- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.136
- 598
- Konu Sahibi dejavu_one
-
Aslında kadın doğru söylüyor orası tüm halk için yapılmış. Asansörün üzerinde, yaşlılara bebeklilere hamilelere öncelik tanıyın yazıyor mu otobüslerdeki gibi? Yazmıyor. O sizin kızdığınız insanlar size dava açsa kazanırlar çünkü dediğim gibi asansörlerde öyle bir öncelik tanıma kuralı yok dolayısıyla sırası gelen herkes binebilir. Ayrıca kadının kapalılığının konuyla ilgisi ne? Açık bir kadınım ve inançsızım ama yaptığınızı çok yanlış buldum. Hadsizsiniz kusura bakmayın ama.
Ona bende kızıyorum canım bilmeden olur tamam ama bilerek yapanlara bende kızıyorum..Bebek arabasıyla ayağınız ezildiğinde görürüm ben sizi
yaşadığım şehirdeki avm'nin asansörünün kapısında önceliğin yaşlılar ,engelliler, hamileler ve bebek arabalarının olduğuna dair bir bildirim tabelası var. Ama olmasına da gerek yok aslında; empati, incelik , nezaket gibi duygularımızı kullanıyor olsaydık.[/QUOTE]Aslında kadın doğru söylüyor orası tüm halk için yapılmış. Asansörün üzerinde, yaşlılara bebeklilere hamilelere öncelik tanıyın yazıyor mu otobüslerdeki gibi? Yazmıyor. O sizin kızdığınız insanlar size dava açsa kazanırlar çünkü dediğim gibi asansörlerde öyle bir öncelik tanıma kuralı yok dolayısıyla sırası gelen herkes binebilir. Ayrıca kadının kapalılığının konuyla ilgisi ne? Açık bir kadınım ve inançsızım ama yaptığınızı çok yanlış buldum. Hadsizsiniz kusura yaşadığım şehirdeki avm'nin asansörünün kapısında önceliğin yaşlılar ,engelliler, hamileler ve bebek arabalarının olduğuna dair bir bildirim tabelası var. Ama ilmasınacda gerek yok aslında; empati, incelik , nezaket gibi duygularımızı kullanıyor olsaydık.
AVMde asansör kullanmam, toplu taşımada hamile ve bebekliye yer veririm, kasa kuyruğundaysam karnı burnunda kadını bekletmem sıramı veririm. Yani bu konuda sınavı geçiyorum.Ben 24 yaşımdayım kalp ve şeker hastasıyım. İlla 65 yaşıma gelince mi o asansöre binebilirim? Yada sizin gibileri susturmak için önüme afiş mi yazayım?
Değil. Onlar milyonlarca. Tek tek hepsine öğret anlat o zaman. AVM ye carsiya pazara bebekle gitmek size eziyete dönüşmüş ok ama siz de hem karnim doysun hem pastam dursun istiyorsunuz. Kendiniz arabamiz soyle katlanamaz bebegin esyalari boyle kalabalik vs.. milyonlarcasi bu gerekceleriniz var diye kendi keyiflerinden ödün vermeyecek bunu idrak etmek istemiyorsunuz. Tum zihniyetler sanki sihirli degnek degmiscesine bir anda degissin istiyorsunuz. Böyle bir dünya varsa herkes orada olmak isterBebek arabam kapatıp elimde taşıyacağım birşey değil travel sistem ayrıca altında bebeğin çantası battaniyesi falan oluyor onları da elime almam lazım. O insanlar kendi rahatından ödün vermiyor hiçbir çaba harcamadan sadece yürüyen merdivenden durup gidebilecekken ben neden eziyet çekeyim arabayı kapat çocuğu kucağa al çık tekrar arabayı aç oturt kat değiştirirken tekrar kapat çocuğu kucağa al in tekrar aç oturt mantıklı mı? sırf hiçbir engeli olmayan insanlar rahat etsin diye ben mi uğraşayım? Çözümü o insanlarda ve onlar için o merdiveni kullanmak benim bunları yaşamamdan daha basit bir çözüm değil mi?
Evet kafam çorba oldu.Değil. Onlar milyonlarca. Tek tek hepsine öğret anlat o zaman. AVM ye carsiya pazara bebekle gitmek size eziyete dönüşmüş ok ama siz de hem karnim doysun hem pastam dursun istiyorsunuz. Kendiniz arabamiz soyle katlanamaz bebegin esyalari boyle kalabalik vs.. milyonlarcasi bu gerekceleriniz var diye kendi keyiflerinden ödün vermeyecek bunu idrak etmek istemiyorsunuz. Tum zihniyetler sanki sihirli degnek degmiscesine bir anda degissin istiyorsunuz. Böyle bir dünya varsa herkes orada olmak ister
Evet yaziyor , gittigim tum avm lerde asansor onunde , saginda yada solunda tabela var , engelli , hamile , yasli ve cocuk resimleri vardir , oncelik onlarindirAslında kadın doğru söylüyor orası tüm halk için yapılmış. Asansörün üzerinde, yaşlılara bebeklilere hamilelere öncelik tanıyın yazıyor mu otobüslerdeki gibi? Yazmıyor. O sizin kızdığınız insanlar size dava açsa kazanırlar çünkü dediğim gibi asansörlerde öyle bir öncelik tanıma kuralı yok dolayısıyla sırası gelen herkes binebilir. Ayrıca kadının kapalılığının konuyla ilgisi ne? Açık bir kadınım ve inançsızım ama yaptığınızı çok yanlış buldum. Hadsizsiniz kusura bakmayın ama.
Bulundugum ulkede cok sayida bebek ve cocuk var , ureme hizlarina bende sasiriyorum hattaGüzel söylüyorsunuz, oturmuş bir bilinç varmış insanlarda da... Da yani. Yanisi şu: Bulunduğunuz ülke küçük ve genç nüfus çocuk bebek yoğunluğu muhtemelen düşük bir ülke. O 100 kişilik sırada sadece iki kişi bebekliymişsiniz düşünün. Türkiye'de ya da daha başka bir ülkede olsa belki 50 kişi bebekli olacaktı. Yani her yer çocuk bebek Türkiye'de herkes sürekli hepsine öncelik verirse insanların günleri bitmez valla. Medeni değiliz diye kestirip atmadan şartları düşünmek lazım. Asansöre ben de binmem elim ayağım tutarken bineni de anlamam o farklı bir konu ama. Önceki kattan binenlere sizin hakkınız değil falan denilmesi saçma olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?