• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde inmemis testis ameliyati süreci

Rosemoony

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2022
17
2
36
27
Hanımlar oğlum için gün aldık 9 mayısta ameliyat olacak .11 aylık. Çift taraflı inmemis testis var çok korkuyorum 3 mayıs yatış dediler devlet hastanesi olduğu için günlerce napıcaz hastanede bilmiyorum doktor iyi midir onu da bilmiyorum. Ameliyat inşallah basarili olur diye dua ediyorum. Tecrübesi olan anneler yazabilir mı? Süreç nasıl ilerliyor nelere dikkat etmeliyim ?

Hanımlar oğlum için gün aldık 9 mayısta ameliyat olacak .11 aylık. Çift taraflı inmemis testis var çok korkuyorum 3 mayıs yatış dediler devlet hastanesi olduğu için günlerce napıcaz hastanede bilmiyorum doktor iyi midir onu da bilmiyorum. Ameliyat inşallah basarili olur diye dua ediyorum. Tecrübesi olan anneler yazabilir mı? Süreç nasıl ilerliyor nelere dikkat etmeliyim ?
Canım korkacak bir ameliyat değil basit bir işlem ama sizin bebeğinizin testisi nerde acaba karında mı kasıkta mı

Nasil gecti ameliyati acaba. Bizim ameliyattan sonra torba hala boş beklememizi söylediler
Geçmiş olsun. ameliyatımız iyi geçti ama bizimde torbalar boş gözüküyor banyo yaparken yada altini değiştirirken bacaklarını kaldırınca belli oluyor orda olduğu. Zamanla belli olur diye umut ediyorum. Eskiden torbalar gergindi düzdü şimdi biraz daha torba şeklini almaya başladı. Sizin nasıl geçti ameliyatınız tek taraflı mı çift taraflımiydi

Benimde oğlum ameliyat olacak sizin nasıl geçti ameliyatınız süreci bana anlatır mısınız rica etsem

Geçmiş olsun. ameliyatımız iyi geçti ama bizimde torbalar boş gözüküyor banyo yaparken yada altini değiştirirken bacaklarını kaldırınca belli oluyor orda olduğu. Zamanla belli olur diye umut ediyorum. Eskiden torbalar gergindi düzdü şimdi biraz daha torba şeklini almaya başladı. Sizin nasıl geçti ameliyatınız tek taraflı mı çift taraflımiydi
Merhaba konu biraz eski ama şuan böyle bir durumla karşı karşıyayım. Bebeğim premature doğdu testisleri inmemisti. Çocuk cerrahi takipliydi. Bugün endokrine goturdum. Yıkıldım sanki. Karyotip genetik test istedi. Sizin şuan durumunuz nedir acaba bu gen mutasyona ugramissa ne olacakmış ilerde?

Merhaba konu biraz eski ama şuan böyle bir durumla karşı karşıyayım. Bebeğim premature doğdu testisleri inmemisti. Çocuk cerrahi takipliydi. Bugün endokrine goturdum. Yıkıldım sanki. Karyotip genetik test istedi. Sizin şuan durumunuz nedir acaba bu gen mutasyona ugramissa ne olacakmış ilerde?
Merhaba geçmiş olsun oglum şuan 3 yaşına girmek üzere ve hala torbaları boş gözüküyor sanırım yumurtaları küçük kalmış biraz gerdirince belli oluyir. Bizde genetik test verdik karyotip ve bir test daha yapıldı adını hatırlamıyorum maalesef. Karyotip testinde erkek çıktı. Diğer testte mutasyon gözüktü sox9 geni mustasyonlu bunla bereber 2 gen daha vardi mutasyonlu ama onlari doktor pek onensemsemedi. Sonra eşime ve bana bakıldı ve eşimde de sox9 geni mutasyon gozuktu. Tıbbi genetik doktoru yapıyor bu testleri. Sox9 genini de bayağı araştırdım. Cinsel organ oluşumunda etkili bir genmis. Benim oglum 39 haftalık doğdu ve bu gen yüzünden testisleri gelişmemiş... biz şuan bekleme aşamasındayız. Endokrin doktoru ergenliginde belli olur hormon elsikligi vs varsa tedavi edilir dedi. Size tavsiyem gec okmadan ameliyati yaptirmaniz. Sonra yumurtalar kuculebilir yada baska sorunlar olabilir. Korkutmak icin demiyorum sizi. Sonra endokrin de sizi tibbi genetige yonlendirir. Bundan korkmayin her coxuga yapılıyor. Bizde cok korktuk ya cift cinsiyet cikarsa diye cok sukur cikmadi. Sizde korkmayin cok kucuk bir ihrimal çünkü. Bizim kotu durumumuz mutasyon olmasi ve genetik. Ikinci bir hamileliğim de aynı şey olur diye korkum var ilerde açıkçası..

