• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle boşanmayı düşünme

Tek maas, ev, araba kredisi, geçim, çocuk masrafı derken çok çalışmayıp ne yapsın eşiniz?
Büyük araba şart mıydı mesela,ev kredisi varken ?
Bana çok büyük cesaret geliyor kredi üstüne kredi çekmek.
Alyans konusunda da bu kadar borç varken, ekstra birseyler yapmak istiyorsa bile öncesinde sizinle konuşabilirdi.

Siz çocuk sürekli evde olmak tercihlerden ötürü çok çalışması gereken eş ve annenizin hastalığı, eşinizin çalıştığı saatlerde çok fazla, yorgun, stresli olması çok normal. Boşanma kararı almak için doğru bir zaman değil bence.
Arabayı ben istemedim karşı çıktım.Dinlemedi..

O kadar haklısınız ki…
Boşanınca mutlu olur musun ? Bence asla olmazsın. Çünkü benim eşim de , seninki de sadece en iyisini yapmaya çalışıyor. Biz mesela artık haftada 1 gün biz günü yaptık. Birlikte geziyoruz, yemek yiyoruz ve eve geliyoruz. Sorunlarımız olunca oturup konuşuyoruz. Burada ki olayları okuyunca kimse sana hak vermez :D Çünkü sorunun çözülmeyecek gibi değil.

Ne yapacağımı bilemez durumdayım..
Eşimle severek evlendik.Gayet güzel giden de bir evliliğimiz vardı.Ama çocuk olduktan sonra kavga gürültü eksik olmadı.Öyle somut bir şey de yok.Çok yardımcıdır bebek konusunda ama..

Ben geçen sene hamilelikten bu sene de bebeğim yaşını doldursun diye çalışmıyorum.Çok faal bir hayatım vardı.2 senedir evde yaşam sürüyorum.Yazın büyük bir araba aldık.Onun kredisi ev kredisi işte diğer masraflar derken aylık giderimiz fazla.Ben özel sektörde öğretmenim eşim devlette.Özel derslerim var.İşe de dönmek istiyorum ama bir türlü bulamıyorum.Eşim de yetişmek için özel dersler falan çok yoğun çalışıyor.Şöyle ki pzt den perşembeye kadar sabah 8 de çıkıyor akşam 11 de geliyor.Cuma da 5 ile 11 arası çalışıyor yine.
Haftasonumuzu boşaltalım dedik bari 2 gün dolu dolu vakit geçirelim diye.Yaptık da..Ben çok yoruluyordum bunalıyordum tüm gün bebekle ama aşmıştım.Bu sene sabredelim dedim.

Eşimin dayısı var.Zamanında buna çok yardımı olmuş.İlk bisikleti ilk bilgisayarı İşte üniversite iken para yardımları falan olmuş.Oğlunun nikahı var.Ben kv den öğrendim eşime söyledim.Yani oğlu bunu aramadı bile.Eşim de benden habersiz bunu aramış ne istersen yaparım demiş manevi borcum var sana demiş.O da abi alyanslarımızı alır mısın demiş.Bakıyoruz beğenince sana söylerim demiş bizimki de tamam demiş.Tabi ben duyunca çok sinirlendim.Ben neyim dedim.Bana neden sormuyorsun dedim.O da bu konu tartışmaya kapalı dedi.Ya zaten maddi anlamda yeni yeni toparlıyoruz şimdi bu nerden çıktı dedim.Hadi bu seni ilgilendirir ama benimle konuşman gerekiyordu dedim tartıştık.Bir haftadır da konuşmuyorduk.Dün evdeyken yine tartıştık.Sonra ne öğrendim.Boşalttığımız cmt günü için de ders almış.5 ile 9 arası yok yine.Kıramamış falan filan.E sen onları kıramadın ama evin huzuru kaçıyor farkında mısın dedim.İnadına aldım dedi.Bu son damla oldu.Bu nasıl evlilik?Haftada bir mi birlikte akşam yemeği yiyebileceğiz?Ben tek başıma bu çocuğu büyüteceksem sen niye varsın diye uzadı gitti.Babam da sen bu akşam burda kalma gel bize gidelim kafanı dinle dedi.Çok yakınız onlarla.Dün gece babamlarda kaldım.Bir kez bile aramadı.Dün de evden çıkarken gözünaydın seni terkediyorum bundan sonra istediğin kadar derse gidebilir istediğine istediğini takabilirsin dedim.

