Doğuma Hazırlık bebek yan yatış yastığı kullanan var mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nolcay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
36
3
Merhaba arkadaşlar ben de kısmetse yeni doğacak bebişim için yavaş yavaş alıverişe başladım.Yan yatıırma yastığı diye bir ürün var yeni doğanların yan yatmasını sağlıyor ve boğulmasını engelliyormuş.aranızda bu ürünü kullanan var mı sizce alayımmı kullanışlı bir ürün mü

ben aldım ama tabi daha bebiş dogmadığı için kullanmadım.. ama intrnetten araştırdığımda ilk 4 ay için kullanılmalı kusma bogulma gibi riskleri önlemeye yardımcıymıs. yalnız sürekli bir sağ bir sol olarak yönünü değiştirmek gerekiyormuş..zaten cok ucuz bişey 15-20 tlye her yerde var..

evet oldukça ucuz ama yeterince ıvır zıvır alıyoruz zaten evde koycak yer bulabilcem mi herşeye bilmiyorum o yüzden burda sordum bakalım kullanışlı değilse almayalım öğrenelim tecrübeli annelerden diye

merhaba arkadaşlar
ben almadım yan yatma yastağı almayı düşünüyordum mağazadaki satıcı sağolsun gerekli bişi olmadığını söyledi düşününce mantıklı geldi ilk aylar bebek dönemiyor nasıl yatırsan öyle kalıyor dönmeye başladığında da o yastığın içine sığamayacak onun için ben almadım.ben bebeğimi emzirip yerine yatırdığımda bu alt açmaların yastıkları var ya onu koyuyorum sırtına gayet rahat oluyor.birde hep aynı yöne yatırmamak gerek doğru kafa yapısı için

himm iyi birseye benziyor aslinda, yan yatarmik tehlikeli olabilir, one dogru duserse bogulma ihtimali var bebegin kafasini ceviremez ise.. bu yastik one dusmesini engelliyor sanirim.

Ilk aylar bebek donemiyor diye yazilmis ama, bebek sirtustu yatarken donemez, yan yatirildiginda dengesizlikten one dusebilir, onune birsey koyuldugundada (yorgan gibi) one giderse bogulabilir. Aman cok dikkat edelim bu konulara, gece yatirildiginda duz yatmasi daha iyi bence, gunduz uyurken ara ara kontrol edebiliriz, ama gece bizde uyuyacagimizda bence tehlikeli..

yan yatış yastığı iyiki almışım dediğim şeydi.
oğlum erken doğdu anne karnında tamamlaması gereken son 1,5 ayı dışarıda geçirdi.
o dönemler sesini bile duymak mümkün değildi.
geceleri ürküyodum karnını doyurup yatırdığımda ki(2 avuçcuk yavrum gaz bile çıkarmıyodu ) aklım onda kalıyordu yan yatış yastığına yatırdığımda onun güvende olduğunu biliyordum ve rahat uyuyordum...
benim için ilk iyiki almışım dediğim şeydi...

arkadaşım ben aldım ilk doğduğu zamanlar bir iki kere kullandım sonra bebeğim sanki içinde sıkışıyormuş gibi geldi kullanmadım öylece duruyor.ayrıca bu yaz havalar çok sıcaktı bebişimde haziranda doğdu pek sıcağa ve sıkıntıya gelemedik malum içinde terledi...ama fiyatı ucuz onların sanırım ben 13 tl almıştım

hiç gerek yok.ben almıstım, hic kullanmadım.bebek arada sıkısıyor,rahat edemiyor.cok gereksiz

ilk zamanlarda mutlaka lazım olan şeylerden bence..benim bebişim kusan bi bebek o yüzden bize çok ii oldu

Bence gerekli,4 ay boyunca kullandım,oğlum çok kusan bir bebekti çünkü

açıkçası bende gerekli olduğunu düşünüyorum
sonuçta bebeği sırt üstü yatırmak çokta mantıklı değil
tamam belki bebeğimiz kusan bir bebek değil
ama bu hiç kusmayacağı anlamına da gelmiyor
allah korusun kustuğu şey geri dönerse boğulma bile yaşanabilir
rahat uyuması ve uyumamız için şart bence...
o nedenle gerekli diye düşünüyorum :KK16:

3-4 ay kadar kullandik tereddut etmistim ilk basta alsamm mi diye ama korkuyor insan tabi yan yatirmak istiyor

hayat kurtarıcı bir şey.bebek ıvır zıvırın çoğu kandırmacadır ama bunu her anne edinmeli.tabi maddi olanağı olmayanlar ya da aradığı halde bulamayanlar için tavsiyem,bebek battaniyesini rulo haline getirin ve bebeğinizi yan yatırıp bunu sırtına destek yapın.ve ayrıca bebeğinizi hep aynı yöne yatırmayın.bir sağ bir sol dönüşümlü yapın ki bebeğin kafası düzgün şekil alsın.

iyiki almışım dediğim 3 şeyden en önemlisi:)) (diğer ikisi salıncak ve bebek telsizi)

yan yatış yastığı iyiki almışım dediğim şeydi.
oğlum erken doğdu anne karnında tamamlaması gereken son 1,5 ayı dışarıda geçirdi.
o dönemler sesini bile duymak mümkün değildi.
geceleri ürküyodum karnını doyurup yatırdığımda ki(2 avuçcuk yavrum gaz bile çıkarmıyodu ) aklım onda kalıyordu yan yatış yastığına yatırdığımda onun güvende olduğunu biliyordum ve rahat uyuyordum...
benim için ilk iyiki almışım dediğim şeydi...

bunun yerine iki tane minik yastik koysak ayni olmazmi?? bosuna almim diye dusundum

X