Çocuk Hastalıkları Bebeklerde kabizlik sorunu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
bizim çatlakta 3 ay uğraşmamız sonucu geçti..kakasını yeni yeni az az yapmaya başladı..hala anne sütündeyiz..kabızlıktan değil aşırı sulu ve şiddetli yapmaktan oluşmuş bizimkinin çatlağı...gerçekten kabus...şimdi ek gıdalara geçeceğiz ve bu sefer kabızlıktan tekrar çatlak olursa diye çok korkuyorum..bol su içirmeye alıştırmalıyım..

mrb
benim kızımda ek gıdaya geçtikten sonra kabızlık başladı zorla gün içinde az az yapıyor..fitil koydum dışarı çıktı.iyice içeri mi itmek gerekiyor?

ben fitille denediğimde fitili 4 gün sonra kakasıyla dışarı attı,başka bir yöntem önereyim..yine gliserin alıyorsun ama sıvı olanını..bir kavanoza boşaltıp içine gliserin miktarının çeyreği kadar ılık su koyuyorsun,çalkalıyorsun..sonra 30 cc yi şırıngaya çekip (iğnesini çıkarıp) bebeğin poposuna sıkıyorsun...5 dk sonra yapıyor...fitilden daha iyi bir yöntem..bu işlem biraz lağman gibi ama enjektörün ucu minicik bir zarar vermiyor...kavanozdaki geri kalan daha sonraki günler için saklanabiliyor ,bozulmuyor

merhabalar aranıza yeni katıldım.benimde 4 aylık bir bebeğim var.yaklaşık 2,5 aydır kakasını 6-7günde zorla yapıyor.daha doğrusu yaptırıyoruz.zeytinyağı badem yağı sinemeki kimyon gibi bitkisel çok şeyler denedim.bunun yanısıra dr verdiği gliserin fitil bağırsak düzenleyici, duphalac,osmolakgibi ilaçlar verdim.bunlarla 1 sefer yapıyor fakat sonra yine bir hafta yok.makata sabun koyarak yaptırıyorum en son çare olarak .bununla 2-3 kez yapıyor ama sonra yine aynı.çocuğum ıkınmaktan mayasur oldu.ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.ıkınmaktan artık alttan çıkaramayınca bu seferde kusmaya başladı.emmeside 5 dkadan aşağı düştü.lütfen yardımcı olun

merhaba canım
sadece anne sütü alıyorsa çok normal üstelik 7 gün sonunda sert kaka yapmıyorsa..müdahele etme bence..benim kızımda birkaç ay ek gıdaya geçmeden 3-4 günde bir yapardı..anne sütü alan bebeklerde normal bir olay bu..doktorun söylemedi mi bunu..7 güne kadar normal..bize doktor söylemişti..ıkınması gazdan dolayı olduğunu söylemişti

ama lavman gibi bu da bir nevi..çok karın ağrısı yapar

bu fitil koymaktan daha garanti bir yöntem..fitilde gliserin sonuçta..bu yöntemde fitilin erimesini beklemiyorsun direk sıvısını enjekte ediyorsun 30 cc..lavman gibi değil..alışkanlık konusu benide endişelendirdi ama dr a sormuştum oda bu yaş grubunda yapmaz dedi..dokuz eylül ünv.prof dr Nuray Duman ve doç.dr Nur Arslan..ben 2.5 aylıkkenden başladım şu anda 6. ayda 3 günde bir bu yöntemle yaptırdım..nadirde olsa kendi yaptı ama..bu akşam yapcaktım tam ,çiş tutar pozisyonda altı çıplak bekledim biraz ( yeni duyduğum bir yöntem) valla yaptı gliserin vermeden hihoyyyt..hemen sizinle paylaşayım dedim arkadaşlar..çünkü ne sıkıntılar çektiğinizi yürekten biliyorum..