Çok yorgun hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum.Dışardan bakan gözlere ihtiyacım var.Bu evlilik nereye gider?Bu nedenlerle çocuğumu babasız büyütmeye hakkım var mı?Bi el atın bana kızlar…
Alyans işinde sizi önden bilgilendirmesi gerekirdi onu kabul ediyorum ama ciddi biçimde borçlu olduğu bir akraba var ortada. Durumu telafi etmek için ekstra ders almış yani hem sizi maddi açıdan zora sokmamaya çalışıyor hem de borcunu ödemeye çalışıyor ben eşinizin bu davranışını takdir ettim. Yarın eşinizin dayısı ben ona neler yaptım o dönüp yüzüme bakmadı dese daha mı iyi olırdu.
Sizi de anlıyorum. Çocukla yalnız olmak evde kısılıp kalmak çalışan kadın için çok zor. Ama bunu geçici olarak düşünüp sabretmelisiniz. Çok fevri davrandığınızı hissettim keşke sinirlerinize hakim olup daha sakince birbirinizi anlamak çözüm üretmek için konuşsaydınız. Eşinizin art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Bence gemileri yakma moduna geçmemelisiniz

Alyans olayında haksızsın bence. Yoğun çalışmasa yetebilecek mi peki?
Hayır alsın tabi ama bana sormasını beklerdim.Eşi olarak..Yoğun çalışsın 5 gün zaten çok da yoruluyor.Cmt ye aldığı 2 ders bizi yüceltmiyor.Diğer günler zaten bir şey demiyordum.

Yani ben adama üzüldüm. Hem diyoruz ki adam olan erkek, taşı sıkar suyunu çıkarır, evin ihtiyaçlarını karşılar. Hem de bu yüzden çok çalışan adama, bana zaman ayırmıyor diye laf ediyoruz. Ben anlamadım. Günde 13 saatin üstüne, haftasonu da çalışmak kolay mı? Biraz da adamı mı düşünseniz? Geçim sıkıntısından geceleri gözüne uyku girmemek daha mı iyi?

Alyans almayı da anlıyorum. Kocanız kader kıymet biliyor. Yani bazı şeyler özeldir, her ne durumda olursa olsun yapmak gerekiyor. Biraz daha anlayışlı yaklaşabilirdiniz. Benim bir arkadaşım aynı şekilde, amcasının yardımları büyümüş, okumuş. Şuan adam canını ver dese verir.

Boşanınca mutlu olur musun ? Bence asla olmazsın. Çünkü benim eşim de , seninki de sadece en iyisini yapmaya çalışıyor. Biz mesela artık haftada 1 gün biz günü yaptık. Birlikte geziyoruz, yemek yiyoruz ve eve geliyoruz. Sorunlarımız olunca oturup konuşuyoruz. Burada ki olayları okuyunca kimse sana hak vermez :D Çünkü sorunun çözülmeyecek gibi değil.
Mutlu olmam çünkü seviyorum..Ama ne yapacağımı bilmiyorum..

Arabayı kendi istedi aldı.Ben istemedim.Ben çalışmıyorum çok zorlanırız dedim.Sonuç evlilik hayatı diye bir şey yok.Ben istemedim.Ben bu sene sakin bir hayat yaşayıp sonra ben işe girince yaparız dedim hep.
O zaman çalışsın bakalım
O arabaya sadece kendisi binmiyor ama
Sadece kendini düşünerekte almadı
Kendini ne sanıyorsa ne gerek varsa
Ne olursa olsun
Ben bu kadarını çekemezdim
Kararım yanlış olabilir ama yüküm fiziksel olarak ağır psikolojik olarakta bu sıkıntılar çok zorlar insanda tahammül kalmaz yani
Ben olsan kaldıramam

Yani ben adama üzüldüm. Hem diyoruz ki adam olan erkek, taşı sıkar suyunu çıkarır, evin ihtiyaçlarını karşılar. Hem de bu yüzden çok çalışan adama, bana zaman ayırmıyor diye laf ediyoruz. Ben anlamadım. Günde 13 saatin üstüne, haftasonu da çalışmak kolay mı? Biraz da adamı mı düşünseniz? Geçim sıkıntısından geceleri gözüne uyku girmemek daha mı iyi?

