bebek ve misafir :(

Zamanım varsa yaparım yoksa hazır alırım arkadamdan konuşurlarsada konuşsunlar çok da tınnnn.

Dondurucu olayına gelince poaça dışında diğer şeylerin tadı bozuluyor, yaprak sarma fasulyede değil tabiki, pasta tarzı şeyleri attım ben çıkardım çöpe attım, hatta poaça bile ilk yapılan çıtırlığında olmadığı gibi sönüyor, kabarık durmuyor. Ha birde sigara böreğinin pişmemiş hali güzel oluyor. Ben dondurucuyu sadece ekmek ve yazdan hazıladığım sebzeler için kullanıyorum.

Zamanım varsa yaparım yoksa hazır alırım arkadamdan konuşurlarsada konuşsunlar çok da tınnnn.

Dondurucu olayına gelince poaça dışında diğer şeylerin tadı bozuluyor, yaprak sarma fasulyede değil tabiki, pasta tarzı şeyleri attım ben çıkardım çöpe attım, hatta poaça bile ilk yapılan çıtırlığında olmadığı gibi sönüyor, kabarık durmuyor. Ha birde sigara böreğinin pişmemiş hali güzel oluyor. Ben dondurucuyu sadece ekmek ve yazdan hazıladığım sebzeler için kullanıyorum.
patates harci koymustum bir seferinde buzluga..cikardigimda lapa oldu...patetesli malzemelerde uygun deyil dondurucu icin..

eski bi konu ama hepimizi ilgilendiren bi konu tesadufen dekkeldim yazmadan gecemeyecegim
gercekten toplum olarak bazi konularda cok egitimsisiz
ailem turkiyeye kesin donus yaptigi icin orda yasiyor
kiz kardesimde turkiyeye yerlesti evlendikten sonra her neyse martta dogum yapti
bende dogumunda yaninda olabilmek icin iki haftaligina gittim ..
kardesim sezeryanla dogum yapti iki gun yatip hastanede daha sonra annemlere cikti
bebek zaten erken dogdu 2 kiloydu annesini ememiyordu kardesimin gogusleri felaket yara oldu bir taraftan gogusleri bir taraftan sezeryanin verdigi dikis acilari hungur hungur agliyordu
ve o halde millet ucuncu gun haber etmeye basladi
iste bebegi bi gorup gidicez yarin musaitseniz ! diyenlerimi ararsin
ogleden sonra cat kapi gelipde 4,5 saat oturanlarimi ararsin
cildirdim cildirdim
annem yazik hic kuru cay vermeyi sevmez apar topar bi kek pasta pogaca bir seyler yapiveriyordu kardesim goguslerinin yarasiyla sezeryanla ugrasiyordu .. bas agrisindan geberiyordu cunku hic dinelenemiyordu zaten
ben surekli gazli olan ememeyen yigenim gaziyla ugrasiyordum
ay iki haftada delirmistim
bu kadar olmaz gercekten insanda hicmi dusunce olmaz
bide hasta insanin basinda saatlerce oturulmaz
diyordum gelin salona gecelim zeynep sende dinlen bitanem filan diyordum
arsiz misafirin biri yok yok cayi buraya getir onunda cani SIKILMASIN biz onu gormeye geldik demezmi
kardesimde annemde sessizdir o an kopmusum gece hic uyumadi 4 gun once sezeryan oldu gogusleri enfeksiyon kapmis
ve basi cok agriyo hasta insanin yaninda oturulmaz dedim sert bi sekilde
ay kadin bir bozulmus bana
hala anneme diyormus senin o kizin pek bi tuhaf diye aklinialirimsmile

benim burda cok buyuk bi cevrem var ama cok seviyordum tum arkadaslarimi
hamileligimin basindan beri misafirim geliyo ama her gelen aralarinda anlasiyor gelmeden iki uc saat once haber ediyorlar nasilsin iyimisin ozledik seni gormeye gelicez ama sakin bir sey yapma biz getiriyoruz diye
biri kek yapiyo biri tuzlu biri pasta bana bi cay demlemek kaliyo
cayi hazirliyorum servisi bile yaptirmiyorlar
biz boyleyiz arkadaslar arasi gittigimiz yerde hamileyse bebekli bi bayansa yada hastaysa mutlaka hepimiz birseyler hazirlayip gidiyoruz
iki saat oturup kalkiyoruz
en guzeli bu .. hem insan misafir agirlamaktan zevk aliyo hemde misafir yuk oldukmi ki dusuncesine kapilmiyor ...