benim oğlumda 5.5 aylık ek gıdaya yeni geçtim.ve kabız oldu çocuk.çok sıkıntı çekiyor.eskiden 3 güne bir yapardı ama sıvıydı zorlanmıyordu.şimdiyse çok katı ve yemyeşil yapıyor hele bugünkü çok koyu bir yeşildi.ferro sanolda kullanıyorum acaba rengi oyüzdenmi öyle.birde brokoli yedirmiştim kabakta onların renginden olabilirmi.
bende kağıt havlu incecik kaylayıp ucuna zeytin yağı sürüyorum öyle uyarıyorum bugün öyle yaptırdım kakasını.sanki makatı çok küçük bizim oğlanın.bu hafta içinde doktora götürücem bakalım nediyecek.

benim oğlumda 5.5 aylık ek gıdaya yeni geçtim.ve kabız oldu çocuk.çok sıkıntı çekiyor.eskiden 3 güne bir yapardı ama sıvıydı zorlanmıyordu.şimdiyse çok katı ve yemyeşil yapıyor hele bugünkü çok koyu bir yeşildi.ferro sanolda kullanıyorum acaba rengi oyüzdenmi öyle.birde brokoli yedirmiştim kabakta onların renginden olabilirmi.
bende kağıt havlu incecik kaylayıp ucuna zeytin yağı sürüyorum öyle uyarıyorum bugün öyle yaptırdım kakasını.sanki makatı çok küçük bizim oğlanın.bu hafta içinde doktora götürücem bakalım nediyecek.

hem demir damlası hem de ek gıda evet kabızlık yapıyor...rengi tamamen demir damlasından..ben de veriyordum dr a ben bu damlayı vermiycem dedim..tamam verme dedi..amerikada ve almanyada arklarımın hiç biri vermemiş

kabızlıga dikkat edin kızlar benim çocugum kabızlık yuzunden ameliyat bile oldu bol bol su sebze yemeği yedirn.

Kızlar benim de 5 aylık oğlum var ve 2.5 ayından taaki geçen haftaya kadar hep kabızlık sorunu çektik artık ağlıyordu yaparken 5 günde bir yapıyordu.Doktorumuzun tavsiyesi ile şu kabızlık derdini çözdük... Zeytinyağı klasik zaten onda çözüm bulamıyorsanız şifa karadut şurubunda :) Sindirim sistemi sorunlarını doğal yoldan çözen mucize..

Dikkat edin ama pekmez kesinlikle olmaz karadut şurubu olması lazım ilk 3 gün günde 1 tatlı kaşığı aç karnına veriyorsunuz eğer bebeğiniz yumuşamaz ise günde 2 ye çıkarın yine yumuşamazsa günde 3 e kadar çıkarabilirsiniz.

Umarım bebişlerinize şifa olur biz 2.gününde derdimizden kurtulduk şimdi şurupsuz devam ediyor ve maaaşallahı var :)

Merhabalar benim kızımda 5 aylık kabızlık problemi yaşıyorduk dört günde bir fitille yapıyordu bağırsak düzenleyici kullandık ama bir faydası olmadı çocuk cerrahisine götürdüm makatta darlık var dedi tedavi verdi oda işe yaramadı sonunda kalın bağırsak grafisi çekilmesine karar verildi kalınbağırsakta çalışmayan bir yer tespit edildi geçen hafta Cerrahpaşa has.yattık rektal biyopsi yapıldı sonuç bekliyoruz sonuç umduğumuz gibi çıkmazsa ameliyat dedi doktor kalınbağırsağı karnına vericez dedi canım çok sıkkın kabızlığı ihmal etmeyin uzun süreli ve ısrarlı bir şekilde devam ediyorsa araştırın....

arkadaşlar benim 8 aylık bebeğim var ekgıdaya geçtiğimizden beri kabız 5 veya 6 günde bir çıkarıyo ve kakası kaya gibi ve benim kızım meyve ve yoğurtda yemiyor .hergün yağ içirdim olmadı makattan yağ enşekte ettim gene olmadı meyve yemediği içinde hani kayısı veya armut yediriyim gene olmadı.en sonunda dün kara kayısıyı haşladım suyunu gün içersinde devamlı içirdim kayısılarıda rondadan geçirip armutla karıştırıp ben değil teyze kız zorla yedirdi yaklaşık 4-5 tatlı kaşığı akşama doğru sonunda kakasını yaptı hemde sert kaya gibi değil ,baya baya 1 aylık kakasını çıkardı açıkcası tavsiyem bu .ama bugün gene çıkartırmı bilmem. ha bu arada sabunu makattanda vermiştim oda çok canını yakıyordu.dediğim gibi 3-5 kayısı haşalyıp suyunu devamlı içirin ve tanesini yedirin bakalım nasıl olacak

