Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

dejavu_one

canım oğlum varlığına şükür..
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
27.926
15.243
Merhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi sorunum oğlumla alışveriş merkezini dolaşmak ve asansör sorunu. Oğlum 10 aylık haliyle bebek arabası kullanıyoruz henüz yürümüyor. Havalar çok sıcak dışarıda çarşı falan dolaşamıyoruz alışveriş merkezlerine gidiyoruz alışveriş için. Her alışveriş merkezine gittiğimizde mecburen asansör kullanıyoruz. Eşim yürüyen merdivenlerde tutamıyor ve zaten tehlikeli. Kucağımıza alsak sonra tekrar arabaya oturtup kemerini bağlamak işkence ve her katta kucağa al arabaya koy olmuyor.

Ancak ne zaman asansöre binecek olsak bizim için eziyete strese dönüşüyor. O asansör çok yavaş kata geliyor beklemesi ayrı dert, geliyor bu sefer biz binesiye ne kadar genç çocuk, genç çift varsa asansöre doluyor biz binene kadar bizi de geçip asansörü dolduruyorlar. Hem de çoğu zaman bizi ezercesine. Biz ve bizim gibi bir çok bebek arabalı çift zar zor biniyoruz hatta dışarıda kalıyoruz. Asansör geliyor bazen dolu yer yok ve çoğu kişi asansöre binmeye ihtiyacı olmayan kişiler.

Dün yine alışveriş merkezine gittik. Tabii ki yine baya süre fuzuli asansöre binenler yüzünden asansör bekledik bindik iki tane genç kız, iki tane çift, iki üç tane çocukları 10 yaşlarında aile, biz bindik bir de bebek arabasıyla köşeye gitmeye çalışıyoruz başkaları da binebilsin diye of puf diyenler sanki gereksiz yere binen bizmişiz muamelesi görüyoruz. Sonra asansör katta durdu iki tane bebek arabalı çift binmek istedi biri zar zor sığabildi kapı zor kapandı diğeri de dışarda kaldı ama biz dakikalardır bekliyoruz dediler hatta. Bende patladım dedim ki asansör aslında bebekli, yaşlı, tekerlikli sandalyesi olanlar için insanlar yürüyen merdivene bile binmek istemiyor işgal ediyorlar dedim.

Çift olanlardan kız işte bu asansör halka yapılmış herkes binebilir hesap soramazsınız dedi sorarım dedim sizin yüzünüzden o insan dışarı da kaldı sizin merdiven kullanma şansınız var üstelik hiçbir enerji de harcamazsınız ama onların yok dedim gayette merdivene binebilir ee inelim hep siz binin dedi inin gerçekten dedim. Yok öyle birşey benimde hakkım belki ben hastayım dedi hasta insan böyle bağırmaz dedim. Yaşımı da küçük gösteriyorum yaşın kaç ki saygılı ol dedi senden büyüğüm ben 36 yaşındayım dedim hee kafan küçük kalmış diyor sen kimsin ki asıl senin bedenin de hastalık yok beyninde var dedim. Yanındaki büyük ihtimal erkek arkadaşı savunmadı bile sustu. Biliyor haklı olduğumu. Siz de gelmeyin o zaman çocukla diyor size mi soracaktım dedim mantığınız bu işte.

