Çocuk Hastalıkları bebeklerde kolik

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Lova

yâ Allah yâ Muhammed kuzularim size emanet.
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
761
48
323
arkadaşlar benim kızım 2 aylık ve anormal gaz sıkıntısı var nerdeyse 24 saat sürüyor ve ne denediysem olmadı. ve iki gündür en uzun uyuduğu uyku 20 dk ne yapacağımı şaşırdım.çok üzülüyorum onun ağladğını görünce.doktora gittik röntgen ultrason idrar tahlili hepsine bakıldı çok şükür temiz çıktı.
ama bir bebek 24 saat sadece 5 10 dk uykuyla durabilir mi ya napıcamı bilmiyorum çok çaresizim

slm,, benim kızım 3,5 aylık 2 ay önce bizimde öyleydi, hiç uyumuyordu 5 dk uyanıyordu , herkes açlıktan ağladığını söylesi bende mama verdim 1 saat uyuyor uyanınca daha şiddetli ağlamaya başlıyordu . doktora götürdük süt ürünleri yememem gerektiğini söyledi mama dahada kolik sancısını tetiklemiş , şimdi daha rahatız yanlışlıkla bişey yesem 2 gün eski haline dönüyor. doktorum kolik sancısının 4. aydan itibaren geçeceğini söylesi .. anne sütü veriyorsanız bir kaç gün süt ürünlerini yemeyi bırakıp deneyebilirsiniz. çünkü inek sütü kolik sancısına sebep oluyormuş..doktorumuz bitkisel gaz ilacı olan nurse harveys gaz ilacını verdi şimdi onu kullnıyoruz eskiye göre çok rahatladık

Son düzenleme:

evet emziriyorum ama mama da veriyorum çünkü yetmiyor sütüm nurse harveysi ben de kullandm hiç bir işe yaramıyor yaa çok üzülüyorum

canım benim geçmiş olsun benimde başımdan geçti, kızım 5 ay çekti bu gaz sancısını zamanla hafileyecek önce sabırlı olmalısın, biz hergün hasteneydik ama geçiyor zamanı gelince sana tavsiyem. zeytinyağını ılıt ayaklarına , karnına masaj yap, rezene çayı içiriyodum ben bir iki damla, dr zinko vermişti bizde işe yaradı bide onu dene istersen, ama malasef ne yaparsan yap vakti gelmeyince gteçmiyor, sadece hafifletirsin bu dediklerimel, birde sen yediğine içtiğine dikkat et..bebek senden alıyor herşeyi bu yüzden gazlı yiyeceklerden uzak dur belli bi süre

Ben rezene ve muskattan fayda buldum.Sen bol bol rezene iç bebeğede çok az rendelenmiş muskatı çaykaşığında sütünle karıştırıp ver ama çok az.Çok faydası oluyor.

benim oğlum da 1,5 aylık, bizde de 2. haftadan itibaren akşam saat 8'de başlıyordu, saat gece 1'e kadar sürüyordu sonra bir uyuyordu sabah 5'den 12'ye kadar tekrar sancı çekiyordu. uyanıkken beni ememiyordu bile sürekli emerken bırakıp ağlıyordu. emzirirken resmen benden ter boşalıyordu, yani neredeyse bir savaş halindeydik, sancıdan içli içli ağlıyordu, birde uyurken sancı ile aniden uyanıp ağlıyordu. Eşim ve ben sürekli ayakta çocukla geziniyorduk ama o bile fayda etmiyordu, neler denedik ılık banyolar, ayaklarını sıcak tutmalar, karnına ılık havlu koymalar, masajlar hiçbiri işe yaramadı. Özel bir hastanede çocuk doktoruna gittik nurse'nin gaz şurubunu verdi, hiçbir işe yaramadı, bıraktım. Çocukta artık ıkınmak alışkanlık haline gelmişti. Ben de akşamları sütüm yetmediğinde A......... mama veriyordum özellikle sabah 5'te daha beter oluyordu ve kakası hafif yeşilimsi oluyordu. genel 1. ay kontrolünde başka bir doktora gittik. doktor bana inek sütünü içmememi ve süt ürünlerini ve yumurta yemememi, keçi sütü içmemi ve keçi peyniri yememi önerdi, ben dediklerini yaptım birde her emzirdiğimde gazını çıkarıp 10-15 dk dik tutmaya özen gösterdim. mamada da keçi sütü bazlı bir ürün (g.... g....) aldım. şimdi Rabbime şükürler olsun bir sorunumuz kalmadı, hatta uyurken terar gülmeye başladı . En önemlisi son iki gündür beşiğinde kendi kendine uyumaya başladı. mamanın iyi olup olmadığını bilmiyorum ama zaten bizim kullanıdığımız haftada iki gecede birer öğünü geçmez o yüzden gazlı haline tercih ederim.
anlattıklarımı bir dene istersen , umarım sende de işe yarar.

tüm bunlara ek olarak birde bir memede en az 15-20 dakika emziriyorum, daha sonra diğerine geçiyorum süreli ön süt almak da gazı artırırmış. kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…