Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

oy yerim ya daha sabah bizim topiğe bebek istiyom yazdım durduk yere bu konu yoktu galiba o andan beri kendimi bebek arabalı anne gibi hissediyorum benim biyolojik saat çok fena vurdu
Yap yap valla kaliteli ebeveynlerin yetiştireceği nesile ihtiyacımız cok var
 
Yap yap valla kaliteli ebeveynlerin yetiştireceği nesile ihtiyacımız cok var
inşallah ya milletin bebeklerini görünce içim burkuluor artık geçen markette yan sıram da vardı bi bebiş kıyameti kopardı alsam mı almasam mı kendimle savaştım şimdi türlü türlü insan var kadın bana niye güvensin vazgeçtim bişe de demedim ama tombik tombikti ya
 

Ben de o kisma yorum yapacaktim ama üşendim cunku milana her "cocuklu ve oncelik" konusunda orayi ornek gosterip medeniyet demeye devam ediyor.

Yalnizca İstanbul şehrinin nufusu dahi bazi ulkelerin toplam nufusundan fazla. :)
Bizim ulkemizin dogum orani avrupa ulkelerinden cok daha fazla. Ayni şey olmasi beklenemez. Ben asansor konusunda konu sahibine hak verdim cunku alternatif yok ve yuruyen merdivenleri bebek arabalarina kapattilar. Bizim alternatifimiz var ve yuruyen merdivenle cikmak zor bisey degil tirmanmiyoruz. Ama zirt pirt kucagina cocuk almis diye heryerde öne gecmesine musaade edemem kimsenin kusura bakmayacak kimse.
 
Tabi ki cocugu olmayan binmesin diyemez kimse , ancak asansor onunde beklerken bebekli , yasli , engelli varsa ona oncelik verilir
Cidden cok sacma yorumlar var , inanilmaz birsey
Doğru. Peki öncelik verilmediğinde arabayla ezerim, baş örtüsüyle hakkımızı yiyor, bir sonraki katta çocuklu kadın binemedi deyip kavga etmek mi gerekiyor. Kibarca söylemek mi?
Bebek arabası var diye her zaman öncelik veririm ama engelli ile kıyaslamasın kimse kendini...
Çocuk ömür boyu bebek arabasında olmayacak, geçici bir durum, 1 yıl sonra yürüyecek, alternatif çözümleri var vs... Engellinin durumu ise maalesef 1-2 yıla geçmeyecek.
Çocuk isteğe bağlı yapılıyor diye değil, tepkiler bence bu yüzden.
 
Son düzenleme:

e artık bu kadarına ben de katılıyorum.
 
Bebek arabasını kapatsanız kucağınızda taşısanız yavrunuzu?
Böyle tartışmalar her zaman olacak insan olan her yer sorundur.
Çözümü siz üretin kafanız rahat olur.
neden yapsin bunu? o asansor onun hakki. hatta oncelikli diye tabela vardir.
ben ogluma hamileyken kizim pusetteydi acity diye bir avm var ankarada yemin ederim aasansor degil kobrit kutusi okadar kucuk. bekliyoruz once ben geldim zaten sira bende hopp atladi bir genc kiz gayet rahat. ben de iceri girdim bir saniye gelebilirsin dedim. mirin kirin etti ay ama cok onemli dedim cikardim zaten cikmazsa kapidan cekilmeyi dusunmuyordum. bak bu tabelda ne yaziyor dedim bir de bana bak dedim duble oncelikliyim. simdi musadenle diyip asansore bindim. hakkinizi savunun cemkirin cingenelesin hatta elinizden geleni yapin. o sizin hakkiniz.
 
Aha benim konu. Daha cuma gunu kocasindan cesaret alan bir kadin ve kocasinin agzina ettim. Gereksiz insan musvetteleri hepsi.
Asansore bindim lcw deyim. Zemin katta bindim. Ama asansor hincahinc. Eksi 1 e indi asansir bir kari koca gereksizi zorla bindi asansore ama kapanmiyor kapilar asiri yuk diyor. Yok inmiyolar 1 dk 2 dk 3 dk bekliyoruz asansor acik duruyor kadin acelemmiz var yeaa diye agzini aca aca soyleniyor. Durmadan asansorun kapanma kapisina basiyor. Sonra dondu insenizmi acaba bizim acelemiz var dedi. Bi ettim agzina.avm la bura. Neyin acelesi acelen varsa alisveriste ne isin var. Sanki hastane. Saydim sovdum. Kocasindan cesaret alip soyleniyor. Onunda agzina ettim. Adam bana kapa ceneni diyor.bir bagirmaya basladim sen beni taciz edemezsin sapikmisin hadsiz terbiyesiz diye topuklari totosuna vura vura kacti millet etrafuna toplanip adama bagirmaya baslayinca.
 
O avm asansorunu sadece hamileyken kullanmisimdir baska da hic kullanmadim yuruyen merdiwenden cikamayanlar asansore binmeli... Kapilarin girisine bakiyorum normal insanlar binmis bebek arabalilar kapinin onunde bekliyo yer olmadigi icin insanimiz maalesef okuz
 
Ben asansör kısmına değil ama cafe ye gidiyorum birazcık ağlasa of pof ediyorlar kısmıyla ilgili bir seyler yazmak istiyorum.

