Merhabalar,
Annelerin dediği gibi umarım birşeyciği yoktur minik kuzunun.
Benim bebeğim de 2,5 aylık. Tam 1 aylıkken 3 gün süren hafif hırıltısı vardı günde 1-2 kez. Çok azdı yani, şüphelenmedim geçer dedim. Çok pipirikli bir anne olup çocuğu hassas yetiştirmek istemiyorum. Yine de tesadüfen kontrol günümüzdü, Dr a gittik. Birşey yok,maşallahı var dedi. 2 gün sonra keyfi yerindeyken birden bire ağız dolusu kustu. Başka hiçbir şikaketi, öksürüğü, ateşi, iştahsızlığı yoktu. Birkaç saat sonra ananemin ısrarıyla acile götürdük ne olur ne olmaz diye...Bana kalsa birşeyi yok gibiydi, sürekli gülücük atıyordu. Doktor bir muayene etti, ileri derece zatürre ! Yıkıldık... 7 gün hastanede yattık. Çok zordu, Allah kimseye göstermesin. Çok zor atlattık. İlk günden götürmediğime pişman oldum. Günde 1-2 hafif hırıltıdan şüphelenmemiştim. Ateşi de yoktu. Sonra doktorlardan öğrendim ki çok küçük bebeklerde henüz bağışıklık sistemi gelişmediği için ateşlenme görülmezmiş zaten. Yani ateşlenme vücudun hastalıklara karşı bir savunma yöntemi, biliyorsunuz. Küçüklerde b savunma mekanizması henüz gelişmediği için ateş yükselmezmiş. "Nasılsa ateşi yok" diyerek doktora götürmemek bazen annaleri yanıltırmış.
Bizim kontrolde hastalığın ortaya çıkmamış olmasının sebebi ise henüz mikrobun ciğerlere inmemiş olmasıymış. Bu arada bebeğimi hiç evden çıkarmamıştım, odamız optimal ısıdaydı. Yok yerden zatürre oldu işte...
Bunu anlattım diye korkup moralinizi bozmayın ama daha yeni hastaneden kurtulduk biz. Çok çektik, çok yıprandık. Bundan sonra hi beklemeden doktora götüreceğim bebeğimi. Dilerseniz siz de en kısa zamanda götürün. İnşallah birşeyi yoktur bebişin :)
Sevgiler herkese...