Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
yazık ya yazık sok geçiriorum resmen ama sizde çorap giyin lütfen onlara giydirken hatta çorapla yatın...Yok bence bebeklerinize çorap deyil kilotlu çoraplar varya yünlü onları giydirin daha iyi pişerler hatta yatrkende çıkarmayın buda bi işkence yöntemi evet..Çok acıdım şimdi o bebeklere...
idrar yolu enfeksiyonları ayaktan kapar bebeklerki tedaviside uzun süreçte olur bende giydiriyom ama cadı kızım tutmuyo incecik çorabı ayagındas ve 3ayda bir idrar yolları enfeksiyon oluyo
Canım geçmiş olsun idrar yolu enfeksiyonu nasıl anlaşılıyor,bi kaç gündür bezini açtıgımda kristalimsi bir sıvı vardı,ne idi merak ettim ama doktora gitmedik,kız çocuklarda sık raslandıgı için bende tedirgin oluyorum.
oğluşunun annesiii
Kayıtlı Üye
oğlum 6 aylık son bir aydır hiç çorap giydirmiorum sadece dışarı çıakrken giydiriorum yazık sıcakta pişer yavrucaklaırn ayaklarıı
Ben sizden değilim...
Pro Üye
çorap'ı uzun süre tutmayın arkdaşlar ve ütfen çorapla yatırmayın.. ayakları terlediği ve terli kaldığı için mantar enfesiyonu çok kolay kaparlar allah korusun..
hem allah aşkına kendinizi koyun onların yerine; sizi bu sıcakla çorapla yatırmaya zorlasalar ne kadar sıkılırsınız.. 2 oğlum var biri 4, diğeri 1 yaşında.. bu güne kadar yaz aylarında hiç çorap giydirmedim. doktorumuz da istemedi zaten...
idrar enfeksiyonu cnm kokulu idrar ve çocuk idrarını yaptıgında huzursuz olunca anlaşılır poposunu sallar devamlı kaşır yada ve bez,n, ,stemez b,iz hemen anlıyoz oldugunda artık bu konuda uzman olduk 2ayda bir tekrarladıgından kültür tahlili verirsiniz çıkar zaten 3günde olup olmadıgı
evet sıcaklarda ayaklar çorapsız terliy ogünde iki kere kızımı yıkıyom yinede sucuk oluyo koşturmaktan evde 10aylık ama aşırı hiperaktif kışın bile çorabı zor tutuyom ayaklarında
kızım 11 aylık..ben gündüz de gece de giydirmiyorum..çok sıcak biz bile giymiyoruz..
benim kızım 4,5 aylık nerdeyse 2 aydır çorap giydirmiyorum.alışsın istiyorum her türlü koşula.bilmiyorum iyi mi yapıyorum kötü mü,doktorumuza bi sorayım bakiim.
ben 2. aydan sonra bıraktım corap giydirmeyi.. bence havalar cok sıcakken gerek yok, sonucta biz bu havada corap gıysek sıkılmazmıyız..??
oğlum 3.5 aylık..daha yeni yeni ayakları ısınmaya başladı..buz gibi olurdu çorap giydirmesem..şimdi bile bir süre çoraplarını çıkarıyorum hava alması için..sonra giydiriyorum..bence devamlı çorapsız kalması doğru değil..sadece ayakları çok terlediği için endişe ediyordum mantar olurmu diye..antibakteriyel terletmeyen çoraplardan aldım..gerçekten de terlemiyor ayakları..
oğlum 3.5 aylık..daha yeni yeni ayakları ısınmaya başladı..buz gibi olurdu çorap giydirmesem..şimdi bile bir süre çoraplarını çıkarıyorum hava alması için..sonra giydiriyorum..bence devamlı çorapsız kalması doğru değil..sadece ayakları çok terlediği için endişe ediyordum mantar olurmu diye..antibakteriyel terletmeyen çoraplardan aldım..gerçekten de terlemiyor ayakları..
sizin bebekler kuçukmüş giydirmek gerekebilir belkı.ben oğluma giydırmıyorum.kendim nasıl giyınıyorsam oğle giydirıyorum. bu durumda bile çok terliyor birde çorap giydirsem ne olur duşunemıyorum bile.
