benim kızım 17 aylık 1,5 aylık olana kadar her gün kakasını yapıyordu daha sonra gün atlatmaya başladı..başlarda anne sütü aldığı için önemsiz dedi doktorlar.ama bu durum geçmedi sonra çatlak var dediler anestol bepanten oturma banyosu sadece bir derece rahatlattı, çözüm olmadı .8 aylıkken kolon grafisi çekildi.rektum bölgesinde popo ile bağırsak arasında 2,5 cmlik bölgede sinir zayıflığı veya sinirin olmaması durumu olabilir dediler. çocuk cerrahına götürdük kesin teşhis için biyopsi gerekli ama önce 21 günlük bir tedavi uygulayalım geçmezse biyopsi yapalım dedi.21 gün çok bi değişiklik olmadı.daha sonra 2-3 güne inince sevindik uzun bir süre kendisi yapmaya başladı yine aralıklıydı..kış gelince problemimiz yine nüksetti..doktora gitmekten ve ameliyat olmasından korkuyorum..ameliyatın riskleri var ama böyle devam ettikçe de çoocuğum çok acı çekiyor ve bağırsak genişlemesi oluyor..Şifayı verecek olan Rabbim...hayırlı kapılara yönlendirsin..iyi doktorlarla karşılaştırsın hepimizi..
Biz 7.5 aylık kızımızı rektal biyopsi yaptırdık,anastezi alıyor fakat 2 gün hastanede kaldık, Hishprung hastalığını teşhis için %99.9 biyopsi şart.Bunun sonucuna göre bağırsakta gangliyon(sinir)hücresi olup olmadığını belirleyebiliyorlar.Kolon grafisi de çektirdik 3 aylıkken birşey çıkmadı ama bu hastalığın teşhisi için biyopsi de yaptırdık,başka çaremiz kalmadı.Biyopsi çok zor değil, kızımız hemen normal hayatına döndü.
bebeğim kakasını yapamıyor.2-3 günde gliserilli fitille yapıyor.sizlerinde böyle probleminiz var mı.badem yağı içiriyorum ara sıra.sizler ne yapıyorsunuz? bir de bebeğim eskiden 20 dakka emerdi şimdi 5 dakika emip bırakıyor.sizlerinki ortalama kaç dakka emiyor
merhaba, benim kizim da simdi 4,5 aylik. 6 gun once saglik ocagi demir damlasi versi bize, ben de dr. uma danismadan basladim. gunde 7 damla ver dedi. verdim... veris o veris bebegim 6 gundur kaka yapamiyor. oncesinde hicbir problemimiz yoktu. dr.um ben 6. ayda kan alip, demir eksik mi bakip eksikse verecekstim dedi3 gun sonunda gliserinli fitil yaptik, baya kaka yapti? simdi 3 gundur yine kaka yapamiyor demir vitamini kabiz yaparmis ama ben 2 gun verdim sonra kestim ama bebegim duzelmedi ne yapacagim bilmiyorum.armut suyu, uzum suyu iciriyorum. kucuk kucuk oluyor poposunda kaka ama hepsi bu.
Merbenim oğlumda 4 aylık oldu bizimde kabızlık sorunumuz var. 5-6 günü buluyo yapması 4 gün önce doktora götürdüm fitil verdi bir kere kullan sonra bağırsak düzenşleyici ilaç verdi onu kullanırsın dedi. eve geldik fitili koyduk yapmadı ertesi gün oldu yine yapmadı ikinci fitilden sonra yaptı 4 gündür de bağırsak düzenleyici veriyorum ama hala yapmadı yine fitil koydum yine yapmadı.yapamadığı içinde çok sıkıntılı oluyo ben bebeğimden daha beter tabi... bayramdan sonra doktora tekrar götürücem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?