Çocuk Hastalıkları Bebeklerde kabizlik sorunu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

aozli

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2008
591
64
648
bebeğim kakasını yapamıyor.2-3 günde gliserilli fitille yapıyor.sizlerinde böyle probleminiz var mı.badem yağı içiriyorum ara sıra.sizler ne yapıyorsunuz? bir de bebeğim eskiden 20 dakka emerdi şimdi 5 dakika emip bırakıyor.sizlerinki ortalama kaç dakka emiyor

merhabalar canım. valla bizimki kabız oldu bi kaç defa çok zor oluyor. zeytinyağı içir iyi gelir dediler ama ben şahsen denemedim. çünkü içireceğim gün kakasını kendi yapmıştı yavrum. sende bi araştır istersen içir iyi geliyomuş. tecrübe eden arkadaşlar eltim görümcem var yinede sen bilirsin.inşallah atlatınız en kısa zamanda. geçmiş olsun

benim oğlum da 2-3 günde bir yapıyo artık kakasını.önceden günde 5-6kere yapardı. aynı senin kızın gibi 5 dk emiyo bırakıyo. neden böyle yapıyo ben de anlamadım.doymuyo mu acaba diye düşündüm ama doymasa ağlar keyfi de yerinde.bence senin bebeğinin de keyfi yerindeyse fitil verme derim.çünkü alışkanlık yaptığını sonraları fitil atmadan yapamadığını duymuştum.bebeğin zorlanmadıkça verme bence.2-3gün çok uzun bi süre değil sanki..hani hep söylüyolar ya anne sütü alan bebeklerin günde 7 kere 7 günde 1 kere yapması da normalmiş diye..

Yazdığım cevap nereye gitmiş yahuuu..

Demiştim ki benim oğlumda yapamadı bir gün boyunca çok huzursuz olduğunu farkettim iki damla zeytinyağı verdim hemen yaptı. Eğer huzursuzsa verebilirsin zeytinyağı..

aaa benim yazdığım cevap da yok. neler oluyoo yawww

benim oğluşun bazen 5 gün sürüyor yapması. yaptığınsdada 5 günlük yapıyor maşallah toplu çıkartıyor oğlum. benimkide bazen beş dk emip bırakıyor. muhtemelen karnı tok olduğu zaman oyun oynayıp duruyor. eğer açsa yada uykusu varsa nerdeyse 1 saat durduğu bile oluyor. kal geliyor artık yatarak emzirirken bakıyorum bende uyumuşum okadar emiyor yani. uykusunda cort cort çekiyor nasıl uyuyor anlamıyorum.kafamçokkarıştı

bebeğim kakasını yapamıyor.2-3 günde gliserilli fitille yapıyor.sizlerinde böyle probleminiz var mı.badem yağı içiriyorum ara sıra.sizler ne yapıyorsunuz? bir de bebeğim eskiden 20 dakka emerdi şimdi 5 dakika emip bırakıyor.sizlerinki ortalama kaç dakka emiyor

Merhaba.Uzun bir süredir yoktum internette.Bugün baktım.Benim kızım beşinci ayını bitirdi.Son bir aydır kakasını zor yapıyor.Fitil koyuyorum erimeden fitille beraber yapıyor.Yapmadığı zaman ıkınıyor sıkılıyor.Çok sıkıntı içinde oluyordu.Ek gıdalardanmı diye düşündüm.Zeytin yağı koydum (bolca) fayda etmedi.Emmiyor.Mama veriyorum.Mamasınada zeytin yağı koydum olmadı.Çorbasının içeriğini değiştirdim.Gene olmadı.Üniversite hastanesinde çalışıyorum.Bu şikayetleri her bölümdeki tanıdığım doktora anlattım.Hepsi Çocuk cerrasine götür dedi.Zaten bir tek oarası kalmıştı.Bazı şeyleri tahmin ediyordum ama düşünmek bile istemiyordu.Götürdüm çocuk cerrahisine.Makatına baktılar.Profösör de baktı.Anüs yolu biraz dışa doğru,eğri yerleşmiş dediler.Duphalac diye şurup verdiler.İshal yapıcı.20 gün makatına parmakla tedavi önerdiler.20 gün sonra yani bu ayın 25-26 sı gibi kontrole gideceğiz.Dışardan duyduğum,geçmezse ameliyat dıyorlar.Canım çok sıkılıyor.Zaten bu konu hakkında konu açacağım.Arkadaşlardan böyle sorun yaşayanlar varmı diye.Tabiki genede siz birilsiniz ama bence doktora götürün derim.İhmate gelmiyor.Çok geçmiş olsun.

