bebek ve iş akıl verin

Maddi olarak yetiremeyince çalışırdım ama şuan iyiyiz hamdolsun. Yarın ne getirir bilemeyiz. Ancak ben başka şeye değineceğim. Bebeğiniz bir yaşını doldurmuş artik mamaya ihtiyacı yok. Zaten mamalar çok pahalı baya bütçeyi sarsar. Yavaştan süte alistirin derim ben. Ağız yiyeceği de yiyordur artık. Mama yerine ona özel kıyma alıp haftada iki üç gün köfte yedirin ya da yemeğine katın bence.
inek sütü mü

kaç yaşında çoçugunuz birde bana memurmusun sen diyor 5 sene sonra gir çalış sevgini ver diyor iyice üzüyor beni
18 aylık altı aydan beri çalışıyorum döndüm işe

bakın size bir örnek vereceğim
benim büyük kızım (11 yaşında şuan) küçükken çok ağlardı anne gitme işe diye
nasıl içim parçalanırdı anlatamam bu arada bende memur değilim
şimdi diyor ki anne çok üzüldüğüm oldu ama sen iyiki çalışmışsın iyiki diyor :)
tabi ufak kızım ne der bilinmez :)
uzun lafın kısası yavrunuz büyüdüğünde seni bırakıp çalışmadım dersenizya da diyecek olursanız
herkes çalışmış çalışsaydın anne de diyebilir

Öncelikle ben de benzer seyleri yasadım kızım 4.5 aylıktı işe başladığımda benim kayınvalidem bakıyor ben ilk zamanlar ağlayayarak işe gelirdim suçluluk duyardım kızımı bırakıyorum diye.Zaman geçtikçe alışılıyor çünkü kızımın geleceği için çalışıyorum diye kendimi telkin ediyorum.Haftasonları ve haftaiçi aksamları zaman ayırıyorum ben de kızıma önemli olan kaliteli zaman geçirmek inanın bana bir uzmandan duymuştum ev hanımları çalışan annelere göre daha fazla kaliteli zaman geçirmiyormuş içiniz ferah olsun
kızınızda sizi istememe oldu mu birde şimdi kaç yaşında

Merhaba arkadaşlar ben bu siteyi biliyorum ama daha yeni üye oldum.Sizin vereceğiniz akıla çok ihtiyacım var.
Ben 4 aydır çalışıyorum 1 tane bebeğim var 1 yaşın da ellerinizden öper.Annem bakıyor bebeğime ama ben çok özlüyorum.Ve çok vicdan yapıyorum.Sanki artık beni sevmicek anneme bağlanacak gibime geliyor.Bu işe çok ihtiyacım var eğer çalışmazsam mamasını dahil alamıyoruz.Kıt kanat geçiniyoruz. Allah'a şükür borç harç yok ama eşimin maaşı yetmiyor.Kira fatura vs.hep oralara gidiyor.Ben çalışırsam rahat ediyoruz.Kendi rahatım için acaba bebeğimi annesinden mahrum mu bırakıyorum.Psikolojişi kötü etkilenir mi ne olur beni rahatlatacak akıl verin.Siz olsanız ne yaparsınız.Azıcık aşım kaygısız başım der otururmusunuz bebeğinizin yanında
Bu zamanda ihtiyacı olsa da olmasa da her anne çalışıyor bir takım nedenlerden canım kafana takma. Annen güzel bakıyorsa, ilgi şefkat gösteriyorsa senden iyisi yok. Bana da bebekligimde annanem baktı, kıymetlimdir bitanemdir o benim.. annemin yaptığı fedakarlığı çok iyi anlıyorum ve çok saygı duyuyorum. çalışan annelerin işi zor. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Çocugun büyüdükçe masrafı daha da artacak. İşinden vazgeçme, çalışmak psikolojik olarak da sana iyi gelir. Evde oturup maddi sıkıntılarla bogustugunda çalışmadığına pişman olabilirsin.

