Bebek yarıştırmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim de aklıma Oğuz Kağan gelmişti hayır nerede görülmüş doktorun bu deli saçması şeyleri söylediği bari azıcık düzgün sallayın da inanmış gibi yapalım.jsjdjd
Her aile en zeki en tatlı en güzel bebeğin kendisine ait olduğunu düşünür, ki herkesin bebeği kendisine kıymetli ama tabii abartmamak lazım :)))

Şimdi bu durumda yengenize göre ben Einstein zekasına sahip olmalıyım çünkü kuzeniniz sonuçta 2 ay emmiş ben doğar doğmaz farkındalık yaşamış bebek miyim ki meme emeyim demişim, bendeki şu zekaya bakın ama

Kafanızda amma büyütmüşsünüz ve de kurmuşsunuz. Bebeklerinin yapabildiği şeylerle mutlu olup size göstererek mutluluklarıni paylaşıyor olabilirler pekala. Kendi bebeklerine ögrettikleri şeyleri sizin bebenize de öğretmeye çalışmış yapamayınca da sana öğretmediler mi demiş ne varki bunda? Bnm kuzenimin bebegiyle bnm bebegimin arasinda da 40 gün kadar fark var ve ikisi de 1 yaşında. Gecen bebeklerinin babası kızına "kızım kaç yaşındasın sen?" Diye sordu kızı da parmağıyla 1 işareti yaptı. Bunu bize göstermek icin bir kaç defa yaptılar. Kızları eliyle 1 işareti yaptıkça biz de onlarla birlikte mutlu olduk. Demek ki bu yaşlarında böyle seyler yapabiliyorlar gözüyle baktım sadece olaya. Kıyas yapan bence onlar degil de sizmişsiniz gibi geldi bana.

Çocuk şu an 3 yaşında ve ne zaman konu çocukların zekasına gelse yengem hemen atlar"benim Ayşe Eslem'im çok zeki,doktor da dedi bu çocuğun IQ su çok yüksek,hiç zorlama emmez bu çocuk diye." Der.djdjdj hatta çıtayı biraz daha yükseltip emeklemeye başladığında 3 aylık bile değildi der.djejd büyük kızları da 40ı çıkınca konuşmaya başlamıştı Bi ben öyle dümdüz çocukmuşum hiçbir özelliğim yokmuş benim püü.

Ayıp değil mi dümdüz çocuk olunur mu hiç Ya meme emmeyecektiniz ya da doğar doğmaz wcye koşup anne çiş diyecektiniz

Ülkemizdeki her 10 bebekten 9u çoooook zeki. Ailelerin iddiası bu. Türkiye ortalama zeka istatistiğinde, dünya sıralamasında 77. Sırada.

Yani bu ana babasının zeki bebekleri nasıl oluyor da zaman geçtikçe aptallığa doğru gidiyor bi araştırmak lazım.

İlginç olan şu ki siz niye sizi ve bebeğinizi mutsuz eden bir ortama girmek zorunda hissediyorsunuz kendinizi?

Ayıp değil mi dümdüz çocuk olunur mu hiç Ya meme emmeyecektiniz ya da doğar doğmaz wcye koşup anne çiş diyecektiniz
Keşke bunu demeseydiniz halam da der ki benim küçük oğlan bezi bıraktığında 40ı yeni çıkmıştı.sjdjd
Abartma da üstlerine yok.

Bana da sadece negatif yapmak için yazmışsınız gibi geldi. Tam okumadım mesajınızı da

Ay bence meme emen bebek daha zeki. Doğar doğmaz mama fiyatlarının farkındalığında doğuyor ve annesini babasını masrafa sokmuyor.