merhaba bizim ufaklık 7 buçuk aylık ve bizde ne arasanız var kabızlık gaz.....
bebğim beni emerken sizin dediğiniz gibi sürekli alıp bırakırdı zorlanırdı bunun sebebi gaz oluyo normalde gazı çıkardığımda tekrar emmeye başlıyodu ama nafile yine gaz sıkıştırıyodu.kakaya gelince beni emerken kakamız gayet iyiydi günde 3 defa yapardı en az olmak kaydıyla.ne zaman ek gıdalara geçtik sorunumuz başladı 3 günde anca yapabiliyodu ne yaptıysam fayda görmedim.zeytin yağı içirdim,makatdan uyardım,fitil koydum,masaj yaptım nafile.(olmayınca olmuyo galiba)bu aralar biraz ii sayılır [maşallah]günde 2 defa yapıyor çak katı yapmıyor ama ceviz kadar yapıyor.bunada şükür dedik.yalnız her sabah armut yedirdim püre yaparak,bide çörek otu yağı içiriyorum zeytin yağıyla karışık,en son duyduğum şeyde kiwi oldu bugünde onu yedirmeye başladım .kiwi ishal yapıyormuş(eğer ishali çok olursada kiwiyi muzla karıştırp verecekmişiz:))).bugün güzel yaptı(yine maşallah)
derdinize derman olurmu bilmem ama bende olanlar bunlar belki ilerde işinize yarar.
sewgiler

benim oğlumda 4 aylık oldu bizimde kabızlık sorunumuz var. 5-6 günü buluyo yapması 4 gün önce doktora götürdüm fitil verdi bir kere kullan sonra bağırsak düzenşleyici ilaç verdi onu kullanırsın dedi. eve geldik fitili koyduk yapmadı ertesi gün oldu yine yapmadı ikinci fitilden sonra yaptı 4 gündür de bağırsak düzenleyici veriyorum ama hala yapmadı yine fitil koydum yine yapmadı.yapamadığı içinde çok sıkıntılı oluyo ben bebeğimden daha beter tabi... bayramdan sonra doktora tekrar götürücem:emir_bebek:

Benim bebeğimde 4.ayına ne zaman bastık uyku düzeninden kaka düzenine kadar eğişti artık gündüzleri kuş uykusu uyuyhor ve hergün yapan bebğim bu gün 4. gün kakasın yapmadı, bugün aç karnına zeytinyağ içirecem bakalım işe yarayacakmı.
benimkide 5-10 dk. emiyor ben emiş gücü arttı ona bağlyorum çünkü emdikten sonra göğüs uçlarm sızlıyor artık.

benim bebeğimdede vardı debridat diye bir şurup verdi doktor 15 gün kullandım sabah akşam şimdi yapıyor kuzum hergün genelde maşallah faydasını gördüm ilk kullandığımda yaptırmamıştı birkaç gün işe yaramadı sanmıştım sonra dewam edince düzene girdi şükür...

Merhabalar,benim bebeğim 9 aylık 5 aylıkken süt alerjisi teşhisi koyuldu.Anne sütünü bıraktık malesef ve sütsüz mamaya başladık.Mamaya geçince kabızlık gelişti.doktorumuz mama suyunu kuru kara erikle yapmamı önerdi ve gerçekten işe yaradı.size tavsiyem kaynattığınız mama suyunu kara erik kurusuyla kaynatın 1 litreye 10 tane gibi erikleri çizebilirsiniz yada ben organik alıyorum çekirdeksiz çok faydasını gördüm.

