- 14 Ağustos 2008
- 591
- 64
- 648
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bebeğim kakasını yapamıyor.2-3 günde gliserilli fitille yapıyor.sizlerinde böyle probleminiz var mı.badem yağı içiriyorum ara sıra.sizler ne yapıyorsunuz? bir de bebeğim eskiden 20 dakka emerdi şimdi 5 dakika emip bırakıyor.sizlerinki ortalama kaç dakka emiyor
POPODAKİ ÇATLAK (ANÜS FİSSÜRÜ ) arkadaşlar bu foruma yeni üye oldum..sebebi ise 2 aydır kızım için verdiğim mücadeledeki başarım..sizlerle paylaşmak istedim çünkü tüm anneler için bebeklerinin kıymetini çok iyi biliyorum.yavrumun poposunda çatlak oluşmuş..çatlak diyip geçmeyin öyle can yakan birşeyki kaka yaparken çığlık çığlığa ağlıyordu..ilk götürdüğüm uzman dr bana kortizonlu ilaç verdi ve 15 gün iyileşmesini geciktirdiği gibi bize bir sürü vakitte kaybettirdi..sonra doçaent bir dr a gittik ve ben orda çatlağın ne denli önemli bir sorun olduğunu anladım..sadece bepanten ve anestol kullandık,ama iyileştiemedik bir türlü..bu arada kaka yapma aralıkları uzamaya başladı..sadece anne sütü alan bir bebek kabız olmaz arkadaşlar bunu bilin...sonra geçmeyince bir çocuk cerrahına götürdüm..tepecik ssk da baş asistan ismi ALİ sakın bu kişiye götürmeyin bebeğinizi..bana çocuk kabız ondan dedi lağman yaptırmaya kalktı..1 hafta sonrada kolonoskopi çekelim bu işin sonu ameliyat filan dedi...tam 5 gün hiç uyumadım kabus gibiydi..sonra 9 eylülde bir prof a gittik çocuk cerrahı ..işini bilene en başta gitmek lazımmış..aynen iletiyorum çatlağı geçirmeni yollarını
1)günde 4 kez bebeğin dayanabileceği sıcaklıktaki suya otuma banyosu
2)her banyonun akabinde bepanten ve anestol ü serçe parmağa elidiveni takıp hafifte poponun içine sokarak ve masaj yaparak sürmek
bunu 13 gündür uyguladık ve bugün bebeğim ağlamadan kaka yaptı..
bu arada bebek kabız diye gliserinli fitil vermiştim ..çok ilginç fitil 10 gün sonra ikiye bölünmüş olarak çıktı..sakın anne sadece anne sütü alan bebek kabız diye fitil vermeyin ya da lağman yapmayın..çünkü anne sütü alan bebek katı kaka zaten yapmıyor..sadece kaka yapmaya korkuyor popom acıycak diye..hepimizin yavrularını Allah'ım korusun..herkese mutlu yıllar.