bebeklerde gaz sorunu

inci 26

ALLAHIM bebeklerimi koru
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
187
1
26 günlük ikiz annesiyim bebeklerimde gaz sorunu sizler nasıl başa çıktınız bilgi verirseniz sevinirim

rezene içtim(demleyip) bebeklerimede içirdim faydasını gördüm kolay gaz çıkarıyorlar. 2 aydan sonra rahatlarsın inş.

canım benim valla ben tam anlamıyla gazdan dolayı rahatlayamadım. ama kolayladım bazı şeylerle. öncelikle her akişam yatmadan önce rezene içirdim yavrulara.. 1 aydan sonrada nurse harvey kullanmaya başladım. eğer emziriyorsan metsil tablet al yemeklerden sonra bi tane çiğneç. oda çok faydalı oluyor böylece sütünden çok gaz geçmesini engelliyorsun. drun dediğine göre 3. aydan sonra rahatlarmışız. gaz gerçekten büyük sorun..

slm içini karartmak gibi olmıyım fakat bende gazdan kolay kolay kurtulamadım rezene çayı gece çayı zinco sapsimplex nurse harveys denemedgim gaz ilacı kalmadı rahatlatıyo biraz ama hala gaz yok diyemem karnına sıcak su torbası koyulablr bunlar rahatlatıyor birazda olsa kolay gelsin..

evet gazdan kurtulamıyorsun malesef sadece rahat çıkarmalarına yardımcı olabiliyorsun. böylece canları yanmıyor.. rahatlıyolar.

valla wavycim moralini bozmak istemem dr bize 90 günde tamamdır dedi 4aylık oldular hala gaz problemimiz var hatta benim oğulum biri dönmeye başladı hala devam ediyor çok olmasada

pitosss öldürdün kıs beni tüm hayallerimi yıktın. oysa ben gazları bitecek gweceleri en azından rahat uyuyacaklar ve bende uyuyacağım günlerin çok yakın olduığunun hayalini kuruyordum:KK43:(( allah yardımcımız olsun çok zor. bide benim cerenim yavrum gaz çıkarınca hem korkuyor hemde canı yanıyor sanırım ciyak ciyak ağlıyor. kan uykudan uyanıyor yavrum ya:KK43:(

ayyy pitos benimde hayallerimi yıktın valla.... gecenin bir vakti öyle bir ağlıyorlarki sanki etini koparıyorlar... içim acıyor valla... bizde bugün 39 günlüğüz... sabırla 3 ayın bitmesini bekliyorduk... bende rezene verdim... birde dr umuzun eczanede hazırlattığı bir karışım var onu kullandım... karışımdan memnun kaldım... ama yinede mızır mızırlar...

bu arada bir sorum olacak arkadaşlar; hazırlamış olduğumuz mamayı ne kadar bekletebiliyoruz... ben istiyorumki; mamayı hazırlayayım gece ağladıklarında hazır olsun hemen verebieyim.... ama emin olmadığımdan gecenin bir vakti ortalığı yırtarlarken zamanım mutfakta geçiyor mama hazırlamakla... siz nasıl yapıyorsunuz...

can bebek canım yapılan mamyı pek bekletmeyi tavsiye etmiyolar. ama ağızları değme3diyse bekletebilirsin. gerçi şöyle bişey geliyor aklıma yine beklicekler çünkü soğumuş olacak ısıtmaya çalışcaksın.
mesela ben şöyle yapıyorum bir termosum var içine tam ağızlarına layık ısıda su koyuyorum. gece yanıma alıyorum. hepsi yanımda oluyor. hemen mamaya katıop tıkıyorum ağızlarına. benimkilerde felaket hiç beklemeye tahammülleri yok katılıyolar ağlamaktan görende aç bırakıyom sanır o haldeler yani:)) bence termos çok pratik oluyor. öbür türlü mutfaüğa git hazırla gel diyene kadar benimkiler bayılır valla:))

Bizde 2,5 aylık olduk ve gaz sancıları devam ediyor bebişlerimin özellikle biri sancısı olunca ağlamaktan morarıyor resmen..metsil,rezene çayı bir işe yaramadı şu an sab kullanıyoruz ama onunda bi işe yaramadığını görüyorum..eğer çok kramp ve sancısı olursa dr spasmo panalgine diye bir fitil var ondan koyarsın dedi..bir kez denedim bayağı rahatladı çocuk 5 saat nerdeyse deliksiz uyudu uyutan bir ilaç aynı zamanda bu yüzden çok sık kullanma dedi......Birde bebeğimin birinde kaka yapamama problemi var 3 yada 4 gün bekliyoruz kendi yapamıyor kabızda değil ama en son fitil koyuyoruz öyle yapıyor yavrum.....

Nevra canım benımde cerenım kabızdı. Doktor saf z. YaĞı mamasına koy yada ıÇır dedı. Bır tatlı kaŞıĞı z. YaĞı ıÇırdım Çok ıŞe yaradı. Bı kaÇ kez yaptım Şımdı allaha ŞÜkÜr ıkı gÜnde bır Çıkyor. Bıde canım mama verıyorsan mamada kabız yapıyor. Ya mamayı ÖlÇÜsÜnden sıvı yap yada arada ıÇıne z.Ç yaĞı koy yıne. Fıtıl Çocujklarda alıŞkanlık yapabılıyormuŞ canım.
bugÜn Çok komık bıŞey oldu. Banyo yaptırmak ıÇın soyduk. Baktım Şampuanını almamıŞım yanımıza. Hemen banyoya gıttım. Annemde havlusuna sardı ÜŞÜmesın dŞye. Neyse geldım annem havluyu bı aÇtıkı ne gÖrelım havluyu dolduruyor benım ÇıtlembıĞım:)))

ben yavrumun altını açıp bacaklarını ileri geri iterek gazını çıkarmasını sağlıyorum,
hem altlarının açılmasından keyif alıyorlar,hem de gazları çıkıyor,

büyük tuvaletinde zeytinyağı kesin çözüm,en geç 12 saat içinde yapıyor,
benim de halem güzelim geceliğimin sabahlığımın üzerine yapmıştı 2 günlük kakasınıohaoldumsmile,,
ooooohhh mis gibi :sinifsinif:

