Bebekler kendi kendine nasıl uyur ?

tugceozdemir24

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
38
29
29
Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden

Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden

Çok güzel soru ama en güzel cevabı tecrübeli anneler verecektir...

Bebeğimizi kendi başına uyumaya nasıl alıştırabiliriz?

Bebeğin kendi kendine uyumaya alışması anne babalar için hedef olmalı. Yalnız başına uyuyabilen bebek daha mutlu ve huzurludur.

4. ayın sonundan itibaren bebeğinizi kendi başına uyutabilirsiniz.

Bebeğinizi uyutmadan önce bebeği emzirmeli ve gazını çıkartmalısınız. Bebeğiniz memede uyuyorsa memeyi çıkarmalı ve yatağına yatırmalısınız.

Bebeğin kendi yatağına yatırılması önemlidir. Bununla birlikte bebeğin uyuduğu ortamda ilgisini dağıtacak nesneler bulunmamalı.

4. ayı geçirdiyseniz ve bebeğiniz halen uyku problemi yaşıyorsa, bebeği uyutmak için birkaç gün ağlatmak gerekebilir.

valla benim oglanlar ucuz 1 yaslarindan sonra bir gun 3 bebegi sallamak canima yetince koydum yataklarina:)tabi feryat figan basladi:))vicdanima sus dedim ya onlar ogrenecek uyumayi ya da senin bacaklar kopacak:)))atlayani yakaladim attim yataga :))en son yorulup yattilar ertesi gun yine ayni ama bu sefer daha erken uyudular.3cu gun kaderlerine razi gelmis olacaklar ki ses cikmadan uyudular:)o gun bu gundur kendileri uyuyor ama ben de odayi terketmiyorum uzaniyorum yatagima onlar uyuyunca cikiyorum
ama sizinki daha kucuk bu yontem dogru olmaz bence

bu arada hazir sizi yakalamisken K Kazen bey ben 2 hafta once size mesaj atmistim ama bi cevap vermediniz bana:)

Bebegı ılk günden emzırıp gazını çıkartıp yatağına koymak gerekır.
Her agladıgında kucağımıza almamalıyız. Gazdan dolayı mıkırdanarak ağlaması var birde gerçekten ağlaması var bunu ayırt etmekde onemlı. Mıkırdanıyorsa pışpışlamak lazım ya da hıc ellemeyıp gaz sancısı gecınce kendısı tekrar uykuya gecıs yapacaktır.
2 buçuk aylık bebek alışmıştır bırazda ayakta sallanmaya.
Suan ıcın yapman gereken emzırdıkten sonra gazını güzelce çıkart omzunda uyur o ara zaten gazı çıkınca yatağına yatırırkende ılle uyanır yatır yatağına ve yatağında hafıfce kollarını tutarak salla besıgını böyle böyle yatağında uyumaya alışır.
Babaanne anane varsa onlar her mıkırdanada soluğu bebegın yanında alıyorsa ısın zor olabılır. Çünkü onlar kıyamıyormus ağlamasına avutmaya başlıyorlar sözde ızın verme bunlara da.

29 aylık ayakta sallanmasa da beşikte sallanmadan uyumuyor takipteyim.

her bebek birbirinin aynısı değil. açıkçası ben oğlumu 3,5 aylıkken babaanneye bırakıp işe dönmek durumunda kaldığım için kendi kendine uyuması için hiç zorlamadım. 1 yaşına kadar kucağımda koynumda uyuttum. o da çok sakindi ben de çok mutlu oluyordum. birbirimize özlemimizi gideriyorduk.
eğer sen de çok zorluk çekmiyorsan anne koynunun yerini hiçbir şey karşılamaz diye düşünüyorum.

Emerek uykuya dalıyorsa sallama bence. Ben iki çocuğumu da sallamadan büyüttüm. İkisi de emerek uyurdu. Akşam saat 9 oldumu, karanlık bir odaya gider orada emzirirdim. Uykuya daldıktan sonra yatağına yatırırdım. Emmek için uyandıklarında ışığı yakmadan tekrar emzirip uyuturdum. Bir süre sonra saat 9 oldu mu kendiliğinden uyumaya başladı büyük kızım. Küçük kızım uyku konusunda biraz bizi zorladı açıkçası. Sürekli yanımda uyumak isterdi, arkamı dönsem uykusundan uyanır ağlardı bende 1,5 yaşında uyku eğitimi verdim. Çok şükür şimdi rahatım. Saat 10 olduğunda yataklarındalar. Işığı kapatıp uyuyana kadar yanlarında otururum (2 ve 3 yaşındalar)

her bebek birbirinin aynısı değil. açıkçası ben oğlumu 3,5 aylıkken babaanneye bırakıp işe dönmek durumunda kaldığım için kendi kendine uyuması için hiç zorlamadım. 1 yaşına kadar kucağımda koynumda uyuttum. o da çok sakindi ben de çok mutlu oluyordum. birbirimize özlemimizi gideriyorduk.
eğer sen de çok zorluk çekmiyorsan anne koynunun yerini hiçbir şey karşılamaz diye düşünüyorum.
1 yasina kadar bence de anneden ayri kalmamali bebek katiliyorum size

