• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeklerde uyku

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

TuzluCekirdek

Burası soğuk odalar!!!
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2007
3.734
94
358
İstanbul
kızlar ii gecelerr hemen konuya giriyim oğlum kucağımdA. bebeğim 2vaylık ve gece 4 den önce uyumuyo artık aptal oldum gündüz uyuduğunda evin işni yapıyorum gece uyuduğundada anca ben uyuyorum ne zaman düzeene girecek kızlar uykuları nolur bişey söyleyin. bu arada konuyu bebek hastalıkları bölümünede açtım ama kimse yazmadı:(

Hiç mi uyumuyor canım?Eğer emziriyorsan ve memede az tutuyorsan doymuyor olabilir:1shok:.Çünkü çok zorlanıyorlar emmekte.Bir de gece gündüz farkını daha bilmiyorlar ki.Bir tavsiye geceleri mutlaka hafif bi gece lambası yak,sonra gece konuşma onunla,sevme onu sadece sessizce emzir.Sevme derken kucaklama demek istemedim,sesli sevme,agu gugu diye yani.:roflol:..Gündüz daha şen şakrak davran,şimdiden gece gündüzü ayırması için bunları yaparsan dördüncü ay gibi düzene girer uykuları.Benim kızım sekiz aylık,dört aydan beri gece kalkmadan uyuyor.Dört aylıkken gece 11de uyuyordu,şimdi dokuz dedin mi yatakta.Kesintisiz,emmeden sabah altı veya yediye kadar uyuyor.
Hiç üzülme,ben de iki aylıkken kızım zombi gibi dolaşıyordum,düzene girecek ama sen daha erken düzene girmesi için gece gündüz farkını mutlaka öğretmelisin canım.Belki de biliyor ve uyguluyorsundur.Ben bi de gece yatmadan hep kıyafetini değiştirip pijamalarını giydirdim ki gece olduğunu zamanla anlasın,uyku vaktinin geldiğini zamanla öğrensin diyea.s.Daha aklıma geldikçe yazarım,papatya çayı da işe yarıyor,sen de iç bebeğine de içir.Ama şekersiz normal sallama çayla yap çok bekletme,kendin daha koyu içebilirsin,hastane çıkışı dr.um tavsiye etmişti.Öperim seni de bebişini de.Sabır canım,iki ay sonra öyle kolaylaşacak ki işi,hatta altı yedi aydan sonra kendi kendilerine oyalanmaya başlayınca tadından yenmiyorlar:sm_cool:.Tatlı uykular hayatımmm.

Hiç mi uyumuyor canım?Eğer emziriyorsan ve memede az tutuyorsan doymuyor olabilir:1shok:.Çünkü çok zorlanıyorlar emmekte.Bir de gece gündüz farkını daha bilmiyorlar ki.Bir tavsiye geceleri mutlaka hafif bi gece lambası yak,sonra gece konuşma onunla,sevme onu sadece sessizce emzir.Sevme derken kucaklama demek istemedim,sesli sevme,agu gugu diye yani.:roflol:..Gündüz daha şen şakrak davran,şimdiden gece gündüzü ayırması için bunları yaparsan dördüncü ay gibi düzene girer uykuları.Benim kızım sekiz aylık,dört aydan beri gece kalkmadan uyuyor.Dört aylıkken gece 11de uyuyordu,şimdi dokuz dedin mi yatakta.Kesintisiz,emmeden sabah altı veya yediye kadar uyuyor.
Hiç üzülme,ben de iki aylıkken kızım zombi gibi dolaşıyordum,düzene girecek ama sen daha erken düzene girmesi için gece gündüz farkını mutlaka öğretmelisin canım.Belki de biliyor ve uyguluyorsundur.Ben bi de gece yatmadan hep kıyafetini değiştirip pijamalarını giydirdim ki gece olduğunu zamanla anlasın,uyku vaktinin geldiğini zamanla öğrensin diyea.s.Daha aklıma geldikçe yazarım,papatya çayı da işe yarıyor,sen de iç bebeğine de içir.Ama şekersiz normal sallama çayla yap çok bekletme,kendin daha koyu içebilirsin,hastane çıkışı dr.um tavsiye etmişti.Öperim seni de bebişini de.Sabır canım,iki ay sonra öyle kolaylaşacak ki işi,hatta altı yedi aydan sonra kendi kendilerine oyalanmaya başlayınca tadından yenmiyorlar:sm_cool:.Tatlı uykular hayatımmm.

canımm mama takviyeside yapıyorum sadece anne sütü değil.geceleri balkonun lambasını yakıyorum loş oluyor ama fazla odam olmadığı için yatağı bizim yanımızzda birde eşim çalıştığı için o önceden giriyor yatağa bende oğlumun uyumasını bekliyorum:( papatya çayını biberonla veriyoruz dimi kaç cc vereceğiz.

