bebek ve iş akıl verin

Eve gittiğiniz de anneniz de sizinle mi oluyor. Evine mi gidiyor ? Bence iş çıkışı basbasa kalın ailenizle. Bebeğinizle oyun oynayın. Yemeğini yedirin. Kucağınıza alın öpün koklayın. O daha küçücük. Kime alışırsa ona gidecek tabi ki. Ayrıca sadece kendiniz için değil aileniz için çalışıyorsunuz. Ben işi bıraktım. Şuan hamileyim. Şimdi ki aklım olsa işimi bırakmazdım. Çok özledim işimi. Güzel de bi işim vardı. Her neyse dediğim gibi anneniz siz eve varınca evine gitsin. Zamanla alışacak bebeğiniz
annem mecbur bizde kalıyor köyden geldi bakmak için :KK43:

Ben bebeğim doğunca kreşe başlayana kadar çalışmayı düşünmüyorum.
Ama arada bir fark var eşimin maaşı ile 3 kişi çok rahat geçinebiliriz.
Sizin durumunuzda olsaydım en mantıklısı çalışmak diye düşünür aynı düzende devam ederdim.

işte tam da bu
eltiler böyle konu sahibi
kendisi sizin üretken olmanızı çekemeyip üzmeye çalışıyor
sinirlendim!

siz yine çok şanslısınız
benim çocuğuma bakıcı bakıyor
büyük kızıma babaanne bakmıştı çok rahattı

eltinize üzüldüğünüzü belli etmeyin
yanında özledim falan demeyin
kaç yaşında çoçugunuz birde bana memurmusun sen diyor 5 sene sonra gir çalış sevgini ver diyor iyice üzüyor beni

Ben bebeğim doğunca kreşe başlayana kadar çalışmayı düşünmüyorum.
Ama arada bir fark var eşimin maaşı ile 3 kişi çok rahat geçinebiliriz.
Sizin durumunuzda olsaydım en mantıklısı çalışmak diye düşünür aynı düzende devam ederdim.
ne güzel şanslısınız

Elt,m de sürekli öyle bezi yok kıyafeti yok diyo ama çalışmam diyor benim sevgim daha önemli onun için diyor
Cocuğa bakmayı,yüzüne bakmak olarak algılayanlardan demek ki...Ölçüsü yanlış olanın bütün ölçümleri de yanlıştır.
Dogru yoldasın,başın dik devam et.Klasik sözdür"sevgi karın doyurmaz":KK66:

Aynen boyle tuhaf tipli ler köstek olmayı çok sever . Üzülme bence devam et rahat edıyorsun madem cocugun ıcın bir nevi çalışıyorsun sigorta da odenır her cocuk annesini cok sever üzülme sen kötü döven bağıran anne degılsın ki nefret etsin için rahat olsun iyiki iş var da çalışıyorsun
Ben ters cevap vermedim ki. Yazınca biraz sert olmuş tonlama olmayınca. Ben de çalışan annenin kızıydım. İyi ki de çalışmış. Yaşam zor. Tek kişiyle ev dönmüyorsa iki kişi çalışacak. Kaldı ki konu sahibi mama bile alamıyordum diyor.

bende senın gıbıydım çalışmaya mecburdum ve annem baktı bebegıme

şimdi 9 yaşında okuldan aldım geldim yanımda şuan , ve hiçte psikolojisi falan bozuk değil çok şükr ,

ona daha iyi bir hayat saglamak için çalışmak zorundasın , kendini yıpratma ne güzel ki annen var yanında ,

Merhaba arkadaşlar ben bu siteyi biliyorum ama daha yeni üye oldum.Sizin vereceğiniz akıla çok ihtiyacım var.
Ben 4 aydır çalışıyorum 1 tane bebeğim var 1 yaşın da ellerinizden öper.Annem bakıyor bebeğime ama ben çok özlüyorum.Ve çok vicdan yapıyorum.Sanki artık beni sevmicek anneme bağlanacak gibime geliyor.Bu işe çok ihtiyacım var eğer çalışmazsam mamasını dahil alamıyoruz.Kıt kanat geçiniyoruz. Allah'a şükür borç harç yok ama eşimin maaşı yetmiyor.Kira fatura vs.hep oralara gidiyor.Ben çalışırsam rahat ediyoruz.Kendi rahatım için acaba bebeğimi annesinden mahrum mu bırakıyorum.Psikolojişi kötü etkilenir mi ne olur beni rahatlatacak akıl verin.Siz olsanız ne yaparsınız.Azıcık aşım kaygısız başım der otururmusunuz bebeğinizin yanında
birşey olmaz calışmaya devam...

