- 9 Haziran 2013
- 7.909
- 12.730
- 248
- Konu Sahibi dejavu_one
-
Yap yap valla kaliteli ebeveynlerin yetiştireceği nesile ihtiyacımız cok varoy yerim ya daha sabah bizim topiğe bebek istiyom yazdım durduk yere bu konu yoktu galiba o andan beri kendimi bebek arabalı anne gibi hissediyorum benim biyolojik saat çok fena vurdu
inşallah ya milletin bebeklerini görünce içim burkuluor artık geçen markette yan sıram da vardı bi bebiş kıyameti kopardı alsam mı almasam mı kendimle savaştım şimdi türlü türlü insan var kadın bana niye güvensin vazgeçtim bişe de demedim ama tombik tombikti yaYap yap valla kaliteli ebeveynlerin yetiştireceği nesile ihtiyacımız cok var
Güzel söylüyorsunuz, oturmuş bir bilinç varmış insanlarda da... Da yani. Yanisi şu: Bulunduğunuz ülke küçük ve genç nüfus çocuk bebek yoğunluğu muhtemelen düşük bir ülke. O 100 kişilik sırada sadece iki kişi bebekliymişsiniz düşünün. Türkiye'de ya da daha başka bir ülkede olsa belki 50 kişi bebekli olacaktı. Yani her yer çocuk bebek Türkiye'de herkes sürekli hepsine öncelik verirse insanların günleri bitmez valla. Medeni değiliz diye kestirip atmadan şartları düşünmek lazım. Asansöre ben de binmem elim ayağım tutarken bineni de anlamam o farklı bir konu ama. Önceki kattan binenlere sizin hakkınız değil falan denilmesi saçma olmuş.
Doğru. Peki öncelik verilmediğinde arabayla ezerim, baş örtüsüyle hakkımızı yiyor, bir sonraki katta çocuklu kadın binemedi deyip kavga etmek mi gerekiyor. Kibarca söylemek mi?Tabi ki cocugu olmayan binmesin diyemez kimse , ancak asansor onunde beklerken bebekli , yasli , engelli varsa ona oncelik verilir
Cidden cok sacma yorumlar var , inanilmaz birsey
Ben asansor konusunda konu sahibine hak verdim cunku alternatif yok ve yuruyen merdivenleri bebek arabalarina kapattilar. Bizim alternatifimiz var ve yuruyen merdivenle cikmak zor bisey degil tirmanmiyoruz. Ama zirt pirt kucagina cocuk almis diye heryerde öne gecmesine musaade edemem kimsenin kusura bakmayacak kimse.
neden yapsin bunu? o asansor onun hakki. hatta oncelikli diye tabela vardir.Bebek arabasını kapatsanız kucağınızda taşısanız yavrunuzu?
Böyle tartışmalar her zaman olacak insan olan her yer sorundur.
Çözümü siz üretin kafanız rahat olur.
O avm asansorunu sadece hamileyken kullanmisimdir baska da hic kullanmadim yuruyen merdiwenden cikamayanlar asansore binmeli... Kapilarin girisine bakiyorum normal insanlar binmis bebek arabalilar kapinin onunde bekliyo yer olmadigi icin insanimiz maalesef okuzMerhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi sorunum oğlumla alışveriş merkezini dolaşmak ve asansör sorunu. Oğlum 10 aylık haliyle bebek arabası kullanıyoruz henüz yürümüyor. Havalar çok sıcak dışarıda çarşı falan dolaşamıyoruz alışveriş merkezlerine gidiyoruz alışveriş için. Her alışveriş merkezine gittiğimizde mecburen asansör kullanıyoruz. Eşim yürüyen merdivenlerde tutamıyor ve zaten tehlikeli. Kucağımıza alsak sonra tekrar arabaya oturtup kemerini bağlamak işkence ve her katta kucağa al arabaya koy olmuyor.