Allah kolaylik versin canim ya...zor bir dönemdesiniz simdi...:teselli:

Daha cok kücük annesi...düzene girmesi sürer kanimca..:delphin:

Acaba gündüzlerimi cok uyutuyorsun?? Öglen cok fazla yatiyorsa gece uyumaz tabiki.
Cok fazla uyutmamaya calis...:delphin:

Az daha sabret canim benim...kolaylasacak insallah...

canım benim öncelikle allah analı babalı büyütsün inşallah benim bebeğimde yeni doğduğunda hiç uyanmadan hep uyurdu şükür uyku problemi hiç yaşamadım halada öyle altı kuru karnı toksa maşallah büyük adam gibi sabaha kadar benle uyur acıkırsa uyanır gözü kapalı yer uyur birde yiğenim vardı oda hiç uyumazdı neler yaptık nafile yapı meselesimi acaba sen yinede bir düzene sokmaya çalış gece uyansa bile altını değiştirme ışıkları falan yakma uykusunun acalacağı şeylerden kaçın dilerim en kısa zamanda düzene girer canım ayrıca benim yerime bir kez kokla o maymunu yerim onu ben..

gülsümcüm cnm gündüzleri uyutmamaya çalışıyorum ama korkuyorum bu sefer akşam 7 gibi yatarsa diye çünkü bendede bazen takat kalmıyor ve ilgilenemiyorum. offffff yarın 2. ayı dolu dolu dolduruyoruz bakalım neler bekliyo beni 3. ayda

gülsümcüm cnm gündüzleri uyutmamaya çalışıyorum ama korkuyorum bu sefer akşam 7 gibi yatarsa diye çünkü bendede bazen takat kalmıyor ve ilgilenemiyorum. offffff yarın 2. ayı dolu dolu dolduruyoruz bakalım neler bekliyo beni 3. ayda

Ah be güzelim...benim ufaklik 2 yasinda hala daha bazen uyku sorunu yasiyoruz....
Seninki ne ki daha el kadar bebek...o daha gecesini gündüzünü bilmiyor bile dogru düzgün...:delphin:

Senin su an yapacagin kendini bebege göre ayarla....gündüzleri uyudugu zaman sende vur kafayi yat...birak evleri falan...yemek olayinida hic düsünme...ac esine telefon disardan getirsin...yerimseniben

Uykusuzluk cok beter birsey sevo....allah korusun hasta olursun halsiz düsersin..o zaman bebegine kim bakacak...:delphin:

Herseyi dört dörtlük yapayim hepsine yetiseyim diye kendini yipratma...inanki su an önemli olan tek sey sen ve bebegin...
Bu zamanlarinin tadini cikar...o kadar cabuk büyüyorlarki nerde bu zaman diyorsun..a.s

Rabbim sabir versin güzelim takma kafana..:1hug:

canim benim ilk önce sana tatli uyku geceler diliyorum :1hug: benim oglumda 4 ay bizi böle uykuzus birakmisti.. neler denemistik.. aksamlari yatmadan önce ilk önce esimle banyo ettirip sonrada emzirmeyi biraktim icin ona almancasi fenchel tee türkcesine baktim rezene(bitki) cayi deniliyor onu iciriyordum.. o cay cogunlukla cocuklarda uyku sersemlik veriyor..hem banyo hem o cay biraz olsun gece uykumu almami sagliyordu..