kızlar tavsiyeleriniz için saolun.. ama hazır aldığım zaman gelenler kesin laf edecek olan insanlar.. aaa hazır almış derler, arkamdan knuşurlar eminim..mafoldumben sizden ricam bana bi menü söleyinde onları yapayım.. aklıma bişey gelmiyoakannehir

senin kücücük bir bebegin oldugu halde arkandan laf edecek insan zaten normal degildir. onlara hazir bile fazla o zaman. bi cay ver oturup oturup gitsinler.

eski bi konu ama hepimizi ilgilendiren bi konu tesadufen dekkeldim yazmadan gecemeyecegim
gercekten toplum olarak bazi konularda cok egitimsisiz
ailem turkiyeye kesin donus yaptigi icin orda yasiyor
kiz kardesimde turkiyeye yerlesti evlendikten sonra her neyse martta dogum yapti
bende dogumunda yaninda olabilmek icin iki haftaligina gittim ..
kardesim sezeryanla dogum yapti iki gun yatip hastanede daha sonra annemlere cikti
bebek zaten erken dogdu 2 kiloydu annesini ememiyordu kardesimin gogusleri felaket yara oldu bir taraftan gogusleri bir taraftan sezeryanin verdigi dikis acilari hungur hungur agliyordu
ve o halde millet ucuncu gun haber etmeye basladi
iste bebegi bi gorup gidicez yarin musaitseniz ! diyenlerimi ararsin
ogleden sonra cat kapi gelipde 4,5 saat oturanlarimi ararsin
cildirdim cildirdim
annem yazik hic kuru cay vermeyi sevmez apar topar bi kek pasta pogaca bir seyler yapiveriyordu kardesim goguslerinin yarasiyla sezeryanla ugrasiyordu .. bas agrisindan geberiyordu cunku hic dinelenemiyordu zaten
ben surekli gazli olan ememeyen yigenim gaziyla ugrasiyordum
ay iki haftada delirmistim
bu kadar olmaz gercekten insanda hicmi dusunce olmaz
bide hasta insanin basinda saatlerce oturulmaz
diyordum gelin salona gecelim zeynep sende dinlen bitanem filan diyordum
arsiz misafirin biri yok yok cayi buraya getir onunda cani SIKILMASIN biz onu gormeye geldik demezmi
kardesimde annemde sessizdir o an kopmusum gece hic uyumadi 4 gun once sezeryan oldu gogusleri enfeksiyon kapmis
ve basi cok agriyo hasta insanin yaninda oturulmaz dedim sert bi sekilde
ay kadin bir bozulmus bana
hala anneme diyormus senin o kizin pek bi tuhaf diye aklinialirimsmile

benim burda cok buyuk bi cevrem var ama cok seviyordum tum arkadaslarimi
hamileligimin basindan beri misafirim geliyo ama her gelen aralarinda anlasiyor gelmeden iki uc saat once haber ediyorlar nasilsin iyimisin ozledik seni gormeye gelicez ama sakin bir sey yapma biz getiriyoruz diye
biri kek yapiyo biri tuzlu biri pasta bana bi cay demlemek kaliyo
cayi hazirliyorum servisi bile yaptirmiyorlar
biz boyleyiz arkadaslar arasi gittigimiz yerde hamileyse bebekli bi bayansa yada hastaysa mutlaka hepimiz birseyler hazirlayip gidiyoruz
iki saat oturup kalkiyoruz
en guzeli bu .. hem insan misafir agirlamaktan zevk aliyo hemde misafir yuk oldukmi ki dusuncesine kapilmiyor ...

benim de duygularima tercüman oldunuz gercekten. bende sezeryanla dogum yaptim. bir yandan sezeryan agrisi bir yandan emzirme sorunu mahvoldum. ve bana gelenler taa hastahanede basladilar gelmeye. bir gelen ikinci gun tekrar geliyodu. artik cildiracaktim. eve cikiyim rahat ediyim dedim bu seferde daha kötü oldu. her gun sekiz on kisi eve gelmeye basladi. her gün aglamaktan stresten esimle tartisiyoduk. ve ben bebegimin dogusunun keyfini bile cikaramamistim. bebegim ilk zamanlar cok agliyodu. her gelen kucagina aliyodu. sanki kendileri susturabilecekmis gibi. iyice sinir oluyodum . insanlarin biraz anlayisli olmasi lazim yaaa. hic mi düsünce yok yani anlamiyorum gercekten

arkadaşlar bebeğim 4 aylık ve sürekli kucakda gezen bi bebek.. gündüzde toplam bi saat uyur.. dün komşular haber gönderdi.. salı günü tüm apartman bebek görmeye ve oturmaya geleceklermiş.. buyursun gelsinler.. toplam 10 kişi falan.. saat 12 gibi gelirler.. nasıl hazırlık yapacam ben... çevremde bana yardım edecek kimse yok.. kara kara onu düşünüyorum.. bişeyler yapmam lazım ama nasıl..bebeğim hiç durmuyo... çok huysuz.. bende sadece çayla göndermek istemiyorum ki ayıp olur zaten.. ne ara yapacam nası araya sıkıştıracam bilmiyorum valla offmafoldumben

