bebeklerde hırıltı (tecrübeli anneler)....

ayse_mcam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2009
166
2
96
41
İstanbul
bebeğim 1 aylık ve bu gece farkettim ara ara hırıltı oluyo sanki ama sık değil uyurken dinliyorum hırıltı yok arada oluyo sebebi ne olabilir. bi de günde bi kez yada iki kez öksürüyo ama memede... lütfen yardım...

onda merak edilecek bişey yok cnm endişelenme..bebeklerin ses telleri yumusak oldugundandı sanırım doktorum zamanında beni bu şekilde aydınlatmıstı nefes alırken bu şekilde ses cıkıyor..Öksürmüyor ve atesi yoksa korkulacak birşeyde yok demektir..

hiç merak etme endişenme arkadaşım benim kızım 4 yaşında bebekken ondada vardı ve babamın pimpirikliği yüzünden birçok dr ve hastaneye gittik ve fiimlerde çekildi hiç bir şey yok arkadaşında dediği gibi ses tellerinden dediler ciğerleri gelişiyor dediler ama hiç öksürük rahatsızlık yoktu sende öksürük filan yoksa evham yapma derim

slm canım korkma bencede benim oğlumda da hırıltı çok vardı kilolu bi bebekti kilo hırıltı yaparmışş bide allerjik olabilir de bizde hırıltı ile doktora gittiğimizde doktor alerjik olabilir demişşti ve 5 aylıkken egzamamız çıkmaya başladı ve allrji testinde de yumurta akına allerji ben yumurta yediğim zaman da emzirdiğim için oğluma kontrol et canım yada bi doktora götürebilirsin benim oğlum hırıltısın 1 yaşşından sonra kilolardan kurtulduktan sonra attı.

Merhabalar,

Annelerin dediği gibi umarım birşeyciği yoktur minik kuzunun.
Benim bebeğim de 2,5 aylık. Tam 1 aylıkken 3 gün süren hafif hırıltısı vardı günde 1-2 kez. Çok azdı yani, şüphelenmedim geçer dedim. Çok pipirikli bir anne olup çocuğu hassas yetiştirmek istemiyorum. Yine de tesadüfen kontrol günümüzdü, Dr a gittik. Birşey yok,maşallahı var dedi. 2 gün sonra keyfi yerindeyken birden bire ağız dolusu kustu. Başka hiçbir şikaketi, öksürüğü, ateşi, iştahsızlığı yoktu. Birkaç saat sonra ananemin ısrarıyla acile götürdük ne olur ne olmaz diye...Bana kalsa birşeyi yok gibiydi, sürekli gülücük atıyordu. Doktor bir muayene etti, ileri derece zatürre ! Yıkıldık... 7 gün hastanede yattık. Çok zordu, Allah kimseye göstermesin. Çok zor atlattık. İlk günden götürmediğime pişman oldum. Günde 1-2 hafif hırıltıdan şüphelenmemiştim. Ateşi de yoktu. Sonra doktorlardan öğrendim ki çok küçük bebeklerde henüz bağışıklık sistemi gelişmediği için ateşlenme görülmezmiş zaten. Yani ateşlenme vücudun hastalıklara karşı bir savunma yöntemi, biliyorsunuz. Küçüklerde b savunma mekanizması henüz gelişmediği için ateş yükselmezmiş. "Nasılsa ateşi yok" diyerek doktora götürmemek bazen annaleri yanıltırmış.

Bizim kontrolde hastalığın ortaya çıkmamış olmasının sebebi ise henüz mikrobun ciğerlere inmemiş olmasıymış. Bu arada bebeğimi hiç evden çıkarmamıştım, odamız optimal ısıdaydı. Yok yerden zatürre oldu işte...

Bunu anlattım diye korkup moralinizi bozmayın ama daha yeni hastaneden kurtulduk biz. Çok çektik, çok yıprandık. Bundan sonra hi beklemeden doktora götüreceğim bebeğimi. Dilerseniz siz de en kısa zamanda götürün. İnşallah birşeyi yoktur bebişin :)

Sevgiler herkese...

Mrb 8 aylik bebegim var bastan grip oldu bronsite dondu hiriltisi 25 gundur gecmiyo buharda aldik hastanedede yattik bi degisme yok bana yardimci olicak varmi nasi geciririm hastaligini iki tane antibiyotik bitirdik hala gecmiyo gecmiyo

Mrb 8 aylik bebegim var bastan grip oldu bronsite dondu hiriltisi 25 gundur gecmiyo buharda aldik hastanedede yattik bi degisme yok bana yardimci olicak varmi nasi geciririm hastaligini iki tane antibiyotik bitirdik hala gecmiyo gecmiyo
Ah canim ya cok gecmis olsun daha cok küçükmüş benim kızimında uzun bir bronsit durumu oldu ama o 3 yaşındaydı ilaclar falan derken buhar makinasi olan bir arkadastan makinayi istedim ilacli hava verdik doktor tavsiye etmisti 2 3 gune kalmadi gecmisti cok sukur sende bir sorsan doktora belki sanada boyle bir tavsiyesi olur

Bizim bebekte de benzer belirtiler var, ayni gün sadece bir kere burnu tıkandı öksürdü hapşurdu, hafif hırıltısı var. İlk defa kustu ve başka hiçbir belirtisi yok yani gayet hareketli iştahı da yerinde. Yorumunuz beni korkuttu, başka ne dediler size veya ne gibi başka belirtiler vardı ne yapmak lazım biraz yardımcı olabilir misiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…