BEBEKLERDE D VITAMINI KULLANIMI VE İSHAL!

akcapakca1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2016
8
2
34
Kizlar merhaba. 2.5 aylik bi erkek bebegim var Rabbim bagislarsa. Benim sorum D vitamini. Saglik ocaginin verdigi d vitaminini yalnizca 2 gun kullandim ve bebegimde hemen kabızlık yapti diye biraktim. 2.ay kontrolumuzde doktorumuz kesinlikle kullanmamiz gerektigini soyledi. Ilaca karma+rotavirus asisi yapildigi gun basladik ve ishal problemi yasadik kakasi yesil veya kanli degil Allah a sukur tahlilde yapildi doktor parazit cikmadigini sut -yumurta alerjisi olabilecegini ve siki bi diyet yapmam gerektigini söyledi..Kafam bu noktada cok karisti ben d vitaminin (berko firmasinin ACD3 ISIMLI) ishal yaptini dusunuyorum ama doktorda ilac yapmaz diyo. Benimle ayni durumu yasayan ve ya tavsiyesi olan varmi ?

Selam uzun zaman gecmis ancak belki baskalarinin isine yarar, D vitamini ishal yapmaz arkadaslar, tabi her seyin asirisi zarar oldugu gibi D vitamininin de zarar, fazlasinda bingildaklar erken kapanabiliyor bu da tehlikeli bir durum, bazi bebeklere D vitamini yaramiyor ve vucuttan kalsiyum salinimi fazla oluyor bu da bebegin bobreklerini ve gelisimini etkileyen bir diger unsur, idrarda kalsiyum / kreatinin testinin sonucu yuksek cikarsa vucut da kalsiyum saliniminin fazla oldugunu anlariz, doktorlar bile deneme yanilma yontemi uyguluyorlar D vitaminini kesip 15 - 20 gun sonra ayni testi yaptirmak gibi, eger salinim bu 15- 20 gun icerisinde azaliyorsa sorun genelde D vitamini kaynakli degildir, tekrar kullanabilirsiniz diyorlar.

Rotavirus asisi da ilk iki gun ishal yapabilir arkadaslar bu da cok normaldir, zehirli ishalin 100 kat yumusatilmisi oldugunu dusunun korkmayin ancak bebeginizin diskisinda ishalle beraber kan da eslik ediyor, diskilama sayisi 6-7 seferden fazla ve bebeginizin atesi yukseliyorsa acilen bir doktora gorunmeniz arz eder... umarim birilerine yardimim dokunur, saglikla buyutun bebislerinizi.

X