Öyle indik kata gelince bu sefer iki kapalı kız da indi bizimle siz tartışamazsınız hakkınız yok herkes biner demeye bu sefer iyice patladım kul hakkından korkmayıp başınızı kapatıp herşeyi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz bizim hakkımızı gasp ediyorsunuz iki dk merdivene yürümemek için dedim yaşlı teyze vardı ağzına sağlık iyi dedin bizde söylüyoruz böyle yapıyorlar dedi. Haksız mıyım. Ben bebeğim olana kadar bir kere bile asansör kullanmadım aklıma bile gelmedi zaten beklemesi binmesi inmesi ayrı dert yürüyen merdivende de duruyorsun gidiyor yani nesi zor. Bu kadar mı bencil kendini düşünen empati kuramayan rahatına düşkün insanlar olduk. Gençliğin umrunda değil üstelik bir de kavga ediyor ama yarın birgün de onların bebeği olunca kendileri şikayet ederler. Bu sadece bizim için değil her yerde. Metrolarda asansör bekler tekerlekli sandalyede insanlar sağlamlar doluşur onlar dışarı da kalır. Tramvaylar var bizim burada bebekli kadınlar girmeye çalışır giremez hadi girdi tramvayın boş yerine bebek arabasını koymak ister ama rahat olduğu için insanlar işgal eder vs. Neden insanlar hayatı kolaylaştırmıyor yolda gezdirsek kaldırıma arabalar parkediyor yola çıkıyoruz kenardan da gitsek arabalar hemen korna çalıyor çocuğumu bırakacak kimse yok pazara gidiyoruz cık cık çocukla pazara mı gelinir, cafeye gidiyorum biraz ağlasa of puf sesleri biz hiçbir yere gidemeyecek miyiz?

Ben her seferinde homur homur yapıyorum. Utanmazlar diye. Bir şey diyen olursa da ordaki uyarıları gösteriyorum. Siz bebek arabalı mısınız, engelli misiniz yoksa yaşlı mı diyorum. Ses kesiliyor. Oraya eşşek kadar öncelikliler çocuklu hamile yaşlı ve engelli demişler. Ben hamile kalana kadar avmlerde asansörün yerini bilmezdm. Yürüyen merdiven zaten kolay.

Tenha olan saatleri seçmeye özen gosteriyorum. Carsiya pazara ya sabahin korunde ya da aksam gidiyorum. Bu konuda herkes kendi penceresinden hakli. Otobüste yer verme olayina benziyor.. Gençlere kiziyorlar lakin gencler de yollarda bitap dusuyor hele ki metropollerde.. Anlayisi da kimseye enjeksiyon yoluyla veremeyeceğimize göre rahatligin yollarini aramak yine bize düşüyor. Evlatlar büyüyene kadar böyle malesef.

Bebek arabasını kapatsanız kucağınızda taşısanız yavrunuzu?
Böyle tartışmalar her zaman olacak insan olan her yer sorundur.
Çözümü siz üretin kafanız rahat olur.

Bebek arabam kapatıp elimde taşıyacağım birşey değil travel sistem ayrıca altında bebeğin çantası battaniyesi falan oluyor onları da elime almam lazım. O insanlar kendi rahatından ödün vermiyor hiçbir çaba harcamadan sadece yürüyen merdivenden durup gidebilecekken ben neden eziyet çekeyim arabayı kapat çocuğu kucağa al çık tekrar arabayı aç oturt kat değiştirirken tekrar kapat çocuğu kucağa al in tekrar aç oturt mantıklı mı? sırf hiçbir engeli olmayan insanlar rahat etsin diye ben mi uğraşayım? Çözümü o insanlarda ve onlar için o merdiveni kullanmak benim bunları yaşamamdan daha basit bir çözüm değil mi?

Bence herkes asansöre binebilir bekleyeceksiniz mecbur herkes bekleyecek . Bende bebek arabasını üzerimize doğru sürenlerden kaldırımda bebek arabasının sürmek üzerine caddede sürüp karşıya geçmek için bebeği öne itenlerden şikayetçiyim mesela

Herkes boyle degil ama cogunluktalar malesef. Bir keresinde bende oglumla binememistim , bir sürü genc erkek bizden once bindi. Siz binin tabiki oncelik sizin sonucta demistim hepsi gozlerini kacirmisti. Ne bu asansor sevdasi anlamiyorum. Ben anne olduktan sonra kullanmaya basladim asansör. Hamileyken bile kullanmiyordum.