Anneanne bakıyor ne kadar sanslisin bir bilsen. Yarının ne olacağı belli değil. Hazır bakan da varken çalışıp birikim yapmak mantıklı bence.

kendinizi nasıl telkin ediyorsunuz çok zor çalışan anne olmak
bence hiçte zor değil neden zor olsun ki çalışıyorum bu sayede eşime yada bir başkasına hesap vermeden her istediğimi alıyorum hem kendime hem kızıma, çalışıyorum bu sayede her sene rahatlıkla tatıle gidebiliyorum, çalışıyorum bu sayede sigortam işliyor ve bir gün yaşlandığımda evim olacak mı param olacak mı diye düşünmüyorum çünkü emeklılık garantım var, çalışıyorum bu sayede ev alabıldık , ilerde araba almak ıstıyorum ve çalışırsam rahat rahat gezebılırım yanı bu dunyada cogu sey paraya bakıyorken ben neden calısıyorum demem asla iyiki çalışıyorum derim, hem sabahtan akşama kadar kızımla olmasamda evde gecırdıgım bırkaç saat bıze yetıyorda artıyor....
not: benımde annem çalışıyordu, anneannem baktı bana , hiçbir zaman anne babamın yerıne bır baskasını koymadım sadece anneannem benım ıcın cok degerlıydı cunku karsılıklı sevgı vardı ve uzerımde emegı coktu...

valla o cimcimeler büyüyünce birde parayı öğrendiklerinde sen kal yanımda anne demiyor ,alınacaklar sevgiylede alınmıyor,çocuğunun canı sağolsun sende onun için çalışıyorsun sonuçta ,çocuklar hep aynı yaşta da kalmayacak elbet büyüyecek vicdanlık bir durum yok yani

Vicdanin rahat olsun canim kendini bos yer suclama cocugun ac kalsa sen yetiremedikce uzulsen mutsuz olsan daha mi iyi hem cocugun hem siz daha rahat bir hayat yasamak icin calisiyosun kendini kotu hissetme

Merhaba arkadaşlar ben bu siteyi biliyorum ama daha yeni üye oldum.Sizin vereceğiniz akıla çok ihtiyacım var.
Ben 4 aydır çalışıyorum 1 tane bebeğim var 1 yaşın da ellerinizden öper.Annem bakıyor bebeğime ama ben çok özlüyorum.Ve çok vicdan yapıyorum.Sanki artık beni sevmicek anneme bağlanacak gibime geliyor.Bu işe çok ihtiyacım var eğer çalışmazsam mamasını dahil alamıyoruz.Kıt kanat geçiniyoruz. Allah'a şükür borç harç yok ama eşimin maaşı yetmiyor.Kira fatura vs.hep oralara gidiyor.Ben çalışırsam rahat ediyoruz.Kendi rahatım için acaba bebeğimi annesinden mahrum mu bırakıyorum.Psikolojişi kötü etkilenir mi ne olur beni rahatlatacak akıl verin.Siz olsanız ne yaparsınız.Azıcık aşım kaygısız başım der otururmusunuz bebeğinizin yanında
Öncelikle ben de benzer seyleri yasadım kızım 4.5 aylıktı işe başladığımda benim kayınvalidem bakıyor ben ilk zamanlar ağlayayarak işe gelirdim suçluluk duyardım kızımı bırakıyorum diye.Zaman geçtikçe alışılıyor çünkü kızımın geleceği için çalışıyorum diye kendimi telkin ediyorum.Haftasonları ve haftaiçi aksamları zaman ayırıyorum ben de kızıma önemli olan kaliteli zaman geçirmek inanın bana bir uzmandan duymuştum ev hanımları çalışan annelere göre daha fazla kaliteli zaman geçirmiyormuş içiniz ferah olsun

kendi rahatından çok bebeğin geleceği için çalışmış oluyorsun

Maddi olarak yetiremeyince çalışırdım ama şuan iyiyiz hamdolsun. Yarın ne getirir bilemeyiz. Ancak ben başka şeye değineceğim. Bebeğiniz bir yaşını doldurmuş artik mamaya ihtiyacı yok. Zaten mamalar çok pahalı baya bütçeyi sarsar. Yavaştan süte alistirin derim ben. Ağız yiyeceği de yiyordur artık. Mama yerine ona özel kıyma alıp haftada iki üç gün köfte yedirin ya da yemeğine katın bence.

X