Çocuk Hastalıkları Bebeklerde kabizlik sorunu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
benim kızım 17 aylık 1,5 aylık olana kadar her gün kakasını yapıyordu daha sonra gün atlatmaya başladı..başlarda anne sütü aldığı için önemsiz dedi doktorlar.ama bu durum geçmedi sonra çatlak var dediler anestol bepanten oturma banyosu sadece bir derece rahatlattı, çözüm olmadı .8 aylıkken kolon grafisi çekildi.rektum bölgesinde popo ile bağırsak arasında 2,5 cmlik bölgede sinir zayıflığı veya sinirin olmaması durumu olabilir dediler. çocuk cerrahına götürdük kesin teşhis için biyopsi gerekli ama önce 21 günlük bir tedavi uygulayalım geçmezse biyopsi yapalım dedi.21 gün çok bi değişiklik olmadı.daha sonra 2-3 güne inince sevindik uzun bir süre kendisi yapmaya başladı yine aralıklıydı..kış gelince problemimiz yine nüksetti..doktora gitmekten ve ameliyat olmasından korkuyorum..ameliyatın riskleri var ama böyle devam ettikçe de çoocuğum çok acı çekiyor ve bağırsak genişlemesi oluyor..Şifayı verecek olan Rabbim...hayırlı kapılara yönlendirsin..iyi doktorlarla karşılaştırsın hepimizi..

Biz 7.5 aylık kızımızı rektal biyopsi yaptırdık,anastezi alıyor fakat 2 gün hastanede kaldık, Hishprung hastalığını teşhis için %99.9 biyopsi şart.Bunun sonucuna göre bağırsakta gangliyon(sinir)hücresi olup olmadığını belirleyebiliyorlar.Kolon grafisi de çektirdik 3 aylıkken birşey çıkmadı ama bu hastalığın teşhisi için biyopsi de yaptırdık,başka çaremiz kalmadı.Biyopsi çok zor değil, kızımız hemen normal hayatına döndü.

Biz 7.5 aylık kızımızı rektal biyopsi yaptırdık,anastezi alıyor fakat 2 gün hastanede kaldık, Hishprung hastalığını teşhis için %99.9 biyopsi şart.Bunun sonucuna göre bağırsakta gangliyon(sinir)hücresi olup olmadığını belirleyebiliyorlar.Kolon grafisi de çektirdik 3 aylıkken birşey çıkmadı ama bu hastalığın teşhisi için biyopsi de yaptırdık,başka çaremiz kalmadı.Biyopsi çok zor değil, kızımız hemen normal hayatına döndü.

merhaba,3 aylıkken birşey çıkmadı demişiniz tekrardan kabızlık felan mı başlaldı neden 7.5 aylıkken biyopsi yaptırmaya karar verdiniz?benim bebeğime de çektirdik kolon grafisi renkli ultrason vs.bişey çıkmamıştı.şimdi çok nadiren zorlanıyor kaka yapmakta o da her çocukta oluyor zamanla.ama yine de sizin yazdıklarınızdan ben de şüphelendim benim bebeğimde de Allah korusun böyle b,şey var mı diye :( Allah şifalık versin hepimize.sonuç ne çıktı bu arada ?

arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim..geçen ay yine çocuk cerrahına gittik. yine kolon grafisi çektirdik bağırsak genişlemesi var ama hirscprung hastalığı belirtisi bulmadı doktor..tabi kesin teşhis için rektal biyopsi şart ama önermedi doktor henüz... çatlak olmuş poposunda,bağırsak genişlemesi de olduğu için kaka yapma süresi uzuyor..çatlak tedavisi uyguluyorum bu aralar..oturma banyosu yaptırıyorum her kakadan sonra..kakadan önce anestol sürüyorum.. her gün 1 yemek kaşığı zeytinyağı veriyorum.. bir de SOKOL diye bir şurup var..bağırsaktaki su emilimini azaltıyor ve kakanın sulu olmasını sağlıyor böylece yumuşak yapıyor..sabah akşam veriyorum bazen çok cıvık olunca 1 kere veriyorum..çok şükür çok ağlamıyor..sanırım çatlak canını çok yakıyordu...yine her gün yapmıyor ama 2 güne kadar düştü çok şükür...tavsiyelerinizi deneyeceğim..Allah razı olsun...önemli olan kıvamı dedi doktor..yani 3 günde de yapsa yumuşak olduğu zman sorun olmaz dedi..sizlere de çok geçmiş olsun..bu tedavi uzun olacakmış düzelmezse biz de biyopsi yaptırmak durumundayız..