demekki herkesin sorunu aynı :) benimde oğlum 4. ayında ve kabız oldu..artı grip çok öksürüyor..
doktora götürdük öksürüğü için şurup verdide..kabız falan demedi..doktora gittiğimde 4 gündür kakasını yapmamıştı..makatında yara var dedi..merhemler verdi bol bol sür dedi..sürüyorum 3 kezdir kendi yapıyor..
ama en önce lavman yaptık 2 kez falan..
artı sabah akşam bu sıralar en azından kaka problemi düzelene kadar zeytinyağı içir dedi

benim kızım 17 aylık 1,5 aylık olana kadar her gün kakasını yapıyordu daha sonra gün atlatmaya başladı..başlarda anne sütü aldığı için önemsiz dedi doktorlar.ama bu durum geçmedi sonra çatlak var dediler anestol bepanten oturma banyosu sadece bir derece rahatlattı, çözüm olmadı .8 aylıkken kolon grafisi çekildi.rektum bölgesinde popo ile bağırsak arasında 2,5 cmlik bölgede sinir zayıflığı veya sinirin olmaması durumu olabilir dediler. çocuk cerrahına götürdük kesin teşhis için biyopsi gerekli ama önce 21 günlük bir tedavi uygulayalım geçmezse biyopsi yapalım dedi.21 gün çok bi değişiklik olmadı.daha sonra 2-3 güne inince sevindik uzun bir süre kendisi yapmaya başladı yine aralıklıydı..kış gelince problemimiz yine nüksetti..doktora gitmekten ve ameliyat olmasından korkuyorum..ameliyatın riskleri var ama böyle devam ettikçe de çoocuğum çok acı çekiyor ve bağırsak genişlemesi oluyor..Şifayı verecek olan Rabbim...hayırlı kapılara yönlendirsin..iyi doktorlarla karşılaştırsın hepimizi..

benim kızım 17 aylık 1,5 aylık olana kadar her gün kakasını yapıyordu daha sonra gün atlatmaya başladı..başlarda anne sütü aldığı için önemsiz dedi doktorlar.ama bu durum geçmedi sonra çatlak var dediler anestol bepanten oturma banyosu sadece bir derece rahatlattı, çözüm olmadı .8 aylıkken kolon grafisi çekildi.rektum bölgesinde popo ile bağırsak arasında 2,5 cmlik bölgede sinir zayıflığı veya sinirin olmaması durumu olabilir dediler. çocuk cerrahına götürdük kesin teşhis için biyopsi gerekli ama önce 21 günlük bir tedavi uygulayalım geçmezse biyopsi yapalım dedi.21 gün çok bi değişiklik olmadı.daha sonra 2-3 güne inince sevindik uzun bir süre kendisi yapmaya başladı yine aralıklıydı..kış gelince problemimiz yine nüksetti..doktora gitmekten ve ameliyat olmasından korkuyorum..ameliyatın riskleri var ama böyle devam ettikçe de çoocuğum çok acı çekiyor ve bağırsak genişlemesi oluyor..Şifayı verecek olan Rabbim...hayırlı kapılara yönlendirsin..iyi doktorlarla karşılaştırsın hepimizi..