Alyans almayı da anlıyorum. Kocanız kader kıymet biliyor. Yani bazı şeyler özeldir, her ne durumda olursa olsun yapmak gerekiyor. Biraz daha anlayışlı yaklaşabilirdiniz. Benim bir arkadaşım aynı şekilde, amcasının yardımları büyümüş, okumuş. Şuan adam canını ver dese verir.
Geçim sıkıntısı yoktu artık.Cmt aldığı 2 ders sadece bizi geriyor.Yoksa haftanın 5 günü yoğun çalışmasına asla bir şey demedim.Diğer konuda da adam yerine konulmak istedim.Ben aynısını yapsam o ne yapardı?

Arabayı kendi istedi aldı.Ben istemedim.Ben çalışmıyorum çok zorlanırız dedim.Sonuç evlilik hayatı diye bir şey yok.Ben istemedim.Ben bu sene sakin bir hayat yaşayıp sonra ben işe girince yaparız dedim hep.
Ben eşinizi haklı buldum. O araba sizin de işinize yarayacak ama. Evin ihtiyaçları, geçimi için çalışan adama neden çalışıyorsun diye kızıyorsunuz resmen. Hem her şeyimiz tam olsun, hem az çalışalım, birlikte çok zaman geçirelimi hem eşim çocuğa , eve yardımcı olsun, böyle olmuyor maalesef.
Alyans konusunda da, karşı tarafın bir şey istememesi lazımdı. Eşinizin suçu yok.

Hayır biliyorsun. Yapmak istemiyorsun. Tıpkı benim gibi bahane arıyorsun :) Ben sana söyliyeyim ya çeki düzen vereceksin kendine ve kocana ya da boşanıp hep acaba ile yaşayacaksın. Ayrıca maddi durumun yerinde , araban var neden evde bebeklesin ? Çıkıp dolaşsana. Evine de haftada 1 yardımcı al. Bak nasıl moralin düzeliyor.

Ben eşimden 5 gün yoğun çalışıyorsun hafta sonunu boşalt ailece vakit geçirelim.Bu kadar..
Söylemedi üstüne üstlük neye malolursa olsun yapacağım dedi…

Yahu adama da yazık sabahtan akşama aralıksız çalışıyor. İsteğiniz bile tartışılır. Normal zamanda değiliz tek maaş ile borç, kredi, geçim, bebek hepsi üst üste. Bunca hengamede derdinizin ailecek vakit geçirmek olmasını hadi bi nebze anlarım ama adama evde huzur bırakmamışsınız ki ağız tadıyla evde vakit geçirsin. Bu alyans meselesini bu kadar büyütmeye ne lüzum vardı? Bir de seni terk ediyorum derse git demişsiniz sanki pavyona gidiyor adam. Eleştirdiğiniz şey ders verip para kazanması. O da isterdi evinde ailesiyle rahat rahat oturmak.

O zaman çalışsın bakalım
O arabaya sadece kendisi binmiyor ama
Sadece kendini düşünerekte almadı
Kendini ne sanıyorsa ne gerek varsa
Ne olursa olsun
Ben bu kadarını çekemezdim
Kararım yanlış olabilir ama yüküm fiziksel olarak ağır psikolojik olarakta bu sıkıntılar çok zorlar insanda tahammül kalmaz yani
Ben olsan kaldıramam
Bir aracımız vardı zaten.O lüks istedi..Ben bir sene erteleyelim dedim çok yorulursun dedim dinlemedi..