Hymarry bende senin gibi yapıyorum masaj çok işe yarıyor yaramasımnadaaa benim yumurcaklar felaket gaz çıkarıyorlar alttan patır kütür hemde. ilk başta gazlıalrdı çok hiç ilaç kullanma dedi arkadaş bağırsak tembelliği yapar dedi dediğini uyguladım gaz sorununu atlattık sayılır ama şu alttan çıakrdıkları patır kütür gaz iyimidir kötümüdür bilemedim yani toplum içinde olsak kimse inanmaz onalrın çıkardığına hele mehmetiminki foseptik çukuru gibi kokuyor :kedi: bağırsaklarda enfeksiyon olabilir miş bu durumda ama anne sütü emenlerde geçermiş ama hala geçmedi varmı bilginiz kızlar

Hymarry bende senin gibi yapıyorum masaj çok işe yarıyor yaramasımnadaaa benim yumurcaklar felaket gaz çıkarıyorlar alttan patır kütür hemde. ilk başta gazlıalrdı çok hiç ilaç kullanma dedi arkadaş bağırsak tembelliği yapar dedi dediğini uyguladım gaz sorununu atlattık sayılır ama şu alttan çıakrdıkları patır kütür gaz iyimidir kötümüdür bilemedim yani toplum içinde olsak kimse inanmaz onalrın çıkardığına hele mehmetiminki foseptik çukuru gibi kokuyor :kedi: bağırsaklarda enfeksiyon olabilir miş bu durumda ama anne sütü emenlerde geçermiş ama hala geçmedi varmı bilginiz kızlar

delikafadulden muhahhahahahahh :roflol:
cnaım benim halem de aynen öttürüyor yani,sarem sessiz ama kokuluolumunekankayizsmile,
hepsi nevi şahsına münhası yaw bu yavruların,
canım kokuya gelince kimi süt veriyorum desen anne sütünden diyorlar,
mama veriyorum desen aaaa o mamadan diyorlar,
ooofff kokarsa da koksun,napiyimaklinialirimsmile

delikafadulden muhahhahahahahh :roflol:
cnaım benim halem de aynen öttürüyor yani,sarem sessiz ama kokuluolumunekankayizsmile,
hepsi nevi şahsına münhası yaw bu yavruların,
canım kokuya gelince kimi süt veriyorum desen anne sütünden diyorlar,
mama veriyorum desen aaaa o mamadan diyorlar,
ooofff kokarsa da koksun,napiyimaklinialirimsmile

ayy kafamı kurcalamasa o koku bana misler gibi geliyodakaydirigubbakcemile3 aslında hoşumada gidiyo onlar patırdattıkça :kedi: ama bağırsaklarda sorun varsa diye endişeniyorum.. eee pamuk o zaman git dr ye dimiiii .. yavruların hepsine maşallah yarasın sütte mamada gaz yapmasın hihoyyyt

ya yoksa başka şikayetin ne işin var doktorda,
mokumuz neden kokuyo mu diyceksin?

ya yoksa başka şikayetin ne işin var doktorda,
mokumuz neden kokuyo mu diyceksin?

hı hı çok aşırı kokuyo diycem gazı kaydirigubbakcemile baktımda azcık netten kabızlıktan dolayıda olabilir bağırsak enfeksiyonuda olabilir diyor .. gaz çıkarmasalar ayrı dert çıkarsalar ayrı alttan ayrı üstten ayrı oy oyyyy.. hayat geçip gidiveriyor dimi şekercim ama onlarla ayrı bi güzellikmiş bide uyusalar mızmızlanmasalar :çok üzgünüm:

hı hı çok aşırı kokuyo diycem gazı kaydirigubbakcemile baktımda azcık netten kabızlıktan dolayıda olabilir bağırsak enfeksiyonuda olabilir diyor .. gaz çıkarmasalar ayrı dert çıkarsalar ayrı alttan ayrı üstten ayrı oy oyyyy.. hayat geçip gidiveriyor dimi şekercim ama onlarla ayrı bi güzellikmiş bide uyusalar mızmızlanmasalar :çok üzgünüm:

uyku konumuz çok nazara geliyor canım yaa,
biz bayaa oturttuk gece uyumalarını hamdolsun,

yani bir ara doktora gittiğinde sorarsın cnm ama bunun için de doktora gidilmez be,ne biliyimeyvahedigeldismile

ay çok güldüm size ya... ne b...tan muhabbet olmuş bu böyle.... :)) valla benimkilerde de yer gök inliyor... ama ben oğluşuma afferin kuzuma diyorum.... bırakın çocuklar rahat rahat yapsın bidaha bu rahatlığı nerede bulacaklar dimi ama :))))

Bizimkilerinde gayet gürültülü ve kokulu pırtları:kedi: birde kaka renkleri siyaha yakın dra sordum gazlı bebeklerde öyle olur dedi ama sizlerin ki nasıl acaba??

X