Her aile en zeki en tatlı en güzel bebeğin kendisine ait olduğunu düşünür, ki herkesin bebeği kendisine kıymetli ama tabii abartmamak lazım :)))Benim de aklıma Oğuz Kağan gelmiştihayır nerede görülmüş doktorun bu deli saçması şeyleri söylediği bari azıcık düzgün sallayın da inanmış gibi yapalım.jsjdjd
Kafanızda amma büyütmüşsünüz ve de kurmuşsunuz. Bebeklerinin yapabildiği şeylerle mutlu olup size göstererek mutluluklarıni paylaşıyor olabilirler pekala. Kendi bebeklerine ögrettikleri şeyleri sizin bebenize de öğretmeye çalışmış yapamayınca da sana öğretmediler mi demiş ne varki bunda? Bnm kuzenimin bebegiyle bnm bebegimin arasinda da 40 gün kadar fark var ve ikisi de 1 yaşında. Gecen bebeklerinin babası kızına "kızım kaç yaşındasın sen?" Diye sordu kızı da parmağıyla 1 işareti yaptı. Bunu bize göstermek icin bir kaç defa yaptılar. Kızları eliyle 1 işareti yaptıkça biz de onlarla birlikte mutlu olduk. Demek ki bu yaşlarında böyle seyler yapabiliyorlar gözüyle baktım sadece olaya. Kıyas yapan bence onlar degil de sizmişsiniz gibi geldi bana.Selam kızlar
Aynı ayda, çok yakın arayla doğum yaptığımız bi arkadaşım var. Bebeklerin cinsiyetleri de aynı..
Gebelikte arkadaşımın bebeğinin kilosu biraz azdı ama çok şükür sağlıklıydı. Ne zaman kocası eşimi, karısı beni arasa benim bebeğimin kilosunu soruyorlardı. Bu durum bizi biraz irrite etse de neyse dedik. Olabilir
Gel zaman git zaman bebekler doğup büyümeye başladı. Bebeler büyüdükçe yaptıkları yarış da farklılaşmaya başladı. İşte her buluştuğumuzda bebeklerine "hadi bakalım bunu de, hadi bakalım babaya şunu yap bunu yap" diyerek bebeklerinin marifetlerini göstermeye çalıştılar. Hadi bir sefer söyler iki sefer söyler ama yok. O hareketi yaptığını bize ispat edene kadar devam ediyor adam ve bunu neden yaptığı anlaşılıyor. Her buluşmamızda bu böyleydi. Özellikle bunu yapan baba.
En son bomba ise benim için şu oldu. Kızımın doğum günüydü. Bi şeyler hazırlamak için mutfağa geçtim. Ama sesler duyuluyor içerden. O an eşim de salonda değildi. Bebeğin babası benim bebeğime "hadi şunu yap, bunu yap. Aaaa yapamıyor musun, sana öğretmediler mi?" dedi. Benim tepem attı orda ama dua etsin çocuğum daha 1 yaşında olduğu için söylediğini anlamayacak kadar küçüktü.
Her neyse uzun yazdım. Ben bu yarışı fark etmeye başladıkça (edilmeyecek gibi değil) iyice huzursuz olmaya başladım. Eşim de aynı şekilde. Hani kadın instagrama her fotoğraf attığında bebeğinin yeni geliştirdiği bi yetisini, yeni aldıkları bi eşyayı, yeni aldığı bi elbisesini paylaşıyor resmen ve o hareketlerinden sonra direkt üstüme alınıyorum. Ben de onun gibi oluyorum. O gösteriyorsa ben de paylaşıyorum. Resmen yarışın içine çekildim. Silsem olmuyor. Sessize aldım ama yine de arada gözüm kayıyor. Ve buluşmak da istiyorlar. Bir kez bahane bulduk. Yine çağırırlarsa yine bulacağız sanırım.
Hayatımda ilk defa böyle bi durumdayım ve aşırı rahatsızım kızlar.
