Çocuk Hastalıkları Bebeklerde İnek Sütü Alerjisi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mart09

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2009
1.388
271
123
Aranızda bebeğinde inek sütü alerjisi olan çıktımı?
Yaklaşık 1,5 aydır içinde süt olan hiçbir gıdayı tüketmiyorum, peynir, yogurt, hatta içinde süt olan kekler, büskiviler... Anlayacagınız neredeyse hiçbirsey...
Ayrıca bebegim gazlı bir bebek oldugu için, baklagil, bulgur, soğan, lahana, karnıbahar, brokoli tarzı seyleride yiyemiyorum. Kafein olduğu için çay, kahve tüketemiyorum. Anlayacagınız hiçbir şey yiyemiyorum....

Hem kendim açım, hem gözüm aç, hemde sadece hamurişi ve et yiyebildiğim için neredeyse 12 kilo fazlamda oldu anlayacagınız moralimde bozuk.
Dısarı çıkamıyoruz çünkü gittiğimiz yerde yiyebilecegim yada içebilecegim hiçbirsey bulamıyoruz... Gecen akşam eşimle bir kafeye gidelim dedik, tam karsı masadaki adam o kadar güzel çikolatalı bir pasta yiyordu ki eşim sonunda bana, "aç, parasız insanlar gibi adamın lokmalarına bakıp durma" dedi:)))))))))

Çok zorlanıyorum, çok acı çekiyorum, ama bebişimi sütten kesmekte istemiyorum.......

Benim gibi olan baskası varmı aranızda???

benim ögle bir problemim yok cok sükür. Ama aklima gelen inek sütü ürünler yerine keci sütü ürünleri kullansan olmaz mi? veya bende mesela laktoz alerji var ben laktosuz süt tüketiyorum.veya canın pasta istiyorsa soya kremlariar var ondan bir krema cirp kendine bir pasta yap. yani en azından canın cok cekiyorsa ardada bir böyle birsey yapabilirsin.

soya sütü deniyebilirsin.

sebzelerdede gaz yapayanlardan bol bol tüket. ıspanak, pırasa, kabak...
ben mesela mücveri cok severim onu az yag ile tavada yapabilirsin hem kilo aldirmaz.

bol bol balık tüket. tavukdan cesit cesit biseyler yapabilirsin oda hafif olur. bol corbalar.
bence yemegini böyle degisidirsen kilo problemde azalir belki. salatalar falan.

mercimek corba icerken mesela bol kimyon koy icine gazını alir ben ögle tüketebiliyorum.

zaten biraz daha büyüsün gaz problemi azalcak bebeginin ondan sonra sende daha rahat istedigini yersin. Bu dönemide böyle bu besinler ile gecirmeye calis.

cnm bizde kızımdan şüphelenmiştik ama test negatif çıktı çok şükür yoktu problemi.
inek sütü tüketemiyoruz kızımda kızarıklık ve hazımsızlık yapıyor gaz yapıyor.
bende de aynı problem oluyordu laktoza karşı duyarlıyım bende.
bende keçi sütü kullanıyorum çok faydasını gördüm inek sütüyle çok farklı cidden druna danışarak kullanabilirsin allah yardımcın olsun cnm

bu alerji testi bebişlere nasıl yapılıyor?bizim ablamızın alerjik astımı var doktorumuz bize birşey demedi.
bebişlerde ne gibi sorun yaşayıp bu testi yaptırdınız?

bende sorucaktım serzan sormuş..şikayetiniz neydi de test yapıldı??belki de war ama biz bilmiyoruzz

Benim kızım henüz 3 aylık bile olmadı, dr umuz diyorki, normal alerji testlerini bebek ancak mamaya başlayınca yapabileceklermiş.
Benim kızımdaki alerji kusmalarıyla cıktı ortaya, ilk ay çok fazla kusuyordu, kilo almıstı fakat neredeyse yediğinden çoğunu çıkartıyor gibiydi sonra dr umuz benim sütlü ürünleri kesmemi bir denememizi söyledi. Ve keser kesmez kızımın kusmaları azaldı, halen ara sıra kusuyor ama eskisi kadar cok degil kesinlikle. Mesela bugün internette araştırdım, pişik bile alerjiden dolayı olabiliyormus benim kızım mesela son 3 haftadır pişikten ne yaptıysam kurtulamadı. Anladığım kadarıyla sütten başka birseylerde dokunuyor ama henüz dr u birsey demedi. Bakalım bekliyoruz.......