4 aylik olduktan sonrada cok sükür düzene girmisti.. sabret kardesim sende atlatirsin bugünleri ve simdi benim yaptigim gibi o günleri hatirlayip gülersin oglunla birlikte insallah :1hug:

Benim oğlumda 3 ay kolik gazdan hiç susmadı sürekli ağladı.3-4 ay hep kucağımdaydı stresten sütüm bile gelmedi.Kucağımdan hiç bırakamıyordum.3 Ayın sonunda gaz problemi bittiği gibi uyku düzeni de oluştu.ılk aylarda böyle olabiliyor.o günden sonra :nazar:nazar değmesin yavrucuğuma çok iyi,beni çok yoran, didindiren, strese sokan bir çocuk değil.Allahıma binlerce şükürler olsun. Yakınlarından yardım alsan diyorum biraz dinlenebilmek için..Çünkü loğusasın çok yorgun olmamalısın inan bu sütüne de yansır,yardım iste bence...

canım bana sor.ben çok çektim hala çekiyorum.büyük ihtimalle gaz problemi vardır.ama geçmez bi yaşına kadar.sonrada huy olarak kalıyo ağlama nöbetleri.umarım senin çocuğunda böyle olmaz.ben söylenen herşeyi yaptım ama sonuç sıfır.dayanman gerekiyo sanırım

canım hiç üzme kendini daha bebeğin çok küçük ..
bu hafta hep şu saatte yatar bi hafta başka saatte .
bebeklerin günü gününe ,saati saatine uymaz..
daha çok küçük biraz daha sabret canım ..
rahatlamasını en çok banyo yapması sağlar..
eğer çok inat ederse uyumamakta ve çok fazla uykusuz kaldıysa banyo yaptır canım iyi gelir..
ve birde rezene çayı verebilirsin bebeğe hem gazını çıkarır hemde rahatça uyur..

kızlar konudanda anladığınız gibi oğlumun uykusundan şikayet ediyordum fakat dün akşam annemlerdeydik oğlum karşı koltukta oynuyordu kendisiyle babam geldi annem kapıyı açmaya gitti oğlumun yanına severek tekrar geldi bak dedn geldi kuzum falan diyerek bizimkide kollarını sallıyo bende oyun oynuyo sanıyorum çünkü herzaman öyle yapıyor annem yanına bi geldiki oğlum nefes alamıyor:çok üzgünüm: hemen kucağına aldı bizimki hala çırpınıyo tabi ben panik hemen sallamaya başladık alnını sıvazladık ama yok çocuk gidiyo:çok üzgünüm: neyse kendine geldi tabi ben bembeyaz annem bana korkma kızım diyo ama bi yandanda oğlumu kendine getirmeye çalışıyor meğer kusmuğunu yemiş normalde hep yan yatırıyoruz ama hep düze çeviriyo kendini allah korudu yavrumu yoksa ben ne yapardım offf sanucu düşünmek bile istemiyorum diyeceğim oğlum için sabahlara kadar uyanık kalmaya razıyım bi kendini kurtaracak zamana kadar:a015:

gecmis olsun canim benim..
bende kizimda yasmistim bi olay..
kizim 5 aylikti karin üstüne yatirmistik etrafinada yastilar dizmistik misafirlikte.. hani olur ya düser diye.. cok güzel uyuyordu.. bi ara telim caldi esim kizimi sordu bende uyuyor babasi dedim.. git bi öp benim icin dedi bende tamam dedim gittim o esnada kizim sesi cikmiyor ama kafasini yastigin altina sokmus cirpiniyordu.. bir telas teli firlat bebisi bi kucakladim oksijensiz kaldindan yüzü benek benek olmustu yavrucumun..agla agla bi hal olmustum..
hadi telim calmamis olsaydi? hadi gec kalmis olsaydim?
yaa daha yiyecek bi kap yemegi varsa, soluyacagi daha nefes varsa.. yasatan yüce rabbim yasatiyo.. yücce rabbim bana bagisladi evladimi cok sükür..
insallah acilarini tattirmaz bizlere..

cnm bence çok erken yatır ben çözümü bunda buldum, bi kitap var sağlıklı uyku alışkanlıkları diye ordada yazıyodu.ne kadar erkene alırsan o kadar düzene giriyo. ben 7 8 gibi uyutuyorum ve inan 12de uyuttuğumda da 7de uyuttuğumda da sabah 7de uyanıyor.bi hafta falan 3ten sonra uyutma sonra 7de gece uykusunu başlat, bu bebekler hava kararınca uyumak istiyo ağlamaların yarısı gazdan yarısı uykusuzluktan.hava aydınlanınca da uyanmaya başlıyolar.babası gelince bi yemek yiyin sallayın sonra uyusun.ben de 9da yatıyorum başka türlü hep yorgun mutsuz hissediyorum

Benim de 2 aylık bebeğim bu rezene çayını ne kadar vericez ?
ben hiç vermedim bazen çok ağlıyo veririm bari . Humananın rezenesi olur mu?

Back