Çocuk şu an 3 yaşında ve ne zaman konu çocukların zekasına gelse yengem hemen atlar"benim Ayşe Eslem'im çok zeki,doktor da dedi bu çocuğun IQ su çok yüksek,hiç zorlama emmez bu çocuk diye." Der.djdjdj hatta çıtayı biraz daha yükseltip emeklemeye başladığında 3 aylık bile değildi der.djejd büyük kızları da 40ı çıkınca konuşmaya başlamıştıHer aile en zeki en tatlı en güzel bebeğin kendisine ait olduğunu düşünür, ki herkesin bebeği kendisine kıymetli ama tabii abartmamak lazım :)))
Şimdi bu durumda yengenize göre ben Einstein zekasına sahip olmalıyım çünkü kuzeniniz sonuçta 2 ay emmiş ben doğar doğmaz farkındalık yaşamış bebek miyim ki meme emeyim demişim, bendeki şu zekaya bakın ama
Ayıp değil mi dümdüz çocuk olunur mu hiçÇocuk şu an 3 yaşında ve ne zaman konu çocukların zekasına gelse yengem hemen atlar"benim Ayşe Eslem'im çok zeki,doktor da dedi bu çocuğun IQ su çok yüksek,hiç zorlama emmez bu çocuk diye." Der.djdjdj hatta çıtayı biraz daha yükseltip emeklemeye başladığında 3 aylık bile değildi der.djejd büyük kızları da 40ı çıkınca konuşmaya başlamıştıBi ben öyle dümdüz çocukmuşum hiçbir özelliğim yokmuş benim püü.
Ülkemizdeki her 10 bebekten 9u çoooook zeki. Ailelerin iddiası bu. Türkiye ortalama zeka istatistiğinde, dünya sıralamasında 77. Sırada.İşte iş oraya gidecek. Eşim "bi gün, bireysel farklılığın ne olduğunu biliyorsunuz değil mi? Sidik yarışında mıyız? diyeceğim orada bitecek" diyor. Ve eşimle iş arkadaşı oldukları için bebekleri daha 1 haftalıkken eşimin yanında diğer kişilere "benim bebek var ya çook zeki" diyormuşEşim de "bizimki de 4 bilinmeyenli denklem çözüyor" deyince daha da dememiş
Keşke bunu demeseydinizAyıp değil mi dümdüz çocuk olunur mu hiçYa meme emmeyecektiniz ya da doğar doğmaz wcye koşup anne çiş diyecektiniz
Bana da sadece negatif yapmak için yazmışsınız gibi geldi. Tam okumadım mesajınızı daKafanızda amma büyütmüşsünüz ve de kurmuşsunuz. Bebeklerinin yapabildiği şeylerle mutlu olup size göstererek mutluluklarıni paylaşıyor olabilirler pekala. Kendi bebeklerine ögrettikleri şeyleri sizin bebenize de öğretmeye çalışmış yapamayınca da sana öğretmediler mi demiş ne varki bunda? Bnm kuzenimin bebegiyle bnm bebegimin arasinda da 40 gün kadar fark var ve ikisi de 1 yaşında. Gecen bebeklerinin babası kızına "kızım kaç yaşındasın sen?" Diye sordu kızı da parmağıyla 1 işareti yaptı. Bunu bize göstermek icin bir kaç defa yaptılar. Kızları eliyle 1 işareti yaptıkça biz de onlarla birlikte mutlu olduk. Demek ki bu yaşlarında böyle seyler yapabiliyorlar gözüyle baktım sadece olaya. Kıyas yapan bence onlar degil de sizmişsiniz gibi geldi bana.