Ancak ne zaman asansöre binecek olsak bizim için eziyete strese dönüşüyor. O asansör çok yavaş kata geliyor beklemesi ayrı dert, geliyor bu sefer biz binesiye ne kadar genç çocuk, genç çift varsa asansöre doluyor biz binene kadar bizi de geçip asansörü dolduruyorlar. Hem de çoğu zaman bizi ezercesine. Biz ve bizim gibi bir çok bebek arabalı çift zar zor biniyoruz hatta dışarıda kalıyoruz. Asansör geliyor bazen dolu yer yok ve çoğu kişi asansöre binmeye ihtiyacı olmayan kişiler.
Dün yine alışveriş merkezine gittik. Tabii ki yine baya süre fuzuli asansöre binenler yüzünden asansör bekledik bindik iki tane genç kız, iki tane çift, iki üç tane çocukları 10 yaşlarında aile, biz bindik bir de bebek arabasıyla köşeye gitmeye çalışıyoruz başkaları da binebilsin diye of puf diyenler sanki gereksiz yere binen bizmişiz muamelesi görüyoruz. Sonra asansör katta durdu iki tane bebek arabalı çift binmek istedi biri zar zor sığabildi kapı zor kapandı diğeri de dışarda kaldı ama biz dakikalardır bekliyoruz dediler hatta. Bende patladım dedim ki asansör aslında bebekli, yaşlı, tekerlikli sandalyesi olanlar için insanlar yürüyen merdivene bile binmek istemiyor işgal ediyorlar dedim.
Çift olanlardan kız işte bu asansör halka yapılmış herkes binebilir hesap soramazsınız dedi sorarım dedim sizin yüzünüzden o insan dışarı da kaldı sizin merdiven kullanma şansınız var üstelik hiçbir enerji de harcamazsınız ama onların yok dedim gayette merdivene binebilir ee inelim hep siz binin dedi inin gerçekten dedim. Yok öyle birşey benimde hakkım belki ben hastayım dedi hasta insan böyle bağırmaz dedim. Yaşımı da küçük gösteriyorum yaşın kaç ki saygılı ol dedi senden büyüğüm ben 36 yaşındayım dedim hee kafan küçük kalmış diyor sen kimsin ki asıl senin bedenin de hastalık yok beyninde var dedim. Yanındaki büyük ihtimal erkek arkadaşı savunmadı bile sustu. Biliyor haklı olduğumu. Siz de gelmeyin o zaman çocukla diyor size mi soracaktım dedim mantığınız bu işte.
Öyle indik kata gelince bu sefer iki kapalı kız da indi bizimle siz tartışamazsınız hakkınız yok herkes biner demeye bu sefer iyice patladım kul hakkından korkmayıp başınızı kapatıp herşeyi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz bizim hakkımızı gasp ediyorsunuz iki dk merdivene yürümemek için dedim yaşlı teyze vardı ağzına sağlık iyi dedin bizde söylüyoruz böyle yapıyorlar dedi. Haksız mıyım. Ben bebeğim olana kadar bir kere bile asansör kullanmadım aklıma bile gelmedi zaten beklemesi binmesi inmesi ayrı dert yürüyen merdivende de duruyorsun gidiyor yani nesi zor. Bu kadar mı bencil kendini düşünen empati kuramayan rahatına düşkün insanlar olduk. Gençliğin umrunda değil üstelik bir de kavga ediyor ama yarın birgün de onların bebeği olunca kendileri şikayet ederler. Bu sadece bizim için değil her yerde. Metrolarda asansör bekler tekerlekli sandalyede insanlar sağlamlar doluşur onlar dışarı da kalır. Tramvaylar var bizim burada bebekli kadınlar girmeye çalışır giremez hadi girdi tramvayın boş yerine bebek arabasını koymak ister ama rahat olduğu için insanlar işgal eder vs. Neden insanlar hayatı kolaylaştırmıyor yolda gezdirsek kaldırıma arabalar parkediyor yola çıkıyoruz kenardan da gitsek arabalar hemen korna çalıyor çocuğumu bırakacak kimse yok pazara gidiyoruz cık cık çocukla pazara mı gelinir, cafeye gidiyorum biraz ağlasa of puf sesleri biz hiçbir yere gidemeyecek miyiz?