insanlar iyi niyetli ancak düşüncesiz olabiliyor böyle.
benim sorunlu bir sezaryenim sonrasında tekrar ameliyat olma ihtimalim vardı , sezaryen sonrası kan kaybından hastanede yattım vsvs.15 kişi geldi bi kere tek seferde daha 40 çıkmadan aslında ilk hafta gelceklerdi de ertelete ertelete geç zamana kaldılar.
herşeyi hazır aldırttım, eve de kadın getirttim, pişman değilim.

Son düzenleme:
benim de duygularima tercüman oldunuz gercekten. bende sezeryanla dogum yaptim. bir yandan sezeryan agrisi bir yandan emzirme sorunu mahvoldum. ve bana gelenler taa hastahanede basladilar gelmeye. bir gelen ikinci gun tekrar geliyodu. artik cildiracaktim. eve cikiyim rahat ediyim dedim bu seferde daha kötü oldu. her gun sekiz on kisi eve gelmeye basladi. her gün aglamaktan stresten esimle tartisiyoduk. ve ben bebegimin dogusunun keyfini bile cikaramamistim. bebegim ilk zamanlar cok agliyodu. her gelen kucagina aliyodu. sanki kendileri susturabilecekmis gibi. iyice sinir oluyodum . insanlarin biraz anlayisli olmasi lazim yaaa. hic mi düsünce yok yani anlamiyorum gercekten

asil benim anlamadigim bunu yapan insanlar iki uc cocuklu insanlar yani en az baslarindan bir iki defa gecmis ..
hadi bekar cocugu olmayan birileri yapsa dersin basindan gecmedi bilmiyor diye ..
bende 40. haftayi bitirmek uzereyim zaten stresliyim
dogumda en az bes alti gun yatiriyorlar burda eve cikincada bir kac gun kayinvalidem ve annem olucaklar ben onlari bile istemiyorum insallah hemen giderler diyorum
esim 3 hafta izin aldi dogum icin onunla kalmak en iyisi gelenlerde hastaneye gelmis olurlar bebek gormeye
daha sonrasida ramazan en az iki ay rahatim misafir agirlamak icin insallah :))

ayyyy benim teyze de yeni doğum yaptı 40 küsür yaşında. anam 2 hafta yanında kaldı. delirmiş bizimki. ama sebep ne bebek ne de teyzem, sebep misafir. eniştemin bütün sülale yakınlarında oturuyo, ilk günden tıklım tıklım dolmuşlar minnacık eve. 2 hafta boyunca misafire hizmet etmekten canı çıkmış. anam da genç değilki. gelenler de afedersiniz elleri şeylerinde oturmuşlar, bi çaylarını dahi kendileri almamış. anam bana "iyiki sen gelmedin yoksa karıları döverdin" didi. ben anama öle hizmet ettirmemişim elin karısı taşıtmış da taşıtmış, bi göriyim yolacam hepsini kadın bozuntuları. bu teyzemin ikinci doğumu, ilki çok daha zordu. onda da teyzem "bu neki, ilk doğumda örgülerini alıp otrmaya geliyolardı" diyo alsanaalsanasmile çüş hanım ayılar yanee alsanaalsanasmile

Ben börekte atıyorum güzel oluyor.patatesli içle yapıyorum daha çok.Ama haşlama değil kavurarak.O daha lezzetli oluyor...

bana da öğretmen arkadaşlarım gelmişti çocuklarıyla birlikte 20 kişi vardık 2 çeşit hazır vardı 3çeşit kayınvalidem yapıp yollamış gerisini de ben hazırladım 11 çeşit şey vardı sofrada ama o gün herhalde 2 kilo vermişimdir ben de maalesef yalnızdım zor oluyo

asil benim anlamadigim bunu yapan insanlar iki uc cocuklu insanlar yani en az baslarindan bir iki defa gecmis ..
hadi bekar cocugu olmayan birileri yapsa dersin basindan gecmedi bilmiyor diye ..
bende 40. haftayi bitirmek uzereyim zaten stresliyim
dogumda en az bes alti gun yatiriyorlar burda eve cikincada bir kac gun kayinvalidem ve annem olucaklar ben onlari bile istemiyorum insallah hemen giderler diyorum
esim 3 hafta izin aldi dogum icin onunla kalmak en iyisi gelenlerde hastaneye gelmis olurlar bebek gormeye
daha sonrasida ramazan en az iki ay rahatim misafir agirlamak icin insallah :))

evet haklisin anneni ve kayivalideni bile istememekte. onlar ellerinden geleni yapmaya calisiyolar bizim icin. bundan cok eminim. ama dogum sonrasi hormonel degisikliklerden dolayi insan cok sinirli oluyo. sinirliyken onlara bi sey desen olmuyo demesen yine olmuyo. eee o zaman ne oluyo kendin cildiracak gibi oluyosun. hele ben emzirmeye calisirken acayip ates basardi terim suyum cikardi. eee bi de kalabalik olunca ne oluyo catliyosun iyice gercekten cok zor.