hiç giydirmedim.....ikiz kızım var tam 5 aylıklar..ilk çoraplarını 2 hafta önce aldım çünkü kardeşimin düğünü vardı ayakkabı ve çorap giymemiz gerekti ondan...Allah nazardan saklasın 5 aydır hiç ciddi hastalık geçirmedik. evdede dışardada sadece kolsuz badiyle dolaşırız biz...gezmeye gidiyorsak biraz daha süslü ama yine rahat ve açık giyiniriz. gece son 1 aydır hiç üstümüzü örtmeyiz ki eğer örteceksek pamuklu battaniyemiz asla ayaklarımızı örtemez yoksa uyanırız ve tekmeleyerek onuda atarız. yani benim ve kızlarımın ayak konusunda tuhaf bir hassaiyeti var. bir çok kişiden eleştiri aldım başta annem, arabada yada dışarıda bari biraz giydir şu çocukları diye...ben çocuklarımı yetiştirme konusunda biraz özgür daavranıyorum kimseyi kırmadan eleştirileri dinler yine bildiğimi okurum...fazla kasmayın arkadaşlar ne kadar sakınırsanız okadar kolay hasta olurlar. hele gece çorap giydirmek bence biraz fazla ..ama ben her annenin fikrine saygı duyarım herkes evladını bildiği gibi yetiştiri giydirir...
Alp Kerem'in annesi
Kayıtlı Üye
benim bebeğim 50 gunluk. ayaklı penye pantolonladan kullanıyorum , bu sıcakta corap giydirmiyorum.bir kac kez alttan cıtcıtlı bodylerle bıraktım denemek icin. her seferinde yaklasık 1-2 saat sonra karnı agrıdı , agladı agladı susturana kadar canım cıktı. ayaklarını acıkta bırakmamaya calısıyorum. benimki de uyurken ustunu ortersem uyanıyor teklemiyor:)) ancak uyuyup 1 saat gecince incecikkkk penye battaniyeleri beline kadar ortebiliyorum. ellerine degerse anında uyanıyor
( aslında cıplak ayaklıyken ayaklarına degerse de uyanıyor
( o sebeple biraz ayaklı penye kullanıyorum.beline kadar orterken battaniyeyi hissetmiyor.yerimseniben
hiç giydirmedim.....ikiz kızım var tam 5 aylıklar..ilk çoraplarını 2 hafta önce aldım çünkü kardeşimin düğünü vardı ayakkabı ve çorap giymemiz gerekti ondan...Allah nazardan saklasın 5 aydır hiç ciddi hastalık geçirmedik. evdede dışardada sadece kolsuz badiyle dolaşırız biz...gezmeye gidiyorsak biraz daha süslü ama yine rahat ve açık giyiniriz. gece son 1 aydır hiç üstümüzü örtmeyiz ki eğer örteceksek pamuklu battaniyemiz asla ayaklarımızı örtemez yoksa uyanırız ve tekmeleyerek onuda atarız. yani benim ve kızlarımın ayak konusunda tuhaf bir hassaiyeti var. bir çok kişiden eleştiri aldım başta annem, arabada yada dışarıda bari biraz giydir şu çocukları diye...ben çocuklarımı yetiştirme konusunda biraz özgür daavranıyorum kimseyi kırmadan eleştirileri dinler yine bildiğimi okurum...fazla kasmayın arkadaşlar ne kadar sakınırsanız okadar kolay hasta olurlar. hele gece çorap giydirmek bence biraz fazla ..ama ben her annenin fikrine saygı duyarım herkes evladını bildiği gibi yetiştiri giydirir...
sana katılıyorum canım gerçektende çok dogru bende senin gibi yaptım ve Allaha şükür hiçbi sorunu olamdı pişikten başka bebgimde ohh rahat rahat mutlu mesut yaşıyor...birde yeni dogan ve 3 aydan küçük bebekler için bu geçerli degil arkadaşlar biz büyük bebekler için söylüyoruz...
arkadaşlar benim bebeğim 12 günlük daha çok küçük tulum giydiriyorum.içine çorapta giydiriyordum ama herkes bişeyler söylüyo.ne yapacağımı bilemiyorum.bukadar küçük bir bebeği nasıl giydirmem lazım ki.dr kısakollu zıbın giydir dedi.ama cesaret edemiyorum.çorapları çıkardım dünden beri bu sabah gaz sancısı yaşadık.yenidoğan nasıl giydirilir bu sıcakta yaa?
Almina ve Çınar ilkokula başladı! :)
Kayıtlı Üye
senin mesajları takip ediyorum izmir deyken iki sıpamın da evde tek kıyafetleri alt bezleriydi..dışarda da kolsuz alttan çıtçıtlı badileri...