Haklısınız ama bitmiyorlar ki değil mi?neden yapsin bunu? o asansor onun hakki. hatta oncelikli diye tabela vardir.
ben ogluma hamileyken kizim pusetteydi acity diye bir avm var ankarada yemin ederim aasansor degil kobrit kutusi okadar kucuk. bekliyoruz once ben geldim zaten sira bende hopp atladi bir genc kiz gayet rahat. ben de iceri girdim bir saniye gelebilirsin dedim. mirin kirin etti ay ama cok onemli dedim cikardim zaten cikmazsa kapidan cekilmeyi dusunmuyordum. bak bu tabelda ne yaziyor dedim bir de bana bak dedim duble oncelikliyim. simdi musadenle diyip asansore bindim. hakkinizi savunun cemkirin cingenelesin hatta elinizden geleni yapin. o sizin hakkiniz.
Bence bu anlattiginiz asansore bebek arabalidan once binen guruhun cocuklanmis hali... Ayni saygisiz insan uremis cocuk yapmis bu seferde cocuksuz insanlari rahatsiz etmeye basliyolar... En nefret ettigim cocuklu aile tipi ne karsindakiyle konustugundan bisey anlarsin ne yediginden ictiginden.... Ama prensleri prensesleri ister bagirir ister restaurantin ortasina ....... Bizim uyarma hakkimiz yokBen asansör kısmına değil ama cafe ye gidiyorum birazcık ağlasa of pof ediyorlar kısmıyla ilgili bir seyler yazmak istiyorum.
Şimdi biz daha dün pazar günü kahvaltıya gittik eşimle çocuğumuz yok kalabalık bi aile grubu var yan masalarda.5 tane de çocuk var ve hep bizim olduğumuz masaya gelip gürültü bağrış çağrış içinde oynadılar.
Ama bi tanesi baya baya bağırıyor hani normal bi oynama falan değil hani rahatsız edici düzeyde epey.
Ve aileler hiç istifini bile bozmadı oğlum kızım insanları rahatsız etmeyin demediler bir kez bile.
Şimdi ben size soruyorum ben hafta ici eşek gibi çalışan bir insan olarak pazarımı huzur ve sükûnet içinde geçirmek istemekte haksız mıyım?
Tamam çocuklar gülsün eğlensin harika bir şey bu .
Ama ailelerin o rahatlığı beni bitirdi yani salmışlar çayıra mevlam kayıra.
Ben bu tip ebeveynlere saygı duymuyorum malesef .
Sen de bebeğini cebinde gezdirirsin artık canım.. böylece bebek arabaları tarih olurBıktık bu bebek arabası teröründen
Bebek arabasıyla ayağınız ezildiğinde görürüm ben siziSen de bebeğini cebinde gezdirirsin artık canım.. böylece bebek arabaları tarih olur
Tabi canım toplumun devamlılığı için o prens ve prenseslere ihtiyacımız var o yüzden cocuksuz insanlar lütfen asansöre binmesin toplu taşımada oturmasın ve cocuk sesinden rahatsız olmasın. Hatta çocuksuz insanlar tecrit edilsinBence bu anlattiginiz asansore bebek arabalidan once binen guruhun cocuklanmis hali... Ayni saygisiz insan uremis cocuk yapmis bu seferde cocuksuz insanlari rahatsiz etmeye basliyolar... En nefret ettigim cocuklu aile tipi ne karsindakiyle konustugundan bisey anlarsin ne yediginden ictiginden.... Ama prensleri prensesleri ister bagirir ister restaurantin ortasina ....... Bizim uyarma hakkimiz yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?