fazla C Vitamin pisik yapar canım. ben portakal fazla kacirdigimda poposu cok kizariyor

benim kızımda aşırı kusuyodu hele ilk 2 ay..fışkırtarak..nerdeyse hepsini çıkarıyo diyodum..kilo alımı normal olunca başka test yapmadılar....reflü diyip yolladılar..hala kusuyo ama gazdanmış..gazını iyi çıkaramayınca kusuyo..nie başka test yapmadılarki..umarım bişeye alerjisi yoktur..peyniri epey yiyorum çünkü

cevabın için teşşekürler mart09 .benim ilk çocuğumda kusma problemi vardı .4 aylıken daha da artmıştı meğerse katı besinler alerji yapmış bağırsaklar iç içe geçmişti.kızım problemli büyümüştü.

aslında bu konuda bir sürü arkadaş yorum yapmıştı ama sitenin içeriğimi değişti ben en son aralıkta girmiştim benim bebek 20 günlükken rektal kanama geçirdi inek sütü alerjisi teşhisi konuldu daha sonra testler kan testi cilt testi en son kolonoskopi yapıldı geçen hafta yine cilt alerji testi yapıldı ve sıkı diyet ve dualar sonucu bebişim iyileşmiş ertesi gün diyeti açtı doktorumuz 1 kaşık yoğurtla başladık haftaya 3 kaşık vericez çok şükür herhangi bir tepki göstermedi tadını da sevdi sıkı diyet çok önemli

kay sütün keçi sütü var bide BOLANA diye biyer var Boludan geliyor.her salı ve cuma evine süt servisi yapıyorlar.Sitesini inceleyebilirsin

inek sütü alerjisi bazen testle belli olamayabiliyormuş,bilgisi olan var mı?bizimki negatif çıktı ama ishali kesilmiyor,birkaç gündür süt ürünü yemiyorum.birde böyle deneyeyim

benimde oğlum 2 aylıktı yüzde vücütta kızarıklıkla başlayan atopik dermatit dediler kortizonlu ilaç kullanıp geçiyor sonra tekrar başlıyordu 2 ay bu şekilde devam etti sonra 4. ayda kakasından kan geldi tahliller vs. derken yapılan kan testi ve deri testinde inek sütü ,keçi sütü, yumurta, dana eti,domates,ceviz badem ,antep fıstık alerji çıktı bu arada emziriyordum.. ben bunları ve bu ürünleri içeren hiç bir gıdayı tüketemedim bebekte haliyle sonra 6 aylık oldu ek gıdaya geçtik yine bu ürünleri içeren hiç bir gıdayı tüketemedik bu arada emzirmeyi bıraktım çünkü sütüm bitti birşey tüketemeyince.fakat şimdi sebze çorbalarına koyduğum kuzu kıyması, pırasa, mercimek,kabak,bakla,ıspanak ,bulgur hepsi onda yine alerjiyi tetikledi pregomin as diye bir mamamız var bunu tüketiyoruz birde içine biraz pirinç unu elma ,armut günü bu şekilde geçiyor ek gıdaya başladık fakat çoklu besin alerjimizde çıktı ortaya... şükredin benim bebeğim gibi her şeye alerjisi yok bebeklerinizin süt ise vermezsin geçer ama ben ne yeni bir şey versem vücut hemen tepki veriyor şaşırdım kaldım.. kaşıntıdan ve kızarıklıktan vücudunda yaraya dönüşüyor alerji damalası kullandığımız halde doktor 3 yaşına kadar geçer dedi ama bu 3 sene nasıl geçecek bilmiyorum...

Benim kızımda çıktı 2 aylık alerji banada diyet dedi doktor süt ve süt ürünleri kabuklu yemişler tahin susam yasaklandı ne yapcam bilmiyorum ben dayanamıyorum yiyorum bu seferde kizim halâ ayni duzelmedi onada ozel mama yazdi sutumde az diye bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…