Şimdi biz daha dün pazar günü kahvaltıya gittik eşimle çocuğumuz yok kalabalık bi aile grubu var yan masalarda.5 tane de çocuk var ve hep bizim olduğumuz masaya gelip gürültü bağrış çağrış içinde oynadılar.
Ama bi tanesi baya baya bağırıyor hani normal bi oynama falan değil hani rahatsız edici düzeyde epey.
Ve aileler hiç istifini bile bozmadı oğlum kızım insanları rahatsız etmeyin demediler bir kez bile.

Şimdi ben size soruyorum ben hafta ici eşek gibi çalışan bir insan olarak pazarımı huzur ve sükûnet içinde geçirmek istemekte haksız mıyım?
Tamam çocuklar gülsün eğlensin harika bir şey bu .
Ama ailelerin o rahatlığı beni bitirdi yani salmışlar çayıra mevlam kayıra.
Ben bu tip ebeveynlere saygı duymuyorum malesef .
 
Haklısınız ama bitmiyorlar ki değil mi?
 
Bence bu anlattiginiz asansore bebek arabalidan once binen guruhun cocuklanmis hali... Ayni saygisiz insan uremis cocuk yapmis bu seferde cocuksuz insanlari rahatsiz etmeye basliyolar... En nefret ettigim cocuklu aile tipi ne karsindakiyle konustugundan bisey anlarsin ne yediginden ictiginden.... Ama prensleri prensesleri ister bagirir ister restaurantin ortasina ....... Bizim uyarma hakkimiz yok
 
Sahsen, bavulum vs yoksa veya çok yorgun uzak yere gitmiyorsuam binmem asansöre ama binmisken de biri indirmeye çalışırsa tuhaf yani AVM orası . Kavga çıkarmak için yer aramış oluyorlar. Bebek arabası öncelik verilmeli her verilmeli amenna ama içerdeki çocuğu veya yetişkine hadi in hakkın değil demek rencide edici haksız konuma düşersiniz. Ben kişinin tavrına göre davranırım. Nezakettle isteyene her türlü kolaylık sağlarım ancak cirkeflik yapan , eze eze geçmeye çalışanlar çok sıra bekler daha :))) insanların tepki verme sebebi de AVM keyif almak yemek alışveriş vs için gidilen bir yer olay çıkarmak çok yersiz , o kadar tahammülsüz kişiler AVM yerine ulaşımı daha kolay yerlerden yapsın alışverişi ..
 
İki çocuğum var, birisiyle arada hala bebek arabası kullanıyoruz. Pek de medeni sayılmayan bir yerde yaşıyorum ama bu konularda hiç sorun yaşamadım şükür.
Konu sahibini tenzih ederek söylüyorum, insanlara sürekli öncelik benim iması yapmak yerine ricalarda bulunuyorum.
Bebek arabasıyla toplu taşıma kullanmam gerektiğinde arabayı katlayıp gençten birinden yardım istiyorum, ya da bir hanımdan oğlumu tutmasını rica ediyorum. Çünkü ben arabayı koyarken yola fırlayabilir.
Ya da asansör vs kullanmam gerekiyorsa ve işim acilse, özür dilerim çocuk durmuyor aceleniz yoksa biz geçebilir miyiz diyorum mesela. Bu konuda da kimse beni kırmadı şimdiye kadar. Ama tutup da öncelik benim çekilin şurdan gibi bir tavrım olsaydı eminim kimse yer vermezdi.
 
Aslında kadın doğru söylüyor orası tüm halk için yapılmış. Asansörün üzerinde, yaşlılara bebeklilere hamilelere öncelik tanıyın yazıyor mu otobüslerdeki gibi? Yazmıyor. O sizin kızdığınız insanlar size dava açsa kazanırlar çünkü dediğim gibi asansörlerde öyle bir öncelik tanıma kuralı yok dolayısıyla sırası gelen herkes binebilir. Ayrıca kadının kapalılığının konuyla ilgisi ne? Açık bir kadınım ve inançsızım ama yaptığınızı çok yanlış buldum. Hadsizsiniz kusura bakmayın ama.
 
Son düzenleme:
Öncelikle şunu hatırlatmak isterim. Din ve devlet işleri birbirinden ayrılalı çok oldu. Kimseyi kıyafetinden tipinden yargılayamazsınız.

Bu kadar saygısız olup saygı beklemeniz de ayrı bir tuhaf. Insanların ayağını ezerim geçerim demişsiniz. Birgün sert kayaya çarpınca görürsünüz kimi ezip geçtiğinizi.

Öncelik verip vermemek tamamen benim inisiyatifim ve iyi ki sizin gibi bir insana öncelik vermemişler. Sizin yetiştireceğiniz çocuklar için de üzülüyorum.
 
Kapalı diye insan değil mi kendini savunmayacak mı ifade edemeyecek mi senin gibisine susacak hakkını aramayacak mı ? Kusura bakmayın ama hadsizsiniz kapalı olmasını belirtmeniz ayrımcı oldugunuzun kanıtı diğer bayandan bahsederken acık demiyorsunuz ama !!!
 
Tabi canım toplumun devamlılığı için o prens ve prenseslere ihtiyacımız var o yüzden cocuksuz insanlar lütfen asansöre binmesin toplu taşımada oturmasın ve cocuk sesinden rahatsız olmasın. Hatta çocuksuz insanlar tecrit edilsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…