Valla ilk 3 ay benim oğlum hep uyudu hatta uyandırmak benim için daha zordu :KK70: sonra bir uyandı pir uyandı :p
Gece uykusu için şu tavsiyeyi verebilirim: banyo-bebeyagi ile masaj- emzirme ve yatağına yatırıp pişpiş yapma rutini ile gece uykusuna alistirabilirsiniz. Bazı bebekler de ses ile uyuyor. Telefonda beyaz gürültü uygulamasını açabilirsiniz (tabi bebeğin yakınına koymayın ve uçak modunda olsun.) Ben de bebekken ninnili dönence ile uyuyormusum tabi 7 aydan sonra filan.

bebeğinizi en başından alıştırmanız gerekir

emzirdikten sonra mutlaka yatagına geri bırakın

sürekli kucakta uyutmayın iki mırıldanır ama alışır

gece gündüz kavramını öğretmeye çalışın

karanlıksa uyku vaktidir bunu benimsiyor çocuk ben öyle yaptım

ağlarsa kıyamam demeyin almayın kucagınıza :)

inanın özerk olması için ilk adım bu

ağlayarak herşeyi yaptırmayı öğretir size

Allah kolaylık versin

Biz aylarca yapışık yaşadığımız için, uykuda ayırıp kendi kendine uyumasından önce kucağımdan nasıl ayırıp kendi kendine vakit geçirebilecek kısmı ile uğraşıyordum :KK70:
Hey gidi hey aklıma geldi de...
Kim derdi şimdi kendi oyuncakları ile dakikalarca kendi halinde oynayabilecek, oyun kurabilecek, gece zor etmeden "Nenni zamanı hadi uyuyalım" dediğimde yatağına gidip yatacak... Mucize galiba :KK70:

Ben çok nadir o zamanlarda(ilk 12 ay ) sallamışımdır..kendi kendine uyurdu bırakınca :) biraz daha büyüyünce uyku saatini kabullenmediği zamanlarda bende şu sallama olayına başlamıştım onda da baya zor dalardı.

Ben sütünü verip yatagina yatiriyodm uyuyodu bakınip bakinip sonradan düzeni bozuldu şimdi 17 aylık gene yatağına bırakıyorum dönüp dolaşıp kendi kendine uyuyor

10 aylık bebegim.ya emerek yada ayakta sallanarak uyuyor

Ağlatmaya kiyamayanlardanim.o bana kıyıyor ayrı tabi :)

Youtube falan videolar izledim uyku egitimi ile ilgili ama sadece soyle yap boyle yap diye fikirler veriyolar.bende diyorum ki madem öyle bi video ya çekseler nasil uygulamişlar bizde görsek fena olmazdı :)

Yada varsa böyle video bana da bi gösterin izleyim :KK66:

Her aksam ayni saatte yıkıyorum masaj yapiyorun emziiryorum emzirirken uyuyor. Yerine yatirirken uyaniyor hafif uyaninca giz temasi kuruyorum. Had iyi uykulae bebegim diyorum odadan cikiyorum. Genelde kendi kendine uyuyor geri.

Ama bende gunduz uykusuna geciremiyorum bir turlu. Gece sorunsuz kendi kendine uyiyan kizim. Gunduz uykusuzluktan agliyor ama yine uyumuyor.ancak pusetle acik hava yuruyusune cikarsak pusette uyuyor. Durdugum gibi uyaniyor.

Bebegim 3 aylik bu arada..

Ortamı loş yapın alçak sesle konuşun okşayıp yanına uzanın öncesinde ılık banyo yaptırın ilk ağlayacak sonrasında alışacaktır

Oğlum 6 aylık sadece koynumda uyuyor yatağa koyduğum anda uyanıyor
Bende takipteyim

Daha çok küçük.
Uykuya dalacağı anı takip edin. Uyur uyanık haldeyken pış pışlayarak yatağına bırakın sadece eliniz üzerinde olsun, sallamayın. Buna alıştırırsanız 4 aylıkken eğitime başlamanız gerekmez.

X