bebegim 15 aylik zaten ek qidaya basladikdan sonra kabizlik sorunumuz var.ama 1 haftadir basladi 3 4 gun tutuyor kendini ne yapiyim bilmiyorum.eskisinden cok az yiyor sebebinin kabizlik oldugundan eminim.ne yapmam gerekiyor lutfen soyleyinnnnnnnnn:43::43:

yardim edecek kimse yokmuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

kimsenin fikri yokmuuuuuuuuu:44::44:

bebeğim kakasını yapamıyor.2-3 günde gliserilli fitille yapıyor.sizlerinde böyle probleminiz var mı.badem yağı içiriyorum ara sıra.sizler ne yapıyorsunuz? bir de bebeğim eskiden 20 dakka emerdi şimdi 5 dakika emip bırakıyor.sizlerinki ortalama kaç dakka emiyor

merhaba, benim kizim da simdi 4,5 aylik. 6 gun once saglik ocagi demir damlasi versi bize, ben de dr. uma danismadan basladim. gunde 7 damla ver dedi. verdim... veris o veris bebegim 6 gundur kaka yapamiyor. oncesinde hicbir problemimiz yoktu. dr.um ben 6. ayda kan alip, demir eksik mi bakip eksikse verecekstim dedi:( 3 gun sonunda gliserinli fitil yaptik, baya kaka yapti? simdi 3 gundur yine kaka yapamiyor :( demir vitamini kabiz yaparmis ama ben 2 gun verdim sonra kestim ama bebegim duzelmedi :( ne yapacagim bilmiyorum.armut suyu, uzum suyu iciriyorum. kucuk kucuk oluyor poposunda kaka ama hepsi bu.

merhaba, benim kizim da simdi 4,5 aylik. 6 gun once saglik ocagi demir damlasi versi bize, ben de dr. uma danismadan basladim. gunde 7 damla ver dedi. verdim... veris o veris bebegim 6 gundur kaka yapamiyor. oncesinde hicbir problemimiz yoktu. dr.um ben 6. ayda kan alip, demir eksik mi bakip eksikse verecekstim dedi:KK43: 3 gun sonunda gliserinli fitil yaptik, baya kaka yapti? simdi 3 gundur yine kaka yapamiyor :KK43: demir vitamini kabiz yaparmis ama ben 2 gun verdim sonra kestim ama bebegim duzelmedi :KK43: ne yapacagim bilmiyorum.armut suyu, uzum suyu iciriyorum. kucuk kucuk oluyor poposunda kaka ama hepsi bu.

bu arada derdimi anlatmaktan asil diyecegimi yazamadim :) bence demir damlasi sebep oluyor olabilir cogu kisiye arkadaslar. sizlere onerim cocugunuzun kanindan demir eksik mi baktirin sora baslayin o agir vitamine.

benim oğlumda 4 aylık oldu bizimde kabızlık sorunumuz var. 5-6 günü buluyo yapması 4 gün önce doktora götürdüm fitil verdi bir kere kullan sonra bağırsak düzenşleyici ilaç verdi onu kullanırsın dedi. eve geldik fitili koyduk yapmadı ertesi gün oldu yine yapmadı ikinci fitilden sonra yaptı 4 gündür de bağırsak düzenleyici veriyorum ama hala yapmadı yine fitil koydum yine yapmadı.yapamadığı içinde çok sıkıntılı oluyo ben bebeğimden daha beter tabi... bayramdan sonra doktora tekrar götürücem:emir_bebek:
Mer

Merhaba benim kızım üç aylıkken kabız oldu 16 aylık olana kadar çekti. Dr lar anlamadı.. Normal diyorlar şurup verim yolluyorlar.. En sonunda tevafuken laktoza alerjisi olduğunu anladım.en son Mehmet Aydın a götürdüm doğruladı. Ben 13ay çektim... Yazıyorum çünkü ne kadar zor olduğunu biliyorum.. Ben süt diyetine girdim ve bebeğim beni emdiği için lakta enzim veriyorum... Dr damla sayısını bebeğin ayına göre ayarlı veriyor.... Mutlaka uzun süreli kabızlık ları araştırın... Laktoz yada süt alerjisi olma ihtimali çok yüksekmiş.. Hayırlı ramazanlar herkese

Merhaba konunuzun üzerinden hayli zaman geçmiş ama benim bebeğimdede benzer sıkıntı var sizin sonuç ne oldu bebeğiniz iyileştimi ☹️ çok merak ediyorum

Önce iki yemek kaşığı kadar kaynamış su bi kaşık zeytinyağı.. Taze incir kesenin içinde sıkılır özütü verilir. O zaman kayısı kıvamında çıkar.. Tabii gene de zorlandı

Benim bebegimde 6 aylık hep bu zamana kadar kabızlık problemi yaşadık her yöntemi denedik doktorumuz şurup her şey vermişti taki bir yakınımız dediki bebeğini 15 dakika ılık suyun içine oturt 15 gün boyunca devam edecek şekilde düzelir demişti allah razı olsun düzeldi ❤🙏

Back