evet haklisin anneni ve kayivalideni bile istememekte. onlar ellerinden geleni yapmaya calisiyolar bizim icin. bundan cok eminim. ama dogum sonrasi hormonel degisikliklerden dolayi insan cok sinirli oluyo. sinirliyken onlara bi sey desen olmuyo demesen yine olmuyo. eee o zaman ne oluyo kendin cildiracak gibi oluyosun. hele ben emzirmeye calisirken acayip ates basardi terim suyum cikardi. eee bi de kalabalik olunca ne oluyo catliyosun iyice gercekten cok zor.

kardesim normalde cok sakindir fazla sinrilenmez
sezeryan oldu zaten onun acisi gelen giden gogusleri felaket yara olmustu
bebek emmek istemiyordu kardesim zorla emzirmeye calisiyordu
her kafadan bir ses cikiyordu soyle yap boyle yap o sakin kizcagiz bi delirmisti anlatamam
bence bi bebegin dilinden en iyi annesi anlar zaten herseyi denemistir bide etraftakiler karistimi tamam seyret cumbusu :)))
uf ufff allah yardimcimiz olsun

doğum yapınca şöyle anne bebek eve gelip bi hufff diyemiyo ya.. ev dolup taşıyo maşallah.. biraz düşünceli olmak lazım..öle olunca da her kafadan bi ses çıkıyor.. hele hele yeni doğum yapmış bi anneye şu gün sana geliyoruz bebek görmeye diyenler, resmen hazırlık yap, demeye getiriyorlar.. al bi gün hediyeni, çal kapıyı, lohusadır zaten, evdedir...biraz oturup, tebrik eder gidersin... böyle olmalı diye düşünüyorum ben

of ya bende aynı dertten çok muzdarip oldum bende hem geçmiş olsuna hem doğuma gelenlere kılım ya kardeşim birine gelin işte sadece benim annem yakındıda kolay oldu yoksa kızımın gaz sancıları oluyordu sürekli ağlıyordu birde nasıl misafir ağırlayayım ama olmuyor bir kere işim var dedinmi problem offfffffff birdaha olursa korkuyorum valla hi

valla bende kızımın doğumgününde 1 tepsi suböreği ve resimli yaşpasta çay kola ikram ettim toplam 100 tl tuttu evde yapsanda aynı masraf elektiriği sütü unu bide yorgunluğu valla sıkışınca hazır en iyisi yıpratmayın arkadaşlar kendinizi kocanızda hakveriri elbet bebekle zor misafirlerinizde
bebek büyüyünce nasıl olsa gene gelirler o zamn döktütürüsüzü

bide ben doğumdan önce arkadaşlarla nişastalı yumurtasız bi kurabiyeden 5 tepsi yapıp saklama kaplarında hava almadan saklamıştım gelenlere lahusa şerbeti ile kurabiye koymuştum.hazirandı zaten sıcakta fazlada yenmiyo

Bir gün Kayınvalidem bana gelmişti. Ben de 5 günlük lohusayım:) Akşam üzeri ani bir telefon. Akşama eşimin anne tarafından akrabaları gelecek olmuşlar. Kayınvalidem ile aynı semte oturuyorlar. Akşama doğru misafirler henüz gelmemişken sanki hiçbirşey olmamış, o ani telefon gelmemiş gibi, sıradan bir günmüş gibi kayınvalide hadi bana eyvallah iyi akşamlar kızım demez mi...sempatiksalakcinni "Aaa nereye gidiyorsun anne dedim. Ben nasıl hizmet edeyim 10 kişiye, kucağımda (genellikle memede) bebekle. Misafirler gelsinler onlarla birlikte dönersin" dedim. "Baban evde yalnız" falan dedi. Babamda gelsin dedim. Yok o gelmez dedi (karıların içinde ne işi var tabii:)). "Valla ben tek başına yapamam, kalsan da bana yardım etsen" dedim. Buma rağmen halen düşünüyor. En sonunda "misafirler senin akrabaların" demek zorunda kaldım ki bu lafım etkili oldu ve yanımda kalıp yardım etmişti.kaydirigubbakcemile

Back