Merhaba arkadaşlar ben bu siteyi biliyorum ama daha yeni üye oldum.Sizin vereceğiniz akıla çok ihtiyacım var.
Ben 4 aydır çalışıyorum 1 tane bebeğim var 1 yaşın da ellerinizden öper.Annem bakıyor bebeğime ama ben çok özlüyorum.Ve çok vicdan yapıyorum.Sanki artık beni sevmicek anneme bağlanacak gibime geliyor.Bu işe çok ihtiyacım var eğer çalışmazsam mamasını dahil alamıyoruz.Kıt kanat geçiniyoruz. Allah'a şükür borç harç yok ama eşimin maaşı yetmiyor.Kira fatura vs.hep oralara gidiyor.Ben çalışırsam rahat ediyoruz.Kendi rahatım için acaba bebeğimi annesinden mahrum mu bırakıyorum.Psikolojişi kötü etkilenir mi ne olur beni rahatlatacak akıl verin.Siz olsanız ne yaparsınız.Azıcık aşım kaygısız başım der otururmusunuz bebeğinizin yanında
Canım tek calışan kadın sen deilsin sonucta evde oturup akşama kadar çocuguyla ilgilenmeyen tv karşısında tutan anneleri de biliyoruz önemli olan çalışmadıgın vakitlerde nitelikli zaman geçirmen hem kendi rahatın için deil bebeğin için çalışıosun bak mama parası diosun o yüzden vicdanını rahat tut ve evd eoldugunda bebeğinle kaliteli zaman geçir

kızınızda sizi istememe oldu mu birde şimdi kaç yaşında
1 yaşına gircek kızımda beni istememe olmadı ama kendinizi suçlamayın dönem dönem bu tarz seyler olabilir çocuklarımız büyüdükçe aramızdaki bağ daha güçlenecek üzülmeyin.

Bu zamanda ihtiyacı olsa da olmasa da her anne çalışıyor bir takım nedenlerden canım kafana takma. Annen güzel bakıyorsa, ilgi şefkat gösteriyorsa senden iyisi yok. Bana da bebekligimde annanem baktı, kıymetlimdir bitanemdir o benim.. annemin yaptığı fedakarlığı çok iyi anlıyorum ve çok saygı duyuyorum. çalışan annelerin işi zor. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Çocugun büyüdükçe masrafı daha da artacak. İşinden vazgeçme, çalışmak psikolojik olarak da sana iyi gelir. Evde oturup maddi sıkıntılarla bogustugunda çalışmadığına pişman olabilirsin.
benim bebeğimde anlar inşallah sizin gibi

Canım tek calışan kadın sen deilsin sonucta evde oturup akşama kadar çocuguyla ilgilenmeyen tv karşısında tutan anneleri de biliyoruz önemli olan çalışmadıgın vakitlerde nitelikli zaman geçirmen hem kendi rahatın için deil bebeğin için çalışıosun bak mama parası diosun o yüzden vicdanını rahat tut ve evd eoldugunda bebeğinle kaliteli zaman geçir
evet eltimde öyle bütün gün çocuga bagırıyor sonra bırakamam diyor

benim bebeğimde anlar inşallah sizin gibi
Anlamazsa da sen güzelce anlatırsın üzme kendini.. çalış, sigortan yatsın, sağlık güvencen olsun, ilerde emeklilik güvencen olsun. Bunlar inan bebeğinin başında durup büyütmenden daha kıymetli şeyler onun adına. Ama bakıcı bakıyor deseydin, bakiciyi boşver kendin büyüt derdim. Annane-babaanne bakması alelade bir bakicidan iyidir. Üniversitede bir hocam vardı, ikizlerine okuma yazma bilmeyen doğu şiveli bir teyze bakıyordu canım. Eleştirenlere çok kızardi, bebeklerin sevgi ve sevkate ihtiyaci var, bakıcıları kendi çocuğu gibi sevip ilgileniyor, gönlüm rahat derdi. Sosyoloji profesörüydü hocam.

Sadece mamayla bitiyo mu? Hep bebek mi kalacak? Gezmek isticek oyuncak isticek. Kresi okulu havuzu kursu. Ooooo bitmezki.

X