Keşke bunu demeseydiniz halam da der ki benim küçük oğlan bezi bıraktığında 40ı yeni çıkmıştı.sjdjd
Abartma da üstlerine yok.
40‘ı dolunca mı amaaaaaan çok geç kalmış ya ben burada görüyorum bebek daha doğarken doktora tuvaleti soruyor, bence doğumhanelere bebekler için yönlendirme yazıları yazılmalı, tuvalet koridoru geçince sağda gibi mesela

Enerjinizi emen sizi kotu hissettiren bu insanlarla arkadasligi kesin.Soguk davranin cagirdiklarinda gitmeyin davet etmeyin
en güzeli
ya da haşlayın sağlam bi

eb ufak bişey dediklerinde sizdeki bu hareketler ne yaa yarış atı mıyız biz falan diyin kestirip atın

Bana da sadece negatif yapmak için yazmışsınız gibi geldi. Tam okumadım mesajınızı da
E kötü niyetli bir insan olduğunuzu bu mesajınızla netleştirmis oldunuz. Herkes gönlünüze göre mesaj yazmak zorunda değil, düşüncem neyse onu yazdım. İşinize gelmediği için okumamanız normal

Büyüdükçe bunun konuşması,bezi bırakması kreşi okulu var..Bizimki daha öne öğrendi okumayı sizinki daha sonra flan flann.. uzak durun bence onlardan

Rahatsız oluyorsanız kibarca uyarın. Veya espriyle karisik ee bireysel farklılık denen bir şey var, çocukları kendi haline mi bıraksak deyip gülün. Kesmiyorlarsa görüşmeyin. Bazı aileler çocuklar büyüse de onları başka çocuklarla kıyaslayip ovunmrkten vazgeçmiyorlar çünkü. Daha bunu okulu var, sinavlari var..

Sizin duygularınızdan ziyade çocuğunuza bu kötülüğü yapmayın. Siz kıyas yapmasanız bile böyle insanlarla aynı ortama girerek bunu öğrenmesine sebep olursunuz.

İçten içe her aile çocuğunun yaptığı şeylerle övünür ama bunu dışarıya bu kadar yansıtmak sağlıklı değil. Muhtemelen kendilerini de sizden daha iyi ebeveyn görüyorlardır. Görüşmeyin bence.

Benim de bir arkadaşım var böyle. Bebekten önce kocaları evini yaşantısını yarıştırıyordu bebekten sonra bebeğe döndü.
Bebeğim çok hastalanan bir bebek 6-7 kez antibiyotik kullandık doğduğundan beri. Bunun için bile beni suçladığını farkettiğimde bitirdim ben olayı.
Sana dedim bizim doktora gel diye o doktora ben de gitsem biz de böyle olurduk dedi. Ki onun çocuğu hiç hastalanmadı bile. Ben çok didiklediğim için doktorumuz da evhammış o yüzden hasta oluyormuş.
Bana kendimi iyi hissettirecek bir şeyler söylemeyeceksen arkadaşım olma. Enerjimi emeceksen az öteye git. 35 yaşımla beraber aydınlanma yaşadım.

BIzim ailede var boyle bir taze anne,
Biz artik hasta diye dusunuyoruz, kesinlikle normal degil ki ben sadece sosyal medya paylasimindan bunu gorebiliyorum. Yakin aile bireylerine allah sabir versin ne diyim.

Bence de az gorusmek en guzeli, zaten bir sure sonra kopar iliski tamamen.

Şuan bebek olduklari ve anlamadiklari için sorun yok ama kıyas yapmaya devam ederlerse ilerde çocukları haset, hiçbir şeyden memnun olmayan, hep baskasiyla kendini kiyaslayan biri olacak. Kardeş dahi olsa kıyas çok kötü bir sey. Kamu spotu olarak her yerde yayinlansa keske

Benim de uzaktan akraba, komşu bir arkadaşım vardı. Bir hafta arayla doğurduk. Kilo boy takıntısı zamanla ilk kim yürüyecek, ilk kim konuşacakla başladı. En sonunda benim çocuğumun kişiliğine yönelik etiketler içeren cümleler kurunca kestim attım. Her yerden sildim engelledim. Ve annem annesiyle kuzen olduğu için beynimi de yedi vaktinde yüz yüze bakacağız yan yana siteleriniz diye. Ama bana iyi gelmiyordu. Uzun vadede eğitim yarışı da yapacaktı. Siz de kesin atın. Ben akraba olduğu halde kestim pişman değilim. Arkadaş olsa daha rahat silersiniz.
Ki bizim çocuklar da iyi anlaşırdı. Oğlum hala x nerede anne keşke gelse fln diyor ama bir şekilde kabullenmesini de sağladım. Siz de böyle bir durum da yok anladığım kadarıyla. Silin geçin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…