Hayır biliyorsun. Yapmak istemiyorsun. Tıpkı benim gibi bahane arıyorsun :) Ben sana söyliyeyim ya çeki düzen vereceksin kendine ve kocana ya da boşanıp hep acaba ile yaşayacaksın. Ayrıca maddi durumun yerinde , araban var neden evde bebeklesin ? Çıkıp dolaşsana. Evine de haftada 1 yardımcı al. Bak nasıl moralin düzeliyor.
Araba eşimde sürekli..Yardımcı da alıyordum bıraktım ona para gitmesin diye.Kendim yapmaya çalıştım.

Ben eşinizi haklı buldum. O araba sizin de işinize yarayacak ama. Evin ihtiyaçları, geçimi için çalışan adama neden çalışıyorsun diye kızıyorsunuz resmen. Hem her şeyimiz tam olsun, hem az çalışalım, birlikte çok zaman geçirelimi hem eşim çocuğa , eve yardımcı olsun, böyle olmuyor maalesef.
Alyans konusunda da, karşı tarafın bir şey istememesi lazımdı. Eşinizin suçu yok.
Arabamız vardı zaten o lüks istedi.Ben erteleyelim dedim dinlemedi..

Biraz fazla çıkış yapmış olabilirim ama lütfen benden hiç bir şey gizleme, bana söyleseydin bende yardım ederdim, ben senin sıkışmana zorlanmana üzüldüm Aramızda gizli olmasın diyip sarılıp arayı yumuşatabilirsiniz. Her şeyi karşıdan beklemeyip arada atağa geçmek lazım. :)
Sevgi varsa arada çözülmeyecek sorun yok bence.

Araba eşimde sürekli..Yardımcı da alıyordum bıraktım ona para gitmesin diye.Kendim yapmaya çalıştım.
İşte aynı ben :D para ona gitmezse minnet borçlara gitsin. Arabayı isteyeceksin. Benim eşime de bıraksam her gün alır. Atlasın dolmuşa gidiversin 1-2 günde. Sen kendini çok hapsetmişsin. Bunalımının sebebi bu.

Yahu adama da yazık sabahtan akşama aralıksız çalışıyor. İsteğiniz bile tartışılır. Normal zamanda değiliz tek maaş ile borç, kredi, geçim, bebek hepsi üst üste. Bunca hengamede derdinizin ailecek vakit geçirmek olmasını hadi bi nebze anlarım ama adama evde huzur bırakmamışsınız ki ağız tadıyla evde vakit geçirsin. Bu alyans meselesini bu kadar büyütmeye ne lüzum vardı? Bir de seni terk ediyorum derse git demişsiniz sanki pavyona gidiyor adam. Eleştirdiğiniz şey ders verip para kazanması. O da isterdi evinde ailesiyle rahat rahat oturmak.
Evet çok zor.O yüzden başta arabayı değiştirmeyelim dedim.Ben işe girince yaparız dedim.Bu kadar zorlanmayacaktık.

Zamanında buna çok yardımı olmuş.İlk bisikleti ilk bilgisayarı İşte üniversite iken para yardımları falan olmuş.

Bunlari herkes yapmaz. Devamli dayisinin oğluna calisiyor veya surekli aliyor yapiyor bizi sıkıştıyor derseniz haklisiniz ama şu durumda alyanslarini aldi diye bu kadar kiyamet cikartmanin anlami yokmuş bence.
Sizinle evlenince herşey, geçmiş hatirlar vs silinmiyor. Gercekten, okurken hayalimde benim kafam bile şişti sizin soylenmenizden. 😂

Adam haklı
Yükü çok fazla
Ben adamın yerinde olsam boşanırdım
Çocuğa yardımcıyım gece gündüz çalışırım
Üstüne kapris çekerim
Ve benden boşanmak isteyen eşimede hiç tahammül edemem
Güle güle net
Zor günler geçiriyorsunuz ama oda çifte telli oynamıyor yani
Fazla hırs işte
Barna kadın doğum yapmış, annesi kanser hastası ve psikolojik olarakta boşlukta. Niye adama yazık falan olsun ? Kadın bir çıkmaza girmiş, kimseden de beklediği desteği göremiyor. Adamda suçlu kadın da.

Back