siz sonuna kadar haklısınız ama insanlarda kendilerince haklı yani çözüm basit aslında 10 aylık bebekle bir yere gidecekseniz ilk şart kendi şahsi aracınızla ulaşımı sağlayacaksınız (tabiki aracınız varsa yoksa malum toplu taşıma kullanılacak) avm tarzı yerlerde kanguru tarzı bir taşıma aracı ile yada direk kucakta tutarak gezeceksiniz yada katlaması kolay tarzda bir bebek arabası alacaksınız yanınıza ... birde küçücük çocukla saatlerce avm de gezmek bana hep ok gereksiz gelir mikrop yuvası havasız mekanlar onun yerine akşama doğru gidin bir parka , mesire yerine hava alın güneşten faydalanın kıyafet alışverişini de internetten yapın, yiyecek zaten adımbaşı market var sorun olmaz, pazarada illa gidecekseniz bebeğe biriniz baksın ya siz ya eşiniz tek gitsin çözüm bu kadar basit aslında...
benimde kızım var şu an 3 yaşında daha, bu kışa kadar özel araçsız bir yere gitmedim onunla hem kendimin hem onun rahatı için.. şimdi yeni yeni başladık toplu taşıma kullanmaya.. ve mecbur kalmadıkça avm ye götürmedim hiç şimdilerde de kışın oyun parkı için götürüyorum sadece.. açık hava her daim en iyisi, önleminmi aldıktan sonra hastalanamz merak etmeyin.

Ben her seferinde homur homur yapıyorum. Utanmazlar diye. Bir şey diyen olursa da ordaki uyarıları gösteriyorum. Siz bebek arabalı mısınız, engelli misiniz yoksa yaşlı mı diyorum. Ses kesiliyor. Oraya eşşek kadar öncelikliler çocuklu hamile yaşlı ve engelli demişler. Ben hamile kalana kadar avmlerde asansörün yerini bilmezdm. Yürüyen merdiven zaten kolay.

Aynen öyle hiç sessiz kalamam her asansör girişinde uyarılar var önceliğin bizde olduğuna dair neden hakkımı savunmayayım? neden fuzuli yere işgal edenler yüzünden ben sıra bekliyorum binemiyorum sığamıyorum niçin genç kızlar erkekler çiftler bu kadar asansör meraklısı yani yürümeyecek ya otomatik giden merdivene binecek çok mu zor hamileyken bile inanın asansör kullanmadım ya. 8 aylık hamileydim hala yürüyen merdivene biniyordum son ayımda zaten avm lere gitmedim.

Hamileler, bebekliler engelliler ve yaşlılar önceliklidir. Ama bu asansörü sağlıklı insan kullanamaz anlamına gelmiyor. Önceden binmiş insan asansörden indirilmez, kendi inip yer vermek istemediği sürece.

Yürüyen merdiven değil, bant kullanan avm'ler var. İzmirde hemen hemen hepsi öyle mesela. Onları tercih ederseniz asansör derdiniz kalmaz. Ya da araba yerine kanguruyla falan çıkın bu kadar dert oluyorsa asansör mevzusu.

Keşke herkes daha anlayışlı olsa, hepimiz isteriz bunu ama insanları değiştiremiyor ya da bilinç enjekte edemiyoruz. O zaman ne yapacağız? Kendi çözümümüzü kendimiz bulacağız.

haklısınız malesef bu durum heryerde böyle
toplum artık gittikçe duyarsızlaşmaya başladı
asansörler bebek arabası, engelli aracı, hasta ve yaşlılar için ama kullanıma gelince tam tersi oluyor
kavga edip sinirlerinizi bozmayın, asansörde uyarı levhaları varsa onları gösterin
bu durumu yaşamayan anlamıyor malesef :KK12:

Bu durum için neysede şu toplu taşımaya yoğun saatte bebek arabasıyla binip koridorun ortasında durana ve arabayı sabitlemeden bırakıp gidip oturana acayip sinir oluyorum.o araba milletin yolunu tıkıyor sağa sola çarpıyor kadın orada oturmuş dedikodu yapıyor.eşiniz varsa yanınızda bebeği kucağa alın arabayı katlayın binin.insanlar o kadar bunaldı ki artık anlayış göstermiyorlar.onlarla ağız dalaşına gireceğinize en iyisi bu.birde bebek arabasının küçükleri yok mu illa eşşek kadar arabayla mı çıkmak gerekiyor?meraktan soruyorum.

