dahil bunalıp hazır almak istiyorum ama sonra vazgeçiyorum ama şu an senin için önereceğim şey sütaş ın yoğurdu benimkiler büyüdü eğer senin minişler ufaksa onu al derim

çok küçükse kendin yap ama sonra sonra hazır al bu mesele gerçekten karışık insan kendini suçlu hissediyo hazır verirken gerçi daha biz emiyoruz 5.5 aylık kızım ama meraklı yemege bende şimdiden düşünüyorum ne vercem diye evde denedim çok güzel oldu günlük pastorize sütten biz yedik süt ve yogur meselesi eskiden bukadar tartışılmazaı firmalar bu hale getirdi anneleri bence

kızlar üşenmeyin lütfen ANNELıK kolaymı yaaa..
cnm bi su bardağı sütü kaynattıktan sonra 1 çaykaşığı yoğurtla mayala.
küçük kavanozlara yapabilirsin.ağzını kapat ve sar.5,6 saat sonta işlem tamamm...
hem sağlıklı hem tazeeee...

şişe sütünü kullanarak yoğurtunu yap.Kutu sütleri zararlı hele hazır yoğutlar tamamen zararlı............

bende hep hazır verdim babymix veriyorum bi zararını görmedim . Ne de katkı yok ki herşeyde var
Kutu sütede şişe süte de güvenmiyorum . En azından bebekler için özel üretiliyo kötü bişey olacağını zannetmiyorum .

ben sütaşın günlük sütüyle mayalıyorum.cam kapaklı kasem war bebeğim için.ona, sütü parmağımın dayanacağı ısıda ısıtıp 1 tatlı kaşığı yoğurt koyuyorum.6 saat sonra mis gibi taze nomuş nomuş yiyiyo:)

benim oğlum 4,5 aylık yaklaşık iki haftadır yoğurt mayalıyorum onun için. pastörize sütle mayalıyorum. ilk mayalarken hazır yoğurt kullandım ama sonrakilerde bebişin yoğurdundan kalanla mayalamaya devam ettim. babymix için bebişim küçük diye düşünüyorum. hem daha çok az yiyebiliyor. mayaladığım yoğurdu sadece iki gün yediriyorum sonra yeni mayalıyorum.

bende cezveyle mayalıyorum çunku çelikte sıcaklık zor kaybolduğu ıcın harika tutuyo kucuk bı cezvede ıkı gun yedırıorum pastorize gunluk sutle harika oluyor taş gibi mayalanıyo valla şeker gıbıde kokuyo hazır yoğurt yedırme taraftarı değilim

yoğurt mayalamak çok kolay. ayrıca ben termosa mayaladıklarını da duydum. böylece yoğurdu sarmaya gerek kalmıyormuş.

sütaşın günlük pastörize sütünü alıyorum ve kaynatıp mayalıyorum. küçük bir kavanoza bir tstlı kaşığı yoğurt kouyuyorum ve peteğin üzerinde bir havlu ile sarıyorum.5 saat falan sonra da açıyorum. 15/20 dakka dılşarda beklettiktenn sonra dolaba koyuyorum
ertesi gün sabahleyin küçük bey bir fincan yoğurt yiyor:) bu arada hayatımda ilk defa yoğurt mayaladım :) ama güzel oldu tavs,ye ediyorum:)

merhaba kızlar bende yogurt mayalamak ıstıyorum fakat pastorize sütten mı devam mamasında yapmalıyım karar veremedım maleseff...sizce nasıl yapayım?

bende pınar cocuk sütlerinden mayalıyorum dr um günlük taze olarak mayala dedi hatta tarifini bile verdi 1cay bardagı sütü kaynatıp el dayanablecek sıcaklıga gelince 1cay kasıgı yogırt koyuyorum küçük bikavanozda havluya da srmıyorum buzdolabı posetlerine koyup agzını baglayıp petegin üstüne koyuyorum tam 3,5saatte oluo devam mamasından da denedim ama cok sıvı oldu sütten daha güzel oluo kızımda onu daha cok seviyor

tsk ederım tatlım hemen denıycem bakalım benım oğluşum begencek mii ınss begenırr

eğer imkanın varsaa ev sütü bulabiliyorsan ev sütüyle mayala derim sütü kaynat serçe pamağını koyunca yanmıyor dayanabiliyorsan mayalama kıvamına gelmiş demektir

cam kapaklı kaseler olurya kahvaltı filan koyarız hani ben onda mayalıyorum sütü içine koy sonra çay bardağının dibine azıcık süt 1 çay kaşığı yopurt koy yoğurdu erit sonrada kaseye dök kaseyide birini altan birini üstten sarmak kaydıile 2 büyük elbeziyle sar altınada nikale koy peteğin yanına yere yada sehpa üstüne koy mayalansın 5 saat sonrada dolaba kaldır 2 gün yedirebilirsin

sütaşın günlük sütü ile denedim ama olmadı kaynatmadım ılıttım ondan mı acaba mayam da ev yoğurdu mayasıydı olmadı

ben de günlük sütle mayaladım. çok güzel oldu kıvamı.ama benim topaçım yoğurdu sevmiyo sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…