Ay bence meme emen bebek daha zeki. Doğar doğmaz mama fiyatlarının farkındalığında doğuyor ve annesini babasını masrafa sokmuyor.Çocuk şu an 3 yaşında ve ne zaman konu çocukların zekasına gelse yengem hemen atlar"benim Ayşe Eslem'im çok zeki,doktor da dedi bu çocuğun IQ su çok yüksek,hiç zorlama emmez bu çocuk diye." Der.djdjdj hatta çıtayı biraz daha yükseltip emeklemeye başladığında 3 aylık bile değildi der.djejd büyük kızları da 40ı çıkınca konuşmaya başlamıştıBi ben öyle dümdüz çocukmuşum hiçbir özelliğim yokmuş benim püü.
40‘ı dolunca mı amaaaaaan çok geç kalmış yaKeşke bunu demeseydinizhalam da der ki benim küçük oğlan bezi bıraktığında 40ı yeni çıkmıştı.sjdjd
Abartma da üstlerine yok.
en güzeliEnerjinizi emen sizi kotu hissettiren bu insanlarla arkadasligi kesin.Soguk davranin cagirdiklarinda gitmeyin davet etmeyin
E kötü niyetli bir insan olduğunuzu bu mesajınızla netleştirmis oldunuz. Herkes gönlünüze göre mesaj yazmak zorunda değil, düşüncem neyse onu yazdım. İşinize gelmediği için okumamanız normalBana da sadece negatif yapmak için yazmışsınız gibi geldi. Tam okumadım mesajınızı da
Büyüdükçe bunun konuşması,bezi bırakması kreşi okulu var..Bizimki daha öne öğrendi okumayı sizinki daha sonra flan flann.. uzak durun bence onlardanSelam kızlar
Aynı ayda, çok yakın arayla doğum yaptığımız bi arkadaşım var. Bebeklerin cinsiyetleri de aynı..
Gebelikte arkadaşımın bebeğinin kilosu biraz azdı ama çok şükür sağlıklıydı. Ne zaman kocası eşimi, karısı beni arasa benim bebeğimin kilosunu soruyorlardı. Bu durum bizi biraz irrite etse de neyse dedik. Olabilir
Gel zaman git zaman bebekler doğup büyümeye başladı. Bebeler büyüdükçe yaptıkları yarış da farklılaşmaya başladı. İşte her buluştuğumuzda bebeklerine "hadi bakalım bunu de, hadi bakalım babaya şunu yap bunu yap" diyerek bebeklerinin marifetlerini göstermeye çalıştılar. Hadi bir sefer söyler iki sefer söyler ama yok. O hareketi yaptığını bize ispat edene kadar devam ediyor adam ve bunu neden yaptığı anlaşılıyor. Her buluşmamızda bu böyleydi. Özellikle bunu yapan baba.
En son bomba ise benim için şu oldu. Kızımın doğum günüydü. Bi şeyler hazırlamak için mutfağa geçtim. Ama sesler duyuluyor içerden. O an eşim de salonda değildi. Bebeğin babası benim bebeğime "hadi şunu yap, bunu yap. Aaaa yapamıyor musun, sana öğretmediler mi?" dedi. Benim tepem attı orda ama dua etsin çocuğum daha 1 yaşında olduğu için söylediğini anlamayacak kadar küçüktü.
Her neyse uzun yazdım. Ben bu yarışı fark etmeye başladıkça (edilmeyecek gibi değil) iyice huzursuz olmaya başladım. Eşim de aynı şekilde. Hani kadın instagrama her fotoğraf attığında bebeğinin yeni geliştirdiği bi yetisini, yeni aldıkları bi eşyayı, yeni aldığı bi elbisesini paylaşıyor resmen ve o hareketlerinden sonra direkt üstüme alınıyorum. Ben de onun gibi oluyorum. O gösteriyorsa ben de paylaşıyorum. Resmen yarışın içine çekildim. Silsem olmuyor. Sessize aldım ama yine de arada gözüm kayıyor. Ve buluşmak da istiyorlar. Bir kez bahane bulduk. Yine çağırırlarsa yine bulacağız sanırım.
Hayatımda ilk defa böyle bi durumdayım ve aşırı rahatsızım kızlar.