POPODAKı ÇATLAK (ANÜS FıSSÜRÜ ) arkadaşlar bu foruma yeni üye oldum..sebebi ise 2 aydır kızım için verdiğim mücadeledeki başarım..sizlerle paylaşmak istedim çünkü tüm anneler için bebeklerinin kıymetini çok iyi biliyorum.yavrumun poposunda çatlak oluşmuş..çatlak diyip geçmeyin öyle can yakan birşeyki kaka yaparken çığlık çığlığa ağlıyordu..ilk götürdüğüm uzman dr bana kortizonlu ilaç verdi ve 15 gün iyileşmesini geciktirdiği gibi bize bir sürü vakitte kaybettirdi..sonra doçaent bir dr a gittik ve ben orda çatlağın ne denli önemli bir sorun olduğunu anladım..sadece bepanten ve anestol kullandık,ama iyileştiemedik bir türlü..bu arada kaka yapma aralıkları uzamaya başladı..sadece anne sütü alan bir bebek kabız olmaz arkadaşlar bunu bilin...sonra geçmeyince bir çocuk cerrahına götürdüm..tepecik ssk da baş asistan ismi ALı sakın bu kişiye götürmeyin bebeğinizi..bana çocuk kabız ondan dedi lağman yaptırmaya kalktı..1 hafta sonrada kolonoskopi çekelim bu işin sonu ameliyat filan dedi...tam 5 gün hiç uyumadım kabus gibiydi..sonra 9 eylülde bir prof a gittik çocuk cerrahı ..işini bilene en başta gitmek lazımmış..aynen iletiyorum çatlağı geçirmeni yollarını
1)günde 4 kez bebeğin dayanabileceği sıcaklıktaki suya otuma banyosu
2)her banyonun akabinde bepanten ve anestol ü serçe parmağa elidiveni takıp hafifte poponun içine sokarak ve masaj yaparak sürmek
bunu 13 gündür uyguladık ve bugün bebeğim ağlamadan kaka yaptı..
bu arada bebek kabız diye gliserinli fitil vermiştim ..çok ilginç fitil 10 gün sonra ikiye bölünmüş olarak çıktı..sakın anne sadece anne sütü alan bebek kabız diye fitil vermeyin ya da lağman yapmayın..çünkü anne sütü alan bebek katı kaka zaten yapmıyor..sadece kaka yapmaya korkuyor popom acıycak diye..hepimizin yavrularını Allah'ım korusun..herkese mutlu yıllar.

merhaba arkadaşlar benim oğlum 6 aylık 4.ayımızda bizimde kaka yapmama sorunumuz başladı baştan iğne verdiler işe yaramadı başka bi doktor iğne olmaz bağırsak düzenleyici dedi oda işe yaramadı sonra bi doktora daha götürdüm o da çocuk cerrahisine gönderdi oda fitil verdi ama hergün muntazam belli bi saatte ver dedi bağırsak tembelliği falan yapar die düşünme dedi ve 10 gün boyunca muntazam aynı satte kullandık şimdi bebeğim düzenli hergün yapıyo bi de şu varki bende bebeğim tek anne sütü alsın dedim ek mamayı kestim bebeğimde huzursuzluk olmadı ama karnı doymuyodu demekki şimdi ek gıda veriyorum karnı doyuyo kakasını yapıyo bununlada alakalı

Öncelikle geçmiş olsun.Kabızlığı yanlış anlamamak gerek eğer çocuk kakasını yaptığında kıvamlıysa yani katı değilse 5 güne kadar sorun yokmuş.Çünkü bebelerin karın kasları gelişmediğinden dışarı çıkamıyormuş.Fazla zeytinyağı türü şeyler vrmeyin.Bağırsak florasını bozar. Doğal düzenine girmesi zorlaşır bir kaç gün bekleyin bence.Sebze çorbasına başladıysanız o da iyi geliyor.

Benimki 5 gün oldu hala kaka yapmadı, dün ağızdan zeytinyağı verdim derece ile makatına zeytinyağı uyguladım hiç bir şey yok bugün dayanamadım fitil verdim sabah yarısını koydum makata ama bu saat oldu yine kaka yok. Bu arada bebeğim henüz 3.5 aylık ve sadece anne sütü ile besleniyor. Nasıl kaka yapıcak bir fikri olan var mı?

benim bebeğim de yedi sekiz günde bir kaka yapıyor. şu an 4 aylık ve 2 aydır böyle. önceleri pek aldırış etmedim netten de biraz araştırdığıma göre anne sütü alan bebeklerde bu sıkıntı olabilirmiş hatta 10 günde bir de yapabilirmiş.dönemselmiş zamanla geçermiş.davranışlarında ve emmesinde bir sıkıntı olmadığı için zamanla düzeleceğini düşündüm.doktor bağırsak fonksiyonlarının genetiksel olabileceğini söyledi ama beni pek ikna edemedi bu yanıt.en son çocuk cerahına götürmeye karar verdim.bakalım nedicek.bu arada kaka yapınca da tam yapıyo.benim müdahalem olmadan yapabilecek mi biraz beklemek istiyorum.