Aahh ah bacım
Eşim tekerlekli sandalyede avm ye gidesiye kadar otobüs işkencesi mi dersin avm de rampa işkencesi mi dersin
Giriyoruz güç bela devamında asandöre binicez biz geldik önce biz bineriz diyenler hadi onu bekle hakkıdır de diğerleri biz binene kadar atıyolar içeri kendini biz yine binemiyoruz
Kavga etsen alenen çıkma sokağa engelliysen diyolar..
Allah malları yaratmış da bu mallara çene verince bize sıkıntı oluyo işte napcan

Ne kadar hadsizsiniz insanlarin ortunmeleriyle asansöre binmeleri arasin da nasıl bir bağ kurabildiniz ?
Gercekten konu hakkında yorum yapmicam ne doğru ne yanlış diye ama bence tartışma şekliniz çok hadsiz ve terbiyesizce.

Pardon? terbiyesi gördüğünüz yerleri söyler misiniz? karşımdaki insan bana kendinin hakkı olduğunu iddia edip giyinip süslenip bir tın makyajını yapıp parfümlerini sıkıp belki rahatsızlığım var diyor, bana senin beynin küçük kalmış diyor, benim hakkımı gasp ediyor ben zor biniyorum başkası binemiyor ve o inen kızlarda bana laf söylüyor ben değil, sözde hani en çok onlar dindar ya bana siz laf diyemezsiniz istersem on kere biner inerim size ne çocukla gelmeseydiniz diyor hadsiz terbiyesiz ben miyim? demek ki sizde fuzuli asansör kullananlardansınız ki bu kadar sinirlendiniz?

Bebek arabam kapatıp elimde taşıyacağım birşey değil travel sistem ayrıca altında bebeğin çantası battaniyesi falan oluyor onları da elime almam lazım. O insanlar kendi rahatından ödün vermiyor hiçbir çaba harcamadan sadece yürüyen merdivenden durup gidebilecekken ben neden eziyet çekeyim arabayı kapat çocuğu kucağa al çık tekrar arabayı aç oturt kat değiştirirken tekrar kapat çocuğu kucağa al in tekrar aç oturt mantıklı mı? sırf hiçbir engeli olmayan insanlar rahat etsin diye ben mi uğraşayım? Çözümü o insanlarda ve onlar için o merdiveni kullanmak benim bunları yaşamamdan daha basit bir çözüm değil mi?

Kendinizce haklısınız ama toplumun bireyleri maalesef bu durumda.
Onları değiştiremeyiz.
Tabiki herkes diğer insanı düşünmek zorunda ama yok yani.
Sinir olmamak adına bir çözüm üretmeniz daha hayırlı.
Ya da kavga dövüş doğruyu onlara öğretmek isteyeceksiniz.

Valla ben avmlerde asansor beklerken kanser olucam diye vazgectim. Bebek arabasıyla cikiyoruz. Tek biz değil beklemek istemeyen cogu bebekli insanlarda cikiyor. Bebek arabanızın modelide onemli simdi,bizimki yer kaplamadan rahatca cikiyor. Ama cidden asansor beklemek işkence o avmlerde. Simdiki gencler cok pişkin, bizde metrolarda asansore biniyoruz binenlerin cogu genc. Yinede iyi cevap vermişsiniz belki biraz utanirlar

Bu durum için neysede şu toplu taşımaya yoğun saatte bebek arabasıyla binip koridorun ortasında durana ve arabayı sabitlemeden bırakıp gidip oturana acayip sinir oluyorum.o araba milletin yolunu tıkıyor sağa sola çarpıyor kadın orada oturmuş dedikodu yapıyor.eşiniz varsa yanınızda bebeği kucağa alın arabayı katlayın binin.insanlar o kadar bunaldı ki artık anlayış göstermiyorlar.onlarla ağız dalaşına gireceğinize en iyisi bu.birde bebek arabasının küçükleri yok mu illa eşşek kadar arabayla mı çıkmak gerekiyor?meraktan soruyorum.
İnsanlar 200 kilo hallerine bakmadan asansöre binebiliyorsa büyük bebek arabaları sorun olmamalı..
Eşşek kadar sağlıklı at gibi adamlar sakat gibi asansör kullanacağına yürüyen merdiven kullanacaklar bi zahmet

X