Bebekle otobüs yolculuğu tecrübeli anneler yardım lütfen

Kurabiyex

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2018
2.120
3.033
Merhaba
15 aylık bebeğimle ikimiz 10 saatlik otobüs yolculuğu yapacağız. Uzun yola alışık aslında ama otobüs yolculuğu yapmadık ve hiç yanlız gitmedik. Gece otobüsüne binmek istiyorum uyur en azından sabaha kadar diye düşündüm. Ayrı koltuk alacağım ama koltukta uyuyarak gidemez nasıl yapabilirim? Oldukça tedirginim. Küçük bebeklerle uzun otobüs yolculuğu nasıl yapılır tecrübeli annelerden yardım ve öneri bekliyorum. Teşekkür ederim 🌺

Ben yurtdışında yaşıyorum yaşadığım yer ile ailemin yaşadığı yer arası uçakla 2 saat ama ona rağmen mahfoluyorum 3 yaşındaki kızımla. Sürekli birşeyler istiyor havaalanında ve uçakta sıkılıyor ağlıyor. Bu yüzden senede 1 kere gitmeye başladım ve bu ay yine yolculuk yapıcam sıkıntım kızımla zor bide üstüne hamileyim ve mide bulantılarım baş ağrılarım çok oluyor en fazla dışarıda yarım saat durabiliyorum. Çok korkuyorum bende şimdi yolculuk yapmaya sürekli erteliyorum ama işte ailem çok istiyor gelmemi e bence özledim tabi:KK43:

Bence gündüz alın. Siz uyanık olursunuz. Kucağınızda yatırırsınız. Benim kızım 5 aylık. Ben şehir içinde arabasında getirip, götürdüm. Ama uzun mesafede izin vermezler.

gece yolculuğu iyidir uyur en azından
besler altını temizler pış pışlayarak uyutursunuz otobüsün sallanmasından uyur zaten
içinizi ferah tutun Allah ın izniyle gider gelirsiniz

Bende aynı durumdaydım otobüsü kafaya koydum memlekete gidecektim yol 10 saat, uçak 1000 tl, bebe 6 aylık, deli koca fırça bastı ucakla gidiyoruz mecbur. Ama sizin daha büyük belki gidersiniz rahat

Bende aynı durumdaydım otobüsü kafaya koydum memlekete gidecektim yol 10 saat, uçak 1000 tl, bebe 6 aylık, deli koca fırça bastı ucakla gidiyoruz mecbur. Ama sizin daha büyük belki gidersiniz rahat
Hazır bebekken mis gibi gidin gelin işte. 2 yaş sonrası ona da koltuk almak zorunda kalacaksınız :KK14:

Bı yastık bı küçük battaniye cam kenarından rüzgarı esintiyi tutacak bı örtü yedek kıyafet boş poşet boş şişe yanımdaki koltugu da satın alıyorum gece yatar sabaha kadar da kalmaz çocuğum. Evde nasilsak otobüste de o şekilde uyur arada otobüs durunca uyanır bakinir bakinir balki bir şeyler söyler geri yatar 10 saat bizim için kısa yol bile diyebilirim.
Kendim de ayakkabımi çıkarırım koltuğa uzatirim bacak aramda uyuturum bazen ayak ucuma başı gelecek şekilde bazen bı ayağım yerde bı ayağım o düşmesin diye koltuk kenarına koyarım bitiyo gidio.

Merhaba
15 aylık bebeğimle ikimiz 10 saatlik otobüs yolculuğu yapacağız. Uzun yola alışık aslında ama otobüs yolculuğu yapmadık ve hiç yanlız gitmedik. Gece otobüsüne binmek istiyorum uyur en azından sabaha kadar diye düşündüm. Ayrı koltuk alacağım ama koltukta uyuyarak gidemez nasıl yapabilirim? Oldukça tedirginim. Küçük bebeklerle uzun otobüs yolculuğu nasıl yapılır tecrübeli annelerden yardım ve öneri bekliyorum. Teşekkür ederim 🌺
Yanınıza minik bi yastık bide battaniye alın geceleri serin olur ki otpbüs içi buz gibi oluyor dizinizde yan koltuga uzanatak uyur en azından

Bence gündüz alın. Siz uyanık olursunuz. Kucağınızda yatırırsınız. Benim kızım 5 aylık. Ben şehir içinde arabasında getirip, götürdüm. Ama uzun mesafede izin vermezler.
Bu yoruma katılıyorum. Yolcular uyurken ağlarsa, birileri of pof derse daha çok stres olursunuz. Sizin stresinizle daha çok ağlar.

Bı yastık bı küçük battaniye cam kenarından rüzgarı esintiyi tutacak bı örtü yedek kıyafet boş poşet boş şişe yanımdaki koltugu da satın alıyorum gece yatar sabaha kadar da kalmaz çocuğum. Evde nasilsak otobüste de o şekilde uyur arada otobüs durunca uyanır bakinir bakinir balki bir şeyler söyler geri yatar 10 saat bizim için kısa yol bile diyebilirim.
Kendim de ayakkabımi çıkarırım koltuğa uzatirim bacak aramda uyuturum bazen ayak ucuma başı gelecek şekilde bazen bı ayağım yerde bı ayağım o düşmesin diye koltuk kenarına koyarım bitiyo gidio.
Sanki 12 yaşında çocuktan bahseder gibisiniz maşallah

Yapabilir miyiz sence ya olur mu dersin? Nasıl olacak hiç gitmedim ben bebeyle uzağq
Biz kendi aracımızla da Antep’ten Bursa‘ya İstanbul’a gittik. Zulümdü. Uçak da büyüdükçe zulüm haline geliyor ama en azından kısa sürüyor. Oyalayabiliyorsun bir şekilde. Benim otobüsle gitmem için kafayı yemiş olmam lazım ahjsjajsj

Valla ben bile bu kadar rahat etmiyorum yolculukta, masallah 🧿🧿

Emzirme örtünüzu unutmazsınız çok rahat edersiniz. Zaten araç hareket ettikçe beşik gibi uyur. Çift koltuk almanızı tavsiye ederim altını açmanız gerekebilir vs. Gerci kimbilir kaç liradır otobüs fiyatları da arttı diyorlardı.
Rabbım kolaylığını verir akşam olunca zaten uyuyorlar. Ek gıda alıyorsa meyve vs de eline verebilirsiniz camdan dışarı baktirabilirsiniz azic8kta öyle oyalanir derken yol biter. Çok düşünüp yormayın kendinizi.

Bu yoruma katılıyorum. Yolcular uyurken ağlarsa, birileri of pof derse daha çok stres olursunuz. Sizin stresinizle daha çok ağlar.
Gündüz uyanıkken mideleri tutuyor kusabiliyorlar o zamanda klima üşütme sarsıntı falan . Yani kendi cocugumda ettiğim tecrübe bu .
Sanki 12 yaşında çocuktan bahseder gibisiniz maşallah
3 aylıktan beri her sene yola gideriz şu an 4 yaşında . Ben de çok korkardım ama alistigim için bu rahatlık umarım konu sahibine de bulaşır ☺️

Biz kendi aracımızla da Antep’ten Bursa‘ya İstanbul’a gittik. Zulümdü. Uçak da büyüdükçe zulüm haline geliyor ama en azından kısa sürüyor. Oyalayabiliyorsun bir şekilde. Benim otobüsle gitmem için kafayı yemiş olmam lazım ahjsjajsj
Margaret baci ne diyorsun şimdi bi otobüs dedin şimdi de şahsi bile işkence diyon yaw 🤣

X