• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde Gece Beslenmesiyle İlgili Sorum Var

psikolojikdanismannisa

Sadece İnsanım
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2024
71
17
3
27
Merhabalar, 34 günlük bebeğim geceleri acıktığı için uyanıyor. Ama 10 dk falan emiyor. Uyuyakalıyor ya da süt genzine kaçınca memeyi çıkartıp bir daha almayıp yine uykuya dalıyor. Gündüz böyle bir problemimiz yok.

Sanırım gece göğüslerim biraz dolu oluyor ve hızlı akıyor. Memeyi bıraktıktan sonra birkaç defa deniyorum ama uykudan hiç ağzını falan açmıyor.

Bu sorun teşkil eder mi? Normal bir durum mu? Neler yapabilirim?

aynı durumu yasıyoruz. benim bebeğim de 17 günlük. ben bebeğin bezini açıyorum çünkü bir tek o işe yarıyor 😂 kısa süre emip uyuduğunda yarım saat- bir saat sonra tekrar uyanıyor cünkü.

benim ilk sütüm hızlı geldiği için bebeğim sinirleniyor ve memeyi tutmak istemiyor. bu yüzden uzun süre (1.5 saatten fazla) emzirmediysem, emzirmeden önce göğsümü sağıyorum. böylece emzirirken bebeğe süt akışı yoğun olmuyor.

aynı durumu yasıyoruz. benim bebeğim de 17 günlük. ben bebeğin bezini açıyorum çünkü bir tek o işe yarıyor 😂 kısa süre emip uyuduğunda yarım saat- bir saat sonra tekrar uyanıyor cünkü.

benim ilk sütüm hızlı geldiği için bebeğim sinirleniyor ve memeyi tutmak istemiyor. bu yüzden uzun süre (1.5 saatten fazla) emzirmediysem, emzirmeden önce göğsümü sağıyorum. böylece emzirirken bebeğe süt akışı yoğun olmuyor.
Kız ben de beslemeden önce altını değiştiririm genelde. Hatta gözleri cin gibi açılır. Derim yandık bir daha uyumayacak. Son birkaç gündür öğrendi bunu.

Normalde ben de sağıyorum. Gece üşeniyorum biraz 🙊🙊🙊

bebegın kilo alımı kötü olursa
Gündüz emmeyi bırakırsa
İdrar çıkışı azalırsa evet sorun olarak gorebılırsınız .

Öbür türlüsü zaten bebekler için normal bi durum kısa süre emip uyurlar

emzirmeden önce biraz sütü sağın akış hızını azaltın
Hafif ayak tabanını çenesini oynayın uyandırmaya çalışın
Bebegı dik konumda tutup süt akışını yavaşlatadabilirsiniz
Süt dolu olan memelerden birini boşaltmadan diğerine geçmeyin ki süt akışı kontrol altında olsun
Yatmadan önce iyi bi şekilde doyurun 0-3 ay arası 3 saat emmeden durabilir normal görülüyor

bebegın kilo alımı kötü olursa
Gündüz emmeyi bırakırsa
İdrar çıkışı azalırsa evet sorun olarak gorebılırsınız .

Öbür türlüsü zaten bebekler için normal bi durum kısa süre emip uyurlar

emzirmeden önce biraz sütü sağın akış hızını azaltın
Hafif ayak tabanını çenesini oynayın uyandırmaya çalışın
Bebegı dik konumda tutup süt akışını yavaşlatadabilirsiniz
Süt dolu olan memelerden birini boşaltmadan diğerine geçmeyin ki süt akışı kontrol altında olsun
Yatmadan önce iyi bi şekilde doyurun 0-3 ay arası 3 saat emmeden durabilir normal görülüyor
Çok teşekkür ederim dikkat edeceğim 🤗

Kız ben de beslemeden önce altını değiştiririm genelde. Hatta gözleri cin gibi açılır. Derim yandık bir daha uyumayacak. Son birkaç gündür öğrendi bunu.

Normalde ben de sağıyorum. Gece üşeniyorum biraz 🙊🙊🙊
ya herkes ilk 40 gün böyle sonrasında beslenmesi düzene girecek diyor. su an yoruluyor da emerken.. çenesi güçlendikçe düzene girer inşallah 🥲🥲 benimki de bir tek altını açmamıza tepki verip uyanıyor. onun dısında asla uyanmıyor 😂

gece evet sağmak çok sıkıntı.. ama bir kaç kez bebeğim sütü yutamadığı için boğuluyor gübi olunca ben korktum 😂 o korkuyla sürekli sağıyorum artık 😂 benim bebek bir seferde tek memeyle doyuyor. o yüzden bazen o memeyi emerken diğer memeyi sağıyorum. böylece ekstra zaman ayırmıyorum sağmaya.

ya herkes ilk 40 gün böyle sonrasında beslenmesi düzene girecek diyor. su an yoruluyor da emerken.. çenesi güçlendikçe düzene girer inşallah 🥲🥲 benimki de bir tek altını açmamıza tepki verip uyanıyor. onun dısında asla uyanmıyor 😂

gece evet sağmak çok sıkıntı.. ama bir kaç kez bebeğim sütü yutamadığı için boğuluyor gübi olunca ben korktum 😂 o korkuyla sürekli sağıyorum artık 😂 benim bebek bir seferde tek memeyle doyuyor. o yüzden bazen o memeyi emerken diğer memeyi sağıyorum. böylece ekstra zaman ayırmıyorum sağmaya.
Ben de mochinin süt toplama aracı var vakumlu. Emzirirken diğer göğsüme onu takıyorum. Benim bebeğim uykuya dalamıyor ve dalsa bile hemen uyanıyor. Çünkü o bir kolik🥲

Gece sadece göğsümün ucunu sağıyorum tutabilsin diye. Büyüsünler hemencecik nolur

Back