POPODAKİ ÇATLAK (ANÜS FİSSÜRÜ ) arkadaşlar bu foruma yeni üye oldum..sebebi ise 2 aydır kızım için verdiğim mücadeledeki başarım..sizlerle paylaşmak istedim çünkü tüm anneler için bebeklerinin kıymetini çok iyi biliyorum.yavrumun poposunda çatlak oluşmuş..çatlak diyip geçmeyin öyle can yakan birşeyki kaka yaparken çığlık çığlığa ağlıyordu..ilk götürdüğüm uzman dr bana kortizonlu ilaç verdi ve 15 gün iyileşmesini geciktirdiği gibi bize bir sürü vakitte kaybettirdi..sonra doçaent bir dr a gittik ve ben orda çatlağın ne denli önemli bir sorun olduğunu anladım..sadece bepanten ve anestol kullandık,ama iyileştiemedik bir türlü..bu arada kaka yapma aralıkları uzamaya başladı..sadece anne sütü alan bir bebek kabız olmaz arkadaşlar bunu bilin...sonra geçmeyince bir çocuk cerrahına götürdüm..tepecik ssk da baş asistan ismi ALİ sakın bu kişiye götürmeyin bebeğinizi..bana çocuk kabız ondan dedi lağman yaptırmaya kalktı..1 hafta sonrada kolonoskopi çekelim bu işin sonu ameliyat filan dedi...tam 5 gün hiç uyumadım kabus gibiydi..sonra 9 eylülde bir prof a gittik çocuk cerrahı ..işini bilene en başta gitmek lazımmış..aynen iletiyorum çatlağı geçirmeni yollarını
1)günde 4 kez bebeğin dayanabileceği sıcaklıktaki suya otuma banyosu
2)her banyonun akabinde bepanten ve anestol ü serçe parmağa elidiveni takıp hafifte poponun içine sokarak ve masaj yaparak sürmek
bunu 13 gündür uyguladık ve bugün bebeğim ağlamadan kaka yaptı..
bu arada bebek kabız diye gliserinli fitil vermiştim ..çok ilginç fitil 10 gün sonra ikiye bölünmüş olarak çıktı..sakın anne sadece anne sütü alan bebek kabız diye fitil vermeyin ya da lağman yapmayın..çünkü anne sütü alan bebek katı kaka zaten yapmıyor..sadece kaka yapmaya korkuyor popom acıycak diye..hepimizin yavrularını Allah'ım korusun..herkese mutlu yıllar.

canım çok geçmiş olsun aynı rahatsızlığı ben kendim yaşadım ve ameliyat oldum.. been kocaman insanken dayanamıyordum tuvalete çıkmamak için yemek bile yemiyordum ki küçücük bebekler ne yapsın.. şimdi tamamen geçti mi peki?

hayır geçmedi..çok küçülmüş ama...bizimkide kaka yapmamaya başladı..dr acı çektiği günler hafızasında bu yüzden fonksiyonel kabızlık başlamış dedi..fitille yaptırıyorum...yılbaşı günü kendiliğinden yapmıştı öyle mutlu olmuştum ki o meseajıda sevinçten o gün yazmıştım...ama bir daha kendiliğinden yapmadı..sanada geçmiş olsun...
mirmirmirmir

ben de deneyimlerimi paylaşayım.
kızım 18.5 aylık, 6 aylıkken ek gıdaya başlamıştık 9 aya kadar anne sütünü çok yoğun alıyordu problem yoktu ama azaltmaya başlayıp ek gıdayı arttırmaya başlayınca bir de su içme alışkanlığı olmayınca kakası sertleşmeye başladı, yaparken çatlak oluştu ve ondan sonra kabusumuz başladı. Kakası gelince tutmaya başladı poposu acıyacak diye, hergün yapıyordu ama ağlayarak binbir zorlukla tutmaya çalışarak. 10 aydan 15 aya kadar problem yaşadık tam 5 ay kızımın iştahı azaldı ve tabi kilo alışı yavaşladı. Çocuk doktorumuz duphalac verdi kullandık zeytinyağı kremler falan ama bir faydasını göremedik.
Bu arada hergün birşeyler okuyup uygulamaya çalıştım, çocuk gastroentoloğuna gittik yemesiyle ilgili düzenlemeler söyledi ama ben zaten sürekli sebze meyve yediriyordum çocuk sırf sebze meyve yemekten küçücük kalmıştı. Sonra çocuk cerrahına gittik cerrahpaşada, film çekildi muayene hiçbir sorun yok, sorun psikolojik korkuyor yapmaktan. Sokol verdi bize doktorumuz 15 gün sonra konuşalım dedi ama zaten yoluna girmişti herşey 6 ay devam edeceksiniz dedi, dozunu durumuna göre ayarlayarak. Ancak fobisi geçecemiş unutacamış. 4 ayımız geçti gayet iyi ama bazen özellikle 2 gün üstüste pilav patates yerse geri dönüş yaşıyoruz, biraz katılaşsın hemen tutmaya başlıyor. Hala unutmamış anlayacağınız umarım 2 ay bizim için verimli geçer. Hala anne sütü alıyor bu arada tamamen kesince ne olacak bilmiyorum.
hepinizin bebeğine geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Back