Canım çok geçmiş olsun ..benimde 13 aylık kızım var..ek gıdalara geçtikten sonra bizde kazılık sorunu yaşamaya başladık..ilk zamanlar daha fazla idi fakat daha sonra hergün dışkılama vardı ancak bir küçük top :)) yavrum çok zorlanıyordu canı yanıyordu..tabi bu durum on gün öncesine kadar devam etti..ben kendim yaklaşık 3 aydır düzenli inek kolostrumu içiyordum ( bağırsak düzenim ve bağışıklık sistemim güçlensin diye) ve kızıma da her sabah kahvaltısına eklemeye başladım..( daha önce başka başlıklarla kolostrumu araştırmıştım ve yazmıştım bişiler ) çok şükür kızım yaklaşık on gündür gü nde 1 bazen 2 kez kaka yapıyor..hemde normal yumuşak kıvamlı ..ve çocuk rahatladı gerçekten..uyku bile uyuyamıyorduk..geceleri gazdan şişkinlikten kıvranıyorduk..çoook şükür ..ben senin bebeğin bir yaş üstü olduğu için yazdım..şiddetle tavsiye ederim..
Allah herkesin evladını bağışlasın korusun..bir an bile acılarını göstermesin..bizleri evlatlarımızla sınamasın..

merhabalar,benim de oğlum 33 haftalık doğmuştu,kabızlık sorunu başladı hemen,karnı şişiyordu sürekli,kaç kere kolon grafisi ve renkli ultrason çekildi el kadar bebeğe.doğuştan sinir zayıflığı veya hiç olmaması durumu olabilir dedi yeni doğan doktoru.sonra çocuk cerrahı muayene etti tekrar oltrason ve grafiler çekildi hiç bi şey çıkmadı,geçici megakolon(kalın bağırsak genişlemesi) olabilir dedi doktor.emin olmak için biyopsi yapalım dedi ama biz pek yanaşmadık biyopsiye çok küçük olduğu için bebek 2 kilogramdı.bu sürede sürekli hastanede küvözde kaldı bebeğim.günlük 8 defa müdahaleyle yapıyodu(rektal irrigasyon) kakasını.zamanla müdahale sıklığını azalttı doktor.bi de eğer bebeğinizde sinir zayıflığı yada olmaması durumu varsa bebeğiniz gaz çıkaramaz kabız olduğu dönemde alttan, çocuk cerrahı bize öyle söylemişti.ayrıca bebeğiniz kilo da almazmış.eğer kilo alıyorsa ve de gaz çıkarıyorsa hemen biyopsi felan yaptırmayın derim ben.55 gün hastanede kaldı bebeğim,doktor sonunda bana rektal irrigasyonu yapmasını öğretti,yapmadığı zamanlar günde 3 defa uygula demişti,zamanla kendisi yaptı ve ben müdahale yapmadan.şimdi çok şükür kendisi yapıyor rahatlıkla,biraz ıkınıyo ama yapabiliyo.en son geçen kontrole gittiğimizde doktor demekki geçici megakolonmuş kakasını yapabildiğine göre dedi,yani bebeğimde sinir hücreleri çalışmaya başlamış ya da oluşmuş çok şükür
en önemli şeyi unutmadan söyleyeyim,öncelikle dua etmek gerekiyo bol bol.ben emzirdiğim için doktor bana kesinlikle baharat,narenciye türleri limon,portakal vs. ve baklagiller yemeyeceksin demişti bebekte gaz ve bagırsak sorunlarına yol açarmış.siz de bebeğinize bunları vermemeye çalışın.Allah yardımcımız olsun hepimizin.

benim kızımda 1 hafta sonra 6 aylık olcak.şimdiye kadar kaka yapmada problem olmamıştı.en son cumartesi yaptı.hergün yapıyordu.pazar yapmadı.dünde ağlayarak yaptı.3-4 kere falan yaptı.az az ama ağlayarak çek sertte değil ama çok zorlanıyor ve ağlıyor.dayanamıyorum neler yapabilirim arkadaşlar dün kuru kayısıyı haşladım suyunu vede bir kaç çay kaşığı püresini verdim inşallaha rahatlar.

Benim bebeğim şu anda 7.5 aylık.2 günlükken karın şişliği sebebiyle ameliyat oldu.4 ncü aydan beri kakasını yapamıyor.lavman ile yaptırıyoruz.Cerrahpaşada 5 gün önce rektal biyopsi yapıldı.Hishprung dan şüpheleniyorlar.Sonuç daha belli değil,bekliyoruz.

Back