Merhaba geçmiş olsun oglum şuan 3 yaşına girmek üzere ve hala torbaları boş gözüküyor sanırım yumurtaları küçük kalmış biraz gerdirince belli oluyir. Bizde genetik test verdik karyotip ve bir test daha yapıldı adını hatırlamıyorum maalesef. Karyotip testinde erkek çıktı. Diğer testte mutasyon gözüktü sox9 geni mustasyonlu bunla bereber 2 gen daha vardi mutasyonlu ama onlari doktor pek onensemsemedi. Sonra eşime ve bana bakıldı ve eşimde de sox9 geni mutasyon gozuktu. Tıbbi genetik doktoru yapıyor bu testleri. Sox9 genini de bayağı araştırdım. Cinsel organ oluşumunda etkili bir genmis. Benim oglum 39 haftalık doğdu ve bu gen yüzünden testisleri gelişmemiş... biz şuan bekleme aşamasındayız. Endokrin doktoru ergenliginde belli olur hormon elsikligi vs varsa tedavi edilir dedi. Size tavsiyem gec okmadan ameliyati yaptirmaniz. Sonra yumaurtalar kuculebilir yada baska sorunlar olabilir. Korkutmak icin demiyorum sizi. Sonra endokrin de sizi tibbi genetige yonlendirir. Bundan korkmayin her coxuga yapılıyor. Bizde cok korktuk ya cift cinsiyet cikarsa diye cok sukur cikmadi. Sizde korkmayin cok kucuk bir ihrimal çünkü. Bizim kotu durumumuz mutasyon olmasi ve genetik. Ikinci bir hamileliğim de aynı şey olur diye korkum var ilerde açıkçası..
Endokrine gittik bugün işte o dedi oladabilir bişey olmayadabilir. Sol yumurta kanalda bazen düşüyor torbaya torba gayet yumuşak büyük oluyor. Ama sagin yumurtası karında. Çocuk cerrahisi takipli zaten. Karyotipte erkek çıkması ne demek 🥹 cinsiyet farklılığı da mı olabiliyor hermafrodit gibi. Haftaya genetige gidicez bakicaklar. Sizin mesela hiç torba görünümü olduğu oluyor muydu ?

Endokrine gittik bugün işte o dedi oladabilir bişey olmayadabilir. Sol yumurta kanalda bazen düşüyor torbaya torba gayet yumuşak büyük oluyor. Ama sagin yumurtası karında. Çocuk cerrahisi takipli zaten. Karyotipte erkek çıkması ne demek 🥹 cinsiyet farklılığı da mı olabiliyor hermafrodit gibi. Haftaya genetige gidicez bakicaklar. Sizin mesela hiç torba görünümü olduğu oluyor muydu ?
Karyotip e bence cinsiyet tespiti için bakıldığıni düşünüyorum genel anlamda. O kağıdı elime aldığımda ilk gözüme çarpan o kısım oldu çünkü.. tabii kromozom sıralaması vs de önemli onlara da bakıyorlar. Bizim torba görünümü olmuyor. Zaten torbası minicik. Endokrin doktoru cok inceledi oğlumu sırf bu yüzden acaba başka şeyler var mi diye ama bu gen çıktı...

Bu arada hangi cocuk cerrahiye takiplisinix ? Bizde araştırıyoruz. Başka bir doktor görsün istiyoruz

Back
X