Bebeklerde uyku terörü

Evaart

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2021
110
13
33
Merhaba arkadaşlar bebeğim 15 günlük ve uyku terörü geçiriyor. Uykuda aniden korkuyor agliyor.gözlerini acmaya zorluyor acamiyor .hergun cok sık yaşıyoruz bunu. Ben de bunu hayatım boyunca çok sık yaşayan biriyim. Acaba benden çocuğa mı geçti anlamadım ben. Hangi doktora götürmem lazım. Bunu yaşayan oldu mu ?

Merhabalar. Çok şaşırdım bebeğiniz daha çok küçük bunu tespit edebilmenize. Benim çocuğum da uyku terörü yaşıyor 16 aylık daha yeni teşhis etti doktoru gece boyu videolar çektim. Kolikle uğraştım, uykusu hep sorunluydu ama bir yetişkib olarak siz de yaşıyormuşsunuz. Konunuzu merak ettiğim için yazmak istedim. Bana tedavi diye bir şey olmadığını söyledi doktor, zamanla geçer demişti. Gecede 4 5 kere krize girip çığrınıyor krize giriyor ağlarken ama dediğiniz gibi gözlerini açabilmesi zaman alıyor. Açınca rahatlıyor zaten.

Ben kendim yaşadığım için farkettim zaten. O gozlerj açmak için o kadar çok uğraşıyor ki. Açamıyor yarım oluyor kapanıyor. Ve korkuyor agliyor uyanamıyor ben uyandırmadan. Ben de aynen öyle oluyorum. Uyanamıyorum korkuyorum gözlerimi açamıyorum. Şuan daha 15 günlük ve yaşadığımı yaşıyor. Uyandırmadan uyanamıyor benim gibi .tedavisi yok evet ama nette araştırdım. Bebeklerde eger sık oluyorsa uzmana görünmesi gerektiği bir uyku testinin yapılması gerektiği yazıyordu.ondan sormak istedim

15 gunluk bebek uyku teroru geciremez. Uyku teroru 2 yas ve sonrasi icin dusunulen bir durum.

15 gunluk bebeginizin gozlerini acamama sebebi, 15 gunluk olmasi sadece.

Hamileliginizde ekstrem bir korku, dusme, buyuk bir kaza, tehlike, Allah korusun deprem, gocuk altinda kalma gibi buyuk sorunlar yasamadiysaniz korku tepkileri de beklememelisiniz.

Uyku terörü geçirir ne alaka. Gözlerini zatwn 3 gün acti bu çocuk. O kadarını anlıyoruz. Yenidoganlarda da olan birsey. Anlattıklarımı bakarsanız uyku teroru olduğunu anlarsınız. Arti aynısını yaşayan biriyim anlamam gayet normal. Bu konuda bilgiliyim

kuran dinlet mişil mişil uyuyacak yotubde uyutan dualar var dinlet hem rahat uyuyacak hemde korkmayacak

Genelde 2 yaş ve sonrası ama yenidoganlardada nadir görünür. Eğer anne de varsa bu durum bebekte de görülebilirmiş.ve benim hayatım bu uyku teroruyle geçti. Genetiklikte söz konusu oluyor bunda. Bebeğimin 3. Günden itibaren gozlerj açık zatsn.

Gaz sancısı gibi birşeyler olabilir mi bu durum? Yenidoğan genelde mayışıktır. Gözler kapalı takılmayı sever. Genetik geçişli bir durum olduğunj düşünüyorsanız aylık takibinde olduğunuz doktora bi sorun o sizi olmadı nörolojiye yönlendirsin. Açıkçası bende bu dönemde olmayacağını düşünenlerdenim. Başka şeylerin olması daha olası. Uykularını nasıl bir odada yaptırıyorsunuz ışık, ısı , nem olarak. Gaz, kusma, reflü durumu nedir? Etrafta çok mu uyaran var, günlük anneyle teması , burun temizliği vs gibi bir çok etkenide düşünün.Henüz dünyaya adapte olma sürecinde bu şekilde ağlamaları sık olur yenidoğanların o sebeple söylemek istedim.

Bir de bir öneri bu durumu videoya kaydedin olduğunda ki doktorunuz net görüp anlayabilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…